Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Wie doet het beter? Nicolas Caeyers doet zijn beste Natalia-impressie in ‘Waarheid, durven of doen’

HLN
Wie doet het beter? Nicolas Caeyers doet zijn beste Natalia-impressie in 'Waarheid, durven of doen'
Tijdens de tweede aflevering van 'Waarheid durven of doen' geeft Nicolas Caeyers een performance op een opzwepend nummer van Natalia. De overige BV's zijn alvast onder de indruk. "Dat gaat hier niet makkelijk worden."
Lees verder

Spelers plannen boycot na onthulling pridetenue van Australische rugbyclub
Zeven spelers in de Australische Nationale Rugby League (NRL) zijn van plan een belangrijke match te boycotten omdat hun team besloten heeft een gay pride-tenue te dragen. Deze donderdag worden de Manly Warringah Sea Eagles het eerste team in de competitie die LGBTQ+-inclusiviteit zullen promoten. Maar de spelers werden niet betrokken bij die beslissing en enkele spelers maken bezwaar tegen de beslissing vanwege religieuze en culturele redenen.
Lees verder

Slachtoffercentrum na mensenhandel reageert op uitbuiting werf Borealis: "55 extra mensen opvangen? Dat kunnen we níet aan"
De centra van slachtoffers van mensenhandel in ons land zitten overvol. Dat zegt Klaus Vanhoutte van Payoke vzw, die dinsdag nog eens 55 personen extra moest opvangen van de werf van chemiereus Borealis, die wellicht slachtoffer van mensenhandel en uitgebuit werden. "Eén medewerker kan maximaal zestien mensen begeleiden, vandaag doen ze dat al voor 26, en nu komen er nog eens 55 bij."
Lees verder

Iran verzegelt bewakingscamera's in nucleaire faciliteiten
Iran heeft camera's die worden gebruikt om het nucleaire programma te controleren, verzameld en verzegeld. Dat maakte het persagentschap Fars dinsdag bekend. Maandag nog zei Mohammed Eslami, het hoofd van het Iraanse Agentschap voor Atoomenergie (AEOI), dat de camera's van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA), die enkele weken geleden werden stilgelegd, niet zouden worden gereactiveerd zolang er geen nieuwe nucleaire overeenkomst was gesloten.
Lees verder

Een beroemde dj en heel wat realitysterren: negen mannen en vrouwen vertellen in nieuwe docureeks over plastische chirurgie
Waarom kiezen mannen en vrouwen voor esthetische chirurgie? Het is een vraag waarop de nieuwe Streamz-documentaire 'Chasing Beauty: Perfectie te koop?' een antwoord wil bieden. In de docureeks vertellen negen mannen en vrouwen, waaronder DJ en zangeres Anouk Matton, realityster Yasmine Pieraerds en porno-actrice Jada Sparks, over hun ervaringen met plastische chirurgie.
Lees verder

Mathieu van der Poel komt terug op teleurstellende Tour: "Mijn lichaam was op"
Mathieu van der Poel deed maandag voor het eerst sinds zijn opgave in de Ronde van Frankrijk nog eens mee aan een koers. De Nederlander won in eigen land het na-Tourcriterium van Boxmeer. In tegenstelling tot de Tour met frisse benen. "Ik heb heel lang de fiets niet aangeraakt."
Lees verder

Gouden Nafi Thiam bij aankomst in Zaventem: "Vooral blij dat ik naar huis kan" - Tornados kijken al vooruit naar EK, waar ze op goud hopen
De Belgische delegatie is opnieuw in ons land na het WK atletiek in Eugene. Met kleine oogjes stonden gouden Nafi Thiam en Kevin Borlée, die brons pakte met de Belgian Tornados, even voor onze microfoon.
Lees verder

Ja, ik wil (je achternaam): daarom gebruiken sommige vrouwen de naam van hun man
Nu ze getrouwd is, gebruikt Jennifer Lopez de achternaam van Ben Affleck. J.Lo is niet meer, hallo J.Aff. Een keuze waar ze veel commentaar op krijgt. De een vindt het romantisch, de ander compleet achterhaald. Ook de Vlaamse Stephanie (26) draagt sinds haar huwelijk de familienaam Jageneau-Ruysschaert. Ze licht haar keuze toe en een advocate bespreekt de wettelijke consequenties. "In België draait alles rond het gebruiksrecht."
Lees verder

Griekenland kampt nog met drie bosbranden: "Situatie verbetert stilaan"
De situatie in Griekenland, waar nog steeds drie bosbranden woeden, verbetert stilaan. Op het eiland Lesbos en het schiereiland Peloponnesos kon de brandweer het vuur op afstand houden. In het nationaal park Dadia blijft de toestand wel nog ernstig.
Lees verder

Ingericht door de interieurarchitect van Mick Jagger. Met bladgoud op de deuren. Heeft Pieter het mooiste hotel van Vlaanderen geopend? "Ik wou niet het eerste het beste. Ik wou de top"
Er kan maar één hotel het mooiste zijn en sinds een week staat dat misschien wel in Antwerpen. Slechts zeven kamers telt het. Maar die liggen dan wél in een middeleeuwse koopmanswoning en zijn ingericht door de interieurarchitect van Mick Jagger. Welkom bij 'Flora', een imposant stuk geschiedenis, nieuw leven ingeblazen door een Kempense familie, achter een piepklein geveltje.
Lees verder

