Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

Vrouw opent vuur op luchthaven in Texas: dader neergeschoten door politie

HLN
Vrouw opent vuur op luchthaven in Texas: dader neergeschoten door politie
Een vrouwelijke schutter heeft het vuur geopend op een luchthaven in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas. Ze schoot alleen op het plafond en werd zelf neergeschoten door de politie van Dallas. Niemand anders raakte gewond. Volgens de politie is de situatie weer veilig.
Lees verder

Familieleden halen spullen op na rusthuisbrand in Aarschot: "Onze 98-jarige vader deed zijn deur open en zag één en al rook"
Familieleden van de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot konden maandag tussen 14 en 17 uur voor het eerst spullen ophalen na de brandstichting van vrijdagavond. Onder hen ook twee zussen. Hun 98-jarige vader maakte de brand van wel heel dichtbij mee. "Het is een ervaring die hij jammer genoeg nooit nog zal vergeten."
Lees verder

Freya de walrus leidt tot voorpaginanieuws maar ook tot materiële schade in Noorwegen
Freya, een jonge vrouwelijke walrus, beheerst al enkele dagen het nieuws in Noorwegen. Het zoogdier geniet al een week van de rust in de omgeving van de Noorse fjorden, maar heeft met haar gewicht al verscheiden boten beschadigd.
Lees verder

Extreemrechtse politicus Matteo Salvini bij begin verkiezingscampagne Italië: "Ik eet worst en ik zweet"
"Ik scheer me, ik draag korte broeken, ik eet worst en ik zweet." Dat zei de Italiaanse extreemrechtse politicus Matteo Salvini (Lega) maandag op de eerste dag van de verkiezingscampagne. Hij vindt dat zijn centrumlinkse rivaal Enrico Letta (PD) een afstandelijke academicus is.
Lees verder

Muren zwartgeblakerd en plafonds liggen op de grond: schade na brand in woonzorgcentrum in Aarschot is groot
Het is nog niet duidelijk wie de brand in het woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot heeft aangestoken. Het sporenonderzoek in het gebouw is wel afgerond. Eén van de bewoners heeft de brand niet overleefd. De materiële schade, vooral op de tweede verdieping, is groot. Op die plek ontstond het vuur. VTM NIEUWS mocht mee naar binnen met de technische dienst.
Lees verder

Paus door het stof om misstanden met inheemse kinderen in Canada
Paus Franciscus heeft in Canada zijn berouw geuit over de omgang van zijn Rooms-Katholieke Kerk met kinderen van de oorspronkelijke inheemse bevolking van het land. Hij sprak ook over schaamte en pijn over de rol van de kerk bij de misstanden op de internaten waar deze kinderen werden geplaatst. De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.
Lees verder

Willy Sommers en Anne De Batzelier over nieuw seizoen 'Tien Om Te Zien': "Zo is Clouseau ooit groot geworden"
Geen 'Tien Om Te Zien' zonder Willy Sommers en Anne De Batzelier. Zij verzorgen opnieuw de presentatie van het iconische programma.
Lees verder

Football Talk. Oyen (Genk) scheurt kruisband en is maanden out - Belhocine behoudt vertrouwen van Kortrijks bestuur
Een drama voor Luca Oyen. Het 19-jarige toptalent van Racing Genk moest zondag tegen Club Brugge (3-2) vlak voor rust geblesseerd naar de kant en het verdict is een dag later bijzonder hard. Het medische onderzoek van maandag bracht aan het licht dat Oyen de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. Hij zal later deze week geopereerd worden en wacht vervolgens een maandenlange revalidatie. Bijzonder zuur voor de jeugdinternational, die dit seizoen volop zijn kans ging krijgen bij Racing Genk. (BFA)
Lees verder

Aanzienlijke zandstorm raast door het noordwesten van China
Een gigantische zandstorm raast door Haixi in de Chinese provincie Qinghai. Het zijn beelden die enkele toeschouwers vorige week woensdag konden maken. Automobilisten proberen er nog snel van weg te rijden. Andere mensen blijven toch even staan om de aanzienlijke zandstorm van dichtbij te bekijken. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

In Frankrijk gaan in winkels deuren dicht en lichten uit: komen energiebesparende maatregelen ook naar België?
In Frankrijk worden winkels beboet als ze hun deuren open laten staan terwijl de airco draait, ook de lichten van reclameborden gaan er 's nachts uit. Met de maatregelen wil de Franse minister van energie "absurde" energieverspilling tegengaan. Ook ons land moet zijn energieverbruik minderen door de oorlog in Oekraïne. Zal België dit ook invoeren? En hoe effectief is het?
Lees verder

