Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Tweede verblijf kopen in Italië? Dit moet je weten: “Voor een gewone makelaar telt vooral het afsluiten van de dea...

HLN
Tweede verblijf kopen in Italië? Dit moet je weten: "Voor een gewone makelaar telt vooral het afsluiten van de deal, en minder de bescherming van de koper"
Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Italië, waar je meer overdrachtsbelasting dan elders betaalt.
Lees verder

De klok rond meezingers en nostalgie: Joe lanceert nieuwe zender 'Joe 10 Om Te Zien'
De grootste 'Tien Om Te Zien' meezingers van vroeger en nu? Die kan iedereen vanaf nu de hele dag lang beluisteren op de nieuwe (digitale) zender 'Joe 10 Om Te Zien'. Muziekfans kunnen op de zender de klok rond terecht voor ambiance en nostalgie. De grootste 'TOTZ'-hits van vroeger en nu worden afgewisseld met opvallende anekdotes van bekende artiesten en de favoriete platen van de Joe-dj's.
Lees verder

Na 2 jaar weer kolossale San Fermínfeesten en stierenrennen in Pamplona
Voor het eerst na twee jaar coronamaatregelen gaan in het Spaanse Pamplona de San Fermínfeesten weer van start. Er worden zeker een half miljoen bezoekers verwacht op de feesten die tot de bekendste ter wereld behoren vanwege het stierenrennen.
Lees verder

Alles in deze gerenoveerde vakantiehoeve staat in teken van eenvoud en rust
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een gerenoveerde hoeve op Mallorca.
Lees verder

Nederlandse gynaecoloog verwekte meer kinderen met eigen sperma dan eerst gedacht
Een gynaecoloog in het vroegere Elisabeth-ziekenhuis in het Nederlandse Leiderdorp, nabij Leiden, heeft meer vrouwen zwanger gemaakt met zijn eigen sperma dan eerder gedacht. Hij is de biologische vader van 41 kinderen die in de jaren 70 en 80 zijn verwekt. In februari noemde het Alrijne-ziekenhuis, waar het Elisabeth in is opgegaan, een aantal van 21 kinderen.
Lees verder

Airbus A380 'superjumbo' van Emirates geland met gat in romp: "Er was een luide knal"
Een superjumbo van Emirates, die van Dubai naar Australië vloog, is vrijdagavond geland met een gat in de romp. De schade zou ontstaan zijn door een ontplofte band. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er geen gevaar voor het toestel.
Lees verder

In januari zette ze nog een punt achter haar carrière, vandaag maakt Doutzen Kroes comeback als model
Het is nog maar van januari geleden dat Doutzen Kroes (37) een punt zette achter haar carrière als model. "Ik wil niet meer bijdragen aan die corruptie", klonk het toen. Maar nu lijkt het alsof ze terugkomt op die beslissing. Afgelopen zondagavond heeft de Nederlandse een modeshow in Parijs gelopen. "Ik doe het voor mijn dochter en voor mezelf."
Lees verder

Football Talk. Roberto Martínez op WK-workshop in Doha - Africa Cup uitgesteld naar januari 2024
Vertegenwoordigers van de 32 voor het WK geplaatste landen kwamen begin deze week samen voor een tweedaagse workshop in Doha. Onder meer FIFA-voorzitter Gianni Infantino en Nasser Al-Khater - de CEO van het WK - spraken het publiek toe. Infantino: "Het WK zal wereldwijd door een record aantal mensen bekeken worden."
Lees verder

TikTok aangeklaagd na dood van meisjes (8 en 9 jaar) die gevaarlijke 'Blackout Challenge' deden
Twee families klagen TikTok aan voor de dood van twee kinderen van 8 en 9 jaar oud. Zij zouden zijn overleden nadat ze op de video-app waren uitgedaagd om deel te nemen aan de levensgevaarlijke 'Blackout Challenge'.
Lees verder

Olivia en Noah populairste voornamen in 2021
Olivia was in 2021 voor het derde jaar op rij de voornaam die het meest gegeven werd aan meisjes die dat jaar in België geboren werden. Bij de jongens was Noah vorig jaar de populairste voornaam, zo heeft Statbel, het Belgische bureau voor statistiek, woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Schatgraver vindt 120 jaar oud medaillon met foto's van Britse royals
Een schatgraver in Groot-Brittannië heeft een zeer opmerkelijke vondst gedaan, meldt 'Daily Mail'. Tijdens een zoektocht in een veld in Essex vond Shaun Marshall met zijn metaaldetector een 120 jaar oud medaillon met daarin foto's van de Britse koningin Victoria, haar zoon koning Edward VII en zijn vrouw Alexandra.
Lees verder

De barbecuegewoontes van de Vlamingen: "Ruim 1 op de 3 Belgen kiest voor meer groenten"
De Vlaming heeft de barbecuesfeer helemaal te pakken. 1 op de 3 Vlamingen beweert nog meer te barbecueën dan de jaren voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh, die de eetgewoontes tijdens de zomer in kaart heeft gebracht. Opvallend: steeds meer Vlamingen pakken het gezonder aan en grillen ook groenten.
Lees verder

Hoe de ellenlange flirt met Antwerp moet uitmonden in een nieuwe, prestigieuze romance: op zoek naar de meerwaarde van de nakende transfer van Alderweireld
Antwerp en Toby Alderweireld (33): dat is grote liefde. Maar de Rode Duivel blijft voorlopig eigendom van Al Duhail - er is nog een financieel struikelblok. Op zoek naar de meerwaarde van de nakende transfer voor de Great Old.
Lees verder

Het is weer druk in... Barcelona (deel 4): "Levende standbeelden op de ramblas kun je nu ook met Payconiq betalen"
Barcelona: Gaudi! Cruyff! Tapas! Maar ook: over de koppen lopen op de ramblas en opletten dat je gsm niet gepikt wordt in de clubs aan het strand van Barceloneta. Zo was het voor corona, en zo is het vandaag opnieuw, of toch bijna. "Twee eurootjes meer voor een sangria of een bocadillo: wat maakte het uit na die twee ellendige jaren?"
Lees verder

"Wat Wout elke dag doet op zijn fiets, is niet eerlijk voor de rest": buitenland­se pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten
Wout van Aert siert ook de buitenlandse pers. Hoe kan het ook anders na die grootse Tourzege van gisteren? La Gazzetta dello Sport geeft hem een 10 op 10. L'Équipe denkt aan psychologische hulp voor de concurrentie. En in Spanje wijzen ze naar de trotsheid van zowel Vlamingen als Walen. "Zelden heb ik zo'n monster van een renner gezien."
Lees verder

"Voortaan is Wout kwart mens en driekwart brommer": buitenlandse pers ziet Van Aert toetreden tot de galerij der groten
Wout van Aert siert ook de buitenlandse pers. Hoe kan het ook anders na die grootse Tourzege van gisteren? La Gazzetta dello Sport geeft hem een 10 op 10. L'Équipe denkt aan psychologische hulp voor de concurrentie. En in Spanje wijzen ze naar de trotsheid van zowel Vlamingen als Walen. "Zelden heb ik zo'n monster van een renner gezien."
Lees verder

Zelfs prins George (8) helpt in het huishouden: zo krijg je jouw kroost ook aan het werk
Er stroomt koninklijk Brits bloed door zijn aderen, maar dat betekent niet dat de kleine prins George (8) thuis geen klusjes hoeft te doen. "Hij voedert tijdens de vakantie de dieren op onze boerderij", verklapten Kate Middleton en prins William onlangs. Slimme zet van de royals om hun kroost aan het werk te zetten, zeggen experts: daar plukken kinderen later veel vruchten van.
Lees verder

3 miljoen op overschot? Koop dan de filmset van 'Once Upon a Time in the West'
De filmset van de westernklassieker 'Once Upon a Time in the West' staat te koop in Spanje voor een slordige 3 miljoen euro. Het Andalusische dorp Tabernas stond ooit decor voor de prent, voor onder meer de iconische Sweetwater Ranch. De locatie is over de tijd nog niets veranderd, maar de eigenaars zijn nu na meer dan vier decennia toch klaar om het stokje door te geven. "De authenticiteit moet wel behouden blijven."
Lees verder

REVIEW. Samsung Galaxy A53 haalt het met de hakken over de sloot en dat is een jammere zaak
De Samsung Galaxy A-smartphones krijgen minder aandacht dan de dure Galaxy S-toestellen en de plooibare Z-smartphones. Toch zijn het deze modellen die als zoete broodjes verkopen. De Samsung Galaxy A53 heeft een adviesprijs van 449 euro en heeft dus het potentieel om een topverkoper te worden. Spijtig dat de telefoon niet weet te overtuigen.
Lees verder

Wimbledon vraagt spelers zuiniger te zijn op gratis eten nadat coach 27 potjes yoghurt in één keer koopt
Of ze niet wat meer 'oordeelkundig' kunnen zijn met het bedrag dat ze dagelijks krijgen om eten en drinken te kopen op de All England Club. Die mail kregen de spelers en speelsters op Wimbledon nadat een coach - zijn naam is niet geweten - 27 potjes probiotische yoghurt in één keer had gekocht. De deelnemers krijgen dagelijks 90 pond (105 euro) om te besteden, de trainers moeten het stellen met de helft.
Lees verder