Doorgaan naar hoofdcontent

100% Retro Festival in Bobbejaanland één dag voor start plots verplaatst naar volgend jaar

HLN
100% Retro Festival in Bobbejaanland één dag voor start plots verplaatst naar volgend jaar
Normaal gezien zou zaterdag het 100% Retro Festival plaatsvinden in Bobbejaanland. Maar vrijdag liet de organisatie plots weten dat het ganse festival zou verplaatsen naar volgend jaar, tot groot ongenoegen van wie een ticket had gekocht.
Lees verder

Advocaat Van Steenbrugge buiten vervolging gesteld in onderzoek naar drugszaak: "Ik laat het hier niet bij"
De raadkamer in Brugge heeft topadvocaat Walter Van Steenbrugge en Nancy Vanhee buiten vervolging gesteld in het onderzoek naar een omvangrijk drugslab. "Het besluit is logisch en vanzelfsprekend, er is geen enkel bewijs tegen hem, zelfs geen afgeluisterd telefoongesprek tussen Walter Van Steenbrugge en zijn cliënt waar het al dagen over gaat", zegt het kantoor van Van Steenbrugge in een reactie. De advocaat werd vorige week genoemd in een drugszaak en werd beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Meester Van Steenbrugge ontkende alles en vermoedde dat het ging om een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse.
Lees verder

Felroze blijft ook dit najaar dé modekleur: zo draag je het. "Heel mooi bij een zongebruinde huid"
Roze is al een tijdje hip deze zomer, maar ook voor de herfst en winter zet de trend zich gezellig door. Toch als we Valentino mogen geloven, want het Italiaanse modehuis lanceerde hun Pink PP Collection voor het najaar. En daarvoor strikten ze Formule 1-piloot Lewis Hamilton. De rest van de modewereld? Die zet de trend mee verder. Volgens styliste Sarah Roelstraete is 'hot pink' dan ook combineerbaar met álles: zo draag je de kleur.
Lees verder

Pukkelpop serveert je de goedkoopste pintjes en frietjes van de festivalzomer: dit kan je allemaal eten op het festival én zoveel betaal je ervoor
Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalwei, maar wat staat er allemaal op het menu van Pukkelpop? En hoeveel kost een maaltijd? Ontdek de volledige menukaart én alle prijzen van de wei in het artikel: van een hamburger voor 6 euro tot een broodje pulled lamsvlees voor 15 euro.
Lees verder

37-jarige Lommelaar blijft aangehouden in onderzoek naar negen jaar oude moordzaak: advocaat gaat in beroep
De 37-jarige man uit Lommel die negen jaar na doodslag in rendez-voushotel als verdachte opgepakt is, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Hasselt vandaag bevestigt. De verdachte gaat via zijn advocaat in beroep tegen de beslissing.
Lees verder

Finse premier legt drugstest af na ophef over video
De Finse premier Sanna Marin heeft een drugstest ondergaan, dat heeft ze zelf meegedeeld. Marin was in een mediastorm terechtgekomen nadat er op sociale media beelden waren opgedoken van een feest waarop ze aanwezig was.
Lees verder

Meer dan genoeg laptops op voorraad bij fabrikanten: verwacht dus mooie kortingen voor start schooljaar
De laptopverkoop is in vrije val. Dat is slecht nieuws voor technologiebedrijven, maar uitstekend nieuws voor wie van plan is een nieuw exemplaar in huis te halen. Sommige fabrikanten zitten namelijk met te veel stock en dat kan meer in ding betekenen: het nieuwe school- en academiejaar zal mooie kortingsacties met zich meebrengen.
Lees verder

Proefkonijn voor Ganna en ook zijn vrouw had het uurrecord in handen: wie is Bigham, de 'nerd' die het record van Campenaerts van de tabellen veegde?
Daniel Bigham is de nieuwe houder van het werelduurrecord. Daniel wie? Portret van de onbekende Brit, geheim wapen van Ineos en geobsedeerd door aerodynamica en techniek. "Hij is zeer intelligent."
Lees verder

Bioscoopketen Cineworld vraagt faillissement aan, meldt Wall Street Journal
De Britse bioscoopketen Cineworld, de op één na grootste bioscoopketen ter wereld, bereidt zich voor om het faillissement aan te vragen. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen.
Lees verder

"Chinese president ontmoet Poetin mogelijk in Centraal-Azië"
De Chinese leider Xi Jinping bereidt een reis voor naar Centraal-Azië voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin en andere leiders. Dat meldt 'The Wall Street Journal'. De regionale top wordt volgens de zakenkrant medio september in Samarkand in Oezbekistan gehouden. Het gaat om een bijeenkomst van de Shanghai Organisatie voor Samenwerking, waarin China, Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan samenwerken.
Lees verder

