Doorgaan naar hoofdcontent

Te weinig personeel, dus kan UZ Brussel aantal jonge kankerpatiënten niet meer behandelen

HLN
Te weinig personeel, dus kan UZ Brussel aantal jonge kankerpatiënten niet meer behandelen
De afdeling kinderoncologie van het UZ Brussel moet nieuwe kankerpatiëntjes doorverwijzen wegens personeelstekort. Het gaat om kinderen die een acute behandeling moeten ondergaan. De kinderen die in nabehandeling zijn, kunnen wel nog blijven.
Lees verder

REALITYCHECK. 'Temptation Island'-deelneemster Daniëlle is mama en verleidster Kunza wil Miss België worden
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Reizen zonder een vliegtuig te nemen: dit zijn de 10 mooiste bestemmingen om met de auto te bezoeken
De lange wachttijden op Zaventem vertelden het ons al: reizen met het vliegtuig zit weer in de lift. Gek, als je weet dat tickets duurder worden en zo'n vliegreis een aanslag is op het milieu. Je kan het gelukkig over een andere boeg gooien: op deze 10 idyllische plekken waan je je in het verre buitenland. Alleen, je ontsnapt aan de chaos op de luchthaven en hoeft er geen vliegtuig voor op.
Lees verder

"Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza": 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis
Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar 'pizza' noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? "Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten."
Lees verder

Telefoongesprek tussen Israëlische premier en Palestijnse president: eerste gesprek sinds jaren
Yair Lapid, de nieuwe premier van Israël, en Mahmoud Abbas, de president van Palestina, hebben met elkaar getelefoneerd, voor het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden volgende week. Het zou gaan om het eerste gesprek tussen Abbas en een Israëlische regeringsleider sinds jaren, aldus berichten in de media.
Lees verder

Huh?! Halfnaakte man rijdt op brommobiel door centrum van Oostende
Het is snikheet. En dat vond deze man in Oostende duidelijk ook. Want hij reed wel heel schaars gekleed op zijn brommobiel door de badstad. Duidelijk is het niet te zien, maar in zijn verdediging: de man droeg wel nog een speedo.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (6). "Van Vingegaard is Pogacar nog niet af": Michel Wuyts blikt terug op nagelbijter op La Super Planche des Belles Filles
Eerste aankomst bergop in de Tour vandaag. Tadej Pogacar plantte zijn vlag op La Super Planche des Belles Filles na een razendspannende ontnoping. De Sloveen ging nog nét voorbij Jonas Vingegaard, de kopman van Jumbo-Visma maakte wel een goeie indruk. Volgens Michel Wuyts is de tweevoudige Tourwinnaar nog niet klaar met de Deen. Volg hierboven zijn analyse na de rit.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (6). "Van Vingegaard is Pogacar nog niet af": Michel Wuyts blikt terug op nagelbijter op slotklim
Eerste aankomst bergop in de Tour vandaag. Tadej Pogacar plantte zijn vlag op La Super Planche des Belles Filles na een razendspannende ontnoping. De Sloveen ging nog nét voorbij Jonas Vingegaard, de kopman van Jumbo-Visma maakte wel een goeie indruk. Volgens Michel Wuyts is de tweevoudige Tourwinnaar nog niet klaar met de Deen.
Lees verder

"Bedankt voor je vrijgevigheid": Johnny Depp doneert 800.000 dollar aan reeks goede doelen
Johnny Depp (59) was afgelopen week duidelijk in een vrijgevige bui. De 'Pirates of the Caribbean'-acteur doneerde namelijk een smak geld aan in totaal vier verschillende goede doelen. Eén van de liefdadigheidsinstellingen is bovendien gelinkt aan zijn ex-vrouw Amber Heard (36).
Lees verder

