Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 juli 2022

‘Zwart weekend’ met monsterfiles naar vakantiebestemmingen trekt zich al op gang: al 640 km file in Frankrijk

HLN
'Zwart weekend' met monsterfiles naar vakantiebestemmingen trekt zich al op gang: al 640 km file in Frankrijk
Het eerste 'zwarte weekend' van deze zomer op de Europese wegen is stilaan begonnen. Mobiliteitsclub VAB telt vrijdagnamiddag al 640 kilometer file in Frankrijk. De vertragingen kunnen "al wedijveren met rode zaterdagen", laat het weten in een persbericht.
Lees verder

"Folteren, pizza eten, gaan slapen, en 's morgens verder folteren... Dan ben je gestoord": 13 verdachten riskeren vervolging voor gruwelmoord op Hilal
Na drie jaar is het onderzoek naar de foltermoord in Genk afgerond. Maar liefst 13 verdachten hangt een assisenproces boven het hoofd voor hun mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering, foltering en moord op Hilal Makhtout. Hij stierf na urenlange foltering in een vakantiehuisje in de Ardennen. "De manier waarop buitensporig geweld werd gebruikt, is ongezien", stellen de speurders.
Lees verder

Proces van Twitter tegen Elon Musk start op 17 oktober
De rechter die zich buigt over de juridische strijd tussen Twitter en Elon Musk heeft het begin van het proces vastgelegd voor 17 oktober. Het proces zal vijf dagen duren.
Lees verder

Alcoholverbod in Wallonië? Deze scoutsgroep blijft al 40 jaar nuchter op kamp: "Aan het kampvuur drinken we thee. Of eens een glas melk"
Vier Waalse gemeenten zagen zich genoodzaakt om een alcoholverbod af te kondigen voor de kamperende jeugdbewegingen na eerdere overlast. De scouts van Beringen zouden ze daar maar wat graag zien komen: zij drinken nooit alcohol in uniform, en vinden dat de normaalste zaak ter wereld. Al 40 jaar gaan zij nuchter op kamp. "Pintje aan het kampvuur? Wij drinken koffie of thee. Of eens een glas melk."
Lees verder

Kendrick Lamar over beveiligingsagent die huilt tijdens zijn concert: "Dat wil je bereiken als muzikant"
Tijdens een concert van Kendrick Lamar (35) in Houston, Texas kon een beveiligingsagent zijn ogen niet droog houden. Wanneer de zanger zijn hit "Love" zong, barstte de man in tranen uit. Een concertganger plaatste het moment op TikTok en de video ging viraal. Ook Kendrick heeft de video gezien en heeft erop gereageerd: "Als muziekkant wil je dat iedereen jouw muziek zo ontvangt en zich goed laat voelen."
Lees verder

Remco Evenepoel keert terug naar waar het allemaal begon: "Ik ben hier om te winnen"
Zottegem - finishplaats in de Ronde van België 2019 - zal het niet graag horen, maar het was in San Sebastian dat Remco Evenepoel (22) zijn grote doorbraak bij de profs kende. Zaterdag keert hij er voor het eerst terug, twee kilo lichter dan toen, maar boordevol ambitie: "Ik hoop dat ook Pogacar op zijn best is."
Lees verder

Opnieuw problemen op Thalys richting Parijs, trein staat net voor Franse grens stil: "Temperatuur stijgt snel en het is broeierig warm"
Omstreeks 16:00 uur is opnieuw een Thalys richting Parijs stilgevallen. De oorzaak is een aanrijding tussen een andere trein en een dier, waardoor het hele treinnetwerk verstoord is. Het is reeds het derde voorval op een trein van de vervoersmaatschappij in nog geen twee weken tijd.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Pogacar de grote favoriet volgens onze wielerredactie, Evenepoel staat er net onder
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Will Smith deelt video na Oscar-heisa: "Chris, ik wil me excuseren tegenover jou"
Het duurde even, maar Will Smith (53) gaf opnieuw een teken van leven. De acteur plaatste een video op YouTube waarin hij zich excuseert tegenover Chris Rock (57) en zijn familie, maar ook tegenover zijn eigen gezin. Dat doet de acteur nadat hij eind maart een klap uitdeelde aan Chris op de Oscars. "Mijn gedrag was onacceptabel, ik ben er wanneer Chris klaar is om te praten."
Lees verder

