Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juli 2022

Video toont schietpartij in volle discotheek in Spaanse Marbella: zeker 5 gewonden, mogelijk 1 dodelijk slachtof­fer

HLN
Video toont schietpartij in volle discotheek in Spaanse Marbella: zeker 5 gewonden, mogelijk 1 dodelijk slachtof­fer
Bij een schietpartij in een drukbezochte discotheek in het Spaanse Marbella zijn zeker vijf mensen gewond geraakt en naar een ziekenhuis overgebracht. Een van hen zou een zwaargewonde vrouw zijn die volgens lokale media in kritieke toestand is. Nog volgens lokale media ontstond er vannacht een ruzie waarna er vuurwapens tevoorschijn werden gehaald.
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe 4-jarige schiet op agenten die zijn vader arresteren
In Utah, in de VS, heeft een 4-jarige jongen op de politie geschoten. Die kwam ter plaatse na een discussie over een bestelling bij McDonald's. De vader van de jongen richtte een wapen op het personeel van de keten. Het is dat wapen dat de jongen achteraf greep. "Ik heb papa zijn wapen genomen en geprobeerd om op de politie te schieten zodat papa vrij zou zijn en zou kunnen doen wat hij wil", verklaarde de jongen achteraf aan een van de agenten.
Lees verder

Volkszanger Juul Kabas overleden op 77-jarige leeftijd
Juliaan Deckx, beter bekend als Juul Kabas, is in de nacht van 17 op 18 juli overleden. Dat laten zijn echtgenote, dochter en familie weten in een persbericht. Hij werd 77.
Lees verder

Zeker 30 zeeschildpadden dood aangetroffen nabij Japans eiland: dieren in nek gestoken
Minstens dertig groene zeeschildpadden zijn dood aangetroffen in de buurt van het Japanse eiland Kumejina. De dieren zijn in de nek gestoken. Dat meldt BBC.
Lees verder

Dollar voor het eerst in bijna 20 jaar evenveel waard als euro: wat betekent dit voor de portefeuilles van Charlotte en Cédric? | € 9.444 - € 9.557
In De Beurs van Charlotte en Cédric beleggen Charlotte Van Brabander (32) en Cédric Proost (22) elk 10.000 euro. Hun doel is om tegen het einde van dit jaar zoveel mogelijk rendement te behalen. Sinds de start van de race is de dollar ten opzichte van de euro in waarde gestegen. Hoe komt dat? Waarom is dat goed nieuws voor de hun portefeuilles? En waar moet je op letten wanneer je in andere valuta belegt?
Lees verder

Eilanden in Stille Oceaan trekken naar Internationaal Gerechtshof voor klimaat
Eilanden in de Stille Oceaan hebben het Internationaal Gerechtshof in Den Haag maandag verzocht om uitspraak te doen over de wettelijke plichten van landen om de klimaatverandering een halt toe te roepen. Met die stap hopen de eilanden de druk op vervuilende landen op te voeren en "de rechten van huidige en toekomstige generaties te beschermen tegen de nadelige gevolgen van klimaatverandering", zeggen de leiders van de eilanden in een verklaring.
Lees verder

Brussel Mobiliteit vraagt in nieuwe campagne om vrienden niet in de steek te laten
"Een echte vriend laat je niet in de steek", is de slagzin van de nieuwe campagne tegen rijden onder invloed van Brussel Mobiliteit. De campagne richt zich specifiek tot jongeren tussen 18 en 30 jaar en vraagt hen om vrienden die onder invloed willen rijden, tegen te houden.
Lees verder

Blusvliegtuig schept water op voor drukbezocht strand in Málaga
In Fuengirola in Málaga schept een blusvliegtuig water. Het strand van de badplaats wordt op dat moment druk bezocht. In Spanje en in andere Europese landen zoals Portugal en Frankrijk woeden bosbranden als gevolg van de hitte. Massa's blusvliegtuigen vliegen uit om de branden te blussen.
Lees verder

Europa is hotspot voor hittegolven geworden: "Regio warmt drie tot vier keer sneller op dan elders"
Europa is een echte hotspot voor hittegolven geworden. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift 'Nature'. "We zien de jongste 42 jaar opwaartse trends die drie tot vier keer sneller gaan dan wat we waarnemen op de rest van de noordelijke gematigde breedtegraden", staat er te lezen.
Lees verder

André Hazes opnieuw op vakantie met ex Monique Westenberg: "Van jetlag naar jetski"
De Nederlandse zanger André Hazes (28) is voor de tweede keer op vakantie met zijn ex Monique Westenberg (44). In april kozen de twee voor de Verenigde Staten. Vermoedelijk zitten Hazes en Westenberg dit keer in Thailand. Ook hun zoontje André jr. is van de partij
Lees verder