Plastisch chirurg: "Het is onmogelijk dat Kim Kardashian nog nooit onder het mes ging"
Kim Kardashian heeft het bekendste lichaam ter wereld. Een lichaam dat er bovendien steeds jonger op lijkt te worden. Toch beweert de inmiddels 41-jarige realityster dat ze enkel een klein beetje Botox gebruikt. Een cosmetische ingreep heeft ze naar eigen zeggen nog nooit ondergaan. Onzin, volgens een bekende plastisch chirurg.
Lees verder

VandaVanda voor het eerst in 20 jaar terug op het podium: 'Tien Om Te Zien' zorgt voor nostalgie
'Tien Om Te Zien' is ook deze zomer terug, en wel vanavond voor het eerst. Vorig jaar was de eenmalige comeback zo'n overweldigend succes, dat VTM besliste deze zomer 8 shows op te nemen. Op de zeedijk van Westende.
Lees verder

"Niet normaal vandaag": topfavoriete Cavalli loopt schedelletsel op, Kopecky mist beslissende vlucht na tussensprint
Chaos troef in de tweede rit van de Tour de France Femmes. Terwijl er eerst kilometers lang werkelijk niets gebeurde, ontaardde het slotstuk in waaiers, valpartijen en een beslissende vlucht die Lotte Kopecky helaas miste. "Niet normaal vandaag", reageert ze.
Lees verder

Nederlandse politie betrapt koppel dat al rijdend seks heeft in de wagen
De politie van Westerkwartier in de Nederlandse provincie Groningen heeft afgelopen nacht een wagen aan de kant gezet die op een vreemde manier reed. De agent zag alleen een bestuurder zitten. Maar toen hij die aan de kant zette, kwam er opeens ook een vrouw "omhoog".
Lees verder

EU-lidstaten lijken op weg naar akkoord over noodplan gas
De EU-ministers van energie sluiten dinsdag naar verwachting een compromis over gasbesparingen. Zo moet worden voorkomen dat huishoudens en essentiële voorzieningen als ziekenhuizen de komende winter letterlijk in de kou komen te staan indien Rusland de gastoevoer verder of helemaal afsluit. Volgens het noodplan zullen alle landen de komende maanden vrijwillig 15 procent minder gas consumeren.
Lees verder

Marianne Vos praat voor het eerst over haar vriendin: "Zij mag ook eens mee in de spotlights staan"
Marianne Vos pakte al meer dan 240 overwinningen, maar haar zege in de Tour ligt haar nauw aan het hart. Ook al is ze intussen 35, er lijkt geen sleet te komen op de vandaag erg openhartige Nederlandse kopvrouw van Jumbo-Visma. "Leeftijd is maar een getal. Zolang je het graag doet, kan je veel bereiken."
Lees verder

Hongaarse Joden hebben "ernstige bedenkingen" bij uitspraken Orbán over "rassenvermenging"
De vereniging van Joodse gemeenschappen in Hongarije heeft maandag "ernstige bedenkingen" geuit bij de toespraak die de rechts-nationalistische premier Viktor Orbán het voorbije weekend heeft gehouden. De Hongaarse regeringsleider krijgt kritiek omdat hij zich in de speech had uitgesproken tegen "rassenvermenging".
Lees verder

De schminkstoel van Willy Sommers en een schrikkende Niels Destadsbader: achter de schermen bij 'Tien Om Te Zien'
Meer dan drieduizend fans op de zeedijk, en backstage een enthousiasme dat voor evenveel telt. 'Tien Om Te Zien' kleurt opnieuw je (zon)dag. De komende acht weken vanuit Westende, met de crème de la crème van de Vlaamse showbizz - denk CAMILLE en Niels Destadsbader - en nostalgische comebacks zoals VandaVanda.
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Vermomde Meunier strijkt neer op Tomorrowland
Mooie liedjes duren niet lang. Nadat de stervoetballers op deze planeet even konden genieten van een deugddoende vakantie, is het stilaan weer werken geblazen. Thomas Meunier kroop er afgelopen weekend toch nog even tussenuit en vermomde zich op Tomorrowland. Verder in dit artikel vindt u nog een pak vakantiekiekjes van Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en een rist andere topvoetballers.
Lees verder

Bedrijfsbrand in Herentals: buurtbewoners en automobilisten moeten ramen en deuren gesloten houden
In Herentals woedt op dit moment een bedrijfsbrand. Daarom vragen de hulpdiensten om de omgeving van de E313 bij Herentals-Industrie te vermijden. Buurtbewoners en voorbijrijdende voertuigen worden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder