Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

"Vries enkele flesjes water in en blijf weg van melkdranken en chocolade": dit stop je in de koelbox om een lange aut...

HLN
"Vries enkele flesjes water in en blijf weg van melkdranken en chocolade": dit stop je in de koelbox om een lange autorit (met kinderen) te overleven
De koffers zijn gepakt, de auto zit propvol en je wil richting de zon vertrekken, maar eerst die autoreis nog afleggen. Wat neem je mee van eten voor onderweg? Hoe gebruik je de koelbox op de meest efficiënte manier? En waar moet je zéker aan denken als je ook nog kinderen bijhebt? Katrien Goris en Ludovic Lenaerts van reisblog 'With Kids on the Road' delen hun ultieme tips om zonder honger en gezaag de bestemming te bereiken. "Alles met chocolade is een absolute no go."
Lees verder

Khloé Kardashian verwacht tweede kindje via draagmoeder, met ex Tristan Thompson
Opnieuw babynieuws vanuit de Kardashianhoek. Deze keer erg verrassend: Khloé Kardashian (38) en Tristan Thompson (31) verwachten een tweede kindje via een draagmoeder. Bijzonder, aangezien de twee niet meer samen zijn en er heel wat drama ontstond sinds Tristans bedrog. "Ze spraken elkaar niet meer sinds december, behalve als het over co-ouderschapskwesties ging."
Lees verder

Maximumprijs benzine verder naar omlaag
Benzine tanken wordt vanaf morgen weer iets goedkoper. Ook de dieselprijs gaat naar omlaag, terwijl huisbrandolie wel duurder wordt. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie donderdag.
Lees verder

Webb telescoop toont verbluffende beelden van Jupiter
De James Webb telescoop publiceerde onlangs enkele fantastische hoge-resolutie afbeeldingen van de ruimte. Nu komen er ook andere foto's bij, namelijk van Jupiter en zijn manen.
Lees verder

Zo heb je Jupiter nog nooit gezien: James Webb-telescoop maakte nog meer verbluffende beelden
NASA gaf onlangs enkele fantastische hoge-resolutieafbeeldingen vrij van de James Webb Space Telescoop (JSWT). Nu zijn er ook andere foto's gevonden, namelijk van Jupiter en zijn manen.
Lees verder

Vertrouwenscentra Kindermishandeling ontvingen recordaantal meldingen in 2021
In 2021 ontvingen de Vertrouwenscentra Kindermishandeling 7.535 meldingen over 10.070 kinderen en jongeren. Een recordaantal, zo blijkt donderdag uit het jaarverslag van de zes Vertrouwenscentra en het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK).
Lees verder

Kim verstopt vindcadeautjes in héél Vlaanderen: "Vinder inspireren om ook te knutselen of schilderen"
Kim Noppe van grafisch ontwerpbureau fONZZ pakt uit met een leuke actie deze zomer. Ze maakt kleine vrolijke schilderijen en verstopt die overal in Vlaanderen. Wie het vindt, mag het gewoon houden. "Ik hoop dat de vinder verrast is en zelf ook aan het schilderen en knutselen gaat", lacht Kim.
Lees verder

Deed hij zichzelf de das om? Acht maanden geleden vertelde Pogacar hóe hem te verslaan (en Jumbo-Visma lijkt te hebben geluisterd)
Jumbo-Visma kreeg Tadej Pogacar gisteren in de Tour de France klein door een onophoudelijke spervuur aan aanvallen en een beslissende demarrage op de langere, steile slotklim. Wel... dat was exáct de manier hoe Pogacar enkele maanden geleden van zichzelf zei hoe hem te verslaan.
Lees verder

1.800 euro voor de vlucht naar Zuid-Afrika en 1.600 euro voor de safari: dit is het vakantiebudget van Pieter en zijn gezin
Pieter (39) en Aissa (38) trekken er vaak op uit met hun zoon (17) en dochter (12) en dit jaar staat een lange reis naar Zuid-Afrika op de planning. Die stelde het gezin van A tot Z zelf samen, want dat scheelt 30 tot 40 procent in de portemonnee. Ze delen hun tips voor een relatief budgetvriendelijke familievakantie, van je vlucht op het juiste moment boeken tot je accommodatie herboeken als de prijs dropt. "We tellen voor ons vieren tussen de 60 tot 100 euro per overnachting neer."
Lees verder

Personenwagen geklemd tussen twee vrachtwagens op R4 in Zelzate: rijbaan volledig afgesloten richting Gent-Zeehaven
Op de R4 in Zelzate is tussen het kruispunt met de Leegstraat en het kruispunt met de Rijkswachtlaan een ongeval gebeurd. Een vrachtwagen reed er in op een personenwagen, die vervolgens botste met een vrachtwagen daarvoor. De rijbaan is volledig afgesloten.
Lees verder

