Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

Superfan Sus (9) belooft Wout Van Aert levenslang asperges in ruil voor groene trui

HLN
Superfan Sus (9) belooft Wout Van Aert levenslang asperges in ruil voor groene trui
De Ronde van Frankrijk is nog niet halfweg, maar dat Wout Van Aert de groene trui mee naar huis neemt, is al bijna een zekerheid. En daar denkt Sus (9) uit Morkhoven net zo over. Sterker nog: de jongen wenst het truitje over te kopen van zijn superheld door hem levenslang gratis asperges van de boerderij van zijn ouders aan te bieden. Als dat geen aanlokkelijk voorstel is! "Nu maar hopen dat Van Aert toehapt", zegt mama Katrien van De Pleynhoeve.
Lees verder

Apothekers, artsen en thuisverplegers ingeschakeld bij vaccinatiecampagne vanaf september
Bij de nieuwe vaccinatiecampagne in september krijgen de apothekers, huisartsen en thuisverpleegkundigen ook een belangrijke rol. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kondigde tijdens een actualiteitsdebat in de bevoegde Kamercommissie aan dat hij hiervoor een speciaal Riziv-nummer heeft voorzien omdat het debat over de financiering nog niet afgerond is.
Lees verder

Amerikaanse droneaanval doodt IS-leider in Syrië
De leider van Islamitische Staat (IS) in Syrië is bij een Amerikaanse droneaanval om het leven gekomen. Dat melden twee officiële bronnen aan persagentschap Reuters. Ze wensen echter anoniem te blijven en geven geen details.
Lees verder

Na alle heisa heeft Lea Michele weer acteerwerk gevonden: "Droom die in vervulling gaat "
"Een droom die uitkomt is een understatement", klinkt het bij Lea Michele (35). De voormalige 'Glee'-actrice vervangt Beanie Feldstein als Fanny Brice in de Broadwayshow 'Funny Girl'. Daarmee krijgt ze de kans om haar droomrol te vertolken.
Lees verder

Oproer in Tour de France: vastgelijmde activisten versperren weg, tiende rit even geneutraliseerd
Oproer in de Tour de France. De tiende rit werd een kwartier geneutraliseerd omdat er klimaatactivisten zich hadden neergezet op de baan. Vluchter Alberto Bettiol moest zich een weg banen tussen de vastgeketende manifestanten, die zich ook aan het asfalt hadden vastgelijmd en Bengaals vuur ontstaken. De organisatie kon niet anders dan de koers even stil te leggen.
Lees verder

Oproer in Tour de France: tiende rit geneutraliseerd omdat vastgetekende activisten de weg versperden
Oproer in de Tour de France. De tiende rit is geneutraliseerd omdat er activisten zich hadden neergezet op de weg. Alberto Bettiol was net weg gesprongen uit de kopgroep en moest zich een weg tussen de vastgeketende manifestanten banen, die zich ook zouden hebben vastgelijmd aan het asfalt. De politie kwam ter plaatse om de personen van de weg te halen, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Ondertussen stopten Bettiol en de andere renners in de kopgroep noodgedwongen met koersen. Het peloton - op dat moment op ruim zes minuten van Bettiol - reed dan weer op een gezapig tempo naar de plek van het voorval om ook daar halt te houden.
Lees verder

LIVE TOUR. Klimaatactivisten ketenen zich vast op de weg, wedstrijd hervat - Bettiol solo
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. Alberto Bettiol is weggeglipt uit een kopgroep van 25 renners met onder meer Van Baarle, Kämna, Laporte en Gilbert. De wedstrijd werd even geneutraliseerd nadat klimaatactivisten zich hadden vastgeketend op de weg. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Politie zoekt man die vrouw brutaal verkrachtte op wandelpad in Laken
De politie is op zoek naar een onbekend persoon die op zondag 22 mei een vrouw verkracht heeft op een wandelpad van park L28 in Laken.
Lees verder

Dior eist 100.000 euro van Valentino, maar schiet zichzelf in de voeten: "De prijs van één couturejurk?!"
Het was op de Spaanse trappen in Rome te doen. Luxelabel Valentino hield er vrijdag een gigantisch defilé in openlucht, tot grote frustratie van Dior. Het Franse merk eist nu een schadevergoeding van haar Italiaanse rivale, omdat de modeshow naar verluidt de ingang van hun winkel geblokkeerd zou hebben. Een ding is duidelijk: veel bijval krijgt Dior niet. Integendeel. "Ze zouden zich beter focussen op het interessanter maken van hun ontwerpen, dan op zo bekrompen te zijn."
Lees verder

