Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

Verzoenen André Hazes en Monique zich op vakantie? “Ze is puur mee als moeder”

HLN
Verzoenen André Hazes en Monique zich op vakantie? "Ze is puur mee als moeder"
Ze mogen dan wel samen op vakantie zijn, maar dat betekent niet dat de vonk weer is overgeslagen tussen André Hazes (28) en zijn ex, Monique Westenberg (44). Dat vertelt een vriend van de zanger aan de Nederlandse 'Story'.
Lees verder

KOERS KORT. Philipsen start in na-Tourcriterium in Aalst, Van Aert en Vingegaard passen
De organisatoren van het 85ste na-Tourcriterium in Aalst hebben Jasper Philipsen, zondag ritwinnaar van de slotetappe in de Tour op de majestueuze Champs-Élysées, op de valreep weten te strikken. De renner van Alpecin-Deceuninck, die ook al de 15de rit tussen Rodez en Carcasonne op zijn naam schreef, zal maandagavond starten in de ajuinenstad. Net als Geraint Thomas, derde in de stand van de Tour, en de Belgen Yves Lampaert, Amaury Capiot, Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Frison, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Edward Planckaert.
Lees verder

"Rusland heeft 92 Oekraïense militairen aangeklaagd voor misdaden tegen de mensheid"
Rusland heeft 92 leden van het Oekraïense leger aangeklaagd voor misdaden tegen de mensheid. Dat beweert het hoofd van het Russische onderzoekscomité Alexander Bastrykin. Bastrykin pleit bovendien voor de oprichting van een internationaal tribunaal gesteund door "neutrale" landen zoals Bolivia, Iran en Syrië.
Lees verder

"Rusland klaagt 92 Oekraïense militairen aan voor misdaden tegen de menselijkheid"
Rusland heeft 92 leden van het Oekraïense leger aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid. Dat beweert het hoofd van het Russische onderzoekscomité Alexander Bastrykin. Bastrykin pleit bovendien voor de oprichting van een internationaal tribunaal gesteund door "neutrale" landen zoals Bolivia, Iran en Syrië.
Lees verder

"Dames hebben een breder zadel nodig." Dit maakt de koersfiets zo aantrekkelijk voor vrouwen
Bijna honderdduizend Belgische vrouwen vielen al voor de charme van de koersfiets. Nu de allereerste editie van de Tour de France Femmes gestart is, groeit dat enthousiasme alleen maar. Begrijpelijk, want fietsen is een laagdrempelige sport waar je hele lijf de vruchten van plukt. Een sportpsycholoog en een coach leggen uit wat wielrennen doet voor je lichaam en hoe je er als vrouw aan begint. "Het verschil tussen mannen- en vrouwenfietsen is vooral commercieel."
Lees verder

Veroordeelde acteur Jan V.H. verscheen per ongeluk weer op het scherm
Jan V.H. (52), de Vlaamse acteur die bekend is van verschillende kinderprogramma's, verscheen vrijdag in 'De kotmadam' op VTM. Dat gebeurde ondanks zijn veroordeling van vier jaar met uitstel voor het bezit en verspreiden van kinderporno en voor de aanranding van een veertienjarige. "De aflevering is helaas tussen de mazen van het net geglipt."
Lees verder

Franse energieminister: "Airco met de winkeldeuren open, dat is niet langer aanvaardbaar"
President Emmanuel Macron kondigde op 14 juli, de Franse nationale feestdag, al aan dat het energieverbruik in zijn land tegen 2024 met tien procent zou moeten dalen. Minister van Energietransitie, Agnès Pannier-Runacher, verduidelijkt nu dat, om die doelstelling te halen, onder meer winkels verplicht zullen zijn de deuren dicht te houden als de airco draait. Ook mogen reclameborden 's nachts niet meer verlicht worden.
Lees verder

Victoria Beckham amuseert zich in karaokebar met klassieker van Spice Girls
Victoria Beckham (48) heeft zich kostelijk geamuseerd in een karoakebar. Dat is te zien op beelden die haar echtgenoot David (47) op Instagram deelde. Beckham zingt met veel enthousiasme het nummer 'Stop' van de Spice Girls. Voor de gelegenheid brengt ze zelfs nog wat originele danspasjes uit de muziekvideo. Fans hopen alvast op een reünie van de groep, al vermoeden we dat het mini-optreden van 'Posh Spice' slechts eenmalig was. "Ik doe dit alleen voor jou", liet ze David al weten.
Lees verder

Dikke mistlaag bedekt het volledige centrum van Sydney
Een dikke mistlaag bedekt het centrum van de Australische stad Sydney. Alleen de toppen van elkele wolkenkrabbers zijn nog zichtbaar. De dikke mist zorgt voor heel wat vertragingen op de luchthaven. Verschillende vliegtuigen kunnen niet vertrekken omdat ze niets zien. Uiteindelijk klaart de mist nog volledig op in de voormiddag.
Lees verder

Benzine weer wat goedkoper
Benzine wordt dinsdag weer wat goedkoper. Wie benzine 95 (E10) tankt aan de pomp betaalt daar dan maximaal 1,86 euro per liter voor (-5,3 eurocent). Voor benzine 98 (E5) aan de pomp wordt maximaal 2,115 euro betaald per liter (-3 eurocent). Dat deelt de federale overheidsdienst Economie maandag mee.
Lees verder

