Doorgaan naar hoofdcontent

Wielrenner die hondje Oskar doodreed, heeft zich aangegeven bij politie: baasje neemt intussen advocaat onder de arm

HLN
Wielrenner die hondje Oskar doodreed, heeft zich aangegeven bij politie: baasje neemt intussen advocaat onder de arm
De fietser die vrijdagavond in Zutendaal het hondje van Hatice Kör doodreed, is zich zondag gaan aangeven, nadat de vrouw haar verhaal in onze krant deed. "Ik zal er alles aan doen om gerechtigheid te laten geschieden, want dit dossier ligt mij nauw aan het hart", zegt haar advocate Lynn Clerinx.
Lees verder

Doja Cat boos op 'Stranger Things'-acteur Noah Schnapp voor lekken van gênant privégesprek
De 'Stranger Things'- ster Noah Schnapp (17) heeft tegen de haren ingestreken van zangeres Doja Cat (26). Ze vertrouwde hem in een privégesprek op Instagram toe dat ze een oogje had op zijn tegenspeler in de Netflix-reeks, Joseph Quinn (29), die het personage Eddie Munson vertolkt. Schnapp kon het echter niet laten om hun gesprek openlijk op TikTok te gooien, met als gevolg dat het al snel viraal ging. De zangeres kan er allesbehalve mee lachen.
Lees verder

In deze vakantielanden heb je het meeste kans op een verkeersongeval
België staat in de top 5 van landen met de meeste verkeersslachtoffers. Oost-Vlaanderen is daarbij de gevaarlijkste provincie. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat. Maar welk vakantieland is het meeste onveilig? En komt je verzekering tussen als je een ongeval krijgt in het buitenland?
Lees verder

Europese en Aziatische beurzen lager nu coronabesmettingen weer stijgen in China
De Europese en Aziatische beurzen zijn maandag in de min gegaan nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt in China terwijl beleggers het resultatenseizoen afwachten.
Lees verder

Vlaamse Vereniging van Studenten trekt ten strijde tegen knip hoger onderwijs
De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) heeft maandag, in samenwerking met alle Vlaamse hogescholen en de universiteiten van Brussel en Antwerpen, een open brief aan de Vlaamse parlementsleden geschreven. Daarin wordt opgeroepen om niet voor de zogenaamde 'harde knip' in het hoger onderwijs te stemmen. Die houdt in dat studenten niet langer vakken uit het eerste jaar mogen meenemen naar het derde jaar.
Lees verder

Europa beveelt tweede boosterprik ook aan voor 60-plussers: "Geen tijd te verliezen"
De Europese Commissie, het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en het Europese gezondheidsagentschap ECDC hebben vandaag een tweede boosterdosis van het coronavaccin aanbevolen voor alle 60-plussers. In april was al beslist om een tweede boosterprik aan te bieden aan 80-plussers.
Lees verder

Duik in 497 jaar geschiedenis: archeologen leggen middeleeuws kerkhof met honderden skeletten bloot onder Oud Stadhuis
Archeologen hebben sporen van een oud middeleeuws kerkhof blootgelegd, onder het Oud Stadhuis in het hartje van Maldegem. Er zullen een paar honderd skeletten opgegraven worden. "Door verder onderzoek kunnen we een unieke inkijk krijgen in de middeleeuwse samenleving. Het leven en de dood van de middeleeuwse Maldegemnaar", zeggen de archeologen enthousiast.
Lees verder

Moeilijke keuze voor Oekraïense werknemers AB Inbev: terugkeren of werken onder minimumloon
Oekraïense werknemers bij AB Inbev zullen bijna geen andere keuze hebben dan terug te keren naar Oekraïne. Dat meldt 'The Brussels Times' na een anonieme klacht van een werknemer na een besluit van het bedrijf om de huisvesting van hun medewerkers uit Oekraïense brouwerijen stop te zetten.
Lees verder

"Moordenaar doodde ex-premier Abe mogelijk om link met Moonsekte"
De moeder van de man die de Japanse oud-premier Shinzo Abe vermoord heeft, is lid van de Verenigingskerk. Die religieuze beweging wordt ook wel de Moonsekte genoemd. Eerder had de politie al bekendgemaakt dat Tetsuya Yamagami wrok koesterde tegen een organisatie waarvan hij dacht dat Abe eraan verbonden was.
Lees verder

Viktor Verhulst en Holly Brood trekken weer naar 'Love Island': "We hebben enkele verrassingen in petto"
Zwoele temperaturen, sexy singles en liefde met een grote L. Het derde seizoen van 'Love Island' start vanavond op Streamz, en ook nu weer spelen Viktor Verhulst en Holly Mae Brood koppelaars van dienst. Wij spraken met hen over de kandidaten, hoe ze hun vrije tijd invullen en of ze denken dat het programma slaagkansen heeft op een betalend platform. "Bij onze Noorderburen zit het programma op Videoland, daar is het ook een groot succes."
Lees verder

Diëtiste proeft 10 waterijsjes uit de supermarkt en is niet altijd even enthousiast: "Dit ijsje geeft je een vals gezond gevoel"
Heerlijk, zo'n verfrissend ijsje op een warme dag. Kies je zelf soms waterijsjes omdat je denkt dat die gezonder zijn dan een bol romig vanille-ijs? Diëtiste Sanne Mouha neemt 10 fruitige waterijsjes onder de loep om te ontdekken of dat wel klopt. "Hier zit suiker, suiker en nog eens suiker in", vertelt ze over één ijsje uit de test. Scoren de andere negen beter? En waar moet je op letten als je de waterijsjes in je mandje legt? Ze proeft er 10 en velt haar oordeel.
Lees verder

