Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

Adil en Bilall reageren geschokt op de keuze om ‘Batgirl’-film niet uit te brengen: “We kunnen het niet geloven”

HLN
Adil en Bilall reageren geschokt op de keuze om 'Batgirl'-film niet uit te brengen: "We kunnen het niet geloven"
Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah reageren voor het eerst op de keuze van Warner Bros om hun superheldenfilm 'Batgirl' niet uit te brengen in de bioscoop en op streamingdiensten. Niemand zal de film te zien krijgen. "We zijn zeer triest en in shock door het nieuws", klinkt het op Instagram.
Lees verder

Twee jaar na havenontploffing in Beiroet: een open wonde ettert terwijl de autoriteiten de zaak proberen af te sluiten
De klokken stonden stil toen een van de grootste niet-nucleaire explosies in de geschiedenis Beiroet doorkliefde. De explosie verwoeste huizen, straten en mensenlevens. De overheid wil de zaak nu afronden, maar het leed is nog elke dag zichtbaar.
Lees verder

LIVE. Schmeichel ruilt Leicester City voor Nice - Lille aanvaardt bod van 40 miljoen euro voor Onana
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Eerste minderjarige (16) in België besmet met apenpokkenvirus
Voor het eerst in ons land is een minderjarige besmet geraakt met het apenpokkenvirus. Zo schrijft De Standaard op basis van informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een 16-jarige jongen. Hij werd niet opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder

Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: "We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan"
Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. "We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen", vindt weervrouw Jill Peeters.
Lees verder

Elke dag 12 vluchtmisdrijven in ons land: "Dronken bestuurders vluchten sneller in de hoop niet gevat te worden"
Het aantal verkeersongevallen zit in de lift volgens cijfers van VIAS, net zoals het aantal vluchtmisdrijven in ons land. Vorig jaar raakten meer dan 4.600 mensen gewond na een ongeval met vluchtmisdrijf. Bijna altijd heeft de veroorzaker iets te verbergen: "Dronken bestuurders of bestuurders die drugs genomen hebben, vluchten sneller in de hoop dat ze niet gevat zullen worden", vertelt Stef Willems van VIAS. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.
Lees verder

'Mock the Week' stopt na 17 jaar: "We konden niet gekker zijn dan het nieuws al was"
Zeventien jaar, 21 seizoenen en meer dan 200 afleveringen op de teller. Toch moeten we deze herfst afscheid nemen van het legendarische BBC-programma 'Mock the Week'. Dat maakte de televisiezender zelf bekend. Ierse presentator Dara Ó Briain (50) verduidelijkt de beslissing: "We konden niet gekker zijn dan het nieuws al was."
Lees verder

VN-secretaris-generaal hekelt hebzucht van de grote olie- en gasbedrijven: "Immoreel dat zij recordwinsten maken over rug van armsten en ten koste van het klimaat"
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft woensdag de "hebzucht" van de grote olie- en gasbedrijven aan de kaak gesteld, die als gevolg van de door de oorlog in Oekraïne veroorzaakte crisis recordwinsten maken over de rug van de armsten.
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Hoedt zet de troepen op scherp: "Als je jezelf op een groter podium wil laten zien, moet je er nu gewoon staan"
Anderlecht trainde al in Estland:
Lees verder

Manchester City duwt door voor Sergio Gómez: Engelse topclub legt concreet bod neer voor linkerwinger van Anderlecht
Het is Manchester City menens om Sergio Gómez (21) aan te trekken. De Engelse kampioen is in onderhandeling met Anderlecht en kwam intussen met formele aanbiedingen - voorlopig ontoereikend. Gómez zelf ziet een overstap naar City alvast zitten.
Lees verder

Doden bij oplaaiend conflict Armenië en Azerbeidzjan
Minstens drie soldaten zijn gesneuveld door oplaaiende gevechten tussen Azerbeidzjaanse en Armeense troepen in de betwiste regio Nagorno-Karabach. De regio staat onder toezicht van zowat tweeduizend Russische troepen. Twee Armeense soldaten kwamen om en veertien raakten gewond, meldde het leger van Nagorno-Karabach. Aan de kant van Azerbeidzjan overleed één soldaat, zei het ministerie van Defensie in de hoofdstad Bakoe.
Lees verder