Brussels burgemeester Close wil cannabis uit strafrecht halen
Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) heeft maandag zijn pleidooi herhaald om het gebruik van cannabis te depenaliseren. In de krant 'Le Soir' en op de RTBF-radio lanceerde hij de oproep om over het onderwerp een groot debat te voeren in de aanloop naar de verkiezingen van 2024. Door cannabis uit het strafrecht te halen, kan er meer aandacht gaan naar de handel in harddrugs, argumenteert Close.
Lees verder

Geen sekstaboes voor BV's in 'Lotte gaat diep': "Mijn mama zag meteen aan mij dat ik ontmaagd was"
Niemand die BV's zo openhartig over seks en relaties kan laten praten als Lotte 'Seksuolotte' Vanwezemael (29). In het derde seizoen van haar podcast 'Lotte gaat diep' ontvangt ze weer een hele resem Bekende Vlamingen die hun ziel bij haar blootleggen. Youtubesterren Average Rob en Arno The Kid vertellen over de eerste keer en seks als kerstcadeautje, maar ook 'Familie'-actrice Charlotte Sieben neemt geen blad voor de mond. "Ik heb me door mijn eerste keer gelachen."
Lees verder

"Lerarenbonus" geeft beginnende leerkrachten vrijstelling om lerarenopleiding te volgen
Zij-instromers en andere beginnende leerkrachten zullen vanaf volgend schooljaar met volledig behoud van loon tot 3 uur per week kunnen worden vrijgesteld om een lerarenopleiding te volgen. Met die "lerarenbonus" wil minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het lerarentekort aanpakken.
Lees verder

Cryptobeurs Binance krijgt miljoenenboete van Nederlandse centrale bank
's Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft een boete van ruim 3,3 miljoen euro gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens de toezichthouder bood Binance in Nederland cryptodiensten aan zonder een wettelijk vereiste registratie bij de centrale bank.
Lees verder

Vlaanderen strenger voor subsidies aan kmo's: "Te gemakkelijk in het verleden"
De Vlaamse regering verstrengt de regels voor subsidies aan kmo's via de kmo-portefeuille. Dat is een instrument waarmee ondernemingen subsidies kunnen krijgen voor opleidingen of advies. Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) wil het instrument gerichter inzetten en er komt ook extra kwaliteitsbewaking.
Lees verder

LIVE. Benfica? PSV? Union in de trommel voor derde voorronde Champions League
Union Sint-Gillis (derde voorronde Champions League), Anderlecht en Antwerp (beide derde voorronde Conference League) kennen vandaag hun tegenstanders. Wie wordt het? Volg de loting LIVE op HLN.be. Union gaat om 12u in de trommel, RSCA en Antwerp twee uur later.
Lees verder

Welke plannen heeft RC Genk nog op de transfermarkt? En waarom mag Charleroi hopen op een Europees ticket? Onze clubwatchers blikken vooruit
Komende vrijdag trappen Standard en AA Gent het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Maar hoe staan de achttien 1A-clubs er op dit moment nu voor? Waar mikken ze dit seizoen op en welke plannen hebben ze nog op de transfermarkt? Vandaag maken onze clubwatchers de oefening voor Racing Genk, Charleroi, Eupen en Seraing.
Lees verder

Opnieuw levenloos lichaam uit water gehaald: slachtoffer zou al een tijdje overleden zijn, geen link met Gentse Feesten
Aan het Gentse Houtdok is een levenloos lichaam uit het water gehaald. Het is het tweede lichaam op amper twee dagen tijd. Volgens onze informatie zou het slachtoffer niet afgelopen nacht om het leven gekomen zijn, maar al enkele dagen geleden.
Lees verder

Wilde bizons keren voor het eerst in duizenden jaren terug naar het Verenigd Koninkrijk: "Ze doen dienst als natuurlijke ingenieurs"
Maandagochtend zijn drie bizons op het platteland in Kent, Groot-Brittannië uitgezet. Het zijn de eerste wilde bizons die sinds duizenden jaren in Groot-Brittannië rondlopen. Het is de bedoeling dat het natuurlijke gedrag van de dieren een dicht dennenbos omvormt tot een levendig natuurlijk bos.
Lees verder

Zo hoorde je 'Baby One More Time' van Britney Spears nog nooit
Op Instagram zingt Britney Spears (40) 'Baby One More Time' zoals je het nog nooit hebt gehoord. De zangeres wil al veertien jaar lang het nummer op een andere manier brengen, maar die kans heeft ze nooit gekregen van haar team. Dat schrijft ze op Instagram. Spears stond jaren onder toezicht van haar vader waardoor ze persoonlijke en muzikale beslissingen niet zelf mocht nemen.
Lees verder