Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Tom (46) doet gooi naar wereldrecordpoging kubben: “24 uur aan één stuk het verslavende spelletje spelen”

HLN
Tom (46) doet gooi naar wereldrecordpoging kubben: "24 uur aan één stuk het verslavende spelletje spelen"
Tom Van Biesen (46) uit Merchtem staat aan de vooravond van een stevige uitdaging. Als lid van het Pasar Actief Kubbteam Opwijk gaat hij 24 uur aan één stuk kubb spelen. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. De man is niet aan zijn proefstuk toe en nam al deel aan het Belgisch kampioenschap en het wereldkampioenschap. "Maar mij echt voorbereid heb ik niet", zegt hij. "Het is geen wedstrijd en het zal aankomen op correct doseren."
Lees verder

David Harbour viel maar liefst 36 kg af voor nieuw seizoen 'Stranger Things'
De Amerikaanse acteur David Harbour (47) schittert momenteel, als personage Jim Hopper, in het vierde seizoen van de populaire Netflixreeks 'Stranger Things'. Kijkers en fans van de serie merkten al snel op dat de acteur opvallend veel gewicht verloren is, tegenover de vorige seizoenen. "Ik heb veel honger geleden", aldus Harbour.
Lees verder

OPROEP. Kocht jij een mobilhome tijdens de pandemie en heb je daar nu spijt van?
Tijdens de eerste jaarhelft van 2021 werd er volop gezocht naar (vouw)caravan, mobil- of motorhomes. Maar liefst 11 miljoen keer werd er gezocht naar een hotel op wielen, zo blijkt uit cijfers die onze redactie ontving. De eerste zes maanden van 2022 bleek nog maar de helft geïnteresseerd te zijn in een mobilhome, vermoedelijk omdat we weer makkelijk met het vliegtuig kunnen reizen. Kocht jij een mobilhome tijdens de pandemie en heb je daar nu spijt van? Of heb je net een tweedehandsmobilhome op de kop kunnen tikken en ben je nog steeds gelukkig met je aankoop?
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Actieve Van Aert martelt het peloton in wervelende beginfase, ook Pogacar koerst alert mee
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Echtgenoot van 'One Tree Hill'-actrice overleden na blikseminslag: "Ze is de liefde van haar leven kwijt"
William Friend, de echtgenoot van 'One Tree Hill'-actrice Bevin Prince, is overleden. Friend kwam zondag om het leven nadat hij getroffen werd door de bliksem. Ambulanciers probeerden twintig minuten lang om hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Hij werd 33.
Lees verder

'Cheer'-ster Jerry Harris veroordeeld tot 12 jaar cel wegens kindermisbruik
De Netflix-docureeks 'Cheer' kwam uit in 2020 en bleek meteen een grote hit. Het succes keerde echter snel om toen deelnemer Jeremiah 'Jerry' Harris (22) werd beschuldigd van seksueel misbruik en kinderpornografie. Netflix maakte bekend dat er toch een tweede seizoen zou volgen, waarin de arrestatie aan bod kwam. Dat verscheen in januari 2022. Nu is de kogel door de kerk: Jerry krijgt een gevangenisstraf van twaalf jaar.
Lees verder

Boze trucker overrijdt bijna boze boer in Nederland
Uit Nederland komen beelden van een trucker die door een blokkade van boze boeren breekt. Een actievoerder blijft voor de vrachtwagen staan, met gevaar voor eigen leven. De beelden zijn woensdag gemaakt aan de grens met Duitsland, maar het is niet duidelijk waar precies.
Lees verder

Bozar start zoektocht naar nieuwe CEO
De vacature voor de positie van directeur-generaal voor Bozar is vandaag gepubliceerd in het Staatsblad. Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten start zo haar zoektocht naar de opvolger van Sofie Lauwers. Zij overleed eind mei aan een slepende ziekte.
Lees verder

Wat gebeurt er nu na het ontslag van de Britse premier Boris Johnson?
Het schandaal rond seksueel grensoverschrijdend gedrag van Conservatief parlementslid Chris Pincher was het schandaal te veel voor Boris Johnson (57). Zijn ontslag betekent niet dat er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven, zoals in ons land het geval zou zijn. Dit is hoe de volgende Britse premier zal worden aangesteld.
Lees verder

