Doorgaan naar hoofdcontent

Voormalig voetbaltopmannen Blatter en Platini vrijgesproken in corruptiezaak

HLN
Voormalig voetbaltopmannen Blatter en Platini vrijgesproken in corruptiezaak
De correctionele rechtbank van het Zwitserse Bellinzona heeft voormalige voetbaltopmannen Sepp Blatter en Michel Platini vrijdagochtend vrijgesproken in de fraudezaak waar de twee in terechtstonden.
Lees verder

Ester (28) toont haar beachbody. "'Mensen zeggen soms: 'je lijkt steeds meer op je mama'. En dan denk ik: 'oh nee!'"
Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That's it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Ester (28) in badkleding. De laatste jaren is ze enkele kilo's bijgekomen, en dat vreet soms aan haar. "Ik weet dat het nergens voor nodig is, maar het is soms sterker dan mezelf."
Lees verder

LIVE. Ronaldo steeds dichter bij vertrek Man United: hij gaat niet mee op tournee - Bergwijn duurste aanwinst Ajax ooit
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Verkrachtingszaak blijft man van Nicki Minaj achtervolgen: hij krijgt een jaar huisarrest
Zware tegenslag ten huize Nicki Minaj (39). De man - en manager - van de zangeres, Kenneth Petty (44), is namelijk veroordeeld tot een jaar huisarrest. Toen het gezin in 2019 verhuisde naar Californië had hij zich moeten laten registreren als zedendelinquent. Deze vergeetachtigheid komt hem nu duur te staan.
Lees verder

Zoekactie na dodelijke gletsjerongeval in Dolomieten hernomen
Na de dodelijke lawine op de Marmolada, de hoogste berg in de Dolomieten in Noord-Italië, hebben de reddingsdiensten de zoektocht naar mogelijke slachtoffers vrijdagochtend hernomen. Veertien mannen en vrouwen van de brandweer, politie en reddingsdiensten vergezeld van twee honden zijn om 6.15 uur naar het rampgebied vertrokken. Dat hebben de autoriteiten van de provincie Trente bekendgemaakt.
Lees verder

Johnny Depp heeft opnieuw filmrol te pakken: zijn eerste Franstalige film
Johnny Depp (59) verschijnt binnenkort voor het eerst weer op het witte doek sinds de veelbesproken 'Depp versus Heard'-rechtszaak. Deze keer kruipt hij in de huid van koning Lodewijk XV in 'La Favorite'.
Lees verder

Man aangehouden voor bedreigen van Nederlandse stikstofminister
De Nederlandse politie heeft een 52-jarige man uit Kootwijkerbroek aangehouden op verdenking van het bedreigen van stikstofminister Christianne van der Wal. Achterop de vrachtwagen van de man stond onlangs een boodschap met de naam van de minister achter die van de vermoorde Pim Fortuyn en Theo van Gogh.
Lees verder

Het dunste horloge ter wereld van Ferrari kost evenveel als vier echte Ferrari's
De Richard Mille RM UP-01 Ferrari is 's werelds dunste mechanische horloge. Kennelijk is het moeilijk om zo'n dun horloge te maken, want fabrikant Richard Mille vraagt 1.888.000 dollar voor het kleinood.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Schachmann scherp voor Jumbo-Visma en Roglic: "Zij hebben de val in de finale gisteren weer veroorzaakt"
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

"Ik hing ondersteboven en voelde iets lekken. Ik wist niet of het bloed of olie was": Zhou komt terug op crash en zegt dat hij amper één vrije dag had
De heftige crash van Zhou Guanyu is vijf dagen na de GP van Groot-Brittannië nog steeds gespreksonderwerp in de Formule 1. De Chinees zelf lijkt er nog het minst van onder de indruk. "Nee, ik werd er niet misselijk van om de beelden te zien."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Schachmann: "Roglic heeft de val in de finale gisteren weer veroorzaakt" - Quick.Step-ploegleiders Peeters en Lodewyck huiswaarts met corona
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