IN BEELD. Man van Dominique Monami was eerste platenbaas van Rammstein: "Mijn vrouw gaat haar grenzen verleggen"
Rammstein lokt vanavond 50.000 fans naar Oostende. En daaronder ook enkele bekende gezichten. Waaronder ook hun eerste platenbaas in België. "Mijn vrouw, Dominique Monami, gaat vanavond haar grenzen verleggen."
Lees verder

Ouders van slachtoffertje schietpartij Sandy Hook eisen 150 miljoen dollar van complotdenker Alex Jones: "Zijn leugens maakten ons leven tot een hel"
In Austin, Texas, loopt momenteel een proces tegen de fameuze Amerikaanse complotdenker Alex Jones. Die beweerde jarenlang dat de schietpartij op de basisschool van Sandy Hook in 2012, waarbij 20 kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten, nooit echt heeft plaatsgevonden. De ouders van een van de slachtoffertjes eisen nu een schadevergoeding van 150 miljoen dollar (ongeveer 148 miljoen euro) van Jones, nadat ze jarenlang werden lastiggevallen door aanhangers die zijn onzin geloofden.
Lees verder

Modder en stof in belangrijke pijplijn vertragen gastoevoer van GB naar Europa
Door modder en stof in de 'interconnector', een belangrijke pijpleiding tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa, verloopt de gastoevoer naar het Europese vasteland momenteel trager. Dat meldt het persagentschap Bloomberg donderdag. Modder en stof doen de filters dichtslibben.
Lees verder

VN willen onderzoek naar aanval op Oekraïense krijgsgevangenen in gevangenenkamp in Olenivka
De Verenigde Naties willen de dodelijke aanval op Oekraïense krijgsgevangenen in door Rusland bezet gebied onderzoeken. VN-baas António Guterres hoopt met de Oekraïners en de Russen overeenstemming te bereiken over de voorwaarden. Beide partijen vroegen om een onderzoek., voegde hij eraan toe.
Lees verder

De Ketelaere toont zich meteen op training, familie keert huiswaarts: dit was de eerste volledige dag van 'CDK' als speler van AC Milan
De eerste volledige dag van Charles De Ketelaere als AC Milan-speler zit er stilaan op. De chauffeur van Zlatan bracht hem vanmorgen in de witte BMW X7 naar de club. 'CDK' moest wat vroeger op de club zijn dan de ploegmaats. Omstreeks 8u30 meldde hij zich aan voor zijn laatste fysieke tests. Nadien lunchte hij op Milanello. De eerste speler met wie hij sprak was naar verluidt Alexis Saelemaekers. Na de middag werkte hij een volledige sessie af met de groep. Hij scoorde zelfs in een match acht tegen acht en Milan deelde ook een filmpje van een assist die hij gaf (zie boven). Zaterdag maakt hij wellicht zijn eerste minuten in het Milanshirt, in de laatste oefenmatch tegen Vicenza.
Lees verder

Belgische mijnenjager naar Middellandse Zee
De Belgische mijnenjager M923 Narcis vertrekt maandag met 47 opvarenden naar de Middellandse Zee om zich daar aan te sluiten bij het permanente vlootverband van de NAVO, zo is woensdag uit militaire bron vernomen.
Lees verder

Woonboot van Margot ligt scheef door watertekort in Nederland: "Mijn voordeur valt gewoon open"
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland nu officieel een watertekort. En dat merken ook Margot en haar man die op een woonboot wonen in de buurt van Nijmegen. Door de droogte staat de rivier de Waal zeer laag en kwam hun boot scheef te liggen. "Als ik die voordeur open, valt die vanzelf helemaal open, zo scheef is het hier nu", vertelt Margot de Jong aan onze collega's van RTL Nieuws. Ze hoopt nu dat de gemeente snel actie onderneemt om de hinder te verhelpen. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.
Lees verder

Veel volk en veel rook: bekijk hier de eerste beelden van Rammstein in Oostende
De kop is eraf: de Duitse metalband Rammstein is aan het eerste van z'n twee concerten in Oostende begonnen. De concerten vinden plaats in park De Nieuwe Koers, het nieuwe evenemententerrein in de badstad. Zowel op woensdag 3 als donderdag 4 augustus komen er voor het eerst 46.000 bezoekers over de vloer.
Lees verder

Witte dolfijn gespot in de Seine
In het noorden van Frankrijk is een witte dolfijn gespot die de rivier de Seine is ingezwommen. De Franse autoriteiten onderzoeken nu hoe het met de gezondheid van de beloega gesteld is.
Lees verder