Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Topregisseur Nathalie Basteyns trekt naar Lourdes op zoek naar een mirakel: “Ik geloof écht dat ik ooit weer kan l...

HLN
Topregisseur Nathalie Basteyns trekt naar Lourdes op zoek naar een mirakel: "Ik geloof écht dat ik ooit weer kan lopen"
"Mirakels zijn zoals dromen. Levensbelangrijk." Topregisseur Nathalie Basteyns (Beau Séjour, Clan, Lost Luggage, ...) heeft de knoop doorgehakt: ze maakt een docu over zichzelf. Zeven jaar geleden dwong MS haar in een rolstoel, en nu trekt ze met de camera naar Lourdes in de oprechte hoop er haar eigen allergrootste verlangen af te dwingen. "Als iemand naar de winkel gaat en me vraagt 'Moet ik iets meebrengen?' dan zeg ik altijd: benen."
Lees verder

Ongeziene soap rond scoutskamp in Ardennen, dorpsbewoners getuigen: "Ze spelen 's nachts muziek. Goéie, maar ik moet paar uur later wel gaan werken"
Wat heeft er zich eigenlijk afgespeeld op en rond het kamp van de scouts van Wilrijk, waardoor de burgemeester La Roche de groep met 180 kinderen 24 uur tijd gaf om het terrein te ontruimen? Die beslissing is inmiddels vernietigd door de Raad van State, maar dat is niet naar de zin van enkele dorpsbewoners: zij getuigen over de overlast. "Ik vond een drol in de tuin."
Lees verder

Als host van 'Tien Om Te Zien' kan Aaron Blommaert niet meer rustig op de zeedijk wandelen: "Zelfs de jongens gillen als ze me zien"
De schminkstoel van Willy Sommers en een geschrokken Niels Destadsbader: achter de schermen bij 'Tien Om Te Zien'
Lees verder

Aaron Blommaert kan niet meer rustig op de zeedijk wandelen: "Zelfs de jongens gillen"
Zondag is er die eerste langverwachte aflevering van 'Tien Om Te Zien' op VTM. Een nostalgisch hoogtepunt voor presentatoren Willy Sommers en Anne De Baetzelier, die opnieuw present tekenen. Maar het is zeker ook een mooie extra voor op de CV van jongelingen Aaron Blommaert en Laura Tesoro. Al was het kantje boordje voor die laatste. Tesoro kamt met zware stemproblemen en kreeg op doktersvoorschrift het zwijgen opgelegd. Hoe dat achter de schermen wordt opgelost, ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Lucratieve match in Koeweit ligt zo goed als vast: Rode Duivels oefenen vlak voor WK tegen Egypte
Het is enkel nog wachten op de handtekeningen vanuit Caïro. Maar Egypte wordt wellicht de laatste — lucratieve — tegenstander van onze Rode Duivels voor de start van het WK in Qatar.
Lees verder

"Als Coucke roept, kan je geen neen zeggen": Geert Hoste wordt strategisch bestuurder van Het Witte Paard
Verrassend nieuws in de Vlaamse showbizz. Geert Hoste kruipt op vraag van Marc Coucke mee achter de knoppen van Het Witte Paard in Blankenberge. Hij wordt bestuurder van het kleine imperium aan de kust en gaat vooral strategisch meedenken over nabije en verre toekomstplannen.
Lees verder

AC Milan en Club dichter bij mekaar: deal van minstens 35 miljoen euro voor De Ketelaere is nakend
Een deal tussen Club Brugge en AC Milan is nakend – helemaal rond is het nog niet. Maar dat Charles De Ketelaere (21) straks voor de Italiaanse landskampioen speelt, lijkt intussen een zekerheid.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. "Het onderzoek van de gemiste kansen": Belgische Dina werd naakt onderaan klif teruggevonden in Benidorm, moeder wil nieuw onderzoek
In de nacht van 3 op 4 november 2015 wordt de Belgische Dina Gorecki (30) naakt teruggevonden onderaan een uitkijkpunt in Benidorm, vlak bij de bar die ze uitbaatte met haar moeder. Was het een val of is er meer aan de hand? Haar Spaanse vriend Mario C. (46) was erbij en gaf achteraf maar liefst elf verschillende versies aan de Spaanse politie. Toch klasseerde het Spaanse gerecht het als een ongeluk. "Ik wil antwoorden, want wij zijn in de steek gelaten door de speurders", zegt mama Carine die nu hoopt op een eerlijke kans in ons land. Faroek Özgünes trok naar Benidorm om het "dossier van de gemiste kansen" te reconstrueren.
Lees verder

Camping met 400-tal mensen ontruimd wegens natuurbrand in zuidoosten van Frankrijk
In Castellane, in het zuidoosten van Frankrijk, is gisteravond een camping met een vierhonderdtal kampeerders uit voorzorg ontruimd voor een natuurbrand. Dat meldt de prefectuur van de regio Alpes-de-Haute-Provence.
Lees verder

"Ik verdedig je altijd bij die eikel": coach en technisch directeur Torino vliegen mekaar publiekelijk in de haren tijdens explosieve discussie
Ongeziene taferelen bij de Italiaanse club Torino. Op stage kregen coach Ivan Juric en technisch directeur Davide Vagnati het stevig aan de stok, waarbij ze mekaar letterlijk in de haren vlogen. Hun stevige discussie mondde net niet uit in een ordinaire vechtpartij.
Lees verder

Al 20.000 fans van 'F.C. De Kampioenen' tekenen petitie tegen geschrapte afleveringen: "Wij zijn toch niet allemaal racisten?"
Dat de VRT besloot om intussen al negentien afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' offline te halen, valt bij heel wat fans in slechte aarde. Daarom werd een petitie gestart. De intussen al meer dan 20.000 ondertekenaars vragen dat de afleveringen weer online gezet worden. "We zijn toch niet allemaal racisten omdat we eens lachen met de grapjes?"
Lees verder

Dit verandert er op 1 augustus
Ook aan het begin van de maand augustus komen er weer enkele nieuwe maatregelen. Zo is het vanaf volgende week maandag niet langer gratis om naar de huisarts te bellen, komt er een nieuw goedkoop krediet voor Brusselaars die hun woning renoveren en kan al wie zijn auto moet laten keuren dat weer zonder afspraak doen. Een overzicht.
Lees verder

Belangrijke Oekraïense elektriciteitscentrale in Russische handen
De op één na grootste elektriciteitscentrale van Oekraïne is in Russische handen. Een belangrijke adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky meldt woensdagavond in een interview op YouTube dat de elektriciteitscentrale in de stad Voehlehirsk door de Russen is veroverd. De kolencentrale in de regio Donetsk zou van groot strategisch belang zijn.
Lees verder

Antwerp staat al heel vroeg voor eerste 'match van het jaar': verliezen tegen Drita en seizoen is al half om zeep
Het is pas eind juli en Antwerp speelt al zijn eerste 'match van het jaar'. In de Conference League voorrondes sneuvelen tegen het bescheiden Drita is geen optie. "We moeten, willen en zullen doorgaan", zegt Antwerps CEO Sven Jaecques. "Anderzijds valt niet alles in duigen als het toch mis zou gaan."
Lees verder

NASA wil twee nieuwe helikopters naar Mars sturen die bodemstalen van planeet kunnen vervoeren
Na de succesvolle missie van de Marshelikopter 'Ingenuity' wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nog twee andere minihelikopters naar de rode planeet sturen. De twee helikopters moeten eerder genomen bodemstalen verzamelen, die vervolgens naar de Aarde kunnen worden teruggestuurd. Dat hebben de NASA en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekendgemaakt op een persconferentie.
Lees verder

WEERBERICHT. Heerlijk zomerweer, volgende week gaan we weer naar 30 graden
We genieten vandaag van heerlijk zomerweer dankzij een hogedrukgebied boven de Noordzee. Ook de komende dagen blijft het mooi, hoewel er in het oosten wel een buitje kan vallen. Volgende week gaan we zelfs opnieuw naar temperaturen van 30 graden of zelfs meer.
Lees verder

Nachtspel scouts loopt fout: brandweer moet gewond meisje uit diepe gracht redden
Een nachtspel van een scoutsgroep op kamp in Loppem (Zedelgem) is in de nacht van woensdag op donderdag in mineur afgelopen. In het pikdonker viel een 19-jarig meisje van de scoutsgroep in een drie meter diepe gracht. Het meisje zei dat ze niet meer kon bewegen en dus moest de brandweer haar komen bevrijden. Dat meldt Het Nieuwsblad.
Lees verder

Chris Rock praat over incident met Will Smith op Oscars: "Ik ben geen slachtoffer"
In maart werden de Oscars uitgereikt in Los Angeles. Niet de prijzen gingen met alle aandacht lopen, maar wel de klap die Will Smith (53) uitdeelde aan presentator Chris Rock (57). Tijdens een recente comedyshow kwam die laatste nu op het voorval terug.
Lees verder

Slang slikt vis in geheel op in zijriviertje van Ourthe in de Ardennen
Op beelden is te zien hoe een slang een vis in zijn geheel inslikt in de Ardennen. De vis probeert zich tevergeefs los te wurmen uit de kaken van de slang. De slang ligt in een zijriviertje van de Ourthe in Vecpré, Rendeux. De ringslang is een inheemse slangensoort die niet giftig of gevaarlijk is voor de mens, toch is ze zeldzaam in onze contreien. Het reptiel kan tot 120 cm lang worden.
Lees verder

LIVE (20u). Antwerp al meteen voor alles-of-niets-wedstrijd tegen Drita
• Pristina City Stadium (20u)
Lees verder