Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juli 2022

Vier jaar geleden nog op de visveiling en een gele trui met een uitzonderlijk hart: wie is ‘The Fisherman’ Jonas ...

HLN
Vier jaar geleden nog op de visveiling en een gele trui met een uitzonderlijk hart: wie is 'The Fisherman' Jonas Vingegaard?
Wie Tadej Pogacar op drie minuten rijdt, kan iets op een fiets. Jonas Vingegaard (24) heeft op de Col du Granon de Tour de France op z'n kop gezet en start morgen in het geel. Wie is die jonge Deen van Jumbo-Visma, nu afgetekend favoriet voor Tourwinst? "Hij focust zich volledig op zijn sport. Geen gedoe voor hem."
Lees verder

Vier jaar geleden nog op de visveiling en een renner met een uitzonderlijk hart, wie is Jonas Vingegaard nu afgetekend in het geel?
Wie Tadej Pogacar op drie minuten rijdt, kan iets op een fiets. Jonas Vingegaard (24) heeft op de Col du Granon de Tour de France op z'n kop gezet en start morgen in het geel. Wie is die jonge Deen van Jumbo-Visma, nu afgetekend favoriet voor Tourwinst? "Hij focust zich volledig op zijn sport. Geen gedoe voor hem."
Lees verder

Donkere wolken boven Duitse gasbevoorrading? Russische Gazprom "kan niet garanderen" dat gaspijpleiding Nord Stream goed blijft functioneren
Gazprom kan niet garanderen dat gaspijpleiding Nord Stream opnieuw goed kan functioneren. De Russische gasreus stelt dat het onmogelijk kan bevestigen dat het een Duitse turbine die voor onderhoud in Canada is, terug zal krijgen.
Lees verder

Al twee kandidaten afgevallen in strijd om Brits premierschap, ex-minister Rishi Sunak voorlopig aan de leiding
De voormalige Britse minister van Financiën Rishi Sunak heeft in de eerste stemronde de meeste stemmen gekregen om Boris Johnson op te volgen als premier en leider van de Conservatieve Partij. Twee kandidaten vielen af. Er blijven nu nog zes kandidaten over.
Lees verder

Van Aert, die knuffel geeft aan Vingegaard, doet "masterplan" uit de doeken: "Ik zat vooraan met een duidelijke taak"
"Wat een dagje. Ja, dat kan je wel zeggen..." Wout van Aert, eerst vol in het offensief en nadien een werkende kracht, beleefde een hoogdag in de Tour de France. "De tactiek waarbij ik zou wachten op degene die op de Galibier van Pogacar wegrijdt, viel weg. Maar nadien kon ik nog van waarde zijn." Richard Plugge, teambaas bij Jumbo-Visma, spreekt dan weer van een masterplan.
Lees verder

Groene trui, gouden hart: Van Aert geeft truitje aan fan die hem uit de nood helpt met fietspomp
De elfde etappe van de Ronde van Frankrijk heeft de koers op zijn grondvesten doen daveren, maar ook na afloop van de rit viel er voor de fans nog veel te beleven op de Col du Granon. Een toeschouwer was de lekke band van zijn broertje aan het vervangen, toen plots ook niemand minder dan Wout van Aert halt hield met een lekke achterband. Van Aert mocht de fietspomp van een Engelse man gebruiken en schonk in ruil de groene trui die hij op het podium mocht ontvangen.
Lees verder

"Rits mijn groene trui open, hij is voor jou": Wout van Aert toont gouden hart en geeft groene trui aan fan die hem na lekke band uit de nood helpt
De elfde etappe van de Ronde van Frankrijk heeft de koers op zijn grondvesten doen daveren, maar ook na afloop van de rit viel er voor de fans nog veel te beleven op de Col du Granon. Een toeschouwer was de lekke band van zijn broertje aan het vervangen, toen plots ook niemand minder dan Wout van Aert halt hield met een leegloper. Van Aert mocht de fietspomp van een Engelse man gebruiken en schonk in ruil de groene trui die hij op het podium mocht ontvangen.
Lees verder

Eric V. (56) stalkte ook eerdere ex-vriendinnen: "Het had evengoed mij kunnen overkomen"
Eric V. (56), de Eindhovenaar die verdacht wordt van de moord op zijn ex-partner Marly S. (35) en haar neef 'Witte' Van De Sande (40) in een appartement in het Limburgse Kinrooi, heeft een verleden van problematische relaties. "Hij volgde mij overal", getuigt een andere ex-vriendin, die door V. twee jaar lang werd lastiggevallen. "Plots vond een garagist een geplaatste tracker aan de passagierskant."
Lees verder

Zo wil Europa impact verzachten van volledige onderbreking Russische gasinvoer: eerste details van noodplan uitgelekt
De eerste details zijn uitgelekt van het noodplan waar de Europese Commissie aan werkt en dat de impact moet verzachten van een mogelijke volledige onderbreking van de invoer van Russisch gas. "Door nu te handelen, kunnen we de impact van een plotse onderbreking met een derde verminderen", staat in een document dat het Britse persagentschap Bloomberg heeft kunnen inkijken.
Lees verder

Bosbranden blijven zuiden van Europa teisteren: "Hoe dit verder zal evolueren, hangt af van de maatregelen"
In het Zuid-Franse departement Gironde is al ongeveer 1.200 hectare bos in vlammen opgegaan. De brandweer strijdt momenteel nog tegen twee bosbranden ten zuiden van de grootstad Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Ook elders in Europa staan bossen in vuur en vlam. Weervrouw Jill Peeters legt in VTM NIEUWS uit wat er nog zit aan te komen.
Lees verder

Netflix maakt docuserie over oud-voetballer David Beckham
Netflix is begonnen met de opnames van een docuserie over oud-voetballer David Beckham. De reeks gaat over hoe de 47-jarige Brit een van de meest bekende sporters van de wereld werd. Dat maakte de streamingdienst woensdag bekend.
Lees verder

"Hij stond voor iedereen klaar, zowel binnen als buiten de schoolpoort": leerlingen nemen afscheid van Lander Segers (47), broer van Iwein, die overleed na hitteslag
Het schoolteam en leerlingen van VBS Ter Bank in Leuven zijn vandaag samen gekomen om Lander Segers (47) te herdenken. De geliefde leerkracht van het vierde leerjaar overleed afgelopen weekend tijdens een staptocht in Spanje. Het nieuws kwam onwezenlijk hard aan en laat een immense leegte achter in de school waar hij al vijftien jaar les gaf. "Hij was zo'n fantastische leerkracht. Eén uit de duizend", klinkt het.
Lees verder

Blijf altijd op de hoogte via onze pushberichten: zo zet je ze aan
Wil je als eerste op de hoogte zijn van belangrijk nieuws? Meld je dan meteen aan voor de pushberichten van HLN.
Lees verder

BV 24/7. Lotte Vanwezemael haalt haar beste dansmoves boven en Niels Destadsbader poseert met Camille
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt 'knip' in hoger onderwijs goed: wie niet geslaagd is op alle eerstejaarsvakken, mag niet naar het derde jaar
Studenten die in het academiejaar 2023-2024 starten in het hoger onderwijs, zullen na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar, zo niet mogen ze niet naar het derde jaar overgaan. De zogenaamde 'knip' of 'mijlpaal' in het hoger onderwijs is vandaag officieel goedgekeurd in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Grote bosbrand op Grieks toeristisch eiland Samos
Op het Griekse vakantie-eiland Samos is vanmiddag een bosbrand uitgebroken die tegen de avond nog steeds niet ingedamd was.
Lees verder

Europese hittekaart kleurt donkerrood: bosbranden teisteren regio van Bordeaux
Het wordt bloedheet in onze contreien. Weervrouw Jill Peeters verwacht dat we volgende week makkelijk 36 à 37 graden in de schaduw zullen halen. Die enorme hitte is nu echter al het westen van Spanje en Portugal aan het teisteren. In het Franse departement Gironde, in de buurt van Bordeaux, is zowat 2.700 hectare in vlammen opgegaan. Zesduizend kampeerders gingen op de vlucht. Een overzicht.
Lees verder

Vlaams Parlement zet licht op groen: eind dit jaar ook jobbonus voor zelfstandigen
Eind dit jaar krijgen ook de eerste startende zelfstandigen een jobbonus. Het gaat om 600 euro. Als ze een jaar later nog aan de slag zijn als zelfstandige, volgt nog een schijf van 600 euro. Het Vlaams Parlement heeft daarvoor het licht op groen gezet.
Lees verder

Bosbranden blijven zuiden van Europa teisteren: "Als de wind plots draait, kan het zeer snel gaan"
In het Zuid-Franse departement Gironde is al ongeveer 1.200 hectare bos in vlammen opgegaan. De brandweer strijdt momenteel nog tegen twee bosbranden ten zuiden van de grootstad Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Hoe zullen de bosbranden in Frankrijk evolueren? "Het kan zeer snel gaan", waarschuwt weervrouw Jill Peeters in 'VTM NIEUWS', "zeker bij deze grote hitte en grote droogte."
Lees verder

Koningin Mathilde start reeks fiets- en wandeltochten in teken van mentaal welzijn: "Waarom niet? Ik sport heel graag"
Koningin Mathilde is vandaag in West-Vlaanderen 29 kilometer gaan fietsen met een groep mensen met een beperking. De eerste van elf fiets- en wandeltochten in aanloop naar haar vijftigste verjaardag volgend jaar, in elke provincie en in de hoofdstad. Ze wil er aandacht mee vragen voor organisaties die werken rond mentaal welzijn.
Lees verder