Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juli 2022

Van Zara tot Vans: heel veel merken willen graantje meepikken van het succes van ‘Stranger Things’

HLN
Van Zara tot Vans: heel veel merken willen graantje meepikken van het succes van 'Stranger Things'
The eighties are back alive. Met dank aan het nieuwe seizoen van de immens populaire scifi-serie 'Stranger Things' op Netflix. Tegenwoordig wordt vooral de muziekkeuze (Kate Bush, Metallica,...) geroemd, maar ook op modevlak inspireert de reeks. Modemerken verdringen zich om een 'Stranger Things'-collectie te mogen uitbrengen, want dat is big business.
Lees verder

Kris traceert via een app zijn gestolen gsm, maar politie kan helaas niets doen: "Even gedacht om hem zelf te gaan halen, maar dat is te gevaarlijk"
Wanneer Kris B. vrijdagnamiddag overvallen wordt in het station van Brussel-Noord, denkt hij zijn smartphone nooit meer terug te zien nadat dieven hem stelen. Via een applicatie kan hij het toestel evenwel traceren. Hij ontdekt waar zijn gsm zich precies bevindt en stapt ermee naar de politie. Al kunnen de agenten zelf helaas weinig doen
Lees verder

Slachtoffers genocide Srebrenica krijgen monument in Den Haag
In Den Haag komt een monument voor de slachtoffers van de genocide in Srebrenica. De Haagse wethouder Anne Mulder, die deel uitmaakte van de Nederlandse strijdkrachten in Srebrenica, maakte dat vandaag bekend in zijn toespraak tijdens de herdenking van de volkerenmoord op het Malieveld. Een locatie vertelde hij er nog niet bij.
Lees verder

Opnieuw gewonden bij stierenrennen in Noord-Spaanse stad Pamplona
In de Spaanse stad Pamplona, gelegen in het noorden van het land, zijn opnieuw mensen gewond geraakt bij stierenrennen. In totaal liepen zes renners verwondingen op. Een Amerikaan en twee Spanjaarden werden doorboord door de hoorns van de stieren. De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht en verkeren in stabiele toestand.
Lees verder

26 doden bij aanval op woonblok in Oekraïens stadje Chasiv Jar
Bij een Russische aanval op een woonblok in Chasiv Jar, een stadje in de Oekraïense regio Donetsk, zijn dit weekend zeker 26 mensen om het leven gekomen. Dat is de zware balans die de Oekraïense autoriteiten maandag delen. Negen mensen konden gered worden. Volgens de Russen was het doelwit een verzamelplaats voor een Oekraïense militaire brigade en is die eenheid met precisiewapens bestookt.
Lees verder

Grootste toename apenpokken sinds uitbraak in Nederland, nu ruim 500 gevallen
Het apenpokkenvirus is bij 503 mensen in Nederland vastgesteld. Dat zijn er 101 meer dan bij de vorige update, afgelopen donderdag. Het is de grootste toename sinds het virus in mei in Nederland opdook. In de afgelopen week zijn 151 besmettingen aan het licht gekomen, aldus de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In twee weken tijd is het aantal gevallen verdubbeld.
Lees verder

Jumbo roept aardappelsalade terug door verkeerde etikettering
Jumbo Supermarkten roept potjes aardappelsalade met ei van 400 gram terug omdat er verkeerdelijk een etiket van rundvleessalade werd opgekleefd. Daardoor werd de aanwezigheid van mosterd niet vermeld, wat kan leiden tot een allergische reactie bij mensen die er allergisch of intolerant voor zijn.
Lees verder

LIVE RUSTDAG. Van Aert en co fietsen de benen los en stoppen voor kopje koffie - Pogacar: "Heb Peiper gemist op La Planche des Belles Filles"
In de Tour de France genieten de renners vandaag van de tweede rustdag. Wie gaat losrijden? En valt er nieuws te rapen op de persconferenties? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen!
Lees verder

"Je bent erger dan nazi-Duitsland": gepensioneerde leerkracht bedreigt Conner Rousseau en Steven Van Gucht met de dood
Een leerkracht op rust heeft zowel politicus Conner Rousseau als viroloog Steven Van Gucht doodsbedreigingen gestuurd. Hij deed dat anoniem, maar de politie kon zijn identiteit achterhalen. De man zit nu in de gevangenis en het parket wil hem laten interneren. "Hij beseft dat hij schade heeft toegebracht", aldus zijn advocaat.
Lees verder