LIVE. Club Brugge wil Muriqi enkel huren, speler terug naar Italië - Cullen op weg naar Burnley
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Esporters van Club Brugge walsen over tegenstand bij start 'Counter-Strike'-zomercompetitie
Bij de start van de zomerse 'Counter-Strike: Global Offensive'-competitie zijn veel teams hervormd, wat wel eens verrassingen kan opleveren in het klassement. De betFIRST Elite Series start alvast met een 'superweek' én een statement van eClub Brugge.
Lees verder

Rusland waarschuwt opnieuw voor "harde maatregelen" als doorvoer goederen Kaliningrad niet hervat kan worden
Rusland heeft Litouwen en de Europese Unie gewaarschuwd dat het "harde maatregelen" zou kunnen nemen als de doorvoer van bepaalde goederen van en naar de Russische enclave van Kaliningrad niet hervat kan worden.
Lees verder

REACTIES. Pogacar zat al lang met de zege in zijn hoofd: "Maar Vingegaard maakte het me heel erg moeilijk"
La Super Planche des Belles Filles staat opnieuw op naam van Tadej Pogacar. De Sloveen had er al langer een plan van gemaakt om te winnen. "Al van toen het parcours werd voorgesteld in oktober."
Lees verder

Gelekte demo van Adele doet nu al stof opwaaien: "Ik haat het dat ik van je hou"
'But I want to', een nieuw nummer van Adele (34), werd nog niet officieel op de wereld losgelaten. Toch brengt de song nu al het één en ander teweeg. De zangeres zingt wel vaker over eerdere liefdesstrubbelingen, maar nu kunnen de fans niet ontcijferen over wie ze het heeft. "Het doet me pijn dat ik niet in je buurt kan zijn."
Lees verder

Gemiddelde jaarfactuur voor aardgas stijgt in juli naar hoogste niveau ooit voor gezin in Vlaanderen
Wie in juli op de commerciële markt een aardgascontract moet sluiten, mag zich aan een geschatte gemiddelde jaarfactuur verwachten van 2.728,55 euro. Dat is het hoogste niveau ooit, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.
Lees verder

Gemeentewerker Thierry rijdt met grasmaaier over twee meter lange boa constrictor: "Het is triest voor het dier"
Thierry Noul zag het pas toen het te laat was. De gemeentewerker van het Henegouwse stadje Ath was het gras aan het maaien toen hij plots een twee meter lange boa constrictor zag op duiken. "Ik remde, maar het was te laat", vertelt hij aan RTL Info.
Lees verder

Socialistische oppositiepartij Labour wil verkiezingen als Boris Johnson volgende week nog premier is
Keir Starmer, partijleider van de socialistische oppositiepartij Labour, wil nieuwe verkiezingen als Boris Johnson volgende week nog de Britse premier is. Gisteren kondigde die aan op te stappen als partijleider van de Conservatieve partij, maar hij blijft waarschijnlijk premier tot z'n opvolger aangeduid is door middel van een interne verkiezing.
Lees verder

Tandarts die verdacht wordt van moord op verloofde, vrijgelaten uit gevangenis met enkelband
De 44-jarige tandarts M.S. die verdacht wordt van de moord op haar 45-jarige verloofde en ex-piloot Robby C. uit Lummen zit sinds deze week thuis met een enkelband.
Lees verder

PORTRET. Boris Johnson zwaait af en dus ook de (jonge) first lady. Wie is 'Carrie Antoinette'?
'Carrie Antoinette', 'Princess Nut Nut' of 'die blonde'. Boris Johnson (58) is weg, en zo ook first lady Carrie Symonds (34) die - ondanks haar bijnamen - meer politiek kompas had dan haar echtgenoot, zo klinkt het.
Lees verder

Frankrijk beveelt preventieve vaccinatie tegen apenpokken aan voor risicogroepen
De Franse Hoge Gezondheidsautoriteit (HAS) beveelt preventieve vaccinatie tegen apenpokken aan voor mensen die een hoog risico lopen om met het virus besmet te raken via seksueel contact. De aanbeveling geldt voor mannen die seks hebben met andere mannen, transseksuelen met meerdere seksuele partners en sekswerkers.
Lees verder