Diëtiste beoordeelt 10 waterijsjes uit de supermarkt en deelt een 4/10 uit: "Dit ijsje bevat zelfs 2 volledige suikerklontjes"
Heerlijk, zo'n verfrissend ijsje op een warme dag. Kies je zelf soms waterijsjes omdat je denkt dat die gezonder zijn dan een bol romig vanille-ijs? Diëtiste Sanne Mouha neemt 10 fruitige waterijsjes onder de loep om te ontdekken of dat wel klopt. "Hier zit suiker, suiker en nog eens suiker in", vertelt ze over één ijsje uit de test. Scoren de andere negen beter? En waar moet je op letten als je de waterijsjes in je mandje legt? Ze proeft er 10 en velt haar oordeel.
Lees verder

Vrouw zkt man met geld: waarom we weer aan 'hypergamie' doen. "Het zit in de genen van vrouwen"
Hypergamie of samen zijn met een rijkere partner is hot op de datingmarkt. Maar zelfs anno 2022 werkt dat in één richting. "Negen op de tien vrouwen mijden een man die minder verdient", merken relatiebureaus. Nochtans leidt zo'n loonkloof bij koppels vaak tot ruzies. Waarom zoeken zelfs hoogopgeleide vrouwen toch naar een man die het beter stelt? Een relatietherapeute en budgetexperte lichten toe en bemiddelen. "Soms is het beter voor de balans als hij haar een loon uitbetaalt."
Lees verder

Piloten van Ryanair leggen opnieuw het werk neer op 23 en 24 juli
Piloten van Ryanair in België en Frankrijk gaan in het weekend van 23 en 24 juli opnieuw staken. Dat meldt La Dernière Heure. Eind juni legden de piloten en het cabinepersoneel van de lowcostmaatschappij ook al het werk neer in ons land.
Lees verder

REPORTAGE. Welkom in 'Hondenkoer', dé zomerbar waar honden baas zijn: "Schrik voor grote honden? Integendeel, mijn Chinese naakthond speelt er graag mee"
Op de terreinen van de voormalige militaire basis in Sijsele heeft de meest hondenvriendelijke zomerbar van het land de deuren geopend. Overdreven is dat zeker niet, aangezien bij 'Hondenkoer' werkelijk alles in het teken staat van de viervoeter. Mens en dier genieten er van elkaars gezelschap. "Maar de honden zijn hier uiteindelijk koning", zegt initiatiefnemer Nicolas Compernolle. De zomerbar blijkt bovendien een plaats waar vriendschappen voor het leven gesmeed worden onder baasjes. Een middag tussen de honden bewees alvast dat het concept aanslaat.
Lees verder

Na schorsing docenten UA wegens uitspraken: welke straffen riskeert student die beelden heeft verspreid?
De verspreidde beelden van twee medewerkers van de Universiteit Antwerpen zorgden de voorbije weken voor beroering. In een onderling gesprek doen ze uitspraken over Marokkaanse studenten en de joodse gemeenschap. Volgens advocate Magali Feys schond de student die het filmpje op sociale media heeft gezet de privacywetgeving, en kan hij daarvoor bestraft worden met een geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Professor Willem Debeukelaere spreekt dan weer van een mogelijke uitzondering als de beelden het maatschappelijke belang dienen.
Lees verder

Grote drukte op Brussels Airport vandaag: 70.000 passagiers en langere wachttijden
Brussels Airport kent vandaag alweer een uitzonderlijk drukke dag. Zo'n 30.000 reizigers meer dan anders zetten vandaag hun zomer vakantie in op de nationale luchthaven. De wachttijden lopen daardoor langer op dan gewoonlijk.
Lees verder

Wout van Aert in lang gesprek met Stijn Vlaeminck: "Dagen in gele trui plaats ik bij mijn mooiste verwezenlijkingen"
Rustdag in de Tour. Een ideale gelegenheid voor Stijn Vlaeminck om met Wout van Aert (27) - dé man van de eerste Tourweek - terug te blikken op de eerste etappes. Over die magische dagen in het geel, de strijd - nu, ja... - voor het groen en de kritiek van Eddy Plankaert over het gebrek aan steun van ploeg Jumbo-Visma. "Het is net dankzij de omkadering en mijn sterke ploegmaats dat ik het groen heb en de gele trui heb mogen dragen. Ik voel me hier fantastisch."
Lees verder

Juwelier Moens uit Oostakker dan toch nog niet vrijuit voor doodschieten overvaller: parket gaat in beroep tegen buitenvervolgingstelling
De juwelier uit de Gentse deelgemeente Oostakker die in 2018 een verdachte van een overval doodschoot, is nog niet definitief vrijuit voor de feiten. De burgerlijke partijen en het openbaar ministerie hebben beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in Gent, die de man buiten vervolging stelde wegens onweerstaanbare dwang. De slachtoffers hopen dat de kamer van inbeschuldigingstelling in beroep de juwelier verwijst voor doodslag naar het hof van assisen.
Lees verder

Oekraïne wil "miljoenenleger" verzamelen om zuiden te heroveren, zegt minister van Defensie
Oekraïne is van plan een leger van "miljoenen manschappen" met NAVO-wapens samen te stellen om het zuiden van het land te heroveren op de Russische bezetters, aldus minister van Defensie Oleksii Reznikov. De herovering van de gebieden rond de Zwarte Zee is volgens Reznikov van vitaal belang voor de economie van het land.
Lees verder