Doorgaan naar hoofdcontent

Wat met de asbest na de monsterbrand bij Sidegro? “Geen gevaar voor de volksgezondheid, maar was je groenten en fru...

HLN
Wat met de asbest na de monsterbrand bij Sidegro? "Geen gevaar voor de volksgezondheid, maar was je groenten en fruit wel goed"
Bewoners van minstens een 15-tal huizen in de buurt van de Sint-Jozefskerk in Rumbeke (Roeselare) krijgen vrijdag een expert over de vloer, die nagaat hoe erg de neerslag van asbesthoudende deeltjes is na de zware brand bij afvalverwerker Sidegro. "Goed dat we bijgestaan worden, want als gewone burger is het moeilijk in te schatten wat ons te doen staat", zegt bewoner Jan Vanmaele. De boodschap bijkt vooral het gezond verstand gebruiken. Al lijkt dat bij sommigen niet evident.
Lees verder

Reddingsteam helpt aangespoelde spitssnuitdolfijn opnieuw in Noordzee: "Maar het dier heeft sowieso weinig kans om te overleven"
Op het strand tussen De Haan en Wenduine is vrijdagochtend een levende spitssnuitdolfijn aangespoeld. Na een interventie van het NorthSealTeam, de brandweer en redders kon het dier opnieuw de Noordzee in zwemmen. Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen vreest evenwel het ergste. "Een spitssnuitdolfijn is niet voor niets heel zeldzaam in de Noordzee", zegt de marien bioloog, die vertelt wat je moet doen als het dier opnieuw zou aanspoelen.
Lees verder

'Aquaman'-acteur Jason Momoa bevestigt: Ben Affleck kruipt opnieuw in de huid van Batman
Batman-fans opgelet. De Amerikaanse acteur Ben Affleck (49) zal opnieuw in de huid kruipen van Bruce Wayne, beter bekend als Batman. Acteur Jason Momoa (42) is volop bezig met het inblikken van de sequel 'Aquaman 2' en verklapte dat zijn goede vriend ook mee op de set staat. "We zijn herenigd en het voelt zo goed", aldus de acteur op Instagram.
Lees verder

LIVE. Laatste weekend Tomorrowland gaat van start in Boom
People of Tomorrow, het is nu of nooit! Het laatste weekend van Tomorrowland is van start gegaan in Boom. Onze reporters volgen alles op de voet. Volg hier alles live mee.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Kopecky en topfavoriete Wiebes gaan tegen de grond
Vlak voor het zware slotweekend is het woord in de Tour de France Femmes nog één keer aan de sprinters. Onderweg liggen wel enkele klimmetjes, maar niets dat de sprinters zou mogen afschrikken. Wie houdt Lorena Wiebes van haar derde ritzege? U volgt het op deze pagina LIVE.
Lees verder

Duitsland vindt het geen optie om gaspijpleiding Nord Stream 2 te openen
Rusland levert dan wel minder gas via de gaspijpleiding Nord Steam 1, toch vindt Duitsland het geen optie om Nord Stream 2 te openen. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck, vrijdag gezegd.
Lees verder

Deze week al 6 zeehondenpuppy's aangespoeld op het strand langs onze kust: "Het risico dat ze gebeten worden door loslopende honden is realistisch"
De voorbije dagen spoelden maar liefst 6 zeehondenpuppy's aan op het strand langs onze kust. Inge De Bruycker, oprichtster van NorthSealTeam, ontfermt zich samen met haar medewerkers over de diertjes. "We zijn vooral bang dat de jonge zeehondjes zullen gebeten worden door loslopende honden op het strand."
Lees verder

Apple en Amazon stijgen op Wall Street na kwartaalcijfers, Intel keldert
Apple en Amazon behoren vrijdag tot de grote winnaars op Wall Street dankzij goed ontvangen kwartaalberichten. Apple won 1,8 procent na beter dan verwachte verkopen van de iPhone en hogere inkomsten uit de dienstentak, waaronder niet alleen de streamingdiensten Apple Music en Apple TV+, maar ook betaaldienst Apple Pay vallen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Not Okay': al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel
"Niets is wat het lijkt": een huizenhoog cliché, maar in het geval van influencer Danni Sanders (Zoey Deutch) blijkt dat helemaal correct. In de donkere, satirische Disney+-prent 'Not Okay' blijkt immers dat 'doen alsof' serieuze gevolgen kan hebben.
Lees verder

