Doorgaan naar hoofdcontent

Zulte Waregem begint seizoen met zege tegen Seraing

Zulte Waregem begint seizoen met zege tegen Seraing

Zulte Waregem heeft geen steek laten vallen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen Seraing had het de hele match lang overwicht en een kwartier voor tijd zette Alieu Fadera het Waregemse overwicht ook om in een voorsprong. In het slot zette Lopez uiteindelijk ook nog de geruststellende 2-0 op het bord.

Lees verder

Maertens en Tamari bezorgen OH Leuven overwinning op openingsspeeldag

OH Leuven wint zijn openingsspeeldag met 0-2 in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk vergat zijn kansen af te maken in de eerste helft en kreeg het deksel op de neus in de tweede. Maertens en Tamari tekenden voor de twee doelpunten.

Lees verder

Charleroi maakt het zichzelf moeilijk, maar wint toch van Eupen

Charleroi heeft gedaan wat het moest doen: het won met 3-1 van Eupen op de openingsspeeldag. Zaroury en Bessilé zetten de Carolo's op rozen, maar na een doelpunt van invaller N'dri was het nog bibberen voor de thuisploeg tot de 3-1 van Gholizadeh in de laatste minuut.

Lees verder

Nieuwkomer Simon Adingra levert vicekampioen Union slechts één punt op tegen Sint-Truiden

Vicekampioen Union is op de openingsspeeldag niet voorbij Sint-Truiden geraakt. De Brusselaars gaven aanvankelijk een makke indruk en kwamen ook op achterstand na een kopbaldoelpunt van Hayashi, maar een heerlijke flits van Simon Adingra leverde de bezoekers alsnog een puntje op.

Lees verder

Franse vrouwen hebben verlengingen strafschop nodig om Nederland uit te schakelen op EK

Nederland is er niet in geslaagd om titelfavoriet Frankrijk uit te schakelen op het EK vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen hielden lang stand, maar moesten uiteindelijk toch nog het hoofd buigen na een strafschopdoelpunt van Ève Périsset in de verlengingen.

Lees verder

Paus Franciscus reist naar Canada om excuses aan te bieden

Paus Franciscus, die nog steeds fysiek verzwakt is, zal om 11.20 uur plaatselijke tijd landen in Edmonton. Daar wordt hij ontvangen door de Canadese premier Justin Trudeau.

Lees verder

Fenomenale onweerswolk schuift over North Dakota

Het lijkt een plaatje dat recht uit een film komt, maar de beelden van een gigantische onweerswolk of supercel boven Renville County in North Dakota zijn echt. Een supercel is een uit­zon­der­lijk krach­ti­ge on­weers­wolk die gekenmerkt wordt door haar roterende beweging.

Lees verder

Oorlog gaat mogelijk bloedigste fase in: 'Russen kunnen met dubbel probleem zitten'

Oekraïense functionarissen en westerse inlichtingendiensten voorspellen dat de oorlog in Oekraïne misschien naar zijn bloedigste fase tot nu toe gaat en dat Kiev zich klaarmaakt voor een belangrijk offensief in het zuiden. 'De Russen kunnen met een dubbel probleem zitten', zegt militair expert Roger Housen.

Lees verder

Beide Britse kandidaat-premiers willen Rwanda-plan uitbreiden

Rishi Sunak, een van de twee mogelijke opvolgers van de Britse premier Boris Johnson, komt zondag met een plan om de omstreden Rwanda-deal uit te breiden. Ook zijn tegenstander, minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss, wil het Britse migratiebeleid aanpakken.

Lees verder

Klimaatactivisten lijmen handen aan werk van Botticelli

De bewaking van het kunstmuseum Uffizi probeerde vrijdag twee klimaatactivisten naar buiten te sleuren nadat zij hun hand aan 'La Primavera' van renaissancekunstenaar Botticelli hadden gekleefd. Bekijk de stunt in bovenstaande video.

Lees verder

'Grazie Dries Mertens': Napoli neemt afscheid van topschutter

Het contract van de Vlaamse voetbalster Dries Mertens bij Napels is eind juni afgelopen en er kwam geen verlenging. De Rode Duivel verlaat de club, en die zwaait hem uit met een montage van zijn mooiste momenten.

Lees verder

FC De Foute Kampioenen: al zestien afleveringen geschrapt door ongepaste humor

Vroeger kon je ongegeneerd grapjes maken over heikele onderwerpen, vandaag wordt er meer rekening gehouden met gevoeligheden. Vandaar dat steeds meer afleveringen van Vlaanderens populairste comedyserie van de buis verdwijnen.