Oostendenaars vallen zonder brandstof ... en halen het dan maar uit geparkeerde wagen
In het stadscentrum van Oostende trachtte een duo brandstof te halen uit een geparkeerd voertuig.
Lees verder

Europese Commissie kondigt neerwaartse herziening groeivooruitzichten aan
De Europese Commissie gaat haar economische groeiprognoses naar beneden bijstellen en haar inflatieverwachtingen naar boven herzien. Dat zegt vicevoorzitter Valdis Dombrovskis vandaag. De Commissie stelt haar nieuwe vooruitzichten donderdag voor.
Lees verder

"Ze krijgen flink wat 'access', soms meer dan ons lief is": alles wat u moet weten over de Netflix-docu over de Tour, in negen vragen en antwoorden
Camera klaar? En… actie! De Netflix-docu over de Tour de France, toegelicht in negen bedrijven. Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? En vooral: hoe? Mét getuigenissen van betrokken 'acteurs'. "We verbaasden er ons over dat Jonas Vingegaard in Tignes geen deel uitmaakte van de talrijke interviews, hij zou straks maar eens de Tour moeten winnen."
Lees verder

'The Making Of' van de Netflix-docu in de Tour: een toelichting in negen bedrijven: "Brood én Spelen, willen ze"
Camera klaar? En… actie! De Netflix-docu over de Tour de France, toegelicht in negen bedrijven. Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? En vooral: hoe? Mét getuigenissen van betrokken 'acteurs'. "Ze krijgen flink wat 'access', soms meer dan ons lief is."
Lees verder

Israël maakt inzending voor het Songfestival van 2023 nu al bekend
De eerste kandidaat van het Eurovisiesongfestival 2023 is bekend. Noa Kirel (21) zal Israël vertegenwoordigen. Dat heeft de publieke omroep KAN maandag laten weten. Kirel is een grote naam in haar thuisland.
Lees verder

LIVE RUSTDAG. Van Aert en co fietsen de benen los en stoppen voor kopje koffie - Thomas: "Pogacar staat een stapje hoger dan Froome en Contador"
In de Tour de France genieten de renners vandaag van de tweede rustdag. Wie gaat losrijden? En valt er nieuws te rapen op de persconferenties? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen!
Lees verder

ANALYSE. 11 juli: heeft Vlaanderen redenen om te feesten?
De twee grootste partijen uit onze Grote Peiling, N-VA en Vlaams Belang, blijven elkaar ook op hun jaarlijkse hoogdag beconcurreren. N-VA wijst de uitgestoken hand van Vlaams Belang wederom af om in 2024 samen een Vlaamse regering te vormen: ze wendt zelfs nadrukkelijk het hoofd in de andere richting. Welke bondgenoten heeft 'de Vlaamse zaak' nog?
Lees verder

Beeldmateriaal van schietpartij in school Uvalde wordt vrijgegeven
Hoge ambtenaren van de Amerikaanse staat Texas en de stad Uvalde zijn overeengekomen om de beveiligingsbeelden vrij te geven die genomen zijn vanuit de gang van de Robb Elementary School. Volgens Amerikaanse media heeft een Texaans parlementslid dat bekendgemaakt. In de basisschool vond op 24 mei een massale schietpartij plaats waarbij negentien scholieren en twee leraren omkwamen.
Lees verder

Coronapandemie zorgt voor forse daling van migratiebewegingen in 2020
De internationale reisbeperkingen vanwege de coronapandemie hebben in 2020 gezorgd voor een forse daling van de migratiebewegingen van en naar België. Dat staat maandag te lezen in het jaarverslag van Myria, het Federaal Migratiecentrum.
Lees verder

Voor het eerst in 25 jaar (!) geen Roger Feder en Serena Williams op wereldranking, die waar slagveld is na Wimbledon
Voor het eerst in 25 jaar staan Roger Federer (40) en Serena Williams (40) niet meer op de wereldranglijst. Het gevolg van een jaar zonder wedstrijden – Williams verloor haar eerste ronde op Wimbledon – dat aantoont dat het afscheid nu echt wel naderbij komt.
Lees verder

België neemt deel aan Europees onderzoek naar apenpokken
België neemt samen met nog negen andere landen deel aan een grootschalig Europees onderzoek naar het apenpokkenvirus. De bedoeling van de studie is om de ziekte beter te begrijpen door patiënten op te volgen, hun symptomen te registreren en hun reactie op de behandeling te onderzoeken.
Lees verder