Doorgaan naar hoofdcontent

Vingegaard vol vertrouwen naar laatste Pyreneeënrit: ‘Hautacam ligt mij beter’

Vingegaard vol vertrouwen naar laatste Pyreneeënrit: 'Hautacam ligt mij beter'

Spelenderwijs beantwoordde Jonas Vingegaard de aanval die Tadej Pogacar plaatste op de Val Louron d'Azet en op de slotklim naar Peyragudes had hij niet de minste moeite om het tempo van McNulty te volgen. Alleen in de sprint om ritwinst moest hij de duimen leggen. Pogacar maakte zo dankzij de bonificaties vier luttele seconden goed. Een habbekrats.

Lees verder

Lotte Kopecky kent haar teamgenotes bij SD Worx voor Tour de France Femmes

SD Worx heeft haar selectie voor de komende Tour de France Femmes (24-31 juli) rond. Lotte Kopecky gaat voor ritwinst en de groene trui en krijgt het gezelschap van de Nederlandse vrouwen Demi Vollering en Chantal van den Broek-Blaak, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio, de Zwitserse Marlen Reusser en de Luxemburgse Christine Majerus.

Lees verder

Reden zwakke prestatie Adam Yates bekend: ziekte nekt Brit in laatste Tourweek

De verrassing - in negatieve zin weliswaar - in de zeventiende rit naar Peyragudes was de zeer slechte prestatie van Adam Yates (29), schaduwkopman bij INEOS Grenadiers. De Brit, tot op dat moment de zesde in het klassement, zakte halverwege de etappe compleet door het ijs en verloor uiteindelijk negen minuten op Pogacar en Vingegaard. Woensdagavond na de rit maakte Yates aan Cyclingnews bekend dat hij ziek is: hij kampt met een stevige luchtwegeninfectie.

Lees verder

Nieuwe linksback geland: Gaston Avila klaar om bij Antwerp te tekenen

Vorig jaar moest Antwerp tot 5 augustus wachten om zijn nieuwe linksback (Sam Vines) te verwelkomen, nu is hij op 21 juli geland. Als de Argentijn Gaston Avila (20) voor zijn medische tests slaagt, kan hij zijn contract tekenen.

Lees verder

One team, one dream: Westerlo blikt in eigen docu terug op kampioenenjaar

Een week voor de start van de competitie blikt Westerlo nog even terug naar het kampioenenseizoen in 1B. In een documentaire van 45 minuten geeft de club een blik achter de schermen en komen de belangrijkste hoofdrolspelers aan bod.

Lees verder

Koersdirectrice Marion Rousse kijkt vooruit naar gloednieuwe Tour de France Femmes: "Deze Tour zal het vrouwenwielrennen een boost geven"

Marion Rousse is koersdirecteur van de eerste editie van de Tour de France Femmes. "Ik kijk enorm uit naar deze primeur", blikte ze vooruit. "Het dameswielrennen krijgt een wereldwijd platform, acht dagen lang."

Lees verder

LIVE TOUR. Groene Van Aert laat zich even zien met aanvalspoging, Froome geeft op met corona

Vandaag staat de koninginnenrit op het programma in de Tour de France. Van Lourdes naar Hautacam hoopt Pogacar op een mirakel om autoritaire gele trui Vingegaard te doen wankelen. Grijpt de Sloveen zijn laatste kans in de bergen? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Door corona, ziekte en valpartijen nog amper vier teams voltallig: dit zijn de 36 uitvallers in de Ronde van Frankrijk

De 109de Ronde van Frankrijk is een waar slagveld. In de deelnemerslijst staan intussen al liefst 36 renners met een streep door hun naam. Zij zullen de Champs-Élysées dit jaar niet halen. Enkel INEOS Grenadiers, Groupama-FDJ, Intermarché - Wanty Gobert en B&B Hotels-KTM zijn nog voltallig. Een overzicht van alle opgevers per ploeg tot nu toe.

Lees verder

Onfortuinlijke tussenkomst: Sporza-motor uit koers gezet nadat die Nils Eekhoff ten val brengt

De motor van Sporza met sportjournalist Maarten Vangramberen erop is tijdens de achttiende etappe van de Tour uit de koers gezet. De motor was betrokken bij de valpartij van Nederlands renner Nils Eekhoff (Team DSM). Vlak achter hem ging ook Jack Bauer (Team Bike Exchange-Jayco) hard tegen het asfalt na miscommunicatie tussen een remmende volgwagen van Team UAE en een andere motor bij een wegversmalling.

Lees verder

Sportiviteit ten top: gele trui Jonas Vingegaard wacht belager Tadej Pogacar op na diens val, beide heren geven elkaar nadien sportief handje

Er gebeurde wat tijdens de afdaling van de gloednieuwe Col de Spandelles. Eerst maakte gele trui Jonas Vingegaard een serieuze slipper, die hij nog maar net wist te corrigeren. Nadien schatte Tadej Pogacar een onschuldige bocht verkeerd in om vervolgens onderuit te schuiven. Het leek het ideale moment voor Vingegaard om van zijn belager weg te rijden, maar de Deen deed dat niet en wachtte tot Pogacar, met een gescheurde broek, weer kwam aansluiten. Sportiviteit van het hoogste niveau! Of was het tactiek?

Lees verder

'Veldrijdster' Sanne Cant mag zich opmaken voor de Tour, ook Belgisch kampioen De Baat en De Wilde in selectie Plantur-Pura

Plantur-Pura, het Belgische continentale team, heeft haar zeskoppige selectie voor de Tour de France Femmes (24-31 juli) donderdag bekendgemaakt. Met Belgisch kampioene Kim de Baat, drievoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant en jong talent Julie De Wilde starten er drie Belgische rijdsters.

Lees verder

Oppermachtige Jonas Vingegaard boekt overwinning voor vriendin en dochter: "Ik zei hen dat ik zou winnen en dat heb ik gedaan"

Zonder ongelukken wint Jonas Vingegaard zondag zijn eerste Tour de France. Na zijn prachtige ritzege bovenop de Hautacam was de Deen dan ook bijzonder trots: "Dit is speciaal voor mijn dochter en vriendin thuis."

Lees verder

Alderweireld debuteert meteen als kapitein bij Antwerp in Europese voorronde tegen Drita

Toby Alderweireld maakt donderdagavond zijn eerste officiële optreden als Antwerpspeler. Trainer Mark van Bommel laat de Rode Duivel starten in de heenmatch tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

Lees verder

Beresterke Wout van Aert doet opnieuw zijn duit in het zakje voor gele trui Vingegaard: "Ik heb me uit elkaar getrokken en dat bleek de goede zet te zijn"

Mede dankzij een opnieuw beresterke Wout van Aert kon Jonas Vingegaard solo naar de ritzege fietsen én nog eens extra tijd nemen op eerste achtervolger Tadej Pogacar. "Ik ben zelf ook verbaasd dat het zo vlot ging", stelde Van Aert toen hij de Sloveen uit het wiel reed.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 19 (Castelnau-Magnoac – Cahors). Eindelijk nog eens een lekker ouderwetse massaspurt bergop na een vlakke etappe, dit is spek voor de bek van Jasper Philipsen en Wout van Aert

De Pyreneeën liggen achter de rug. Eindelijk krijgen de sprinters nog eens een kans om een gooi te doen naar een ritzege. Eindelijk kunnen nog eens alle snelle mannen meedoen. Of laten ze net als vorig jaar onderweg naar Libourne nog maar eens de kaas van van de boterham eten? Het wordt wél een sprint voor de krachtspurters want de Boulevard Léon Gambetta in Cahors loopt vijf tot zes procent bergop.

Lees verder

KOPMAN. "Jumbo-Visma fietst op een andere planeet, Wout van Aert fietst op een onbereikbare planeet"

Een Nederlands team heeft de Belgische nationale feestdag gebruikt om een nooit eerder geziene superioriteit ten toon te spreiden. Jonas Vingegaard zal zondag de Tour winnen voor Jumbo-Visma maar Wout van Aert was de voorbije weken locomotief en afwerker tegelijk, op alle mogelijke terreinen. Misschien heeft Eddy Planckaert dan toch gelijk en kan deze Wout van Aert veel meer dan ritten en groen winnen.

Lees verder

LIVESTREAM. Staat Antwerp na heenmatch tegen Drita al stap dichter bij volgende voorronde Conference League?

Vanavond komt Antwerp voor de eerste keer in actie in Europa. De Great Old ontvangt in de tweede voorronde het Kosovaarse FC Drita. Kan Van Bommel bij zijn vuurdoop als Antwerpcoach meteen wat moois laten zien? Bekijk het hier via de livestream van het YouTube-kanaal van RAFC!

