Doorgaan naar hoofdcontent

Wat een beelden: uitgetelde Jakobsen zwoegt om tijdslimiet (nipt) te halen

HLN
Wat een beelden: uitgetelde Jakobsen zwoegt om tijdslimiet (nipt) te halen
Fabio Jakobsen moest in de zeventiende Touretappe héél diep gaan om de tijdslimiet te halen. De Nederlander, aan de finish aangemoedigd door teamgenoten Florian Sénéchal en Yves Lampaert, had uiteindelijk nog zeventien seconden over. Jakobsen kon zich na aankomst niet rechthouden en belandde in de hekken. Compleet uitgeteld.
Lees verder

Beoefenaars van Zwerkbal veranderen naam van de sport uit protest tegen J.K. Rowling
De populariteit van de Harry Potter-boeken zorgde er destijds voor dat de magische sport die in het verhaal voorkwam, Zwerkbal, ook in de échte wereld een competitiesport werd. Maar spelers willen zich nu distantiëren van schrijfster J.K. Rowling. Daarom hebben ze beslist om de naam van de sport te veranderen.
Lees verder

Italiaanse premier Draghi neemt ontslag nadat 3 regeringspartijen niet meedoen aan vertrouwensstemming
Drie belangrijke Italiaanse regeringspartijen hebben niet deelgenomen aan de vertrouwensstemming van premier Mario Draghi in de Senaat. Zoals hij op voorhand waarschuwde, neemt hij daarom ontslag als regeringsleider. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA doet hij dat donderdagochtend.
Lees verder

Vervroegde verkiezingen in Italië? Premier Draghi wint vertrouwensstemming, maar drie regeringspartijen deden niet mee
Drie belangrijke Italiaanse regeringspartijen hebben niet deelgenomen aan de vertrouwensstemming van premier Mario Draghi in de Senaat. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa lijkt het parlement daarmee op ontbinding af te stevenen, gevolgd door vervroegde verkiezingen.
Lees verder

Italiaanse premier Draghi kondigt opnieuw zijn vertrek aan nadat 3 regeringspartijen niet meedoen aan vertrouwensstemming
Drie belangrijke Italiaanse regeringspartijen hebben niet deelgenomen aan de vertrouwensstemming van premier Mario Draghi in de Senaat. Zoals hij op voorhand waarschuwde, zal hij daarom (opnieuw) ontslag nemen als regeringsleider. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA doet hij dat donderdagochtend.
Lees verder

Le numéro du jour: 112 jaar geleden dat iemand jonger dan 24 jaar 9 etappes won in de Tour
Wattages, KOM's, lijstjes allerhande... Een beetje wielerliefhebber is dol op een statistiekje in de rand van de koers. Na elke rit van de Tour de France kiest onze redactie uit de veelheid aan cijfermateriaal een markant getal. Alle info errond ontdekt u op deze pagina.
Lees verder

MVP Emma Meesseman en Julie Allemand helpen Chicago aan zege tegen Seattle en stek in play-offs
Chicago Sky heeft de WNBA-topper tegen Seattle Storm gewonnen met 78-74. De leider is zo zeker van een stek in de play-offs met de beste acht. 'MVP' Emma Meesseman was bij Chicago goed voor 16 punten, 10 rebounds en 6 assists. Julie Allemand, voor de tweede keer op rij in de basis gezien de hersenschudding van Courtney Vandersloot, lukte 4 punten, 2 rebounds en 2 assists.
Lees verder

H.E.R. speelt hoofdrol in live-actionspecial 'Beauty and the Beast'
Zangeres H.E.R. gaat de hoofdrol van Belle spelen in een live-actionspecial van de Disneyklassieker 'Beauty and the Beast'. De aflevering wordt op 15 december uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC en staat een dag later op streamingdienst Disney+.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Noppert neemt vlot de maat van Gurney, plaatsen ook Price en Smith zich voor kwartfinale?
Dag vijf van de World Matchplay. Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de kwartfinale, vandaag staan er nog vier affiches in de tweede ronde op het programma. Wie stoot door? Volg het op VTM 2 of in onderstaande liveblog.
Lees verder

