Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 juli 2022

Tolk José moet nog 150.000 euro ontvangen van FOD Justitie: “Het is onbetaalbaar om dit als zelfstandige aan te ve...

HLN
Tolk José moet nog 150.000 euro ontvangen van FOD Justitie: "Het is onbetaalbaar om dit als zelfstandige aan te vechten"
Gerechtstolk José D'Hoore is op z'n zachtst gezegd 'not amused' met de manier waarop FOD Justitie hem de afgelopen jaren heeft vergoed. Nog steeds wacht hij op de uitbetaling van bepaalde facturen uit 2014 en inmiddels moet hij nog 150.000 euro. "De zaak blijft maar aanslepen, waardoor ik quasi gestopt ben met te werken voor Justitie", legt hij uit.
Lees verder

Vluchter Matthews wint in Mende na fantastische remonte - Pogacar probeert Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakt niet
Michael Matthews heeft de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De 31-jarige Australiër won na een héérlijk duel met Alberto Bettiol. Pogacar probeerde Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakte niet.
Lees verder

De sfeer op camping Dreamville: haren vlechten, dutjes doen... en op zoek naar de perfecte vrouw
Op dag twee van dancefestival Tomorrowland zit de sfeer op camping Dreamville er nog altijd goed in. Wij gingen een kijkje nemen.
Lees verder

Festivalgangers halen opnieuw alles uit de kast op Tomorrowland: van kleurrijke vlechtjes tot een opblaasbare trouwring
Op dag twee van dancefestival Tomorrowland zit de sfeer op camping Dreamville er nog altijd goed in. Wij gingen een kijkje nemen.
Lees verder

BEKIJK. Pogacar neemt Vingegaard in het begin én in de finale vruchteloos onder vuur, Matthews voert nummertje op: de beste momenten van rit 14
Op papier leek de etappe naar Mende een traditionele overgangsrit te worden, maar toch was het ook vandaag weer volle bak koers in de Tour. Tadej Pogacar zette gele trui Jonas Vingegaard en diens ploeg Jumbo-Visma al snel onder druk. Daarna ontspon zich in de spits van de koers een spetterend gevecht om de ritzege ontspon, met Michael Matthews als grote triomfator. Op de lastige slotklim nam Pogacar Vingegaard vervolgens opnieuw onder vuur, maar de Deen gaf geen krimp. Bekijk hierboven de momenten van de dag.
Lees verder

Leute in het peloton: Luke Rowe haalt grapje uit met bidon
Amusante beelden van Luke Rowe in de veertiende rit van de Tour de France. De Brit van INEOS Grenadiers haalde in de verstrengelde hitte een grapje uit met zijn drinkbus. Langs het oor erin, langs de mond er uit. Ploegmaat Tom Pidcock, en velen op Twitter, konden er hard om lachen.
Lees verder

Zwaarbewapende bendes zaaien dood en verderf in Haïti: minstens 234 doden en gewonden in vijf dagen
Bij bendegeweld in een straatarme voorstad van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn tussen 8 en 12 juli minstens 234 mensen gedood of gewond geraakt. Dat blijkt zaterdag uit een balans van de Verenigde Naties.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Genk gaat de boot in tegen AEK Athene - OHL speelt gelijk tegen zusterclub Leicester City
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Een vraag voor minister Frank Vandenbroucke? Stel ze hier
Zondagmiddag is minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) studiogast in het VTM Nieuws. Hij krijgt er vragen voorgeschoteld over het apenpokkenvirus, mondmaskergebruik in het openbaar anno 2022 en de pensioenhervorming. Heb jij een vraag voor de minister? Stel ze via onderstaand formulier.
Lees verder

