Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juli 2022

Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschuwingsmelding de afrit haalt”

HLN
Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? "Geen garantie dat je na waarschuwingsmelding de afrit haalt"
Dat plug-in hybrides aan een stevige opmars bezig zijn. Terwijl eerst vooral zelfstandigen en zakelijke rijders voor zo'n flexibele stekkeroptie kozen, zetten nu ook steeds meer particulieren de stap. Want gebruik je zo'n auto op de juiste manier, maal je jouw kilometers hoofdzakelijk elektrisch. Maar zijn er ook dingen waar je extra op moet letten? Moét je de batterij bijvoorbeeld opladen? En wat als je zonder brandstof valt? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn licht toe: "Dat je gaat stilvallen, voel je niet aankomen. Het gebeurt gewoon. Plots."
Lees verder

LIVE TOUR. Twee renners die niet in top 20 staan testen positief - Jumbo-Visma, dat gespaard blijft van verder (corona)leed, absolute grootverdiener na 15 etappes
Rustdag nummer drie in de Tour de France, 15 ritten ver. Al is rust relatief. Het hele peloton wacht in spanning de resultaten van de nieuwe resem Covid-testen af. Vallen er vandaag wel positieve resultaten uit de bus? En hoe spenderen de renners hun vrije dag? Volg het hier allemaal van op de eerste rij.
Lees verder

"Moeilijk te slikken" en "vernederend": aanstelling Hadja Lahbib als minister van Buitenlandse Zaken veroorzaakt wrevel binnen MR
Niet iedereen binnen de MR is even gelukkig met de aanstelling van 'outsider' Hadja Lahbib (52) als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Dat blijkt uit een rondvraag van de krant 'La Libre'. Het voormalige nieuwsanker van de Franstalige openbare omroep RTBF werd vrijdag door voorzitter Georges-Louis Bouchez voorgesteld als opvolger van partijgenote Sophie Wilmès.
Lees verder

Antwerpse kerstwinkel verkoopt heel jaar door, ook tijdens hittegolf: "Verzamelaars leggen soms 350 euro neer voor een kerstbal. Een speciale, weliswaar"
Wie denkt dat ze bij temperaturen tot veertig graden enkel in Australië aan Kerstmis denken, is nog niet in de Antwerpse Kloosterstraat geweest. De kerstwinkel van Christel Dauwe (55) is er het hele jaar open en dus ook tijdens deze zomerse hittegolf. "Passanten, vaste klanten en verzamelaars: het kan hier zelfs in de zomer heel druk worden."
Lees verder

Kerstshoppen bij tropische temperaturen: "Verzamelaars leggen soms 350 euro neer voor een kerstbal. Een speciale, weliswaar"
Wie denkt dat ze bij temperaturen tot veertig graden enkel in Australië aan Kerstmis denken, is nog niet in de Antwerpse Kloosterstraat geweest. De kerstwinkel van Christel Dauwe (55) is er het hele jaar open en dus ook tijdens deze zomerse hittegolf. "Passanten, vaste klanten en verzamelaars: het kan hier zelfs in de zomer heel druk worden."
Lees verder

Dubbele klap voor vrouw uit Henegouwen: door overlijden vader vergeet ze hond in bloedhete auto waarna die sterft
Hete temperaturen houden België in hun greep en het wordt er de komende dagen niet beter op. Dinsdag wordt misschien de kaap van 40° overschreden. In deze extreme weersomstandigheden is het belangrijk goed op elkaar te letten. Ook op onze huisdieren.
Lees verder

Nog eens 3.500 mensen geëvacueerd door bosbranden in Frankrijk, ook in Spanje al 2.000 hectare land verwoest
Een bosbrand ten zuiden van het Franse Bordeaux dwingt tot de ontruiming van drie gemeenten, Landiras, Budos en Balizac, waar ongeveer 3.500 mensen wonen. Het departement Gironde heeft al bijna een week te maken met bosbranden. Ook in Spanje en Portugal hebben bosbranden voor heel wat vernieling gezorgd.
Lees verder

Blacklight en drugs: bekijk hier de eerste filmposter van 'Zillion'
Nog een dikke drie maanden en dan is 'Zillion', de nieuwe film van Robin Pront, in de bioscoop te bekijken. Om de fans alvast warm te maken voor de film pakken de makers uit met een eerste filmposter.
Lees verder

Gouden paleizen, 150 luxewagens en privéjets, terwijl bevolking in armoede leeft: zo regeert de koning van Swaziland
Hij heeft vele paleizen, meer dan 150 luxewagens en 200 miljoen euro op de bank. En dat terwijl Swaziland, tegenwoordig Eswatini geheten, als één van de armste landen ter wereld wordt beschouwd. De woede tegen koning Mswati III (54) neemt al jaren toe, maar sinds de vorst tientallen protesterende burgers liet ombrengen is de situatie compleet geëscaleerd. Dreigt de laatste absolute monarchie van Afrika te vallen? Wat bezit de koning allemaal, hoe kwam hij aan zijn rijkdom en hoe spendeert hij zijn miljoenen? En waarom kiest hij ieder jaar een nieuwe vrouw?
Lees verder

