Doorgaan naar hoofdcontent

Al drie gouverneurs bijzonder kritisch voor VRT na verdwijnen regionaal ochtendblok op Radio 2: “Eerder bezorgd ove...

HLN
Al drie gouverneurs bijzonder kritisch voor VRT na verdwijnen regionaal ochtendblok op Radio 2: "Eerder bezorgd over hun grote sterren dan over mening van gewone mensen"
Er komen vernietigende reacties op de beslissing van VRT om te stoppen met aparte, regionale ochtendshows op Radio 2. Zo beraadt Limburgs provinciegouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) zich over verdere stappen. "Dit kan echt niet door de beugel", klinkt het. De VRT laat weten dat er de komende weken in overleg wordt gegaan met burgemeesters en gouverneurs.
Lees verder

Kinderen vinden wurgslang aan Brielmeersen: "Diertje zat verscholen tussen de bladeren"
Twee broers uit Lotenhulle (Aalter) hebben dinsdagmiddag een opmerkelijke vondst gedaan aan recreatiedomein de Brielmeersen in Deinze. Mon (7) en Ciel (9) Van Eeno ontdekten er een zwarte rattenslang, een soort wurgslang, met een lengte van anderhalve meter en een dikte van een gewone mensenarm. De brandweer wist het dier te vangen en bracht het naar SOS Reptiel in Ichtegem. "Het is een braaf beestje, totaal ongevaarlijk voor de mens", zegt dierenverzorger Marijn De Craecker.
Lees verder

Bondscoach selecteert Caleb Ewan niet voor WK in eigen land: te weinig conditie of Australische speelbal?
Ook Caleb Ewan (28) zal er niet bij zijn op het WK. De Australische bondscoach vindt dat hij conditioneel niet klaar is voor het lastige parcours in Wollongong. Een serieuze ontgoocheling voor de sprinter.
Lees verder

Griekenland neemt extra maatregelen aan grens met Turkije: grenshek met 80 km verlengd
Griekenland gaat strengere maatregelen invoeren om het aantal migranten en asielzoekers die via de Maritsa-rivier, die voor een stuk dienstdoet als grens tussen Griekenland en Turkije, terug te dringen. Dat heeft de Griekse openbare omroep vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Von der Leyen onthult enorme Oekraïense vlag op Brusselse Grote Markt
Op de Grote Markt in Brussel is woensdag een enorme Oekraïense vlag van 30 meter lang onthuld. De actie vond plaats in het teken van de Oekraïense nationale feestdag.
Lees verder

LIVE VUELTA. Grote kopgroep rijdt weg na snelle beginfase
In de Ronde van Spanje krijgen de renners vandaag een lastige overgangsrit naar Bilbao voor de wielen geschoven. Aangezien morgen de eerste aankomst boven op het programma staat, zouden de aanvallers vandaag wel eens aan het feest kunnen zijn. Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

Kritiek op Julia Fox na vreemd advies op TikTok: "Geef kinderen huishoudspullen in de plaats van speelgoed"
Julia Fox (32) krijgt veel kritiek over zich heen nadat ze een TikTok plaatste waarin ze zegt dat kinderen meer in het huishouden zouden moeten werken. Ze raadt ouders aan om hun kids kleine huishoudspullen te kopen in de plaats van speelgoed. Veel mensen vonden dat haar opmerking niet oké was en dat kinderen niet horen te werken. De 'Uncut Gems'-actrice kwam snel weer op het socialemediaplatform om zich zelf te verdedigen. "Ik wil niet dat mijn zoon later verwacht dat een vrouw alles voor hem zal doen en opkuisen. Dat laat ik niet toe."
Lees verder

Duitsland geeft voorrang aan vervoer van steenkool en olie op spoor
Goederentreinen die instaan voor het vervoeren van steenkool en olie, krijgen op het Duitse spoor voortaan voorrang op reizigerstreinen. Dat heeft de Duitse regering vandaag beslist. Met die beslissing wil de regering de energieleveringen verzekeren, nu Duitsland geconfronteerd wordt met onzekerheid door de afname van de leveringen van Russisch gas.
Lees verder

Bosbranden veroorzaken "moeilijke situatie" in delen van Rusland volgens Poetin
Delen van Rusland kampen met een "moeilijke situatie" door de bosbranden die er woedden. Die zijn het gevolg van "abnormale" hitte. Dat heeft Russisch president Vladimir Poetin gezegd.
Lees verder