Peking ziet na kritiek af van vaccinatieplicht op drukke plekken
Peking ziet toch af van het plan om in de stad op drukbezochte plekken zoals bibliotheken, bioscopen en sportscholen alleen tegen Covid-19 gevaccineerde mensen toe te laten. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de vaccinatieplicht vanaf maandag in zou gaan. De beslissing hier nu toch van af te zien werd genomen na een storm van onlinekritiek.
Lees verder

Cooper (8) verlamd vanaf zijn middel na schietpartij op 4 juliparade: "Hij vecht zo hard als hij kan"
Een achtjarig slachtoffer van de schietpartij op de 4 juliparade in Highland Park is verlamd vanaf zijn middel. "Het is nog maar de vraag of Cooper Roberts ooit weer zal kunnen lopen. Hij vecht nu zo hard als hij kan", stelt een woordvoerder van de familie bij CNN.
Lees verder

Poetin degradeert 'kroonprins' Russisch-orthodoxe Kerk: "Hij tolereert zelfs niet meer minste onafhankelijke denken in zijn buurt"
De Russische president Vladimir Poetin heeft de nummer twee van de Russisch-orthodoxe Kerk op een zijspoor gezet. Metropoliet Hilarion (55) was de gedoodverfde opvolger van patriarch Kirill (75) en zei nochtans nooit iets slechts over de invasie van Oekraïne. Hij was alleen niet enthousiast genoeg.
Lees verder

Moordverdachte die voormalig burgemeester Ilse Uyttersprot (53) om het leven bracht, wacht assisenproces
Jurgen Demesmaeker, die in de cel zit na de moord op Aalsters oud-burgemeester Ilse Uyttersprot, wacht hoogstwaarschijnlijk een assisenproces in Gent. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. De zaak gaat nu naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent, en zij zullen beslissen wanneer het assisenproces van start kan gaan. "Geen enkele partij verzet zich tegen een doorverwijzing naar assisen", zegt advocaat Anthony Mallego, die voor de zonen van Ilse aanwezig was.
Lees verder

Na schietpartij op Shinzo Abe: hoe gevaarlijk zijn doe-het-zelf-pistolen? "Met allerhande metalen kan je zelf een wapen maken"
Twee cilinderachtige metalen, vastgebonden met zwarte tape. Meer was er niet nodig om Shinzo Abe (67), de ex-premier van Japan, met een zelfgemaakt vuurwapen dood te schieten tijdens een speech in de stad Nara. De opmars van doe-het-zelf-wapens of omgebouwde alarmpistolen lijkt niet meer te stuiten, merkt ook ballistisch expert Erik De Durpel. "Tot tien meter ver kan je met zo'n wapen iemand gemakkelijk doden."
Lees verder

Mart Hoogkamer annuleert optredens: "Ik ben nog steeds verkouden"
De Nederlandse zanger Mart Hoogkamer (24) is nog steeds ziek en moet helaas nog meer optredens annuleren. "Ik ben verkouden en heb keelpijn", klinkt het op zijn Instagrampagina.
Lees verder

OPROEP - 30 graden in het verschiet. Vind jij die warmte de max of gruw je daarvan?
Vanaf volgende week wordt het echt zomer met temperaturen die dagenlang tegen de 30 graden aanschurken. Dat klinkt als muziek in de oren bij sommigen, anderen gruwen ervan en blijven liever binnen in een kamer met airco. Waarom verdragen sommige mensen de warmte zoveel beter dan andere?
Lees verder

Oekraïne vraagt Canada gasturbine Nord Stream niet vrij te geven
Oekraïne heeft Canada opgeroepen een turbine voor de Nord Stream-gaspijplijn niet aan Rusland te overhandigen. Moskou zegt dat die turbine, die door Siemens in Canada wordt onderhouden, essentieel is om gas te blijven leveren aan Duitsland. Rusland schroefde de hoeveelheid gas die het via Nord Stream leverde vorige maand al met 60 procent terug.
Lees verder

De eerste week Tour de France zit er bijna op. Hoe liggen de kaarten nu?
Vandaag staat de eerste aankomst bergop op het programma. De renners trotseren La Planche des Belles Filles, waar Dylan Teuns in 2019 het zegegebaar mocht maken. Wie staat er goed voor? En welke renners moeten nu al achtervolgen? Je kan jouw Gouden Tour-ploeg nog tot 13:15 uur aanpassen.
Lees verder