Lees verder

Renée Eykens heeft na gruwelijke achillespeesblessure eerste wedstrijd achter de rug: "Blij met de weg die ik al heb afgelegd, maar ik ben er nog niet"

Ruim een jaar na haar achillespeesscheur in de BK-finale van de 800 meter maakte Renée Eykens (26) vorig weekend haar wedstrijdwederoptreden op een kleine meeting in Den Haag.

Lees verder

Jari Breugelmans voelt al druk voor derbystrijd tegen Witgoor: "Bredere kern was absolute noodzaak"

Op minder dan een maand voor de start van de competitie speelt eerstenationaler Dessel zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd. Tegenstander is dorpsgenoot Witgoor en dus leeft de derbysfeer weer in Dessel. "Onze supporters rekenen op niet minder dan een zege en liefst nog met goed voetbal", zegt Jari Breugelmans. "Wordt het slechts 1-0, dan zal er gemor klinken op de tribunes. Er is dus wel degelijk wat druk bij die eerste oefenmatch, maar daar moeten we om kunnen."

Lees verder

ONS OORDEEL. Een zee van zesjes nadat Antwerp de tanden stuk bijt op Kosovaren

De eerste Europese wedstrijd van het seizoen heeft een muis gebaard voor Antwerp. Tegen FC Drita had het de hele wedstrijd de bal, maar scoren lukte niet. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Doelman Jeffrey Pauwels moet Lille United achteraan stabieler maken: "Tweede afdeling is mooie reeks, maar het wordt loodzwaar"

Het amateurvoetbal ontwaakt stilaan uit zijn zomerstop. Donderdagavond begon ook promovendus Lille United aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Jeffrey Pauwels, de nieuwe doelman van de fusieclub, popelde alvast om te beginnen aan dit avontuur.

Lees verder

COMMENTAAR. "Antwerp heeft één voordeel na de sisser tegen Drita: er is nog een terugmatch"

Pfff, wat was dat? 0-0 thuis tegen het onooglijke FC Drita uit het even onbekende Kosovaarse Gjilan? Was het dát waar die duizenden smachtende Antwerpfans zo lang op hadden moeten wachten? Het officiële debuut van 'het nieuwe Antwerp' onder de vleugels van Mark van Bommel eindigde op een sisser. Met één voordeel: er is nog een terugmatch om een blamage te vermijden.

Lees verder

Sprinters vecht om op Champs-Elysées te geraken: "De tijdslimiet halen is ook een beetje winnen"

Terwijl Vingegaard de nek van Pogacar definitief omwrong, speelde er zich kilometers verderop een achterhoedegevecht tegen de tijdslimiet af met als inzet een startbewijsje voor de drie resterende etappes.

Lees verder

Red Flames vanavond tegen Zweden in kwartfinales EK: het hoeft hier nog niet te stoppen

De Red Flames moesten zichzelf deze week af en toe eens in de wang knijpen, maar vanavond staan ze effectief in de kwartfinales van het EK. Voor het eerst in hun geschiedenis. Toernooi geslaagd? Op papier wel, maar de Flames willen nu ook naar de halve finales. De Zweden letten - ondanks het niveauverschil - dus toch maar beter op.

Lees verder

Testspeler Walbrecq maakt hattrick voor Lierse tegen Heist

Lucas Walbrecq, op proef bij ­Lierse, liet een goeie indruk ­achter in de met 0-6 gewonnen oefenmatch ­tegen Heist. De ex- jeugdinter­national en voormalige speler van onder meer Seraing en RWDM - ­vorig seizoen speelde hij bij Rochefort - maakte een ­hattrick en lokte ook nog een strafschop uit.

Lees verder

Jumbo-Visma overvleugelt alles en iedereen: superieure klimmer Vingegaard, alleskunner Van Aert als luxeknecht

De Tour editie 2022 heeft een winnaar. Drie volle minuten en 26 seconden voorsprong. Zonder pech in de laatste drie dagen rijdt de 25-jarige Deen Jonas Vingegaard zondag in het geel Parijs binnen.? Wat eerder deze Tour al duidelijk werd, bleek opnieuw in de twee helse Pyreneeënritten: niemand die Vingegaard en zijn ploeg Jumbo - Visma deze Tour ook maar iets in de weg kan leggen. Geel, groen, bollen en – voorlopig – vier ritzeges: vijf redenen waarom Jumbo - Visma alles en iedereen overvleugelt in deze Tour.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp trekken Royce Hamm aan

De Amerikaanse power forward/center Royce Hamm (23, 2m06) ­tekende een contract bij Telenet ­Giants Antwerp, waar hij debuteert als prof.

Lees verder