Lees verder

Drukste Gentse Feestendag in jaren: 260.000 bezoekers, geen grote incidenten

De voorlaatste dag van de Gentse Feesten heeft zaterdag liefst 260.000 bezoekers naar Gent gebracht. Het was daarmee de drukste dag in jaren. Er waren evenwel geen grote problemen.

Lees verder

Ruim duizend migranten in Italië aangekomen in paar uur tijd

De migranten werden gered door humanitaire schepen en wachten op een opvangplaats. Dat hebben enkele ngo's en de Italiaanse autoriteiten zondag bekendgemaakt.

Lees verder

Skov Olsen bezorgt Club in het slot de volle buit tegen Genk

Club Brugge heeft een knotsgekke opener tegen Genk met een zege kunnen afsluiten: het won 3-2 na een penalty in de blessuretijd. Skov Olsen werd de grote man met twee goals, Jutgla toonde meteen waarom hij minuten kreeg bij FC Barcelona.

Lees verder

Ritzege en gele trui voor Nederlandse Lorena Wiebes in eerste rit Tour de France Femmes

In Parijs is vandaag ook de Tour de France Femmes afgetrapt. Op de Champs Elysée stond zoals verwacht geen maat op de Nederlandse Lorena Wiebes (Team DSM) die meteen ook als eerste de gele trui mocht aandoen. Lotte Kopecky finishte derde.

Lees verder

Jongeman verdronken in De Plas in Houthalen-Helchteren

Zondagnamiddag is een 20-jarige man verdronken in De Plas in het Limburgse Houthalen.

Lees verder

Max Verstappen boekt makkelijke zege in Frankrijk na crash van Charles Leclerc

Max Verstappen heeft een grote stap naar een tweede wereldtitel gezet. De Nederlander boekte in de Grote Prijs van Frankrijk een makkelijke zege nadat Charles Leclerc uit de race was gecrasht. Verstappen loopt daardoor weer 25 punten uit op zijn grootste concurrent. Een sterke Lewis Hamilton werd tweede, George Russell pakte de laatste podiumplaats na een heerlijk gevecht met Sergio Pérez.

Lees verder

Van Leontien tot Marianne

Ik ben oud genoeg om me de beelden te herinneren van twee vrouwen in het geel. De ene een wat norse Française met een licht verbeten mond. De andere een frivole Nederlandse met feilloos gelakte nagels en rozerode lipstick. Ik had geen idee hoe zij op dat podium waren beland, want hun calvarietocht door Frankrijk kregen wij niet te zien. Zij waren slechts een voetnoot in het sportnieuws van hun tijd.

Lees verder

Antwerp start sterk met zege op Mechelen

Antwerp heeft zijn start in de Pro League niet gemist. Op het veld van KV Mechelen werd met 0-2 gewonnen na twee goals van Michael Frey. Eerst werkte hij een assist van Toby Alderweireld keurig af, nadien joeg hij een (discutabele) penalty tegen de touwen.

Lees verder

Vulkaan bij Japanse stad Kagoshima uitgebarsten

In het zuidwesten van Japan is zondag de vulkaan Sakurajima tot uitbarsting gekomen. De vuurspuwende berg ligt, gescheiden door een smalle zeestraat, op amper acht kilometer van de grote stad Kagoshima op het zuidelijke eiland Kyushu. Op de eerste beelden in de lokale media is de gloed van een lavastroom te zien en waren ook dikke zwarte rookwolken zichtbaar voordat het donker werd.

Lees verder

Snelste vrouw op twee wielen verzekert zich van plaats in geschiedenisboeken

De eerste vrouwen-Tour in jaren kon zich moeilijk een passender winnares van de openingsrit dromen dan de renster die vanmiddag op het grote podium stond te pronken. Lorena Wiebes geldt dit seizoen meer dan ooit als de snelste vrouw op twee wielen.

Lees verder

Thalys met 300 reizigers stilgevallen in Frankrijk

Door een technisch probleem is omstreeks 17 uur een Thalys met 300 reizigers stilgevallen in het Franse departement La Somme. Dat bevestigde een woordvoerder van Thalys zondagavond.