VREG deelt boete uit aan Fluvius wegens niet naleven van kerntaken en dreigt met nog meer sancties
De Vlaamse energieregulator VREG tikt netbeheerder Fluvius op de vinger wegens het niet naleven van zijn kerntaken. De netbeheerders krijgen een boete van 700.000 euro opgelegd, en nog meer boetes dreigen.
Lees verder

Losgelaten stieren vertrappelen lopers in Pamplona: vijf gewonden
Tijdens de San Fermínfeesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn minstens vijf personen gewond geraakt tijdens het stierenrennen. Volgens de organisatoren zorgden de hoorns van de stieren niet voor verwondingen, maar werden de personen vertrappeld.
Lees verder

"Vlaamse regering krijgt in 2024 begrotingsevenwicht in het vizier"
De Vlaamse regering kan tegen het einde van de legislatuur in 2024 een begrotingsevenwicht in het vizier krijgen. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). De raad van de Vlaamse sociale partners houdt daarbij wel, net zoals de regering-Jambon zelf, het relanceplan Vlaamse Veerkracht en het Oosterweelproject buiten de begrotingsdoelstelling. De SERV houdt ook een slag om de arm, want er zijn erg veel economische en maatschappelijke onzekerheden, gaande van de inflatie tot de Oekraïnecrisis en de stijgende energiekosten.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Eén training bij Antwerp, vanavond gaan spelers raften gevolgd door barbecue
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Football Talk. Adem Zorgane verlengt bij Charleroi
Adem Zorgane heeft zijn contract bij Sporting Charleroi verlengd tot 2027. De 22-jarige Algerijnse middenvelder werd vorige zomer bij Paradou AC weggeplukt, ontpopte zich tot revelatie van het seizoen bij de Carolo's en is, dankzij zijn prestaties in de Jupiler Pro League, een habitué van de Algerijnse nationale A-ploeg geworden. (AR)
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert krijgt af te rekenen met kettingproblemen, maar sluit snel weer aan bij medevluchters
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Amerikaanse sancties tegen netwerk dat Iraanse olie verkoopt
De Amerikaanse regering heeft 15 bedrijven, schepen en personen uit Iran, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en Hongkong op de sanctielijst gezet omdat ze de sancties tegen Iran omzeilden. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Ze maken allemaal deel uit van een internationaal netwerk dat olie en andere petrochemische producten uit Iran verkoopt.
Lees verder

Romelu Lukaku haalt zich woede van Chelsea-fans op de hals met laatste Instagrampost (maar bedoelde hij het wel zo?)
Hij lag al langer niet meer in de bovenste schuif bij de fans van Chelsea, maar wellicht is Romelu Lukaku met zijn recentste Instagrampost ook zijn laatste vrienden kwijt in Londen. Al is de vraag: was het echt de bedoeling van de Rode Duivel om na te trappen naar de club waarbij hij nog steeds onder contract ligt?
Lees verder

Russisch cargoschip met "gestolen" Oekraïens graan heeft Turkse haven verlaten
De Zhibek Zholy, een schip met graan dat onder de Russische vlag vaart, heeft donderdagmiddag de Turkse kust verlaten, zo meldt de site 'Marine Traffic'. Volgens Kiev heeft het schip gestolen Oekraïens graan aan boord. De Zhibek Zholy lag sinds vrijdag aangemeerd in de Turkse haven van Karasu, aan de Zwarte Zee.
Lees verder

Amerikaanse regering pompt miljard in luchthaventerminals
De Verenigde Staten trekken bijna 1 miljard dollar uit om verouderde luchthaveninfrastructuur aan te pakken. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor de bouw van nieuwe terminals en luchtverkeerstorens.
Lees verder

Is je baas een zeemeeuw, druk-druk-druk of een etikettenplakker? Zo pak je hem of haar aan!
Maar liefst 34 soorten slechte managers beschrijft consultant en interim-manager Bart Groothuis in zijn boek 'Ziek van je baas?'. Maar ook hoe je het best met zo'n baas omgaat. "Ik wil mensen handvatten geven om te voorkomen dat het zover komt." Herken jij in je baas een zeemeeuw, een druk-druk-druk of etikettenplakkertype? Dan weet je nu ook hoe je hem voortaan moet aanpakken.
Lees verder