Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juli 2022

Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt

HLN
Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij bedrijf niet overneemt
Twitter heeft Elon Musk dinsdag aangeklaagd voor het schenden van de overeenkomst waarbij Musk 44 miljard dollar (circa 43,85 miljard euro) zou betalen om het socialemediaplatform te kopen. Musk kwam vrijdag immers op die plannen terug, maar het bedrijf wil hem nu dwingen om zich toch aan het akkoord te houden.
Lees verder

De noodkreet van topman Vergrijzingscommissie: "Zonder pensioendeal lopen kosten pensioenen op tot één derde van alles wat België produceert"
Terwijl de regering verder onderhandelt over een beperkt pensioenakkoord, luidt de 'Vergrijzingscommissie' ook dit jaar de alarmbel over de kosten die de komende decennia op ons afkomen. "Het is absoluut noodzakelijk dat er een stevige pensioendeal komt, die ook oog heeft voor de betaalbaarheid", aldus voorzitter Johan Van Gompel. Maar dat alleen volstaat niet.
Lees verder

Na alweer dubbele moord, de hallucinante cijfers: "Om de twee weken pogingen tot doodslag of moord door (ex-)partners in ons land"
Marly S. (35), de vrouw die in Kinrooi samen met haar neef om het leven werd gebracht door haar ex-vriend, is slechts één van de vele vrouwen die vermoord werden door hun (ex-)partner. Jaarlijks worden in ons land 40.000 feiten van partnergeweld gemeld en om de twee weken gebeuren er pogingen tot doodslag of moord door (ex-)partners. Professor en criminologe Anne Groenen (UCLL) voert onderzoek naar femicide: "9 op 10 gevallen gaan vooraf met ernstig psychisch geweld."
Lees verder

GOEDKOPER LEVEN. Agnes bespaart dankzij deze tip: "Zo kan ik 1 keer per jaar een duurdere aankoop doen"
Benzineprijzen, de gasrekening en supermarktprijzen zijn de laatste maanden gestegen en dus nemen heel wat Vlamingen maatregelen om te besparen. Agnes Van Camp (66) uit Lochristi toont ons hoe ze heel wat spullen in een kringloopwinkel in Gent koopt, en dus ook een flinke som geld uitspaart.
Lees verder

VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Familiepark Harry Malter, waar de tijd bleef stilstaan: "Niet de adrenaline van Plopsaland, maar ook niet die drukte en die prijzen"
Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je 's ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: naar Familiepark Harry Malter in Destelbergen, bij Gent.
Lees verder

Viervoudige moord zet Lint 30 jaar geleden op z'n kop: "Kwaad zijn helpt niet"
Het is april 1993. In een villa aan de Liersesteenweg in Lint vindt een barbaars familiedrama plaats in een ogenschijnlijk ideaal gezinnetje. Maar niets is minder waar. Bernard Camerman, een zelfstandig ondernemer, moordt zijn hele gezin uit en dumpt de lijken op drie verschillende plaatsen. Twee weken houdt hij vol dat zijn vrouw ervan door is met de kinderen. Vrienden en familie vangen de radeloze Camerman zelfs nog op. Tot padvinders het lijk van zijn echtgenote vinden en hij door de knieën gaat. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
Lees verder

Lijdt K3'tje Hanne aan 'zwangerschapsdementie'? "Ze steken alles wat ik nu misdoe graag op mijn buik"
Het gaat opnieuw hard de zomer voor Hanne, Marthe & Julia van K3. Van het Limburgse Neeroeteren tot het West-Vlaamse De Panne, doorheen heel het land brengen ze hun grootste hits. "Op dit moment ondervind ik gelukkig nog geen last tijdens het optreden van mijn zwangerschap", vertelt een trotse Hanne.
Lees verder

Marthe & Julia ondervinden eerste zwangerschapskwaaltje bij K3'tje Hanne: "Al steken ze alles wat ik nu misdoe graag op mijn buik"
Het gaat opnieuw hard de zomer voor Hanne, Marthe & Julia van K3. Van het Limburgse Neeroeteren tot het West-Vlaamse De Panne, doorheen heel het land brengen ze hun grootste hits. "Op dit moment ondervind ik gelukkig nog geen last tijdens het optreden van mijn zwangerschap", vertelt een troste Hanne. Al denken de andere twee daar wel anders over, want er is hen iets opgevallen de laatste weken. Toch heerst er naast al dat geluk, ook een beetje teleurstelling. Zelfs na meer dan 1 miljoen views op de videoclip van 'Mango Mango', grijpt K3 naast een nominatie bij 'Zomerhit 2022'. "We vinden het toch wel jammer, het had de eerste keer voor Julia kunnen zijn" reageert een teleurgestelde Marthe. "Maar we gunnen het de anderen" voegt ze eraan toe. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

VTM opent met 'Jachtseizoen' de jacht op BV-duo's: "Ik wil echt niemand op vrije voeten laten"
Jamie-Lee Six (24), Laura Tesoro (25) en Maarten Cop (22) in de rol van speurders die een resem BV-duo's in oranje overall als 'ontsnapte boeven' binnen vier uur moeten vangen. Dat wordt 'Jachtseizoen', een fonkelnieuw programma waarmee VTM in het najaar uitpakt.
Lees verder

WEERBERICHT. Vandaag wordt opnieuw zomers, volgende week temperaturen van meer dan 37 graden (!) verwacht
Vandaag wordt het een stuk minder warm aan zee dan in het zuiden van het land. Het verschil bedraagt 10 graden. Zo zal aan de kust 22 graden gemeten worden, terwijl het kwik in het binnenland op 32 graden wordt geschat. Volgende week voorspelt het KMI temperaturen boven de 37 graden in ons land.
Lees verder

Transfer van Argentijns talent Castro naar Racing Genk bijna rond: "Hij reist donderdag naar België"
Racing Genk heeft de opvolger voor Kristian Thorstvedt zo goed als beet. Nicolas Castro, een 21-jarige middenvelder, maakt zonder verrassende wendingen de straks de overstap van Newell's Old Boys. "Genk betaalt 3,2 miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen als de doelstellingen worden behaald", zegt Ignacio Astore, de voorzitter van de Argentijnse club.
Lees verder

Nederlandse Samir A. krijgt strafeis te horen voor financieren (Belgische) IS-vrouwen
Voormalig Hofstadgroep-lid Samir A. krijgt woensdag van de officieren van justitie te horen welke straf hij volgens hen moet krijgen voor het inzamelen van geld voor vrouwen en kinderen in IS-gebied. Het Nederlandse Openbaar Ministerie verdenkt hem daarnaast van deelname aan de jihadistische terroristische organisatie IS.
Lees verder

Extreme hitte voorspeld in Tour, Pieter Serry getuigt na bijna-doodervaring: "Ik heb het geluk gehad dat ze meteen karton onder mijn lichaam schoven"
Europa kreunt onder een hittegolf en ook in de Tour de France gaat het kwik deze week flink de hoogte in tot 35 en mogelijk zelfs 40 graden. Bij Quick-Step Alpha Vinyl-renner Pieter Serry (33) brengt die voorspelling nare herinneringen naar boven toen hij in 2013 de dood in de ogen keek door oververhitting in Ronde van Californië. "Éen van de andere renners die ineenstortte, heeft nooit meer gekoerst, een andere hield er brandwonden aan over", getuigt Serry. Marc Geenen, woordvoerder van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, beaamt dat Serry geluk heeft gehad en geeft tips om hitteberoerte tegen te gaan.
Lees verder

Tom Pidcock, twee weken voor start nog besmet met Covid, maakt als Tour-debutant indruk: "Ervaring? Ik wil mijn stempel nu al drukken"
Hij rijdt in de witte trui, omdat Tadej Pogacar het geel draagt. Los van het jongerenklassement is het debuut van Tom Pidcock (22) in de Tour de France met de voorlopige achtste plek best knap. Is de wereldkampioen veldrijden een toekomstig Tour-winnaar? "Why not?", klinkt het bij Ineos-Grenadiers.
Lees verder

Hoe komt het dat Mick Jagger schijnbaar ongestoord door Brussel kan struinen?
Mick Jagger wandelt door het toeristisch centrum van Brussel en niemand lijkt hem te herkennen. Het overkwam recent ook Nick Cave: wereldberoemd, maar haast iedereen loopt ze straal voorbij. Hoe kan dat? "Haal sterren uit hun context en veel mensen herkennen hen niet"
Lees verder

Phaedra Hoste deed het na vijf jaar. Wanneer maak je een relatie best officieel op sociale media?
Vijf jaar samen, maar nu pas een foto op sociale media. Daarmee zitten Phaedra Hoste en haar zakenman Jan De Reu ver boven de vuistregel om na enkele maanden 'Instagram Official' te gaan. "Twee dingen spelen mee, als je ouder wordt: je wordt voorzichtiger in de liefde, en je hebt de goedkeuring van de buitenwereld minder nodig."
Lees verder

Julie Vermeire en Rik Verheye tekenen present in nieuw zomerprogramma 'Het beste bod'
Play4 komt binnenkort met het gloednieuw zomerprogramma 'Het beste bod' op de proppen. Het lijkt op 'Stukken van mensen', maar is veel laagdrempeliger. Wat is het verschil? Het gaat over spullen die te vinden zijn op de zolder of op een rommelmarkt. De experts worden vergezeld door bekende koppen die meedingen naar de voorwerpen. Onder meer Julie Vermeire (24) en acteur Rik Verheye (35) maken hun opwachting.
Lees verder

LIVE TOUR. Spektakel verwacht in de Alpen: peloton krijgt portie mythische en vooral loodzware cols voorgeschoteld
Na een enigszins 'rustige' aanloop in de Alpen wordt het vandaag afzien in de Tour, met een portie mythische cols op het menu. In volgorde krijgen de renners de Lacets de Montvernier (3,4km aan 8,2%), de Col du Télégraphe (11,9km aan 7,1%) en de Col du Galibier (17,7km aan 6,9%), met zijn 2.642m het dak van deze Tour. Als slot komt na 36 jaar de Col du Granon nog eens voor de wielen. Spektakel verzekerd.
Lees verder

Met deze truc kunnen crypto-oplichters miljoenen stelen: "Schiet een munt binnen enkele uren in prijs omhoog, ben je beter op je hoede"
Neen, een 'rug pull' is geen trui voor op de achterzijde van je lichaam. Het is de Engelse term voor letterlijk 'het tapijt vanonder je voeten wegtrekken'. Crypto-oplichters hanteren het manoeuvre om miljoenen te stelen van investeerders. Hoe herken je dit fenomeen, en wat zijn zogenaamde valse ICO's, IDO's en oplichtersmunten? Gwen Busseniers van de CryptoSchool en auteur van 'Bitcoin & Crypto' leert hoe je je niet laat vangen.
Lees verder

Onderzoekscommissie kinderopvang stelt eindrapport met aanbevelingen voor
De onderzoekscommissie kinderopvang in het Vlaams Parlement houdt vandaag om 8 uur een extra publieke zitting om haar eindrapport met aanbevelingen te bespreken. De commissie werd opgericht na het overlijden van een baby in een crèche in het Oost-Vlaamse Mariakerke in februari.
Lees verder