Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Uitslaande brand legt werkplaats Renault-garage Blomme in Knesselare in de as, showroom en woning gered

HLN
Uitslaande brand legt werkplaats Renault-garage Blomme in Knesselare in de as, showroom en woning gered
Langs Stekelhoek in Aalter is woensdagnamiddag brand uitgebroken in Renault-garage Blomme. De grote rookpluim, die te zien was tot in Maldegem en zorgde voor verkeershinder op de N44. De werkplaats is volledig uitgebrand, maar de toonzaal en de garage konden door de brandweer worden gevrijwaard.
Lees verder

Beschermt een tweede boosterprik beter tegen coronavarianten? En zullen er nog bijwerkingen zijn? Alles wat je moet weten over de nieuwe vaccinatiecampagne
Alle 18-plussers kunnen in het najaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Vanaf september komen de risicogroepen en de zorg aan de beurt. Maar nu het leven stilaan weer normaal lijkt, hoeveel zin heeft dat nog? We vroegen het aan vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
Lees verder

Voorlopig geen nieuwe vertrouwensstemming tegen Britse premier Boris Johnson: bevoegd comité zou volgende week regels aanpassen om dat toch mogelijk te maken
Een groep ministers van het kabinet is naar verluidt op weg naar de Britse premier Boris Johnson met de boodschap dat het "tijd is om te vertrekken". Dat meldt de BBC. Onder hen bevindt zich onder meer de minister voor Wales Simon Hart. In totaal hebben al 31 regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. "Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing", liet hij optekenen.
Lees verder

Slecht gemikt! Bestuurder van bestelwagen van WEBA schat hoogte van brugje in Gent slecht in en knalt er vol tegen
Een bestuurder van een bestelwagen van WEBA meubelen heeft woensdagnamiddag een wel erg pijnlijke inschattingsfout gemaakt. In de Zeeschipstraat reed hij onder het brugje door, maar was hij vergeten hoe hoog zijn laadruimte was. Met alle gevolgen van dien.
Lees verder

LIVE. Jackson Muleka en Standard zijn rond met Besiktas - Sébastien Haller moet voor de doelpunten gaan zorgen bij Dortmund
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Je kan de Tour winnen zonder één hoge berg gezien te hebben": de voornaamste conclusie van Michel Wuyts na incidentrijke 'Roubaixetappe'
Bol van het spektakel, stond deze vijfde rit in de Tour de France tussen Lille en Arenberg. "Je kan de Tour winnen zonder één hoge berg gezien te hebben", is één van de eerste conclusies die onze wieleranalist Michel Wuyts trekt. Daarmee verwijst hij natuurlijk naar Tadej Pogacar, wiens ploegmaats bij Team Emirates vandaag nochtans niet thuisgaven. Verder overschouwt hij ook de schade bij Jumbo-Visma en laat ook Greg Van Avermaet zijn licht schijnen over deze uiterst chaotische etappe, die volgens de Oost-Vlaming sowieso wel een plaats moet blijven krijgen in de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

British Airways schrapt nog eens meer dan 10.000 vluchten
British Airways zal tot eind oktober nog eens 10.300 vluchten schrappen. Daarmee zal 13 procent van het geplande vliegschema niet uitgevoerd worden, zo maakte de Britse luchtvaartmaatschappij vandaag bekend.
Lees verder

Vrouw dient klacht in na aanranding op camping van Couleur Café
Een vrouw heeft een klacht ingediend, nadat ze op de camping van het Brusselse festival Couleur Café slachtoffer is geworden van aanranding. Dat schrijft La Dernière Heure, het nieuws wordt bevestigd door het parket van Brussel. Het onderzoek naar de aanranding is lopende.
Lees verder

Na golf van ontslagen: de negen levens van Boris Johnson zijn nu écht bijna op
Cruciale ministers publiceren hun ontslagbrief op sociale media, de ondervoorzitter van de Conservatieve Partij geeft live op de tv zijn ontslag: de steun voor de Britse premier Johnson (57) brokkelt zienderogen af. Is zijn einde nu echt nabij?
Lees verder

