Doorgaan naar hoofdcontent

Advocaat Walter Van Steenbrugge reageert op verdenking in drugszaak: “Een vergeldingsactie van openbare aanklager e...

HLN
Advocaat Walter Van Steenbrugge reageert op verdenking in drugszaak: "Een vergeldingsactie van openbare aanklager euthanasieproces"
Advocaat Walter Van Steenbrugge wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie in het dossier van een groot drugslab in Lendelede. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen vraagt zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank, maar wil dat nieuws niet bevestigen. De raadkamer buigt zich op 19 augustus over de zaak. Van Steenbrugge noemt de zaak een vergeldingsactie.
Lees verder

REALITYCHECK. Alles wat je nog moet weten over de 'Love Island'-deelnemers: "Meermaals gevraagd of ik naar huis kon"
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

"Jarenlang had ik visioenen, tot Ellen me aan de deur zette": het turbulente leven van actrice Anne Heche
Ze werd misbruikt door haar vader, leed aan schizofrenie en verloor drie van haar broers en zussen. Hollywoodactrice Anne Heche (53), die momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, heeft er allesbehalve een makkelijk leven opzitten. "Ik dronk. Ik rookte. Ik nam drugs. Ik had seks. Alles om de schaamte uit mijn leven te weren."
Lees verder

VN-organisatie: 1.200 personen verdronken of vermist in Middellandse Zee in eerste helft 2022
In de eerste zes maanden van 2022 zijn volgens schattingen van het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) circa 1.200 personen verdronken of vermist op de Middellandse Zee. Dat heeft de VN-organisatie vrijdag meegedeeld.
Lees verder

Schrijver Salman Rushdie aangevallen net voor hij lezing zou houden
Schrijver Salman Rushdie is aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou houden. Ooggetuigen melden dat hij op het podium wordt behandeld. De dader werd gearresteerd.
Lees verder

LIVE. Schrijver Salman Rushdie aangevallen net voor hij lezing zou houden
Schrijver Salman Rushdie - de auteur van 'De duivelsverzen' - is aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou houden. Ooggetuigen melden dat hij op het podium wordt behandeld. De dader werd gearresteerd.
Lees verder

Zwitserse bergpas verliest al het gletsjerijs voor het eerst in honderden jaren
De dikke laag ijs die eeuwenlang een Zwitserse bergpas heeft bedekt, zal volgens een plaatselijk skioord binnen enkele weken volledig zijn weggesmolten. Na een droge winter hebben de hittegolven die Europa in de zomer hebben geteisterd, catastrofale gevolgen gehad voor de gletsjers in de Alpen, die in een versneld tempo zijn gaan smelten.
Lees verder

Dragen mannen binnenkort massaal linnen kostuums? "Je ziet het steeds vaker op kantoor"
Luchtig linnen is de stof bij uitstek om het koel te houden tijdens warme zomerdagen. En wie dacht dat linnen niet fashionable kan zijn, heeft het grandioos mis. Steeds meer celebrity's kiezen voor linnen kostuums, onder wie Amerikaans acteur Brad Pitt. Oprichter en CEO van Café Costume Bruno Van Gils en moderedacteur David Devriendt lichten de nieuwste mannentrend toe. "Linnen staat erom bekend snel te kreuken. Bij een kostuum in linnen blend, heb je dat probleem niet."
Lees verder

Joe Jonas is fan van zijn ex Taylor Swift: "'1989' is één van mijn meest favoriete albums ooit"
Joe Jonas (32) verklapte dat hij fan is van zijn ex Taylor Swift (32). In een Instagram Live vertelden hij en zijn vrouw Sophie Turner (26) wat hun favoriete Taylor Swift-album is. Ze zijn het erover eens dat dat '1989' is, het vijfde studioalbum van Swift uit 2014. Joe en Taylor vormden een koppel in 2008, maar die relatie kwam abrupt tot een einde door een kort telefoontje van de zanger. Daarop volgde een reeks uithalingen naar elkaar in songs en interviews. Maar de laatste jaren lijken ze dus toch weer goed overeen te komen.
Lees verder

RECENSIE: 'Chasing Beauty': "Toont aan dat plastic niet altijd fantastic is, maar daar moet u wel veel gezwets voor uitzitten"
"Ik ben verliefd op mijn nieuwe neus, maar ik kan niet ademen", "Ik heb prachtige valse borsten, maar ik voel me ziek en lusteloos", "Ik wil een grotere kont, maar de kans bestaat dat ik niet meer wakker word". Als we 'Chasing Beauty: Perfectie te Koop' mogen geloven, dan ligt perfectie dezer dagen gevaarlijk makkelijk voor het grijpen. Maar helpt deze Streamz Original docu ons ook de rush op door Instagram opgelegde schoonheidsidealen te begrijpen? En meer belangrijk: kan het op tijd aan de alarmbel trekken alvorens -zo waarschuwt hoofd plastische chirurgie aan UZ Gent Phillip Blondeel- er echt catastrofes van komen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

ANALYSE. De vraag is niet of Trump een tweede presidentschap wint. De vraag is hoe Amerika het eerste overleeft
Donald Trump profiteert van alle aandacht. Ook als dat een huiszoeking is. Alles helpt om verdeeldheid te zaaien. En president of niet, dat blijft Trump doen. Tot bloedens toe — zoals in Cincinnati, waar er weer een dode viel.
Lees verder