'Ginger Spice' Geri Halliwell wordt uitgespuwd door haar buren: "Ze maakt een hel van ons leven"
Geri Halliwell (50) leidt een compleet nieuw leven. Ooit was ze een gevierde popster bij de Spice Girls, en ook daarna kende ze succes als solozangeres. Maar de spotlights? Nee, volgens 'TV Familie' heeft Geri het daar tegenwoordig volledig mee gehad. Dan liever de rust op haar eigen landgoed. Alleen gaan haar buren daar niet helemaal mee akkoord...
Lees verder

Geri Halliwell wordt uitgespuwd door haar buren: "Ze maakt een hel van ons leven"
Geri Halliwell (50) leidt een compleet nieuw leven. Ooit was ze een gevierde popster bij de Spice Girls, en ook daarna kende ze succes als solozangeres. Maar de spotlights? Nee, volgens 'TV Familie' doet Geri tegenwoordig niets liever dan van de rust op haar landgoed in het landelijke Oxfordshire genieten.
Lees verder

Elton John geeft nu al een voorproefje van zijn nieuwe song met Britney Spears: "Dit wordt een nummer één"
Elton John (75) bezorgde een café in Cannes een onvergetelijke avond toen hij een voorproefje van zijn nieuw nummer met Britney Spears (40) gaf. Vrijdag brengt de zanger pas officieel 'Hold me closer' uit.
Lees verder

Kickbokser van twee meter die Belg in coma sloeg in 2016, rijdt twee keer vol terras in Zeeland op: "Hij liep ineens ook met messen te zwaaien"
Een bestuurder is afgelopen nacht tot twee keer toe een vol terras van een café in Renesse (Nederland) opgereden. Daarbij raakte een vrouw gewond. Volgens twee horecaondernemers die alles zagen gebeuren, is de dader de 51-jarige John D., een oud-kickbokser en portier. "Het is een heel grote man die goed kan vechten, maar die geestelijk in de war is", klinkt het. John D. is ook in ons land berucht: vijf jaar geleden sloeg hij in Menen discotheekbezoeker Pieter Krauch in coma. "Ik vind het heel jammer dat zoiets nog eens moet gebeuren, vooral voor de slachtoffers daar in Nederland", zegt de Belg in een reactie.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk importeerde in juni voor het eerst geen brandstof meer uit Rusland
Het Verenigd Koninkrijk heeft in juni geen brandstof geïmporteerd uit Rusland. Het is de allereerste keer dat er geen Russische olie en Russisch gas meer naar het land vloeit sinds de start van de statistieken in januari 1997, zo meldt de nationale statistiekdienst ONS.
Lees verder

Een vrouw met (spier)ballen: Nicole Kidman toont biceps op nieuwe cover
De Australische actrice Nicole Kidman (55) heeft een strak gestroomlijnd lichaam en toont deze in een nieuwe fotoshoot. Ze schittert op de cover van 'Perfect', waarop haar spierballen duidelijk zichtbaar zijn.
Lees verder

Minister Verlinden zit morgen samen met burgemeesters rond strijd tegen georganiseerde misdaad
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zit donderdag om 16 uur samen met de burgemeesters van de grote steden over een wet die de lokale overheden meer slagkracht moeten geven tegen de georganiseerde misdaad. Dat werd vandaag bevestigd door haar kabinet. De vergadering met de burgemeesters komt er na een opstoot van geweld de afgelopen weken in Antwerpen, met verschillende aanslagen op korte tijd.
Lees verder

Ondanks geruchten: dan toch een twaalfde seizoen van 'The Voice UK'
De Britse versie van 'The Voice' krijgt dan toch een twaalfde seizoen. Dat nieuws komt er na een lange periode van geruchten dat de populaire talentenjacht zou worden geannuleerd.
Lees verder

Slecht nieuws voor Vanaken? West Ham doet bod van bijna 40 miljoen euro op Lyon-middenvelder Paqueta
West Ham United heeft een bod van bijna 40 miljoen euro neergelegd voor Lucas Paqueta, de Braziliaanse middenvelder van Olympique Lyon. En dat zou ook wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor Hans Vanaken, want de aanvoerder van Club Brugge leek zijn zinnen te hebben gezet op een avontuur in de Premier League.
Lees verder

Postbode Pamela (61) uit Florida doodgebeten door vijf honden na autopech
Een buurman schoot zondag nog in de lucht om vijf razende honden van het lichaam van Pamela Jane Rock weg te halen, maar dat mocht niet baten. De honden losten niet en de 61-jarige vrouwelijke postbode bezweek een dag later helaas aan haar verwondingen.
Lees verder

Chirurg Réginald Moreels uit 'Topdokters' ontvangen door de paus
Humanitair chirurg Réginald Moreels, bekend uit het programma 'Topdokters', is op privé-audiëntie geweest bij de paus om de schrijnende toestand in Oost-Congo aan te klagen en diplomatieke steun van het Vaticaan te vragen.
Lees verder