Oekraïens leger trekt reisbeperking voor dienstplichtigen dag na invoering weer in
Het Oekraïense leger heeft een binnenlandse reisbeperking voor alle mannen van dienstplichtige leeftijd een dag na de invoering alweer opgeheven, na een golf van kritiek. Dat heeft de commandant van de Oekraïense krijgsmacht, Valery Zaloezjny, aangekondigd op berichtendienst Telegram.
Lees verder

IN BEELD. Unieke blik achter de schermen bij de seizoensfinale 'Familie': "Maar één kans om die scène in te blikken"
Een vechtscène op het dak, spectaculaire achtervolging en een autocrash in het water. De makers van 'Familie' spaarden kosten noch moeite om de seizoensfinale de nodige panache te geven. Maar hoe gevaarlijk waren die scènes op grote hoogte? En hoe slaagden ze erin om de auto veilig te laten crashen? Een blik achter de schermen.
Lees verder

Europese Commissie organiseert na de zomer "conferentie van hoog niveau" over heropbouw Oekraïne
Na het zomerreces zal de Europese Commissie in samenwerking met het Duitse G7-voorzitterschap "een conferentie van hoog niveau" organiseren over de heropbouw van Oekraïne. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen woensdag aangegeven in het Europees Parlement in Straatsburg.
Lees verder

Schutter 4 juliparade bekent schuld: "Hij overwoog tweede aanval toen hij op de vlucht was"
De man die in een voorstad van Chicago de 4 juliparade onder vuur nam, heeft schuld bekend. Robert Crimo (21) blijft vastzitten en kan niet op borgtocht vrijkomen. Hij heeft de politie verteld dat hij "serieus overwoog" een tweede aanval te plegen terwijl hij op de vlucht was.
Lees verder

Man (86) komt om bij ongeval met tractor in Wuustwezel
In Wuustwezel is woensdag om 10 uur een man om het leven gekomen bij een ongeval met een tractor op een boerderij aan de Nieuwmoersesteenweg. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens. De tachtiger werd aangereden en overleefde de klap niet.
Lees verder

Man komt om bij ongeval met tractor in Wuustwezel
In Wuustwezel is woensdag een man om het leven gekomen bij een ongeval met een tractor op privéterrein. Dat zegt de lokale politie van de zone Grens. De tachtiger werd aangereden en overleefde de klap niet.
Lees verder

Komt het zomertoerisme in de Europese hooggebergtes in gevaar na de gletsjerbreuk in Italië? "Als het begint te kraken, ben je al bijna te laat"
Na de catastrofale gletsjerbreuk in de Italiaanse Alpen, mogelijk veroorzaakt door de hittegolf, wordt ook in andere Europese hooggebergtes nauwgezet het zomertoerisme opgevolgd. Meer dan ooit wordt aangeraden om de grillen van de natuur niet uit te dagen. "Als je geen ervaring hebt met alpinisme of weerkunde, blijf er dan weg."
Lees verder

Leerlingen Grieks-wiskunde hebben grootste slaagkans in hoger onderwijs
Leerlingen die in het secundair de richting Grieks-wiskunde hebben gevolgd, hebben nadien in het hoger onderwijs de grootste slaagkansen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Crowdfundingactie opgestart voor 'Temptation Island'-kandidate Rodanya die huis in brand verloor
Een dag nadat ze haar woning verloor in een zware brand, is er nu een crowdfundingactie opgestart voor voormalige 'Temptation Island'-gezicht Rodanya (23). De initiatiefnemers hopen 25.000 euro in te zamelen.
Lees verder

Balans na gletsjerbreuk in Italië loopt op tot negen doden, nog 3 mensen vermist
De dodentol na een dramatische gletsjerbreuk in de Italiaanse Alpen is opgelopen van zeven tot negen. Dat hebben de lokale autoriteiten aangekondigd. "Er moeten nog drie vermisten teruggevonden worden", zegt Luca Zaia, president van de regio Veneto.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt begrotingsaanpassing goed en houdt begrotingstekort op 2,2 miljard euro: "Inflatiebonus is geen overschot dat we kunnen uitdelen"
Het Vlaams Parlement heeft woensdag de begrotingsaanpassing goedgekeurd. Die houdt het tekort op 2,2 miljard euro.
Lees verder