Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

Van energiecheque tot 100 km/u op snelwegen en beperking van tankkaart: met deze voorstellen willen experten Belgisch...

HLN
Van energiecheque tot 100 km/u op snelwegen en beperking van tankkaart: met deze voorstellen willen experten Belgische koopkracht redden
Een energiecheque voor de lage middenklasse, een snelheidslimiet van 100 km per uur op de snelwegen, de 'dertiende maand' uitkeren in het maandloon en de tankkaart inperken of zelfs afschaffen: de acht experten die de Belgische koopkracht moeten redden, schuwen geen heilige huisjes in hun eindrapport. Een overzicht.
Lees verder

Fastfood rondom scholen zorgt voor hoger BMI bij kinderen. Diëtist: "En geeft meer kans op emo-eten"
Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. "Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol."
Lees verder

Bewoner (81) in verdachte omstandigheden overleden in Wichelen: "Wij willen weten wat er met onze vriend is gebeurd"
Het parket voert onderzoek naar het overlijden van de 81-jarige Willy D.K. uit Wichelen. Het lichaam van de man werd al in mei ontdekt, maar de feiten raken nu pas bekend. Vrienden van het slachtoffer willen antwoorden op hun vragen.
Lees verder

Ruim helft prijsvergelijkers voor autoverhuur overtreedt Europese consumentenwetgeving
Met 55 procent overtreedt meer dan de helft van de websites waarop het aanbod van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken wordt de Europese consumentenwetgeving. Dat blijkt uit een steekproef die de Europese Commissie samen met tien EU-lidstaten en Noorwegen heeft uitgevoerd.
Lees verder

"Eigenlijk zou die premie automatisch op je rekening moeten komen": werkexperts beantwoorden prangende vragen over de jobbonus
Meer dan 730.000 Vlaamse werknemers – en ook beginnende zelfstandigen – kunnen hun rekeningnummer doorgeven om de nieuwe Vlaamse jobbonus te krijgen. De Vlaamse regering wil zo een extra duwtje in de rug geven aan iedereen die werkt maar weinig verdient. Hoe weet je of je in aanmerking komt? Hoeveel krijg je? En welke stappen moet je precies doorlopen om de jobbonus te innen? Onze werkexpert Stijn Baert en Geert Vermeir van hr-dienstverlener SD Worx gidsen je doorheen de belangrijkste vragen, bedenkingen en antwoorden.
Lees verder

Advocaat R. Kelly: "Zelfmoordpreventie is onnodige straf"
De permanente bewaking die ervoor moet zorgen dat R. Kelly (55) geen zelfmoord pleegt in zijn cel in New York, is volgens zijn advocaat onnodig en bedoeld om hem extra te straffen. Dat laat de raadsvrouw weten in een statement aan Amerikaanse media.
Lees verder

KOERS KORT. Van Vleuten slaat toe in Giro Donne - Vanhoucke en Uijtdebroeks tweede en derde in Sibiu Tour
De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Movistar) is de nieuwe leidster van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze won in Cesena de derde etappe, de eerste waarin flink geklommen moest worden.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Club Brugge met De Ketelaere en co op stage in Wageningen - Muleka stuurt kat naar stage Standard
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Te langzaam en te weinig kwaliteit: Duitse Tesla-fabriek legt productie tijdelijk stil
Ruim drie maanden na de opening moet Tesla-baas Elon Musk zijn gigafabriek nabij Berlijn tijdelijk sluiten. Omdat de productie te traag verloopt, worden de werkprocessen de komende twee weken herbekeken. Dat meldt 'Bild'.
Lees verder

COO EasyJet stapt op te midden van 'crisis' door duizenden geannuleerde vluchten
Te midden van een crisis door de talloze geannuleerde vluchten, stapt Peter Bellew, de Chief Operating Officer (COO) van EasyJet, op. De Britse luchtvaartmaatschappij laat op maandag weten dat hij andere carrièremogelijkheden wil verkennen.
Lees verder