CELEB 24/7. Rita Ora danst op muziek van Beyoncé en Lizzo twerkt tussen de golven
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Anderlecht vangt mogelijk meer dan 20 miljoen voor Gómez en ziet Amuzu mogelijk toch niet naar Nice vertrekken: "Geen idee of hij nog komt"
Jackpot voor Anderlecht. Paars-wit bereikte een akkoord met Manchester City over Sergio Gómez (21). In tegenstelling tot wat eerst werd gedacht, wordt de Spanjaard dit seizoen niet uitgeleend. "Hij blijft bij ons", aldus Pep Guardiola. De opbrengst van de transfer: minstens 15 miljoen euro. Met bonussen kan het bedrag zelfs tot meer dan 20 miljoen oplopen. Anderlecht is evenwel niet van plan plots uit te halen op de transfermarkt. Zo is het goed mogelijk dat Francis Amuzu gewoon bij paars-wit blijft.
Lees verder

Expert over bosbrand die ondergronds verder woedt: "Een week later kan het vuur 100 meter verder zitten zonder dat je het zag"
"Alles weer onder controle". Dat dàchten ze in de Gironde toen de laatste week van juli inging. Twee gigantische bosbranden hadden er 14.000 hectare bos vernield. Drie weken later zijn daar tienduizenden mensen op de vlucht. Nu blijkt dat het vuur in de grond was gekropen en al die tijd is blijven smeulen om elders weer boven te komen. Wat weten we over dit fenomeen? Waarom is een ondergrondse brand zo moeilijk te detecteren en te bestrijden? Kan dit overal en dus ook hier gebeuren? We spraken de experts natuurbranden van de brandweer en Natuur en Bos. "Zowat bij elke heropflakkering in de natuur heb je te maken met een grondbrand."
Lees verder

11 doden bij clash tussen rivaliserende kartels in Mexicaanse grensstad Juarez
Een confrontatie tussen leden van twee rivaliserende kartels in een gevangenis in Juarez heeft zich uitgebreid tot geweld in de stad. In totaal kwamen elf mensen om. De meerderheid van hen zijn gewone burgers. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten vandaag.
Lees verder

11 doden na clash tussen rivaliserende kartels in Mexicaanse grensstad Juarez
Een confrontatie tussen leden van twee rivaliserende kartels in een gevangenis in Juarez heeft zich uitgebreid tot geweld in de stad. In totaal kwamen elf mensen om. De meesten van hen zijn gewone burgers. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten vandaag.
Lees verder

Neppaccounts van BV's duiken massaal op: "Het is dweilen met de kraan open"
Een Bekende Vlaming die in je inbox verschijnt? Het zal je waarschijnlijk niet snel overkomen. Behalve door een berichtje van een nepaccount misschien, want die duiken massaal op. Hanne Troonbeeckx (43) en Marc Van Ranst (57) krijgen dagelijks te maken met profielen die zich voordoen als hen. "Het is dweilen met de kraan open, want Instagram schorst niet meteen alle accounts die ik rapporteer."
Lees verder

Mathias Sercu regisseert eerste langspeelfilm: "Een droom die uitkomt"
Acteur Mathias Sercu (51) gaat een eigen langspeelfilm regisseren: 'J'aime la vie'. Het duurde maar liefst zeven jaar om het scenario te schrijven en te perfectioneren. "Na al die jaren is het eindelijk zover, hoe cool is dat", klinkt het enthousiast.
Lees verder

LIVE. Belgisch kwartet in ploegenachtervolging mannen eindigt zesde op EK - Belgische dubbelvier moet vrede nemen met B-finale
Vandaag gaan de 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, van start. In negen sporten komen 126 Belgische atleten in actie. Hoeveel medailles pakt ons land? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

KOERS KORT. Quick.Step krijgt weer U23-opleidingsteam - Groenewegen houdt Capiot van sprintzege in Noorwegen
Hij had het afgezworen, omdat het zelfopgeleid talent té vaak uitzwierf naar andere ploegen. Maar vanaf 1 januari 2023 pompt Patrick Lefevere dan toch opnieuw geld en energie in een eigen satellietteam bij de U23. Het huidige Team Elevate p/b Home Solution Soenens van Bart Roosens en Philippe Soenens gaat vanaf dan door het leven als het Soudal-Quick.Step Devo Team. Roosens zal het project leiden en ook huidig ploegleider en ex-prof Kevin Hulsmans, die zelf acht jaar bij Lefevere reed als één van de meesterknechten van Tom Boonen, wordt in de structuur geïntegreerd. Namen van renners worden nog niet genoemd. Bij Team Elevate rijden met Davide Bomboi (neefje van Boonen), Arno Claes, Toon Clynhens, Senne Hulsmans (zoon van Kevin), Robin Orins, Warre Vangheluwe en Jonathan Vervenne alvast enkele talenten van eigen bodem. In het verleden had Lefevere met Klein Constantia al eens een internationale opleidingsploeg (van waaruit onder meer Alaphilippe, Cavagna, Sénéchal, Mas en Schachmann doorstroomden) en onderhield hij ook sponsor-/samenwerkingsakkoorden met de jeugdteams van Michel Pollentier, Beveren 2000 en EFC. (JDK)
Lees verder