Starbucks sluit 16 vestigingen in de VS om veiligheidsredenen
Starbucks is van plan om tegen het einde van deze maand zestien vestigingen te sluiten om veiligheidsredenen. Het gaat over vestigingen over heel de Verenigde Staten: Seattle; Los Angeles; Philadelphia; Washington, DC en Portland, Oregon.
Lees verder

GELDFLATER. Marjo schreef per ongeluk al haar spaargeld verkeerd over: "van de 17.000 euro zag ik na 7 jaar slechts 300 euro terug"
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week horen we de Nederlandse Marjo Ladage, die haar spaargeld van 17.000 euro in 2015 per ongeluk overmaakte naar de rekening van iemand anders. Dat bedrag moet haast wel vervloekt zijn, want zeven jaar en een veroordeling van een Bulgaarse man later, heeft ze haar spaargeld nóg niet terug. Hoe kán dat?
Lees verder

Fernando Oliva gelooft in de kansen van pupil Noor Vidts, maar blijft ook realistisch: "Noor kijkt niet meer naar Nafi als een godin"
Ze is klaar om Nafi Thiam het vuur aan de schenen te leggen op het WK atletiek. Maar om de olympische kampioene effectief van de troon te stoten, daar is Noor Vidts nog niet aan toe, zegt haar coach Fernando Oliva eerlijk.
Lees verder

Jongen (17) uit Dilbeek komt om het leven door ongeval met step aan camping in Middelkerke
In Lombardsijde bij Middelkerke is afgelopen nacht een 17-jarige jongen uit Dilbeek om het leven gekomen. De tiener reed op zijn step en werd aangereden door een auto. "De omstandigheden worden nog onderzocht", zegt Patty 't Jonck van het West-Vlaams parket.
Lees verder

Jongen uit Brussel (17) komt om het leven door ongeval met step aan camping in Middelkerke
In Lombardijse bij Middelkerke is afgelopen nacht een 17-jarige jongen om het leven gekomen. De tiener reed op zijn step en werd aangereden door een personenwagen. "De precieze omstandigheden worden onderzocht", zegt Patty 't Jonck van het West-Vlaams parket.
Lees verder

'Steelrising' probeert een videogame met de precisie van een klok te zijn
In 'Steelrising', de begin september verwachte opvolger voor cultrollenspel 'Greedfall', wordt het Frankrijk ten tijde van de revolutie (1789) al bevolkt door automata, een soort robots van ijzer en hout, die worden bestuurd door technologie die in geavanceerde klokken zit. Dat thema van de fijne horlogerie, zegt gamedesigner Jehanne Rousseau, werd vervolgens doorgetrokken naar de hele game. Ook naar hoe hij kan worden gespeeld, dus.
Lees verder

Johan Museeuw kiest voor fiets én straftijd in 'Spartacus Run'
Johan Museeuw (56) hing in 2004 zijn fiets aan de haak, maar voor de 'Spartacus Run' op VTM toont hij dat hij nog steeds in topvorm is. Andy Peelman verrast de ex-wielrenner met een gepast hulpmiddel: een fiets. Die levert hem wel straftijd op, maar dat neemt Johan er graag bij. Dan kan z'n heup wat rusten. In échte wielerstijl raast hij door de uitdagende tocht.
Lees verder

Estse premier neemt ontslag om nieuwe regering te vormen
In Estland heeft premier Kaja Kallas het ontslag van haar regering aangeboden. Dat meldt ze in een persbericht op de website van de regering. Vrijdag vindt in het parlement een bijzondere zitting plaats, waarin ze een mandaat zal vragen om een nieuwe coalitie te vormen met de kleine christendemocratische partij Isamaa ("Vaderland") en de Sociaaldemocratische Partij.
Lees verder

Vraag om voedselhulp stijgt, maar donaties dalen
Door de stijgende energie- en voedselprijzen zijn steeds meer mensen genoodzaakt om een beroep te doen op de voedselbank, maar de voedselschenkingen daarentegen zijn de laatste maanden sterk gedaald. Daarom roept de Belgische Federatie van Voedselbanken op tot donaties.
Lees verder

OPROEP. Waarom wordt Tomorrowland dit jaar extra speciaal voor jou?
Morgen is het eindelijk zover. Dan gaat in Boom het eerste van drie weekends Tomorrowland van start, de eerste 'normale' editie in drie jaar. Dat is op zich al bijzonder, maar is er voor jou een nog specialere reden waarom je lang hebt uitgekeken naar Tomorrowland 2022? Heb je in 2019 je huidige partner leren kennen op het festival? Of heb je ondertussen misschien iets meegemaakt dat ervoor zorgt dat TML voor jou het hoogtepunt van het jaar zal worden?
Lees verder