Ingericht door de interieurarchitect van Mick Jagger. Met plafondschilderingen. En bladgoud op de deuren. Heeft deze Kempenaar het mooiste hotel van Vlaanderen geopend? "Ik wou niet het eerste het beste. Ik wou de top"
Er kan maar één hotel het mooiste zijn en sinds een week staat dat misschien wel in Antwerpen. Slechts zeven kamers telt het. Maar die liggen dan wél in een middeleeuwse koopmanswoning en zijn ingericht door de interieurarchitect van Mick Jagger. Welkom bij 'Flora', een imposant stuk geschiedenis, nieuw leven ingeblazen door een Kempense familie, achter een piepklein geveltje.
Lees verder

Ze mocht haar eigen kinderen niet zien: het tragische leven van Frances, prinses Diana's verstoten moeder
Een passie voor gelijkheid en een toevluchtsoord ver weg van de koninklijke familie. Het leven van de Britse prins Harry (37) vertoont opvallend veel gelijkenissen met dat van z'n grootmoeder, de in 2004 overleden Frances Shand Kydd. De vrouw - ooit levenslustig en roekeloos - kwijnde weg in een liefdeloos huwelijk dat getekend werd door een pijnlijke miskraam en het verlies van het hoederecht over haar kinderen - iets wat ze aan haar eigen moeder te danken had. "Ik kreeg te horen dat ik mijn zoon moest vergeten, alsof hij niets betekende."
Lees verder

Na al die terrasjes met het goede weer: hoe geraak je nu snel af van die kater? Toxicoloog waarschuwt: "Neem géén paracetamol als je gedronken hebt"
Wanneer het goed weer is, drinken we sneller een pintje of een glas wijn. Ook tijdens een avondje in een zomerbar of bij een dag op een festival loopt de teller van de drankjes mét alcohol wel eens hoog op. Met een droge mond en een ontregelde maag als gevolg de dag nadien. Toxicoloog Jan Tygat (KU Leuven) legt voor eens en altijd uit welke middelen er zijn om die verschrikkelijke kater sneller te laten verdwijnen. En is er één specifieke soort drank die de kater minder erg maakt?
Lees verder

Amazon verhoogt in Europa abonnementsprijzen met gemiddeld 43 procent: wat zijn de gevolgen voor Belgische klanten?
Slecht nieuws voor abonnees van Amazon Prime. De techgigant verhoogde begin dit jaar al de abonnementsprijzen in de Verenigde Staten en nu is ook Europa aan de beurt. Vanaf 15 september gaat de kostprijs omhoog in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Die beslissing zal ook gevolgen hebben voor Belgische klanten.
Lees verder

VandaVanda eenmalig terug op 'Tien om te Zien': "De gillende fans van Niels Destadsbader nu, kwamen 20 jaar geleden voor ons"
Drie jaar geleden stonden ze voor het laatst samen op een podium, maar voor 'Tien Om Te Zien' keerde VandaVanda terug uit pensioen. "Het is een huzarenstukje geweest om hier te geraken", lacht bandlid Iris Van Hoof. "Wij hadden niet verwacht dat we een uitnodiging zouden krijgen, en hadden dus allemaal vakanties geboekt. Uiteindelijk bleek dat we één opnamedag allemaal in het land waren. Dit wilden we écht niet missen. Voor ons is 'Tien Om Te Zien' één grote, nostalgische trip".Of het nu naar meer smaakt ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Populariteit van Deense kroonprinses Mary en Frederik opvallend gedaald
Ze behoren tot de meest geliefde royals in Europa, maar in Denemarken is de populariteit van kroonprins Frederik (54) en kroonprinses Mary (50) opvallend genoeg gedaald. Volgens een nieuwe enquête, die gepubliceerd werd in de Deense krant 'B.T.', kunnen de prins en zijn vrouw op minder goedkeuring rekenen dan begin dit jaar. De daling is wellicht een gevolg van het schandaal op de school van hun kinderen.
Lees verder

Een muziekvideo over je eigen leven? Laura Lynn zoekt mooi levensverhaal voor nieuwe clip
Amoureus wordt het haar jaar, maar dat wordt het ook muzikaal. Met de nieuwe single 'Zo is het leven' keert Laura Lynn terug naar haar roots. Een levenslied mét een boodschap en een expliciete vraag voor de lezers van deze krant. "Dit is een levenslied en dus zou ik hen willen vragen om hun levensverhaal met me te delen", klinkt het.
Lees verder

"Massale" bombardementen nabij Odesa, melden Oekraïense autoriteiten
Rusland zou opnieuw bombardementen hebben uitgevoerd in het zuiden van Oekraïne. Onder andere de haven van de stad Mykolajiv en een dorpje nabij Odesa werden geraakt, zo melden de Oekraïense autoriteiten dinsdag.
Lees verder

Mogelijk duizenden extra sterfgevallen in Engeland door versterkt alcoholgebruik tijdens coronalockdowns
Versterkt alcoholgebruik tijdens de pandemie zou in de komende twintig jaar kunnen leiden tot duizenden extra ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Engeland. Dat meldt de Universiteit van Sheffield dinsdag op vraag van de gezondheidsdienst NHS England.
Lees verder

Jogster aangereden en overleden in Borgloon: auto rijdt door
Bij een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Bilterweg in Hoepertingen (Borgloon) is dinsdagvoormiddag een jogster om het leven gekomen. Het betrokken voertuig zette zijn weg verder. De lokale politie van de zone Kanton Borgloon is een onderzoek gestart en spoort het voertuig op. De vrouw was dinsdagvoormiddag op de Bilterweg aan het joggen. Ze liep links van de rijbaan zodat ze het tegemoetkomend verkeer kon zien. Rond 11 uur werd ze door een wagen aangereden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de vrouw kon geen hulp meer baten.
Lees verder