Lees verder

Jasper Philipsen wint op Champs-Elysées

Met start en aankomst in hartje Parijs werd zondag in de vooravond een punt gezet achter één van de meest beklijvende Rondes van Frankrijk van de voorbije jaren. De slotetappe werd in een massaspurt gewonnen door Jasper Philipsen. Met Jonas Vingegaard in geel en bollen én Wout van Aert in het groen en als meest aanvallende renner, kleurde het podium bijna volledig Jumbo-Visma. Tadej Pogacar (tweede en witte trui) én Geraint Thomas (derde) mochten mee op het podium.

Lees verder

Anderlecht start met 2-0 overwinning tegen KV Oostende

Anderlecht heeft zijn eerste match van het seizoen met 2-0 gewonnen van Oostende. Paars-wit voetbalde zeker niet flitsend, maar pakte wel voor het eerst in vier jaar de volle buit in zijn openingsmatch. Fabio Silva scoorde bij zijn debuut de geruststellende 2-0 in het slot.

Lees verder

Wie vertrouwt de Russen nog?

Met een raketaanval op Odessa brengt Rusland de graandeal in gevaar. Het toont zich alweer een onbetrouwbare partner, net nu minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov door Afrika reist om goodwill te creëren.

Lees verder

Westerlo neemt de maat van tienkoppig Cercle Brugge

Westerlo heeft zijn terugkeer naar 1A gevierd met drie punten. Een zwak Cercle, dat al snel met tien viel na rood voor Popovic, was het slachtoffer van dienst.

Lees verder

Aanhoudende hitte leidt tot hevige natuurbranden in Griekenland, Spanje en Slovenië

Brandweerlieden in heel Europa worstelen om hevige branden onder controle te krijgen. Vooral in Griekenland, Spanje en Slovenië leidt aanhoudende droge hitte tot forse branden, veelal met evacuaties van nabijgelegen gebieden tot gevolg.

Lees verder

'Het is alsof de verkrachting jarenlang online voortging'

Digitaal seksueel geweld is even ingrijpend als klassiek seksueel geweld, en het moet dringend ook zo aangepakt worden, stelt Europa. België heeft sinds 2020 een wet die geïnspireerd is door het verhaal van Elke, wier verkrachting viraal ging. 'Ik ben van werk veranderd nadat een collega me herkend had.'

Lees verder

Ed Sheeran maakte van het Boudewijnstadion een intieme plek

Ed Sheeran was alles wat je van Ed Sheeran verwachtte. Grappig, vakkundig, aaibaar. En nog steeds vooral een one-man-band.

Lees verder

'Tadej Pogacar liep recht in onze val'

42 jaar na Joop Zoetemelk voor TI-Raleigh levert met Jumbo-Visma een Nederlands team weer een Tourwinnaar. Sportief manager Merijn Zeeman onthult het plan van de Tourwinst van Jonas Vingegaard.

Lees verder

Felice Mazzu doet wat Vincent Kompany nooit is gelukt

Anderlecht won zijn openingsmatch tegen KV Oostende. Fabio Silva, 'de man van 40 miljoen', kroonde zich tot de nieuwe publieksfavoriet.

Lees verder

Myanmar executeert vier activisten, eerste keer in decennia

De militaire leiders van Myanmar hebben voor het eerst in decennia vier activisten laten executeren. Dat melden staatsmedia.

Lees verder

Belgian Tornados halen brons op 4x400 meter, Cheetahs zesde

De Belgian Tornados hebben zondag (lokale tijd) op de slotdag van het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene de bronzen medaille veroverd in de finale van de 4x400 meter. De Belgian Cheetahs haalden bij de vrouwen de zesde plaats in de finale.

Lees verder

WK Atletiek| Een overzicht van zondagnacht: elfde plaats voor Ben Broeders

Ben Broeders is zondag (lokale tijd) op de slotdag van het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene op de elfde plaats geëindigd in de finale van het polsstokspringen.

Lees verder

Maandag start bewolkt met mogelijk een buitje

Maandag wordt tijdens het eerste deel van de dag meer bewolking verwacht met soms wat lichte regen of een buitje. In de loop van de namiddag verschijnen er meer opklaringen vanaf het westen en blijft het meestal droog op een buitje na.

Lees verder

Elon Musk ontkent gerucht dat hij affaire had met vrouw van Google-oprichter

Elon Musk ontkende dat hij een affaire had met de vrouw van Sergej Brin, de bezieler van Google. De Amerikaanse krant Wall Street Journal had geschreven dat Brin al zijn beleggingen in bedrijven van Musk wil verkopen.

Lees verder