Miss België Chayenne Van Aarle over de harde kritiek: "Ik, Miss Plastic? Ik ben bang voor naalden"
Ze is officieel de mooiste van het land, maar dat hield jaloerse stemmen niet tegen om roddels te verspreiden over huidig Miss België Chayenne Van Aarle (23). In 'Story' reageert ze op de geruchten en grijpt ze ook de kans om aandacht te vragen voor kinderarmoede. Een gesprek over haar jeugd, die ze doorbracht in een kasteel, de pesterijen die ze moest ondergaan en haar liefdesleven. "In de vrouwengevangenis heb ik geleerd dat je je nooit mag laten intimideren door een vriendje"
Lees verder

Hij valt van de trap en kan niet overweg met het tapijt: vijf fabels over robotstofzuigers doorprikt
Kan je een zinvollere tijdsbesteding bedenken dan het achterna jagen van stof in de eeuwigdurende strijd om je woning netjes te houden? Schakel dan een robotstofzuiger in om jezelf dit stukje huishoudelijke sleur te besparen. Maar is zo'n slimme stofzuiger wel zo'n slimme investering? Er doen immers heel wat geruchten de ronde over de soms bedenkelijke kwaliteit of povere prestaties van zo'n huishoudhulpje. HLN Shop schept duidelijkheid rond vijf veelgehoorde bezwaren.
Lees verder

Lange rij asielzoekers blijft voor gesloten poort van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje
Het beeld van een lange rij mannen die voor de gesloten poort staan van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum van Fedasil in Brussel, is terug. Maandagochtend werden tientallen asielzoekers opnieuw teleurgesteld. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Fedasil kaarten aan dat er korte termijn nog te weinig plaatsen zijn en de procedures nog te lang duren.
Lees verder

Franse man (46) doodgeschoten door nudist (76) op naaktstrand in de buurt van Lyon
Afgelopen weekend is een ruzie op een naaktstrand in de buurt van Lyon in Frankrijk fataal afgelopen voor een 46-jarige Fransman. De man werd doodgeschoten door een 76-jarige nudist. Het slachtoffer zou de aanwezigen op het naaktstrand lastiggevallen hebben en naar verluidt gemasturbeerd hebben voor een vrouw.
Lees verder

Twee bosbranden in westen van Frankrijk aangestoken, meldt parket
De twee bosbranden die vorige week uitbraken in Brasparts en Brennilis, twee gemeentes in het westelijke Franse departement Bretagne zijn aangestoken. Dat meldt het parket van Quimper.
Lees verder

'Calvin Robbie' op Instagram is geen 15-jarige jongen, maar Leo, een 70-jarige pedofiel uit Diest
De bijna 70-jarige Leo K. uit Diest is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor cyberlokking en het aanzetten tot webcamseks bij meisjes van 12 tot 15 jaar. De man, die in 2017 al voor gelijkaardige feiten veroordeeld werd, deed zich op Instagram en Facebook voor als een 15-jarige jongen. Tot een meisje haar stoute schoenen aantrok en hem via Facetime opbelde.
Lees verder

'Calvin Robbie' op Instagram is geen 15-jarige jongen maar een 70-jarige pedofiel uit Diest: vier jaar celstraf
De bijna 70-jarige Leo K. uit Diest is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor cyberlokking en het aanzetten tot webcamseks van meisjes van 12 tot 15 jaar. Hij deed zich op Instagram en Facebook voor als een vijftienjarige jongen. De man was in 2017 al voor gelijkaardige feiten veroordeeld.
Lees verder

BBC-fotograaf waarschuwt: "Ik heb foto van prins Andrew die koninklijke familie kan ruïneren"
De Britse prins Andrew (62) is nu al een tijdje van het toneel verdwenen, maar dat betekent niet dat de storm is gaan liggen. Zo waarschuwt een fotograaf, die aanwezig was tijdens het beruchte interview dat Andrew in 2019 gaf aan de BBC, dat hij een foto van de prins heeft die de koninklijke familie zou kunnen verwoesten. Andrew zou er al meermaals op aangedrongen hebben dat het beeld nooit openbaar wordt gemaakt.
Lees verder

Van Quickenborne start meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft maandagmorgen tijdens een persmoment in het Atomium een centraal meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel gelanceerd. Op de website stopmensenhandel.be kunnen slachtoffers voortaan melding maken of in contact komen met de gespecialiseerde hulpcentra. De bedoeling hiervan is enerzijds slachtoffers helpen, en anderzijds mensensmokkelaars sneller opsporen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor en staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz waren er ook bij op het persmoment.
Lees verder

LIVE. Tweede rit in Tour de France Femmes biedt waarschijnlijk nieuwe kans voor de sprinters
Na de ritzege van Lorena Wiebes in de openingsrit zijn de sprinters maandag in de Tour de France Femmes wellicht opnieuw aan zet in de tweede etappe van Meaux naar Provins (136,4 km). Wiebes mag starten in het geel en Lotte Kopecky, als tweede in het puntenklassement, draagt de groene trui. Kan onze landgenote opnieuw meedoen voor de dagzege? Volg het live op deze pagina.
Lees verder