Na tragedie in Alpen: klimaatopwarming slaat harder toe dan ooit in Italië. "Natuur wordt vernietigd door ons krankzinnig gedrag"
De Marmolada, 'koningin van de Dolomieten' en symboolberg voor klimaatwetenschappers, heeft zeker zeven doden geëist na een enorme lawine. In het noorden van Italië was het nooit eerder zo droog. De regering wil de noodtoestand uitroepen. "Het is ochot 4 juli. Het warmste moet nog komen", zegt VTM-weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters.
Lees verder

Liet Antwerpse douanier zich door Most Wanted-drugssmokkelaar omkopen? "Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten"
De 58-jarige douanier die vorige week in een nieuw Sky ECC-onderzoek werd gearresteerd, blijft voorlopig in de cel. Hij zou volgens de procureur de Most Wanted-crimineel Tom Michielsen hebben geholpen bij drugssmokkel. De raadkamer wilde de douanier vrijlaten met een elektronische enkelband, maar de procureur tekende beroep aan. "Mijn cliënt is enkele jaren geleden zelf door drugscriminelen bedreigd via WhatsApp en ook fysiek aangepakt", zegt advocaat Mathias De Daele.
Lees verder

Poetin weigert Biden te feliciteren voor Independence Day: "Dit jaar niet echt gepast"
De Russische president Vladimir Poetin zal zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden niet feliciteren voor Independence Day. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin laten weten.
Lees verder

Seniorenvereniging Okra vraagt grondige bijsturing pensioenhervorming
Seniorenvereniging Okra vreest dat de pensioenhervorming die de regering bespreekt een "lege doos" wordt. Vooral vrouwen gaan minder recht krijgen op het minimumpensioen als er aan een voorwaarde van effectief gewerkte jaren moet worden voldaan. Verder moet het (beloofde) minimumpensioen van 1.500 euro netto tegen 2024 onder de huidige indexatie minstens 1.650 euro netto zijn, als de regering haar belofte van effectieve koopkrachtverhoging nakomt, zo geeft Okra aan in een persbericht.
Lees verder

Amerikaanse generaal Cavoli neemt commando NAVO-strijdkrachten over
De Amerikaanse generaal Christopher Cavoli is maandag aan de slag gegaan als de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten. Hij volgt zijn landgenoot Tod Wolters op.
Lees verder

BV 24/7. Leen Dendievel gaat Jennifer Lopez achterna en Karen Damen heeft een nieuwe hobby
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Na alle drugs, drank en arrestaties: brokkenparcours van Lindsay Lohan kent (voorlopig) een happy end
Een kindsterretje wiens carrière de dieperik in gaat: het gebeurt zo vaak dat het tot de vaste formules van de roem is gaan behoren. Lindsay Lohan (36) is er het levende bewijs van, al heeft zij haar leven eindelijk weer op de rails. De actrice bevestigde afgelopen weekend dat ze getrouwd is met haar onbekende, maar steenrijke partner Bader Shammas. Krijgt Lindsay na jaren van schandalen nu eindelijk haar 'happy ending'?
Lees verder

"Bruce Willis wilde na afasie-diagnose blijven werken"
In maart maakte de familie van Bruce Willis (67) bekend dat hij aan afasie lijdt, een taalstoornis die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel. De acteur zou al langer met de ziekte worstelen, maar werd niet verplicht om te blijven werken. Dat vertelt zijn advocaat nu aan de Los Angeles Times.
Lees verder

Na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut: van honderden tonnen besmette chocolade zal binnenkort niets meer overblijven
Van de honderden tonnen chocolade, besmet met salmonella, in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze zal over afzienbare tijd niets meer overblijven. Al de chocola vertrekt met vrachtwagens naar een gespecialiseerde verwerker. Het voorval is "een aderlating" voor het bedrijf.
Lees verder

Delen van zuidoosten van Europa getroffen door bosbranden
In het zuidoosten van Europa neemt het aantal bosbranden verder toe. In Griekenland woedden de vlammen in de nacht van zondag op maandag onder meer in het noorden van het schiereiland Peloponnesos. Verschillende dorpen werden uit voorzorg geëvacueerd. Er waren ook bosbranden in Kroatië en Albanië.
Lees verder