Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 juli 2022

Visser (78) sterft nadat hij in kleine waterloop belandt: “Omstandigheden van het overlijden worden onderzocht”

HLN
Visser (78) sterft nadat hij in kleine waterloop belandt: "Omstandigheden van het overlijden worden onderzocht"
Langs de Nieuwlandstraat in Gistel is donderdagavond een 78-jarige man uit Ichtegem om het leven gekomen. Het slachtoffer was wellicht aan het vissen, toen hij in een waterloop terecht kwam. Voor de zeventiger kon geen hulp meer baten.
Lees verder

Helft meer leden voor Basic-Fit in jaar tijd
Basic-Fit heeft bijna de helft meer leden dan een jaar geleden rond deze tijd. De sportschoolketen verwacht aan het einde van dit jaar bij al langer bestaande vestigingen weer evenveel leden te hebben als voor de uitbraak van de pandemie. Vorige maand boekte Basic-Fit weer de eerste winst in ruim twee jaar tijd. Door coronabeperkingen bleven de fitnessclubs de afgelopen twee jaar veel dicht.
Lees verder

VIDEO. Zo ziet het indrukwekkende panorama van Tomorrowland eruit van bovenop de Mainstage
Het hoofdpodium van Tomorrowland is altijd een stukje kunst. Maar hoe ziet Tomorrowland van bovenop de Mainstage eruit? Bovenstaande beelden tonen een prachtig panorama van het lege festivalterrein.
Lees verder

Jonge Belg rijdt kwart minder met de auto: dit is waarom ze het doen én hoeveel ze besparen
Koning auto krijgt klappen. Belgen reden in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart minder kilometers met de auto dan in precoronajaar 2019. Vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar laten de wagen vaker staan. Drie jongeren vertellen waarom ze afhaakten: "Het concept van deelauto's is geniaal. Vroeger deed ik 250 euro op aan autokosten, nu ben ik voor datzelfde bedrag vijf maanden verder."
Lees verder

Halfnaakte Beyoncé werd gekiekt door Nederlandse fotografe: "Wel wat zwijgcontracten moeten ondertekenen"
Beyoncé (40) is terug. Zes jaar na haar laatste solostudioalbum 'Lemonade' laat de Amerikaanse nu 'Renaissance' op de wereld los. Mocht het vanop de eerste rij meemaken: de Nederlandse Carlijn Jacobs (31), die het coverbeeld fotografeerde. "Mijn moeder zei: 'Leuke foto's, maar ik vind het wel erg naakt'."
Lees verder

"Niet zo lang geleden werden fans als fantasten beschouwd, nu niet meer." Onze geldexpert geeft advies voor beleggen in kunstmatige intelligentie
Mensen maken al eens fouten. Computers en andere machines zijn ook niet onfeilbaar, want ze worden door mensen gebouwd. Wat als we daarentegen machines zelf zouden laten leren? We spreken dan over 'artificial intelligence' of 'kunstmatige intelligentie' en dat is een sector die in volle beweging is. Kan je daar dan ook iets aan verdienen als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. "Er is voor ieder soort belegger wat. Ofwel beleg je in individuele aandelen, ofwel spreid je met de aankoop van een fonds."
Lees verder

Vincent Kompany staat voor de vuurdoop met 'bouwwerf' Burnley: "Ik betwijfel of alles al perfect zal lopen"
Up the Clarets! Vincent Kompany staat voor zijn debuut als coach van Burnley. Na een maand onder zijn bewind is weinig nog wat het was op Turf Moor. Een frisse wind in de staf, een spelerskern waar met de borstel door werd gegaan, en een paars-witte tint over de hele lijn. "De cultuur van de club ga ik niet veranderen, het systeem wel. Niemand klaagt toch over een coach die wil aanvallen en goals maken?"
Lees verder

"Ik heb hem nog nooit zo ziek gezien": ook Sarah is blij dat riem er even af mag bij Wout van Aert
Ze is fier, maar toch vooral ook blij dat de voet even van het gaspedaal kan. Dat blijkt uit alles wat Sarah De Bie, de echtgenote van Wout van Aert, zei bij onze collega's van VTM Nieuws, gisteren in het kader van het na-Tourcriterium in Herentals. "Ik vind het echt chique dat hij zoveel moeite doet voor zijn fans", aldus De Bie, die haar partner naar eigen zeggen "nog nooit zo ziek heeft gezien."
Lees verder

Hoe is het nog met Elisabeth (56), de dochter van incestvader Jozef Fritzl? "Ze is getrouwd met haar 23 jaar jongere beveiliger"
De zaak-Fritzl zit in het geheugen gegrift vanwege het onmenselijk wrede karakter. Incestvader Josef hield zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang opgesloten in een ondergrondse kerker, gebruikte haar als seksslavin en verwekte zeven kinderen bij haar. Valt daar mentaal ooit nog van te herstellen? Zo goed en zo kwaad als kan, zo blijkt. De vrouw - 56 intussen - leeft een teruggetrokken bestaan in Oostenrijk en is naar verluidt getrouwd met haar 23 jaar jongere beveiliger.
Lees verder