Chiro Liebel breekt kamp af nadat tientallen kinderen ziek worden
Nadat tientallen kinderen ziek werden, zet Chiro Liebel uit Erpe-Mere het kamp in Büllingen in de provincie Luik noodgedwongen stop. "Donderdag werd één kind ziek. 's Nachts volgden nog heel wat andere kinderen en leden van de leiding. We hebben alle zieken meteen afgezonderd van de rest en een dokter gebeld", vertelt begeleider Ben De Windt.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Adil El Arbi en Loubna Khalkhali bereiden huwelijk voor in luxehotel in Tanger
Zaterdag viert regisseur Adil El Arbi (34) zijn huwelijk met zijn grote liefde: VRT-journaliste Loubna Khalkhali (30). Voor de gelegenheid reisde het koppel af naar Marokko, waar ze al een tijdje verblijven om het feest voor te bereiden. "Voor de duidelijkheid, dit is niet ons tweede huwelijk", zo schrijft Loubna op haar sociale media. "We zijn al voor de wet getrouwd in België. Nu vieren we dat gewoon in de stad van onze grootouders."
Lees verder

Vaccinatie tegen apenpokken wordt uitgebreid: preventieve prik voor risicogroepen
Terwijl het aantal besmettingen met het apenpokkenvirus in ons land blijft stijgen, is er een tekort aan vaccins. Daarom past de overheid de vaccinatiestrategie aan: bijkomende risicogroepen krijgen de kans om zich preventief te laten vaccineren. Maar daarmee is de verspreiding van het virus nog niet onder controle.
Lees verder

LIVE F1. Leclerc snelste in tweede vrije oefensessie op Hungaroring
Dit weekend staat in Hongarije de dertiende GP van het seizoen op het programma. Verstevigt Max Verstappen zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap of kan Charles Leclerc wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg de oefenritten, de kwalificaties en de wedstrijd zelf live in onderstaande liveblog.
Lees verder

Kylie Minogue blikt enthousiast terug op haar eenmalige terugkeer in 'Neighbours'
Kylie Minogue (54) is heel enthousiast over haar eenmalige terugkeer in de allerlaatste aflevering van de Australische serie 'Neighbours'. Dit liet de superster weten in een mededeling van de zender Channel 5. Ze spreekt over "veel verschillende gevoelens, maar wel gelukkige."
Lees verder

Dit is de winnaar van De Leukste Zomerbar van het jaar: "Deze chef kent duidelijk iets van smaken en technieken!"
Gazon uit de groene rand van Gent is vanavond verkozen tot Dé Leukste Zomerbar van het jaar door HLN. De driekoppige jury, bestaande uit Piet Huysentruyt, Sepideh Sedaghatnia en Jelle Beeckman, was serieus onder de indruk van het eet- en drinkaanbod hier. "De HLN-lezers weten duidelijk waar het goed is", vertelden ze. "Wat een erkenning!", klinkt het bij de uitbaters. "Dit gaan we voor de rest van ons leven meedragen."
Lees verder

Terug hip: netkousen zijn de nieuwe trend op Tomorrowland
Dit waren de opvallendste outfits tijdens het eerste weekend van Tomorrowland:
Lees verder

Alexander (38) getuigt over zijn besmetting met het apenpokkenvirus: "Ik dacht serieus dat ik doodging"
Ons land telt op dit moment 460 besmettingen met het apenpokkenvirus. Een van hen is Alexander (*), een dertiger uit Leuven. Eind mei liep hij het virus op. Alexander was daarmee een van de eerste cases in UZ Leuven. "Met momenten leek het alsof er een onderhuidse pingpongbal in mijn lichaam zat." Voor het eerst doet hij zijn verhaal. "Het begon met een ingegroeid haartje rond mijn penis."
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Topfavoriet Pogacar: "Ik de grootste concurrent van Evenepoel? Ik voel me vereerd"
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Like Mike draait op Tomorrowland voor het eerst solo zonder broer Dimi: "Mijn papa zou niet willen dat we wegkwijnen in droefheid"
Like Mike, bekend van het dj-duo samen met zijn broer Dimitri Vegas, gaat voor het eerst solo, en dat meteen op Tomorrowland. Hij maakte van de tijd tijdens de coronapandemie gebruik om zijn eigen muziek te maken. Vorig jaar overleed de vader van de twee dj-broers en het kindje van Like Mike, ofwel Michael Thivaios, werd doodgeboren. Een moeilijke periode die nog steeds pijn doet: "Mijn papa zou niet willen dat we wegkwijnen in droefheid, dus doen we dit verder en doen we ons best", zegt hij in een interview aan onze redactie. Bekijk hierboven de video met het interview.
Lees verder

"Een echte held": Amerikaanse jongen (7) redt kleuter van verdrinking in zwembad
Een jongen uit de Amerikaanse staat Californië wordt geprezen als een held nadat hij een kleuter die aan het verdrinken was heeft gered. De 7-jarige Massiah Browne was samen met zijn familie aan het gemeenschappelijke zwembad van hun appartementsgebouw toen hij plots iemand op de bodem van het zwembad zag. Met zijn snelle reactie redde Massiah het leven van het 3-jarige kind.
Lees verder