De vakantiejob van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: "Als we iets extra's wilden, moesten we ervoor werken"
Studenten spijzen in de zomermaanden graag hun financiën met een vakantiejob, en dat was bij onze BV's vroeger niet anders. In deze reeks vertellen ze over die eerste werkervaring uit het verleden. Vandaag: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (33), die in zijn jeugd onder meer in een zelfbedieningsrestaurant werkte. "Minstens de helft van mijn eerste loon werd gespaard. Met de rest kocht ik een lichtgroene iPod", klinkt het in 'Story'. Vakantiewerk was iets wat in zijn strenge opvoeding niet ter discussie stond. "Voor ons was het evident dat we de handen uit de mouwen staken."
Lees verder

Pogacar toont vechtlust, maar Vingegaard plakt als lijm aan z'n wiel: "Maar op een bepaald moment valt lijm uit elkaar"
Tadej Pogacar (23) heeft vandaag geen tijd kunnen terugpakken op Jonas Vingegaard, maar de titelverdediger vuurde wel een waarschuwingsschot af: hij zal elke mogelijkheid aangrijpen om de Deen onder druk te zetten. "Ik ga blijven pushen en aanvallen", klonk het strijdvaardig. Vingegaard wil op zijn beurt dan weer blijven volgen.
Lees verder

IN BEELD. Gekend volk kleurt Tomorrowland
Geen festival zonder opvallende aanwezigen. Ook op Tomrrowland vielen al heel wat bekende koppen te spotten.
Lees verder

Tachtiger die verdween uit woonzorgcentrum na drie dagen gezond en wel teruggevonden: "Hij herkende zijn zoon en zei sorry"
Louis De Keersmaecker, de tachtiger die woensdagavond verdween uit woonzorgcentrum Martinas in Merchtem, is zaterdagnamiddag gezond en wel teruggevonden. Het waren agenten van de politiezone AMOW die hem per toeval opmerkten.
Lees verder

Vastgoedmakelaars willen geen 'Topmakelaars' zijn: "Dit is antireclame voor ons beroep"
Geldwolf. Gladjanus. Poenschepper. Een vastgoedmakelaar heeft tal van stereotypen op zich kleven. Het tuchtorgaan van de vastgoedmakelaars strijdt al járen tegen dat imago, maar slaagt niet in haar opzet als productiehuizen programma's maken als 'Topmakelaars'. "Dit is antireclame voor ons beroep", klinkt het.
Lees verder

Wout van Aert: "We hadden niet verwacht dat ze het ons zo moeilijk zouden maken"
Tadej Pogacar wachtte vandaag niet tot de slotklim om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Al op het eerste klimmetje - 180 kilometer van de finish - versnelde de Sloveen. Vingegaard was even niet bij de pinken, maar meesterknecht Wout van Aert stond hem uitstekend bij.
Lees verder

LEGO maakt set van Amerikaanse serie The Office: zelfs mok van "World's Best Boss" ontbreekt niet
LEGO heeft zich gewaagd aan nog een set gebaseerd op een Amerikaanse televisieserie. Na Friends en Seinfeld brengt de speelgoedfabrikant in oktober ook The Office in blokjes uit.
Lees verder

IN BEELD. Vlechtjes zijn dé haartrend op Tomorrowland
Een outfit in mesh bezorgt je weliswaar die instant cool factor, voor je lokken zijn gekleurde haren een must. En deze people of tomorrow bewijzen dat.
Lees verder

Witte bultrug aangespoeld in Australië: gaat het om de wereldberoemde Migaloo?
Op zaterdagochtend werd het karkas van een uiterst zeldzame witte bultrug gevonden op het strand van Mallacoota, een plek in de Australische staat Victoria. Vele Australiërs vrezen dat het om de populaire walvis Migaloo gaat.
Lees verder

België koopt 30.000 vaccins tegen het apenpokkenvirus
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zaterdag een contract getekend met het Deense farmaceutische bedrijf Bavarian Nordic voor de aankoop van 30.000 vaccins die ingezet kunnen worden in de strijd tegen het apenpokkenvirus. Ze zouden vanaf het najaar geleverd worden.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. "Te weinig bereidheid": Vrancken ziet Genk de boot in gaan tegen AEK - OHL speelt gelijk tegen zusterclub Leicester City
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder