Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

Treft knip in groenestroomcertificaten van Zuhal Demir ook particuliere zonnepaneeleigenaars?

HLN
Treft knip in groenestroomcertificaten van Zuhal Demir ook particuliere zonnepaneeleigenaars?
Het voorstel van Vlaams energieminister Zuhal Demir om de komende jaren 1,2 miljard euro groenestroomcertificaten te schrappen, dreigt ook scholen, rusthuizen, ocmw's, ziekenhuizen, landbouwers en zelfs particuliere zonnepaneeleigenaars te treffen. Dat blijkt uit studiewerk van de sector en een advies van de Inspectie van Financiën. Een juridische strijd dreigt.
Lees verder

29 vrouwen dragen alarm onder kleding die hen beschermt tegen stalker: "Dat ik nu nog leef heb ik aan die knop te danken"
Nadat hij haar al een tijdlang lastigviel, is een 35-jarige mama uit Kinrooi door haar ex omgebracht. 9 op de 10 vrouwenmoorden wordt gepleegd na stalking. Vandaag dragen 29 vrouwen in ons land een alarmknop onder hun kleding die de politie meteen doet uitrukken als er (fysiek) gevaar dreigt. De minister wil zo'n alarm nog voor dit jaar in alle provincies.
Lees verder

ONZE OPINIE. Het is nu aan Crevits en Jambon om vertrouwen in kinderopvang te herstellen
Het eindrapport van de onderzoekscommissie naar wantoestanden in de kinderopvang was vlijmscherp voor ex-minister Beke en de top van Kind en Gezin. "Men is erin geslaagd hun verhaaltjes te doorprikken", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Nu volgt een zware en delicate opdracht voor de Vlaamse regering."
Lees verder

Regering onderzoekt mogelijkheid om statutaire ambtenaren met andere nationaliteit toe te laten
De federale regering gaat de mogelijkheid onderzoeken om personen die de Belgische nationaliteit niet hebben toegang te geven tot bepaalde statutaire functies binnen de overheid. Momenteel moet je voor een statutaire functie de Belgische of Zwitserse nationaliteit hebben of inwoner zijn van een land dat tot de Europese economische ruimte behoort.
Lees verder

Racisme, seksisme, agressie: "Altijd was Dries Van Langenhove de ergste"
Kamerlid Dries Van Langenhove was in de chatgroepen van Schild & Vrienden de ergste als het gaat om het posten van racistische, seksistische of agressieve berichten. Dat schrijven de kranten van Mediahuis op basis van een analyse van een door het parket aangestelde IT-expert.
Lees verder

Ruim 500 vrouwen klagen Uber aan om seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs
Uber wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd door meer dan vijfhonderd vrouwen die zeggen te zijn aangerand door chauffeurs. De vrouwen, die afkomstig zijn uit meerdere staten in het hele land, hebben zich in een groep verenigd om de rechtszaak te voeren en zeggen dat Uber al sinds 2014 van dit probleem af weet, maar er al die tijd niets aan deed. De rechtszaak speelt sinds februari.
Lees verder

UGent gaat studentenkamers in Brugge huren
De UGent gaat volgend academiejaar zowat 100 studentenkamers huren in een gebouw in Brugge. Dat is nodig omdat de dure huizenmarkt in Gent de wachtlijsten aan de universiteit heeft doen aangroeien tot 1.300 studenten. Ter vergelijking: vorig jaar stonden nog 800 studenten op de wachtlijst voor een betaalbaar kot.
Lees verder

GOEDKOPER LEVEN. Sofie (55) betaalt slechts 15 euro per week voor voeding. Bekijk hier hoe ze dat doet
Benzineprijzen, de gasrekening en supermarktprijzen zijn de laatste maanden fors gestegen en dus nemen heel wat Vlamingen maatregelen om te besparen. Met praktische tips kunnen lezers elkaar helpen. Sofie (50) uit Oosterzele koopt bijna al haar voeding via Too Good To Go, een app waarop je voeding kan kopen die niet meer verkocht kan worden in de winkel, maar wel nog goed is voor consumptie. Zo betaalt Sofie slechts 15 euro voor haar voeding per week. Bekijk hierboven de video waarin Sofie uitlegt hoe het werkt.
Lees verder

Onverwachte oplawaai voor Pogacar? Volgens zijn ploeg waren er al tekenen aan de wand: "Combinatie van stress en Jumbo"
Dit was niet zomaar een tik. Tadej Pocar (22) kreeg gisteren een ferme oplawaai. Drie minuten verloren, en de gele trui kwijt. "Had ik niet zien aankomen", zei de Sloveen. Is dat zo? Bij zijn ploeg lijken ze niet helemaal verrast.
Lees verder