Hoelang kan je een foodbox laten staan in deze hitte? Twee experts lichten toe: "Vooral ouderen hebben sneller last van die hittebacteriën"
Ook met de hitte moet er gegeten worden, al is het niet evident om onze voeding koel te houden. Wat doen we best met onze boodschappen? En wat met een foodbox die thuisgeleverd wordt? Marie Vande Kerkhof, Brand & PR Manager van HelloFresh vertelt welke voorbereidingen de maaltijdbox neemt tegen de hitte en diëtiste Nele Steenackers licht toe wat de impact van 'opgewarmde' voeding op onze gezondheid is. Kan het zoveel kwaad?
Lees verder

Ballonvluchten in Egyptische Luxor opgeschort na ongeval
De Egyptische autoriteiten hebben alle ballonvluchten boven de faraonische plaatsen van Luxor, een van de meest toeristische steden in het zuiden van het land, opgeschort na een ongeval waarbij "slechts twee" mensen lichtgewond zijn geraakt.
Lees verder

Hanne van K3 toont trots zwangere buikje tijdens dansoptreden
Ze kondigde begin juni aan dat ze zwanger is van haar eerste kindje, maar dat houdt Hanne (28) van K3 niet tegen om vol enthousiasme haar danspasjes te blijven doen. Tijdens een optreden in Plopsaland De Panne droeg het K3'tje een rok en topje waardoor je haar bolle buikje goed kon zien. En zwanger of niet, Hanne bleef dansen zoals ze dat altijd al gedaan had.
Lees verder

Camilla viert 75ste verjaardag met nieuwe foto: "Bedankt voor alle boodschappen en wensen"
Het Britse hof heeft een nieuwe foto van hertogin Camilla vrijgegeven. De vrouw van prins Charles vierde zondag haar 75ste verjaardag. Dat deed ze met een "klein familiediner", zo liet een woordvoerder weten. "Bedankt voor alle vriendelijke boodschappen en wensen", schreef de hertogin van Cornwall achteraf op sociale media.
Lees verder

Minderjarige in levensgevaar na steekpartij aan Brusselse Zuidfoor
Bij een steekpartij aan de Zuidfoor in Brussel viel zondagavond een gewonde. De minderjarige werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt BRUZZ en wordt bevestigd door het parket van Brussel. Er werd nog geen verdachte opgepakt.
Lees verder

LIVE. "'Thuis' vol voor de zege": wij keken samen met Vanzeir naar Champions League-loting van Union, dat Rangers ontmoet - Wie treffen Anderlecht en Antwerp?
Union speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen de Rangers, de nummer twee uit de Schotse competitie. De heenwedstrijden staan gepland op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus, de returns volgen een week later. Union speelt eerst 'thuis', al is dat aan Den Dreef in Leuven omdat het Joseph Marien Stadion niet geschikt is voor Europees voetbal. Straks gaan Anderlecht en Antwerp nog in de trommel voor de derde voorronde van de Conference League.
Lees verder

"'Thuis' vol voor de zege": wij keken samen met Vanzeir naar Champions League-loting van Union, dat Rangers ontmoet
Union speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen de Rangers, de nummer twee uit de Schotse competitie. De heenwedstrijden staan gepland op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus, de returns volgen een week later. Union speelt eerst 'thuis', al is dat aan Den Dreef in Leuven omdat het Joseph Marien Stadion niet geschikt is voor Europees voetbal.
Lees verder

Gedetineerden helpen mee aan renovatie Brusselse Justitiepaleis
Vier gedetineerden uit de gevangenis van Nijvel zijn sinds anderhalve maand aan de slag in het Brusselse Justitiepaleis. Ze voeren schilderwerken uit in de verouderde lokalen van de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie.
Lees verder

Is BMI nog een goede maatstaf voor je gezondheid? Diëtiste reageert: "De focus op kilo's is onterecht"
Een opvallend fenomeen op het socialemediaplatform TikTok: duizenden vrouwen delen hun gewicht. Ze willen aantonen dat hetzelfde getal op de weegschaal niet eenzelfde lichaam representeert. En dat leidt tot veel lof. "Over mensen met overgewicht of obesitas bestaan veel foutieve overtuigingen", vindt ook diëtist Alessia Couvreur. Wat zeggen gewicht en BMI écht over gezondheid? De expert geeft haar mening.
Lees verder

Oekraïense autoriteiten melden zes doden door Russisch bombardement in Toretsk
Een Russisch bombardement in Toretsk, een stad in de Donbas, heeft aan zes mensen het leven gekost. Dat heeft de Oekraïense staatsdienst voor noodsituaties maandag meegedeeld.
Lees verder

Bryan Heynen en Luca Oyen, Genk-tandem in nieuwe reeks 'De Dubbel': "Er zijn momenten geweest dat ik een selectie voor de Rode Duivels verdiende"
Vorig jaar rond deze tijd werd bij Racing Genk nog over de landstitel gesproken. Het liep allemaal anders en na een seizoen om snel te vergeten waait bij de Limburgers een nieuwe wind. Wij gingen voor een nieuwe reeks met dagelijks een dubbelinterview langs bij aanvoerder Bryan Heynen (25) en toptalent Luca Oyen (19), de twee exponenten van de Genkse jeugdopleiding. "Er zijn momenten geweest dat ik een selectie voor de Rode Duivels verdiende."
Lees verder