Doorgaan naar hoofdcontent

72-jarige fietser sterft na aanrijding door vrachtwagen in Ieper

HLN
72-jarige fietser sterft na aanrijding door vrachtwagen in Ieper
In Ieper is maandagnamiddag een 72-jarige fietser overleden na een verkeersongeval. Dat gebeurde op het rondpunt met de Zuiderring, het gaat om een dodehoekongeval.
Lees verder

Plots is iedereen pro: weg ligt open voor machtigere burgemeesters
Eén voor één geven de (Franstalige) partijen hun verzet op tegen de wet op de bestuurlijke handhaving. Zondag zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) het voorstel opnieuw op de regeringstafel te leggen in de strijd tegen drugs.
Lees verder

PORTRET. Milan Robberechts, het "bedeesde en tactisch intelligente" Mechelse jeugdproduct dat de grote held was in spektakelmatch tegen Westerlo
"Ik denk niet dat veel mensen mij kenden." Wel, dat zal nu veranderen. Een portret van Milan Robberechts (18), die debuteerde bij Malinwa met twee goals. "Vorig seizoen was hij nog op zoek naar zichzelf."
Lees verder

De deal is helemaal rond: Rode Duivel Dedryck Boyata (31) tekent tot 2025 bij Club Brugge
Dedryck Boyata (31) is zoals aangekondigd de nieuwste aanwinst van Club Brugge. Dat bevestigt blauw-zwart. De centrale verdediger traint normaal morgen al een eerste keer mee.
Lees verder

Kotstudent kost komend academiejaar 1.243 euro meer dan vorig jaar
Wie komend academiejaar op kot gaat, betaalt daar minimaal 15.346 euro voor. Voor pendelstudenten ligt dat bedrag op 10.156 euro. Vorig jaar was dat nog respectievelijk 14.103 en 9.331 euro. Kotstudenten betalen dit jaar dus 1.243 euro meer, voor pendelstudenten is dat 825 euro. Dat meldt de onderzoeksgroep CEBUD, het Centrum voor Budgetadvies en -onderzoek van de Thomas More-hogeschool. Elk jaar berekenen zij de kosten voor een student hoger onderwijs.
Lees verder

LeBron James best betaalde NBA-speler ooit, maar laatste droom draait niet om geld: "Waar mijn zoon tekent, zal ik ook spelen"
Hij wordt de best betaalde basketter ooit, maar bovenal heeft LeBron James (37) nog één droom. Het NBA-icoon wil zijn carrière afsluiten aan de zijde van zoon Bronny, nu 17. En daarvoor stelt James alles in het werk.
Lees verder

Bittere pil voor Adrien Trebel: Anderlecht-middenvelder geopereerd en out tot na winterstop
Hard verdict voor Adrien Trebel (31). De Fransman onderging vanmiddag een operatie aan zijn schouder en is out tot na de winterstop.
Lees verder

Bittere pil voor Adrien Trebel: Franse middenvelder geopereerd en out tot na winterstop
Het verdict is hard voor Adrien Trebel. De Fransman onderging vanmiddag een operatie aan zijn schouder en is out tot na de winterstop.
Lees verder

Sprookje tussen Luca Borsato en zijn vriendin is voorbij na ontrouw
Luca -zoon van- Borsato (23) en 'Temptation Island'-verleidster Daisy Piras (23) vormen niet langer een koppel. Dat nieuws bevestigde Daisy zelf aan 'RTL Boulevard' en op haar Instagram. De reden van hun breuk is naar verluidt bedrog. "Luca en ik hebben samen besloten om voor nu als vrienden verder te gaan."
Lees verder

Ford schrapt 3.000 banen
Autobouwer Ford Motor gaat zo'n 3.000 werknemers en uitzendkrachten ontslaan. Het Amerikaanse concern wil daarmee snijden in de kosten en de overstap naar elektrische auto's versnellen.
Lees verder

British Airways schrapt 10.000 vluchten van en naar Heathrow
British Airways zal tussen oktober en maart zowat 10.000 vluchten van en naar de luchthaven Londen Heathrow schrappen. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij maandag aangekondigd.
Lees verder

Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: "Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen"
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. "Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.
Lees verder

Amper 6 op 15 voor Kompany, maar toch niets dan optimisme bij Burnley: "Je krijgt gevoel dat puzzelstukjes wel op hun plaats gaan vallen"
Eén nederlaag, één overwinning, drie gelijke spelen. En gemiddeld 68,4 procent balbezit. Niet de droomstart waar Vincent Kompany van gedroomd had. Maar toch is er geen man overboord bij Burnley. Iets met een wit konijn en een hoge hoed.
Lees verder

Kopenhagen stelt klimaatdoel uit: dan toch niet eerste CO2-neutrale hoofdstad tegen 2025
De Deense hoofdstad Kopenhagen ziet af van haar ambities om tegen 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld te zijn. Het doel is niet langer realistisch, heeft burgemeester Sophie Hæstorp Andersen maandag aan de omroep Danmarks Radio (DR) gezegd.
Lees verder

LIVE. Ten Hag zet Ronaldo en Maguire op de bank tegen Liverpool
• Premier League • Old Trafford • Man United startte met 0 op 6 • Liverpool heeft 2 op 6
Lees verder

LIVE (21u). Ten Hag zet Ronaldo en Maguire op de bank tegen Liverpool
• Premier League • Old Trafford • Man United startte met 0 op 6 • Liverpool heeft 2 op 6
Lees verder

Harry Styles openhartig over zijn seksualiteit: "Ik denk dat iedereen zijn eigen weg aflegt om dat uit te zoeken"
Hits brengt Harry Styles (28) aan de lopende band uit. Maar binnenkort verschijnt de wereldster opnieuw op het witte doek. Deze keer kruipt hij in de huid van de homoseksuele politieagent Tom in 'My Policeman'. Over zijn eigen seksualiteit, zijn relatie en de band met zijn fans praatte hij openhartig in 'Rolling Stone'. Want zijn geaardheid? "Op dat vlak legt iedereen, inclusief ikzelf, zijn eigen weg af."
Lees verder

Vrouw (41) en passagier gewond bij ongeval met tram in Bredene
Langs de Koninklijke Baan in Bredene kwam het maandagavond tot een aanrijding tussen een tram en Renault Twingo ter hoogte van de Breeweg. De 41-jarige bestuurster van de wagen raakte daarbij gewond.
Lees verder

Rechter weigert verkoop Ben & Jerry's Israël te blokkeren
Een poging van ijsmerk Ben & Jerry's om via de rechter de verkoop van zijn Israëlische tak te laten blokkeren, is mislukt. Een rechter in New York heeft het verzoek van het Amerikaanse merk voor een voorlopige voorziening in de zaak tegen moederconcern Unilever afgewezen.
Lees verder

LIVE. Stuttgart voornaamste concurrent van Anderlecht in strijd om Zirkzee
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder