Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

Vernietigende audit voor Kind en Gezin doet topvrouw wankelen: “Ze verliest alle geloofwaardigheid”

HLN
Vernietigende audit voor Kind en Gezin doet topvrouw wankelen: "Ze verliest alle geloofwaardigheid"
De audit die ex-minister Wouter Beke (CD&V) bestelde na het drama in kinderopvang 't Sloeberhuisje is vernietigend voor Kind en Gezin. De lijst met tekortkomingen is zo lang dat de vraag rijst of de topvrouw nog kan blijven zitten.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'De Gebroeders Schimm': geestig griezelen voor de hele familie
De zomervakantie is officieel begonnen: het ídeale moment voor uw kroost om zich stierlijk te beginnen vervelen. Voor wie genoeg heeft van buitenspelen of regenbuien wil omzeilen, lanceert Streamz nu de komische kinderfilm 'De Gebroeders Schimm'.
Lees verder

Is zwemmen meteen na het eten echt gevaarlijk?
Als kind heb je ongetwijfeld meermaals te horen gekeregen dat je beter niet kan gaan zwemmen als je net gegeten hebt. Bij voorkeur wacht je minstens een halfuur of langer, maar op basis van wat wordt dat gezegd? En klopt dat eigenlijk wel? Niet onbelangrijk om te weten wanneer je met een maag vol paella aan de rand van het zwembad staat voor een frisse duik. HLN zocht het uit.
Lees verder

101-jarige man gaat in beroep voor medeplichtigheid aan moord in concentratiekamp
Een voormalige bewaker van het concentratiekamp Sachsenhausen heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot vijf jaar gevangenisstraf. Dat bevestigt de regionale rechtbank van Neuruppin maandag. De 101-jarige man werd vorige week veroordeeld tot de celstraf wegens medeplichtigheid aan de moord op duizenden gevangenen in het concentratiekamp Sachsenhausen.
Lees verder

LIVE NBA. Jokic nieuwe recordverdiener, 230 miljoen voor een 21-jarige en vertrekwens Durant: mis hier geen enkele topdeal
Wacht er in het voetbal een warme zomer, dan zeker ook in de NBA. Enkele toppers staan op het punt om een nieuw (monster)contract te tekenen, anderen willen koste wat het kost verhuizen. Op deze pagina kunt u de komende weken terecht voor al het nieuws over (nakende) topdeals.
Lees verder

Poetin beveelt verderzetting offensief na verovering Loehansk
Na de verovering van de strategisch belangrijke stad Lysytsjansk in het oosten van Oekraïne, heeft Rusland de voortzetting van het offensief in andere delen van het buurland aangekondigd. De Russische troepen hebben de oblast (regio) Loehansk volledig vervoerd.
Lees verder

Coronazomergolf in Griekenland: vooral deze vakantieregio's zijn getroffen
In Griekenland is het coronavirus net als in andere EU-landen bezig aan een sterke opmars. Vooral jongeren tussen de 18 en 24 jaar in de toeristische delen van het land raken besmet. Dat hebben de Griekse gezondheidsautoriteiten maandag meegedeeld.
Lees verder

'Megxit' niet in 'The Crown' op verzoek van prins Harry zelf
Hoewel de populaire Netflixreeks 'The Crown' de rijke geschiedenis van het Britse koningshuis vertelt, moeten we niet rekenen op de 'Megxit'-historie. Prins Harry (37) vroeg volgens 'The Mirror' aan Netflix om dat stukje geschiedenis niet in beeld te brengen.
Lees verder

Franse superfan van The Killers mag mee drummen tijdens hun concert op Rock Werchter
Voor Julien Lesaffre (26) was de 46ste editie van Rock Werchter nog net wat memorabeler dan voor de doorsnee festivalganger. De jonge Fransman werd zondagavond tijdens het concert van The Killers op het podium gehaald om mee te drummen met de band.
Lees verder

Lift is al twee maanden defect, dus zitten flatbewoners vast: "We zijn tachtigers... zie je ons al die trappen doen?"
"Dat toestel is twintig jaar oud: dat is toch niet normaal dat sommige onderdelen niet meer te krijgen zijn?" Al twee maanden zitten de bewoners van een appartementsblok in Waregem zonder lift. Al die tijd zijn ze aangewezen op de trappen, wat niet evident is voor zij die minder goed te been zijn. "Ik kom nog amper buiten", zucht een bewoner. Volgens liftfirma OTIS zal het probleem niet snel opgelost zijn.
Lees verder

"Om een ster te zijn, is er meer nodig": uitspraken over Wout van Aert in Franse talkshow doen wenkbrauwen fronsen, ook in het peloton
"Wout van Aert is geen ster, daarvoor moet je winnen." Die uitspraak over de huidige gele trui van de Tour de France levert Olivier Girault flink wat kritiek op. Zelfs profrenner Julien Bernard (Trek-Segafredo) mengt zich in de discussie op social media.
Lees verder

Kinderopvang Vrolijke Vriendjes sluit zelf de deuren tijdens tijdelijke schorsing: "Geen enkele fout gemaakt, maar financiële onzekerheid werd te zwaar"
Hilde Habils heeft de deuren van haar kinderdagverblijf De Vrolijke Vriendjes in de Plezantstraat definitief gesloten. De financiële onzekerheid door de tijdelijke schorsing van haar opvang werd voor haar té zwaar om nog door te kunnen doen. "Ik ben óp, maar ik kan me warmen aan de vele steunbetuigingen."
Lees verder

87.366 ton oude banden ingezameld in 2021, maar wat gebeurt ermee?
Vorig jaar werden in ons land 87.366 ton oude banden ingezameld, waarmee bijna het niveau van voor corona werd bereikt. Dat blijkt uit het jaarverslag van Recytyre vzw, de vereniging voor afvalbanden in België. Er werden ook meer banden ingezameld dan er op de markt werden gebracht (108 procent).
Lees verder

Vermoedelijk vijfde verdachte betrokken bij spectaculaire juwelenroof op kunstbeurs in Maastricht
De Nederlandse politie vermoedt dat er nog een vijfde verdachte betrokken is bij de overval op de kunstbeurs TEFAF (The European Fine Art Fair) in Maastricht. Dat maakt de politie op Twitter bekend.
Lees verder

Dertien doden nadat bus van klif stort in India
In India zijn dertien mensen om het leven gekomen nadat een bus van een klif stortte in het Himalaya-gebied. Een van de dodelijke slachtoffers is een kind.
Lees verder

Exclusief op HLN: BV's tonen hun hond in 'Bekende Viervoeters'
Vanaf dinsdag 5 juli kan je op HLN kijken naar de nieuwe HLN Original-reeks 'Bekende Viervoeters'. Daarin gaat Laurence Van Tongerloo elke week op stap met bekende baasjes en hun hond. In de eerste aflevering maakt ze kennis met Thor, de hond van Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd'. Ze gaat ook langs bij onder meer Red Flame Tessa Wullaert en Conner Rousseau.
Lees verder

Dronken Belg probeert nooduitgang te openen op vertraagde vlucht Ryanair
Een 46-jarige Belg is door de Spaanse politie gearresteerd omdat hij heibel maakte in een vliegtuig op de luchthaven van Menorca, een eiland op de Balearen. De man gedroeg zich agressief, eiste dat de vertraagde vlucht zou vertrekken en probeerde een nooduitgang te forceren.
Lees verder

Exclusief op HLN: BV's tonen hun hond in'Bekende Viervoeters'
Vanaf dinsdag 5 juli kan je op HLN kijken naar de nieuwe HLN Original-reeks 'Bekende Viervoeters'. Daarin gaat Laurence Van Tongerloo elke week op stap met bekende baasjes en hun hond. In de eerste aflevering maakt ze kennis met Thor, de hond van Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd'. Ze gaat ook langs bij onder meer Red Flame Tessa Wullaert en Conner Rousseau.
Lees verder

Van een energiecheque voor de lage middenklasse tot het limiteren van de tankkaart: met deze voorstellen willen 8 experten de Belgische koopkracht redden
Een energiecheque voor de lage middenklasse, een snelheidslimiet van 100 km per uur op de snelwegen, de 'dertiende maand' uitkeren in het maandloon en de tankkaart inperken of zelfs afschaffen: de acht experten die de Belgische koopkracht moeten redden, schuwen geen heilige huisjes in hun eindrapport. Een overzicht.
Lees verder

Een frietje na de schooluren, kan dat kwaad? Studie toont effect van fastfood in de buurt van scholen
Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. "Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol."
Lees verder