Poetin: "Verwoeste steden in Donbas zullen heropgebouwd worden"
Vladimir Poetin heeft beloofd dat verwoeste steden in de Donbas heropgebouwd zullen worden. "Ons land zal de volksrepubliek Loehansk en de volksrepubliek Donetsk helpen", zei de Russische president tijdens een videoconferentie met kinderen en jongeren.
Lees verder

NASA wil op 29 augustus weer naar de Maan te vliegen
Artemis-1, de eerste missie waarmee de Amerikanen terug naar de Maan reizen, kan op 29 augustus vertrekken, zo heeft de NASA meegedeeld, uitgerekend de dag waarop 53 jaar geleden voor het eerst een mens voet zette op de Maan. Alternatieve data zijn 2 of 5 september.
Lees verder

Na jaren van diepe malaise: Kamer stemt in met ontslag directeurs Gegevensbeschermingsautoriteit
De plenaire Kamer heeft woensdagavond met ruime meerderheid ingestemd met het ontslag van twee directeurs bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). Het gaat om David Stevens, de voorzitter van de GBA en de directeur van het Algemeen Secretariaat, en Charlotte Dereppe, de directeur van de Eerstelijnsdienst.
Lees verder

'The Queen's Gambit'-actrice Anya Taylor-Joy getrouwd
Anya Taylor-Joy is in het huwelijksbootje gestapt met Malcolm McRae. Dat meldt entertainmentsite Page Six. De 26-jarige actrice, bekend van haar rol in de Netflix-serie 'The Queen's Gambit', en de 27-jarige acteur gaven elkaar het jawoord tijdens een intieme ceremonie.
Lees verder

'Onbaatzuchtige daad' van TikTokker vliegt als boemerang in zijn gezicht
De populaire TikTokker Harrison Pawluk (22) krijgt op zijn dak vanwege een video waarin hij een oudere vrouw vraagt om een bos bloemen vast te houden. Hij vertrekt dan, en laat de bloemen achter bij de verbaasde dame. Maar die is daar niet mee gediend, en voelt zich gebruikt voor de tientallen miljoenen views die Pawluk er al mee scoorde.
Lees verder

Moordverdachte is aangehouden, maar politie is nog op zoek naar belangrijke getuigen: "Alle informatie over deze zaak kan belangrijk zijn voor het onderzoek"
Er zit een verdachte in de cel, maar het gerecht is toch nog op zoek naar getuigen van de moord op Ilir S. (28) zondagavond in Stuivekenskerke (Diksmuide). De politie lanceerde woensdagavond nog een opsporingsbericht. Daarbij vragen ze ook naar mensen die met hun smartphone of dashcam beelden gemaakt zouden hebben.
Lees verder

Wim Fissette niet langer coach van Naomi Osaka: "Ongelofelijk om deel uit te maken van reis"
Wim Fissette is niet langer de coach van tennisster Naomi Osaka. Dat heeft de Limburgse trainer deze avond aangekondigd op Instagram. Hij werkte sinds 2019 samen met de Japanse.
Lees verder

Wesley maakt geen goede indruk op Jotti in 'Love Island': "Jij hebt ooit met Wesley Sneijder gedatet, niet?"
'Love Island' heeft er met Wesley een nieuwkomer bij. Hij is de eerste eilandbewoner met voorkennis over de andere deelnemers. Hij gebruikt die meteen om Jotti voor het blok te zetten.
Lees verder

IN BEELD. Prins Albert en prinses Charlene bezoeken de paus
Prins Albert (64) en prinses Charlene van Monaco (44) zijn woensdag naar Vaticaanstad afgereisd. Het echtpaar ging daar op audiëntie bij de paus.
Lees verder

Wie heeft mama Bénédicte (35) en dochtertje Léa (8) gezien? Zij zijn vermist sinds dinsdagavond
Politie en parket zijn op zoek naar Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8). Ze werden dinsdagavond voor het laatst in Oostende gezien. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Lees verder

Man (37) verwondt buurvrouw (41) met mes tijdens ruzie
In een klein appartementsgebouw op het kruispunt van de Kruibekesteenweg en de Veldstraat in Burcht is een burenruzie dinsdagavond serieus uit de hand gelopen. Een vrouw liep verschillende steekwonden op.
Lees verder