Poolse regering kondigt onderzoek naar giftige algen in de Oder aan
De Poolse milieuminister Anna Moskwa heeft een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de aanwezigheid van de zogenaamde gouden algen in de Oder aangekondigd. Doel is te achterhalen hoe deze micro-organismen in de rivier terechtkwamen, zo kondigde ze vrijdag aan op een persconferentie in Gryfino.
Lees verder

"Pallieter is terug": man fietst naakt langs kanaal
"Pallieter is terug." De Lierenaars maken zich op sociale media vrolijk over een fietser die donderdagvoormiddag in adamskostuum langs het kanaal fietste.
Lees verder

Politie vergist zich bij inval en vernielt deur van Jules: "Mijn naam staat op de bel. Of zijn die mannen analfabeten?"
Ze zijn er nog steeds niet goed van, Jules Cardon en zijn vrouw uit Hoboken. Toen het koppel donderdag van een wandelingetje terugkeerde, troffen ze hun voordeur totaal vernield aan. Het werk van de federale gerechtelijk politie, zo bleek. Die had zich bij een huiszoeking schromelijk van woonst vergist. "Die mannen hebben 'sorry' gezegd. Maar daarna zijn we aan ons lot overgelaten", zucht Jules.
Lees verder

Duizenden gedupeerden nadat 100% Retro Festival in Bobbejaanland plots wordt uitgesteld: kan je je geld terugeisen? En hoe doe je dat?
Zaterdag zou normaal het 100% Retro Festival plaatsvinden in Bobbejaanland, met optredens van onder andere Lindsay, Frans Bauer, Soulsister en Laura Lynn. Vrijdag liet de organisatie echter via sociale media weten dat het festival verplaatst wordt naar zondag 20 augustus 2023. Dat zorgt voor veel ongenoegen bij tickethouders en veel mensen willen dan ook hun geld terug. Kan je je geld terugeisen, en hoe gaat die procedure in zijn werk? Simon November, woordvoerder van Test Aankoop, legt uit.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh vlot naar kwartfinales in New South Wales, Michael van Gerwen meteen uitgeschakeld
Dimitri Van den Bergh heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinales van de New South Wales Darts Masters. Onze landgenoot haalde het in het Australische Wollongong met 6-3 van thuisspeler Raymond O'Donnell. Michael van Gerwen ging dan weer meteen onderuit.
Lees verder

Jasper Philipsen schiet raak in Ronde van Denemarken, Egan Bernal komt ten val
Jasper Philipsen heeft de vierde etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. Onze landgenoot haalde het in de sprint van Sasha Weesmaes, Jasper Stuyven werd vierde. Drie Belgen in de top vier. Egan Bernal kwam onderweg ten val.
Lees verder

Brazilliaanse president Bolsonaro hardhandig in de clinch met influencer: "Niet filmen!"
In Brazilië is president Jair Bolsonaro in de clinch gegaan met een influencer. De extreemrechtse leider was aan het spreken met aanhangers en poseerde voor selfies. Influencer Wilker Leão baande zich een weg door de menigte om hem te confronteren. Op beelden is te zien hoe de president hem bij de arm grijpt en zijn gsm probeert af te pakken.
Lees verder

50% meer laadpalen en we hebben bijgeleerd: daarom was op vakantie met de elektrische auto een makkie
Wie met de elektrische auto op vakantie naar het zuiden trok, werd de 'highway to hell' voorspeld, met frustrerende wachttijden aan laadstations. Op een paar zwarte zaterdagen na, is dat evenwel reuze meegevallen. Groeien de laadpalen nu plots wel als champignons uit de Franse grond? We zochten het uit.
Lees verder

Garagist (33) die hand afhakte van man dient zelf klacht in: "Wettige verdediging"
De 33-jarige garagist uit Lokeren die vorig weekend de hand afhakte van een man dient nu zelf een klacht in wegens poging tot doodslag. "Mijn cliënt heeft gewoon zijn eigendom verdedigd", zegt zijn advocaat Sven Mary. "Aan zijn garage stond plots 20 man met een pistool om een gerepareerde camion zónder betalen mee te nemen. Mijn cliënt sloeg enkel met dat ijzer omdat ze zijn poort probeerden open te wrikken. Dat is wettige verdediging."
Lees verder

LIVE. United trekt portefeuille open na rampstart: Casemiro op weg naar Old Trafford - STVV haalt Okazaki, ex-Leicester, naar Stayen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder