Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juli 2022

Van cocktails in het zand tot tropische vibes onder palmbomen: 10 zomerbars in eigen land met cocktails die je wil pr...

HLN
Van cocktails in het zand tot tropische vibes onder palmbomen: 10 zomerbars in eigen land met cocktails die je wil proeven
Wie zomer zegt, zegt cocktails, en dan het liefst ook in een zomers jasje. Geen zin in een klassieke gin-tonic, of op zoek naar iets verrassends in het glas? Deze 10 unieke zomerbars in ons land brengen de cocktailbar naar buiten en vormen de perfecte achtergrond voor een gezellige namiddag of avond in de zon.
Lees verder

Verkeersongeval op Brusselse Buitenring in Zaventem: twee rijstroken versperd
Op de Buitenring van Brussel richting Halle ter hoogte van Zaventem-Henneau werd een verkeersongeval gemeld. De linker- en middenrijstrook zijn versperd.
Lees verder

De geldzaken van wielercommentator Michel Wuyts (65): "Wat de bank zegt, moet je niet blindelings voor waarheid aannemen"
Michel Wuyts (65), wielercommentator voor HLN en VTM, laat in zijn portemonnee én in zijn ziel kijken. Hij vertelt welke lessen over geld hij heeft meegekregen van thuis, waar zijn spaargeld naartoe gaat en welke financiële misstappen hij al heeft gezet. "Niémand heeft de waarheid in pacht — ook mensen in een chic kostuum niet."
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert verzekert zich van groene trui, vlucht nog niet vertrokken
Opnieuw stevig klimwerk voor het peloton in de Tour de France vandaag. De tweede etappe door de Pyreneeën belooft een pijnbank te worden. Na 50 vlakke kilometers is het enkel nog klimmen en dalen geblazen. Op het menu: één col van tweede en drie van eerste categorie, met aankomst op het steile vliegveld (aan de landingsbaan) in Peyragudes. Kan Pogacar gele trui Vingegaard dit keer wel kraken? En is Van Aert straks zeker van zijn groene trui? Volg de 17de etappe hier LIVE!
Lees verder

Rick gaat de mist in bij Jotti na vraag over haar liefdesleven: "Dat gaan we hier niet bespreken"
Na de exit van Mehti is het nu aan Rick om Jotti beter te leren kennen. Uit één van hun gesprekken blijkt dat Rick vooral geïnteresseerd is in het liefdesleven van de blondine. Maar wanneer hij Jotti een vraag stelt over haar verleden met de Nederlandse voetballer Wesley Sneijder lijkt de blondine niet al te blij te zijn.
Lees verder

Wout van Aert eerste Belg in 15 jaar die groene trui wint (behoudens mirakel)
't Is binnen. Wout van Aert verzekerde zich van de groene trui in de Tour de France, tenzij Jasper Philipsen vanaf nu élke etappe en tussensprint op zijn naam schrijft. Dat zal uiteraard niet gebeuren, waardoor Van Aert de eerste Belg in 15 jaar is die het puntenklassement wint. 'WvA' moet uiteraard wel nog de Ronde van Frankrijk uitrijden.
Lees verder

Lavrov dreigt: "Geografische doelen van Rusland beperken zich niet langer tot de Donbas"
De geografische doelen van Rusland in Oekraïne beperken zich niet langer tot de Donbas, maar omvatten nu ook andere gebieden in het buurland. Buitenlandminister Sergej Lavrov heeft dat volgens het Russische staatspersbureau RIA Novosti bekendgemaakt.
Lees verder

'Bachelorette' Elke Clijsters is opnieuw gelukkig in de liefde: "Mijn nieuwe vriend heeft het programma niet eens gezien"
Een dik jaar geleden zagen we hoe Elke Clijsters voor Ivan koos in 'De Bachelorette'. Kort na het programma liep hun relatie op de klippen, maar ondertussen is er wel een nieuwe man in het leven van Elke. "Mijn kinderen hebben hem nog niet ontmoet, maar ze weten dat ik aan het daten ben."
Lees verder

Nog geen einde aan bosbranden in zuiden van Frankrijk
Aan de Zuid-Franse Atlantische kust is de brandweer al meer dan een week bezig met de bestrijding van twee grote bosbranden. "De vlammen hebben zich in de nacht van dinsdag op woensdag verder verspreid, maar slechts met 300 hectare", zo meldt de prefectuur.
Lees verder

Alderweireld meteen in selectie voor Europees duel van Antwerp tegen Drita, Van Bommel: "Duidelijk dat Toby in tussenseizoen hard gewerkt heeft"
• Tweede voorronde Conference League • Bosuil • Aftrap: 19u • Maakt Alderweireld zijn debuut voor Antwerp?
Lees verder

Meer 'labels' op de schoolbanken: twee experts delen hun tegengestelde visie. "We werken een handicap in de hand"
Vorig schooljaar kregen 18.778 leerlingen een diagnose van een leer- of gedragsstoornis, waaronder autisme. Dat zijn er 20 procent meer dan twee jaar daarvoor. "Die cijfers liggen hoog, dus ik begrijp de ongerustheid", zegt hoogleraar orthopedagogiek Ilse Noens. Ze bespreekt de verschuivingen en legt uit waarom de diagnose toch van belang kan zijn. Wim Van den Broeck, ontwikkelingspsycholoog, vindt de toenemende labels daarentegen problematisch. "De stempel zit hun ontwikkeling in de weg."
Lees verder

Bijna elk kind ADHD'er of autist? Twee experts delen hun tegengestelde visie. "We werken een handicap in de hand"
Wie een doorsnee klas bekijkt, merkt het snel op: diagnoses van leer- en gedragsstoornissen gaan in stijgende lijn. Een kind zónder label is bijna uniek te noemen. "Die cijfers liggen inderdaad hoog, dus ik begrijp de ongerustheid", zegt hoogleraar orthopedagogiek Ilse Noens. Ze bespreekt de verschuivingen en legt uit waarom de diagnose toch van belang kan zijn. Wim Van den Broeck, ontwikkelingspsycholoog, vindt de toenemende labels daarentegen wel problematisch. "De stempel zit de ontwikkeling van kinderen in de weg."
Lees verder

WIN de groene trui van Wout van Aert, door hem gedragen en gesigneerd
Wout van Aert is nu al zeker dat hij - zonder ongelukken - zondag Parijs binnenrijdt met de groene trui om zijn schouders. En jij kan zo'n shirt winnen, exclusief gesigneerd en gedragen door Van Aert in de Tour de France.
Lees verder

Luchtvaartautoriteit bestempelt gedwongen Ryanair-landing in Wit-Rusland als "illegaal"
De internationale luchtvaartautoriteit ICAO heeft de verplichte landing van de Ryanair-vlucht in Wit-Rusland in mei 2021 "illegale inmenging" genoemd. Het VN-agentschap in Montreal stuurde de mededeling uit na onderzoek van nieuw materiaal, waaronder geluidsopnames van de Wit-Russische luchtverkeersleider.
Lees verder

VS: "Rusland wil bezet gebied in Oekraïne dit najaar annexeren"
Rusland is van plan om het deel van Oekraïne dat het bezet, dit najaar te annexeren. Net zoals het in 2014 deed met de Krim. Dat zegt de Nationale Veiligheidsraad van de Verenigde Staten op basis van pas vrijgegeven inlichtingen.
Lees verder

Regering verhoogt steun voor huishoudens die op stookolie verwarmen tot eind dit jaar
De verwarmingstoelage via het sociaal mazoutfonds wordt tot eind dit jaar verhoogd. Dat heeft de federale ministerraad beslist op de laatste vergadering voor het reces. De regering maakt daar 17 miljoen euro voor vrij. Als de energieprijzen hoog blijven, kunnen de maatregelen nog worden verlengd, stelt minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).
Lees verder

Regering lanceert nieuw strategisch plan voor Federaal Wetenschapsbeleid
De Programmatorische Overheidsdienst Wetenschapsbeleid of het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo) beschikt over een strategisch plan voor de periode 2022-2024. Dat plan en het beheerscontract werden woensdag ondertekend door Belspo-voorzitter Arnaud Vajda en federaal staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS).
Lees verder

Van De Ketelaere over Storm tot Hendry: deze spelers kan je straks hoogstwaarschijnlijk niet meer opnemen in jouw Gouden 11-ploeg
Vrijdag is het eindelijk zover, dan trappen Standard en AA Gent de Jupiler Pro League op gang. Met de Gouden 11 kun jij bewijzen dat je de grootste kenner bent van het Belgische voetbal. De eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog volop bezig is. Welke spelers zal je in september hoogstwaarschijnlijk niet meer kunnen opnemen in jouw Gouden 11-ploeg? Een overzicht.
Lees verder

Europese gasprijzen omhoog na dreiging van heropstart pijplijn aan verminderde capaciteit
Poetin bevestigde dat de pijplijn donderdag zou heropstarten, wat tot een zekere geruststelling leidde in Europa. Gevreesd werd dat de leveringen volledig zouden stilvallen. Maar de leveringen kunnen dus wel lager uitvallen dan voor het buiten dienst stellen van de gaspijplijn, volgens Rusland wegens onderhoud.
Lees verder

Brusselse 80-plussers uitgenodigd voor tweede boosterdosis
Nu het aantal nieuwe COVID-besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames stijgen, heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) beslist de Brusselse 80-plussers (geboren vanaf 1942) uit te nodigen voor een tweede boosterprik. Zo is woensdag aangekondigd.
Lees verder