Hoeveel kosten de extra's van je nieuwe wagen écht? Mobiliteitsexpert werpt kritische blik op de optiepolitiek: "Zo bespaar je geld"
Nieuwe auto's worden in een recordtempo duurder. Daar valt niet aan te ontsnappen. Inflatie, schaarste en steeds strengere normen zijn slechts enkele oorzaken daarvan. En toch kan je met een kritische kijk op extra's je prijs onder controle houden. "Nu auto's erg snel duurder worden, kan je je maar beter de vraag stellen wat sommige opties echt bijdragen", vertelt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Waar kan je mee besparen?
Lees verder

Zelfstandige modehandelaars bereiken opnieuw pre-coronaniveau
Zelfstandige modewinkels hebben tijdens de zomersolden gemiddeld slechts 1 procent minder verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2019, voordat de coronacrisis uitbrak. Dat blijkt vrijdag uit een bevraging van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemersorganisatie Unizo.
Lees verder

Sprite stopt met de iconische groene flessen na meer dan 60 jaar
Coca-Cola zei woensdag dat het de verpakking vanaf 1 augustus verandert van groen naar doorzichtig plastic als onderdeel van bredere inspanningen om meer milieuvriendelijk te worden.
Lees verder

Stichting tegen Kanker: "90% van de longkankers kan vermeden worden als niemand zou roken"
Met bijna 6.000 sterfgevallen per jaar, is longkanker de belangrijkste doodsoorzaak door kanker in ons land. Ook wereldwijd is de ziekte niet alleen de meest voorkomende, maar ook de dodelijkste kanker. Aan de vooravond van de Werelddag voor longkanker op 1 augustus, vestigt Stichting tegen Kanker de aandacht op de ziekte, die in 90 procent van de gevallen vermeden kan worden als niemand nog zou roken.
Lees verder

5 gouden regels die plusouderschap een eitje maken: "Stop met je goede bedoelingen te willen bewijzen"
Wie een partner heeft met een kind (of kinderen) uit een vorige relatie moet niet een, maar twee (of drie, of vier) harten veroveren. En dat kan lastig zijn, weet ook Jitske Van de Veire. Zij is sinds ruim een jaar plusmama van een meisje van zeven. "Ze liet me toe. Ik liet haar toe. Met alle ups en downs." Ook plusoudercoach en ervaringsdeskundige Anja Pairoux kent de pijnpunten van het plusouderschap. Wat te doen als het moeilijk gaat? Zij deelt vijf gouden tips. "Dat kinderen hun plusouder niet leuk vinden, aanvaardt iedereen. Maar het omgekeerde geldt evengoed."
Lees verder

België zakt onder Europees gemiddelde voor digitalisering
België is het afgelopen jaar weggezakt in de jaarlijkse Europese index van de digitale economie en samenleving DESI. Ons land staat nu op een 16de plaats en presteert onder het Europese gemiddelde. Vooral op vlak van infrastructuur hinkt België achterop.
Lees verder

Australische toerist ernstig gewond na val in zinkgat
Een Australische toerist is in ernstige toestand nadat ze viel in een thermaal zinkgat in Nieuw-Zeeland. Een gat van twee meter breed opende zich plotseling op een voetpad in het toeristendorp Whakarewarewa in Rotorua, op het centrale Noordereiland.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Sprinters lijken weer aan zet: wie klopt Wiebes?
Vlak voor het zware slotweekend is het woord in de Tour de France Femmes nog één keer aan de sprinters. Onderweg liggen wel enkele klimmetjes, maar niets dat de sprinters zou mogen afschrikken. Wie houdt Lorena Wiebes van haar derde ritzege? U volgt het op deze pagina LIVE.
Lees verder

Meer dan twintig gewonden na incident met pepperspray in Europa-Park
In Europa-Park in het Duitse Rust werd donderdagmiddag met pepperspray gespoten tijdens een ruzie die was ontaard tussen jonge mannen in een hotellobby. Bij het incident raakten meer dan twintig omstanders lichtgewond. De politie is een onderzoek gestart, zo schrijven Duitse media.
Lees verder

De Lijn werkt aan nieuwe veiligheidsmaatregelen na agressie tegen chauffeur in Dilbeek
Na het agressie-incident donderdag waarbij een buschauffeur van De Lijn zwaargewond raakte, hebben buschauffeurs om meer veiligheidsmaatregelen gevraagd. Extra controles, meer samenwerking met de politie en opnieuw een afgeschermd "chauffeurshokje" zouden het veiligheidsgevoel moeten verbeteren, aldus Stefaan Laroy, vakbondsverantwoordelijke bij ACOD.
Lees verder

Meer dan 1,4 miljoen Vlamingen zijn lid van één of meer sportclubs
In 2021 waren 1.403.000 Vlamingen lid van één of meerdere van de 17.000 sportclubs in Vlaanderen. Dat zijn 2.000 extra sportende leden tegenover 2020 en 13 procent meer dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen en Sport Vlaanderen. "Ondanks die ellendige coronajaren staan de sportclubs samen sterk", reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts.
Lees verder