'Fifty Shades of Grey'-regisseur Sam Taylor-Johnson maakt biopic Amy Winehouse 'Back to Black'
Regisseur Sam Taylor-Johnson (55), bekend van de films 'Fifty Shades of Grey' en 'Nowhere Boy', werkt aan een biopic over de Britse overleden jazz- en soulzangeres Amy Winehouse. Dat meldt 'Variety'. De titel van de film is 'Back to Black', een verwijzing naar het bekendste album van Winehouse dat maar liefst zes Grammy Awards binnensleepte.
Lees verder

Coronapandemie "nog lang niet voorbij", waarschuwt WHO
De coronapandemie is "nog lang niet voorbij". Dat heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag meegedeeld tijdens een persconferentie.
Lees verder

Oliekartel OPEC ziet aanbod ook in 2023 vraag niet bijbenen
De organisatie van olie-exporterende landen OPEC verwacht ook volgend jaar nog geen ontspanning op de oliemarkt, ondanks hogere productievolumes. Dat blijkt uit een eerst prognose van het kartel voor 2023.
Lees verder

"Spieren worden gemaakt in de keuken": dit exácte regime volgde Chris Hemsworth om eruit te zien als Thor
"Voor de nieuwe Thor-film heb ik mezelf mijn meest gespierde lichaam ooit aangemeten", aldus de Australische auteur Chris Hemsworth in een interview met deze krant. Het resultaat mag er zijn, zo zien we in de Marvelprent 'Thor: Love and Thunder'. Volgens Chris is het hard werk, maar geen hongerlijden om zo'n fysiek te creëren. Maar hoe doet hij dat dan precies? Sergio Perera en Luke Zocchi, personal trainers die al vaak samenwerkten met de acteur, delen Chris' exacte menu én sportregime.
Lees verder

'James Bond-componist Monty Norman overleden
Monty Norman, de componist die verantwoordelijk is voor het wereldberoemde 'James Bond'-deuntje, is overleden. De Brit werd 94 jaar, zijn familie bevestigd z'n overlijden aan BBC.
Lees verder

Dodentol na Russische raketaanval in Chasiv Yar loopt op tot 35: dodelijkste Russische aanval tot nog toe
In het Oekraïense dorpje Chasiv Yar (Donetsk), waar Rusland zaterdag een grote raketaanval lanceerde, is de dodentol gestegen tot 35 slachtoffers. Dat maakt van deze aanval de dodelijkste tot zover.
Lees verder

VN telt meer dan 5.000 bevestigde burgerdoden in Oekraïne
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn meer dan 5.000 burgers in het land omgekomen. Volgens het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties is inmiddels van 5.024 mensen de dood bevestigd, maar ligt het werkelijke aantal vermoedelijk veel hoger. Het bureau maakt melding van 6.520 gewonde burgers.
Lees verder

F-16 raast achter vliegtuig boven Brussel (maar verklaring is geruststellend)
Meerdere mensen in Brussel keken dinsdagmiddag even vreemd op toen ze een F-16 achter een vliegtuig zagen vliegen. Al bleek het niet om een ernstig incident te gaan.
Lees verder

Jean-Claude Van Damme dit najaar te gast bij het Internationaal Komedie Festival
Het Internationaal Komedie Festival (FIFCL) in Luik ontvangt dit najaar een bijzondere gast. Niemand minder dan Jean-Claude Van Damme (61) tekent present.
Lees verder

Wild zwijn bijt strandganger in Genua: "Zoiets is nog nooit gebeurd"
Het strand is niet meteen een plek waar je een aanval van een wild zwijn verwacht, maar het overkwam wel de Italiaanse Rossana Padoan Falcone (57). Ze had vrijdagvond net een pizza gegeten toen een wild zwijn haar in de arm beet op het strand van Sturla, een wijk in Genua.
Lees verder

Ontbossing in Braziliaans Amazonewoud breekt nieuw record
De ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied heeft in de eerste helft van 2022 door de toenemende vernietiging onder het presidentschap van Jair Bolsonaro alle records gebroken. Op satellietbeelden die tussen januari en juni zijn genomen, is te zien dat 4.000 vierkante kilometer bos is vernietigd. Dat is, voor een periode van zes maanden, het meeste sinds het begin van de gegevensverzameling via de huidige methodologie zeven jaar geleden.
Lees verder