Nieuwe 'pech-jeugdbeweging' van het land is KSA Mortsel: eerst valt kamp letterlijk in het water en nu wordt het afgelast door norovirus
De horrorzomer voor jeugdbewegingen - 120 kampen moesten in 2021 vroegtijdig afgebroken worden door wateroverlast en corona-uitbraken - krijgt ook dit jaar een staartje. Na de 'pech-Scouts' Oosterveld uit Wilrijk zit het ook voor KSA Mortsel - nog geen tien kilometer verder - niet mee. Nadat hun kamp vorig jaar letterlijk in het water viel, hebben ze hun honderd leden ook dit jaar vroegtijdig naar huis moeten brengen door een uitbraak van dat andere virus: noro. "De helft van het kamp werd plots misselijk."
Lees verder

Sergeant Nico kon serval in Gent na dagenlang zoeken uiteindelijk vangen: "Wij hebben al getraind met krokodillen"
De opvallendste bezoeker van de afgelopen Gentse Feesten, dat moet wel de serval geweest zijn. De Afrikaanse katachtige doorkruiste enkele dagen lang de Gentse binnenstad, tot het dier uiteindelijk gevangen werd. Dat gebeurde in de tuin van café De Boer in Mariakerke. Wij spraken met sergeant Nico De Craene, die het dierenreddingsteam leidt. "Het was letterlijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken."
Lees verder

Overstromingen in Iran kosten aan 24 mensen het leven
Overstromingen in de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran hebben sinds woensdag aan minstens 24 mensen het leven gekost. Er zijn ook 19 mensen vermist. Dat hebben officiële bronnen vandaag meegedeeld.
Lees verder

Betty is trots op haar lichaam en danst in bikini op Instagram
Betty Owczarek (46), die we in 2000 leerden kennen door haar deelname aan 'Big Brother', gooide de weegschaal overboord. Tegenwoordig staan daar drie cijfers op, maar dat hoeft haar niet te temmen. Op sociale media danst Betty de negatieve commentaar van zich af, in bikini.
Lees verder

Gents bedrijf met Marc Coucke als investeerder haalt grootste zonnepanelenproject ooit in Vlaanderen binnen: 400.000 panelen op 50.000 sociale woningen
Het Gentse zonnepanelenbedrijf EnergyVision gaat de komende tweeënhalf jaar 400.000 zonnepanelen installeren op 50.000 sociale woningen. Het haalde daarvoor een gunning van 200 miljoen euro binnen, met een optie op nog eens 200 miljoen euro meer voor de volgende fase.
Lees verder

LIVE F1. Carlos Sainz snelste in eerste vrije oefenritten op Hungaroring
Dit weekend staat in Hongarije de dertiende GP van het seizoen op het programma. Verstevigt Max Verstappen zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap of kan Charles Leclerc wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg de oefenritten, de kwalificaties en de wedstrijd zelf live in onderstaande liveblog.
Lees verder

Gele Vos snelt naar haar tweede ritzege, gevallen Kopecky laat zich wegdrummen in de sprint
Marianne Vos (36) heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse gele trui was duidelijk de snelste in een massasprint. Lotte Kopecky kon na een val nog terugkeren, maar ze liet zich in de laatste hectometers wegdrummen.
Lees verder

Oekraïens graan zou "vandaag of morgen" moeten vertrekken, zegt Zelensky
Schepen met Oekraïens graan, dat lange tijd geblokkeerd was door de Russische invasie in Oekraïne, zouden "vandaag of morgen" moeten vertrekken uit de haven van Odesa, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vrijdag gezegd.
Lees verder

Zwart weekend met monsterfiles naar vakantiebestemmingen trekt zich al op gang: al 590 km file in Frankrijk
Het eerste zwart weekend van deze zomer op de Europese wegen is stilaan begonnen. Mobiliteitsclub VAB telt vrijdagnamiddag al 590 kilometer file in Frankrijk. De vertragingen kunnen "al wedijveren met rode zaterdagen", laat het weten in een persbericht.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht tegen Paide, Antwerp naar Noorwegen in Conference League - Luca Oyen met succes geopereerd aan knie
Luca Oyen is met succes geopereerd aan zijn linkerknie. Het 19-jarige toptalent van Racing Genk moest afgelopen zondag tegen Club Brugge (3-2) vlak voor rust geblesseerd naar de kant en het verdict was bijzonder hard. Het medische onderzoek bracht aan het licht dat Oyen de voorste kruisband van zijn linkerknie had gescheurd. Hij ging vandaag dus onder het mes en is maanden out. Bijzonder zuur voor de jeugdinternational, die dit seizoen volop zijn kans ging krijgen bij Racing Genk. (BFA)
Lees verder

BV 24/7. Camille blikt terug op een waanzinnige week en Annelien Coorevits is op vakantie met haar kinderen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder