Doorgaan naar hoofdcontent

Start Ketnet Zomertour in Sint-Niklaas weggevallen door corona: “Geen team kunnen samenstellen door drukte en perso...

HLN
Start Ketnet Zomertour in Sint-Niklaas weggevallen door corona: "Geen team kunnen samenstellen door drukte en personeelskrapte in de evenementensector"
De start van de Ketnet Zomertour in Sint-Niklaas is zaterdag niet kunnen doorgaan na een corona-uitbraak bij het team voor de podiumopbouw. Verschillende mensen vielen uit en toeleverancier The Fungroup kon op korte termijn onvoldoende gespecialiseerd personeel mobiliseren om hen te vervangen. De VRT vond inmiddels wel een oplossing voor de editie van zondag in Zeebrugge.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. AA Gent klopt Midtjylland in galamatch - Anderlecht haalt het twee keer van Nordsjaelland, Esposito debuteert
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Verkeerd verbonden? Bij deze telefoonnummers uit films en series werd opgenomen
Fans van de Netflix-hitserie Stranger Things ontdekten onlangs dat het telefoonnummer dat op een busje in de serie staat echt werkt. Belden ze het nummer van pizzeria Surfer Boy Pizza, dan kregen ze een boodschap van het personage Argyle te horen. Series en films halen vaker zo'n grapje uit, maar soms krijgen fans een nietsvermoedend persoon aan de lijn. We zetten de opvallendste echte telefoonnummers in series en films op een rij.
Lees verder

Deal Twitter en Elon Musk gaat niet door, wat zijn de gevolgen?
De deal tussen Twitter en zakenman Elon Musk gaat niet door. Musk zou Twitter kopen voor 44 miljard euro, maar trekt zich nu terug. De reden? Twitter zou gelogen hebben over het aantal valse accounts. Volgens Musk zijn dat er veel meer dan de elf miljoen die Twitter beweert. Het socialemediaplatform wil het daar niet bij laten en stapt naar de rechtbank. Techexpert Kenneth Dée vertelt in VTM Nieuws over de mogelijke gevolgen voor Musk en Twitter.
Lees verder

Met zekerheid de sterkste sprinter in deze Tour, maar waar haalt Van Aert zijn inspiratie? "Toen ik klein was, vond ik sprintetappes saai"
Nathan Van Hooydock, Tadej Pogacar en niemand. U mag zelf invullen welk van deze antwoorden bij welke vraag hoort. Wout van Aert (27) is met voorsprong de beste sprinter in deze Tour. Maar aan wie heeft hij dat te danken? Wie is zijn inspiratie? En wie wordt nog zijn grootste concurrent voor groen? O ja, één van hen krijgt straks ook nog een ferm cadeau.
Lees verder

Meerdere kandidaten om Boris Johnson op te volgen: ook minister van Finaciën Zahawi kandidaat
Na minister van Transport Grant Shapps heeft ook minister van Financiën Nadhim Zahawi zich kandidaat gesteld om de nieuwe Britse premier te worden. Dat melden de Britse media. Hij riep Boris Johnson donderdag na enkele dagen van chaos openlijk op om meteen op te stappen.
Lees verder

Nu al zes kandidaten om Boris Johnson op te volgen: ook minister van Finaciën Zahawi kandidaat
Na minister van Transport Grant Shapps heeft ook minister van Financiën Nadhim Zahawi zich kandidaat gesteld om de nieuwe Britse premier te worden. Dat melden de Britse media. Hij riep Boris Johnson donderdag na enkele dagen van chaos openlijk op om meteen op te stappen.
Lees verder

Italië ontruimt overvol migrantenkamp op Lampedusa
Een overbevolkt migrantenkamp op het Italiaanse eiland Lampedusa wordt ontruimd. De regering in Rome heeft een schip gestuurd om zeshonderd migranten naar een andere plek te brengen.
Lees verder

Schietpartij met gewonden in Groningse binnenstad
Door een schietpartij in de Haddingestraat in Groningen zouden volgens de politie deze avond rond 20 uur twee mensen gewond zijn geraakt.
Lees verder

Op een drafje naar de kwartfinale: sterke Red Panthers kloppen Chili met 5-0 op WK hockey en kijken nu Oranje in de ogen
Wat op het vorige WK niet lukte – de cross-over winnen – lukte voor onze nationale hockeyvrouwen nu bijzonder vlot. Na het eerste kwart (3-0) was de wedstrijd in het Amstelveense Wagener Stadion tegen Chili reeds gespeeld. Uiteindelijk werd het 5-0. De Red Panthers kunnen zich nu opmaken voor een topaffiche in kwartfinale: dinsdagavond treffen ze voor een uitverkochte tribune grootmacht Nederland.
Lees verder

Grote brand in Rome: mondmaskers geadviseerd bij uitverkocht Maneskin-concert
Een enorme brand teistert het oosten van Rome. Door de sterke rookontwikkeling is een deel van de Italiaanse hoofdstad afgesloten en zijn twee flatgebouwen ontruimd.
Lees verder

VS beloven voor 368 miljoen extra humanitaire hulp aan Oekraïne
De Verenigde Staten beloven nog eens 368 miljoen dollar (361 miljoen euro) aan humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vandaag gemeld.
Lees verder

LIVE. Koni De Winter verlengt bij Juventus en trekt op huurbasis naar Empoli - Bongonda op zucht van Emiraten
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Duizendtal betogers houden sit-in aan Witte Huis om recht op abortus
Een duizendtal betogers is zaterdag naar het Witte Huis in Washington gestapt. Daar hebben de manifestanten een sit-in gehouden om de Amerikaanse president Joe Biden te vragen het grondwettelijk recht op abortus strenger te verdedigen. Zo riskeerden ze gearresteerd te worden, maar dat gebeurde niet. Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof een einde maakte aan het grondwettelijk recht op abortus, kunnen staten afzonderlijk beslissen of ze abortus al dan niet verbieden: verschillende staten hebben dat al gedaan.
Lees verder

Duizenden betogers houden sit-in aan Witte Huis om recht op abortus
Duizenden betogers is zaterdag naar het Witte Huis in Washington gestapt. Daar hebben de manifestanten een sit-in gehouden om de Amerikaanse president Joe Biden te vragen het grondwettelijk recht op abortus strenger te verdedigen. Zo riskeerden ze gearresteerd te worden, maar dat gebeurde niet. Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof een einde maakte aan het grondwettelijk recht op abortus, kunnen staten afzonderlijk beslissen of ze abortus al dan niet verbieden: verschillende staten hebben dat al gedaan.
Lees verder

Zwangere vrouw in Texas vecht verkeersboete aan: "Mijn baby telt als passagier"
Een zwangere vrouw uit Texas is van plan haar verkeersboete aan te vechten omdat ze op een rijstrook reed waarop enkel voertuigen met meer dan één inzittende zijn toegelaten. De vrouw argumenteert dat haar ongeboren kind immers telt als haar passagier. Ze verwijst daarbij naar de strenge abortuswetgeving in Texas, die een ongeboren kind als een individu beschouwt.
Lees verder

Biden verdedigt aanstaand bezoek aan Saudi-Arabië in opiniestuk
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn besluit om volgende week naar Saudi-Arabië te reizen zaterdag verdedigd in een opiniestuk in de Amerikaanse krant The Washington Post. Biden zegt het "strategische partnerschap met Saudi-Arabië" tijdens het controversiële bezoek te willen verbeteren. In het stuk belooft Biden ook om wel trouw te blijven aan "fundamentele Amerikaanse waarden".
Lees verder

Canada stuurt herstelde Nord Stream-turbine terug naar Duitsland, ondanks verzet Oekraïne
Canada gaat een gepareerde turbine voor de Nord Stream-gaspijplijn ondanks bezwaar van Oekraïne teruggeven aan Duitsland. In een verklaring stelt de Canadese regering dat het gaat om een uitzondering op de sancties tegen Rusland. Rusland had eerder toegezegd de levering van gas naar Europa weer te verhogen als de turbine zou worden teruggegeven.
Lees verder

Ze maakt Belgische swimwear hip: in gesprek met badmodeontwerpster Alexandra Van Remortel (34)
Bekende Vlamingen zoals Véronique De Kock, Tiany Kiriloff en Valerie De Booser pronkten al in een badpak van Alex Antwerp, het swimwearlabel van Alexandra Van Remortel (34) uit Schilde. De dertiger lanceerde haar eerste collectie pas in juli 2021 en amper een jaar later heeft het de badmodemarkt al ingepalmd. Een portret van de vrouw die badmode in het regenachtige België blits maakt.
Lees verder

REPORTAGE. Met Conner Rousseau (Vooruit) op kamp tussen de 'stutn' met choco en 110 joelende kinderen: "Ik ben nergens meer mezelf dan hier"
Tussen de 'stutn' met choco en een spelletje gazettenklop: zo treffen we Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) aan in Nieuwpoort. Hij is voor de laatste keer twee weken hoofdmonitor in De Barkentijn, het kamp waar hij zijn jonge leven sleet. "De samenleving is geen kamp. Maar ik zag hier het leven meer passeren dan sommigen in geleerde boeken."
Lees verder