Ook Julie Vermeire reisde mee met partyflight van Tomorrowland: "Ik vind het echt zot"
Op de luchthaven van Brussel is rond 21 uur gisteravond een eerste partyflight van Tomorrowland geland. De Airbus A320 van Brussels Airlines kwam van de Noorse hoofdstad Oslo. Aan boord zaten 130 festivalgangers. Het Britse duo Goodboys bracht een live dj-set. Ook influencer Julie Vermeire reisde mee. Bekijk hierboven de video en zie hoe het eraan toeging.4
Lees verder

"Zeg nooit nooit, maar voorlopig wil ik geen kinderen": Voetbalster Tessa Wullaert openhartig over kinderwens
Red Flame Tessa Wullaert en haar vriend hebben niet meteen een kinderwens. Dat vertelt de Belgische voetbalster in de HLN Original 'Bekende Viervoeters', waarin ze haar hond Jean-Marie Waf voorstelt. "Hij is ons kindje", legt ze uit. "Andere kinderen wil ik eigenlijk niet."
Lees verder

Vijf optredens op één dag: wij volgden De Romeo's op de drukste dag uit hun carrière
De drie Romeo's van Vlaanderen beleefden afgelopen weekend het drukste weekend uit hun carrière. Drie shows op zaterdag. Vijf op zondag. Gunther, Chris & Davy reden meer dan dan 500 kilometer op één dag en stonden zo'n 10 uur op het podium. Reporter Senne trok mee op pad met de heren. Ontdek het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

LIVE. Shopt Kompany opnieuw bij Anderlecht? Burnley duwt door voor talentvolle doelman Verbruggen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

West-Vlaamse windenergie kan niet meer altijd het net op
Hoogspanningsnetbeheerder Elia kan in West-Vlaanderen niet meer garanderen dat nieuwe windmolens, zonneparken of elektriciteitscentrales te allen tijde hun stroom op het net kunnen zetten. Dat meldt De Tijd vandaag. Het net raakt verzadigd.
Lees verder

Nederlandse roddelkoningin neemt nu ook BV in het vizier: "Julia van K3 is vreemdgegaan met Metejoor"
Met het ongecheckte én onbevestigde nieuws dat Metejoor (31) en Julia van K3 (20) hun partners bedrogen hebben met elkaar, komt voor het eerst een BV in het vizier van de Nederlandse roddelkoningin Yvonne Coldeweijer. Waarom slaat ze met haar 'juice channel' zomaar de meest elementaire regels van de journalistiek in de wind?
Lees verder

Corinne Diacre, bikkelharde bondscoach van 'Les Bleues' die niet vies is van controverse: "En deel je haar principes niet? Pech dan"
'Coco' is haar bijnaam. Het heeft iets aandoenlijks. De vrouw achter die koosnaam is dat minder. Haar andere bijnamen - 'Attilla', 'Draak', of 'Opperbevelhebber' passen haar misschien beter. Corinne Diacre (47), Franse bondscoach met ijzeren hand, is geen onbeschreven blad. En kijkt straks onze Flames in de ogen. "Ik zag meisjes huilen in hun kamer. Het was één grote chaos."
Lees verder

WEERBERICHT. Komende dagen minder warm, maar volgende week klimt het kwik naar 35 graden of meer
Vandaag en de komende dagen blijft de loden hitte achterwege met maxima tot 26 graden. Maar volgende week warmt het opnieuw flink op met op dinsdag temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden of meer.
Lees verder

Nog nooit iets voor een vrouw ontworpen en nu mag hij prinses kleden: wie is Pol Vogels (25), de man achter de outfit van Delphine op 21 juli?
Het is uitkijken naar het Nationaal Defilé op 21 juli. Prinses Delphine zal er haar opwachting maken in een creatie van de jonge designer Pol Vogels (25). Opvallend - en niet alleen door zijn opmerkelijke stijl, want het is de eerste keer ooit dat hij kleding voor een vrouw ontwerpt.
Lees verder

BV-advocaat Omar Souidi wordt nu ook BV-manager: "Met Nora Gharib kunnen we Hollywood veroveren"
U kent hem als topadvocaat en 'Slimste mens'-kandidaat, maar sinds kort werkt Omar Souidi ook als BV-manager. Zo tekende afgelopen maand actrice en presentatrice Nora Gharib (28) een exclusief contract bij het talentenbureau Tribune 2, dat hij met z'n broer Mounir leidt. De ambities ogen alvast groot. "Leonardo DiCaprio is welkom."
Lees verder

Harry en Olga uit 'The Sky Is The Limit' verwelkomen eerste kindje
Heuglijk nieuws vanuit het kamp van Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (40), bekend uit het programma 'The Sky Is The Limit'. Zij zijn zopas de trotse ouders geworden van een flinke dochter.
Lees verder