Doorgaan naar hoofdcontent

Staking Ryanair treft dit weekend 59 vluchten en ruim 10.000 passagiers : “Ik voel me in de steek gelaten”

HLN
Staking Ryanair treft dit weekend 59 vluchten en ruim 10.000 passagiers : "Ik voel me in de steek gelaten"
Door de staking van de piloten bij Ryanair in België komend weekend zijn er in totaal 59 vluchten afgelast. Dat heeft VTM Nieuws vernomen. Op de luchthaven van Charleroi gaat het om 49 vluchten waarbij zo'n 9.000 passagiers getroffen zijn. Op Zaventem gaat het om 10 vluchten en 1.800 passagiers.
Lees verder

"Ik zou het altijd doen": Vingegaard houdt in volle Tour-apotheose in na valpartij Pogacar
In volle afdaling van de Col de Spandelles kwam Tadej Pogacar ietwat ongelukkig ten val op een strookje grind. Gelukkig kroop de Sloveen snel weer op de fiets, maar intussen had Jonas Vingegaard wel al een voorsprong van een tiental seconden opgebouwd. In plaats van door te zetten, wachtte de Deen op Pogacar. De tweevoudige Tourwinnaar bedankte Vingegaard met een handshake. Een mooi moment in volle Tour-ontknoping. "'Bedankt' zei Pogacar toen hij weer bij me kwam. 'Natuurlijk wacht ik', was mijn antwoord. Ik wil niet blijven gas geven als hij ten val komt. Ik zou het altijd doen", vertelde Vingegaard na de etappe.
Lees verder

IN BEELD. Indrukwekkend: eerste zeilreuzen varen Antwerpen binnen
Daar zijn ze dan, de 'kathedralen van de zee'. Na zes jaar voeren er donderdag weer Tall Ships over de Schelde richting Antwerpen. Een indrukwekkend zicht. Menig schepenspotter had dan ook postgevat langs de oevers van de Schelde ten noorden van Antwerpen om het spektakel te aanschouwen. Vanaf vrijdag zijn de Tall Ships in de binnenstad te bewonderen. Er worden honderdduizenden bezoekers verwacht.
Lees verder

Twee rottweilers bijten man op acht plaatsen, zijn eigen hondje Kenzo is overleden
In Meerbeek bij Kortenberg is een wandelaar met een hond het slachtoffer geworden van twee agressieve rottweilers. De man werd acht keer gebeten maar is weer thuis na verzorging bij de huisarts. Voor zijn hond Kenzo liep het slechter af want die overleed aan zijn verwondingen.
Lees verder

Vrouw die op rug van dolfijn klom brengt nacht door in cel: "Ze wilde het dier enkel maar aaien"
De vrouw die opgepakt is omdat ze dinsdag in de Nederlandse gemeente Zandvoort op een dolfijn probeerde te zitten, wilde het beest nooit pijn doen. Dat zegt haar advocaat. "Ze is net een grote dierenvriend en probeerde het beest te aaien." De vrouw heeft de nacht doorgebracht in een politiecel en is vanmiddag na verhoor vrijgelaten. Haar actie werd vastgelegd op video, de beelden gaan momenteel rond op internet.
Lees verder

Belgische zakenman kan twee jaar na "schijnproces" Dubai verlaten
Johan Daumerie, de 49-jarige zakenman die na een vertrouwensbreuk met een lokale zakenpartner in 2020 vast kwam te zitten in Dubai, kan het land verlaten. Vrijdag heeft de man een vlucht geboekt om in de vroege avond te landen op de luchthaven Brussels Airport. Daumerie, die zegt onschuldig te zijn, heeft bijna twee jaar vastgezeten in het emiraat, maar werd in mei vrijgesproken door een lokale rechtbank.
Lees verder

Jumbo-Visma zet de puntjes op de i: Vingegaard nog steviger in het geel na berewerk Van Aert in laatste Pyreneeënrit
Jonas Vingegaard heeft de achttiende rit in de Tour de France op zijn naam geschreven. Op de slotklim zorgde Wout van Aert ervoor dat Tadej Pogacar kraakte. De eindwinst lijkt binnen voor de Deen van Jumbo-Visma.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. "Een triomf met dank aan Van Aert": Michel Wuyts zag hoe groenetruidrager weer van goudwaarde was voor Vingegaard in spektakelrit
Ook de laatste bergrit van deze Tour de France leverde flink wat spektakel op. Wout van Aert kleurde de rit opnieuw vanaf de start en deed fantastisch werk in dienst van Jonas Vingegaard, die de Tour in een beslissende plooi legde. "Dit is een triomf met dank aan Wout van Aert, wát een prestatie andermaal", zegt Michel Wuyts in zijn analyse. Volg ze hierboven.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. "Een triomf met dank Wout": Michel Wuyts zag hoe Van Aert weer van goudwaarde was voor Vingegaard in spektakelrit
Ook de laatste bergrit van deze Tour de France leverde flink wat spektakel op. Wout van Aert kleurde de rit opnieuw vanaf de start en deed fantastisch werk in dienst van Jonas Vingegaard, die de Tour in een beslissende plooi legde.
Lees verder

Wie volgt Boris Johnson op als Brits premier? "Dit wordt geen mooi schouwspel"
"Hasta la vista, baby." Met die woorden sloot ontslagnemend Brits premier Boris Johnson zijn laatste vragenuurtje in het Britse Lagerhuis af. Zijn opvolger wordt Liz Truss (46) of Rishi Sunak (42). Zij wonnen woensdag de laatste stemronde onder de parlementsleden van de regerende Conservatieve Partij, nu is het aan de partijleden om te kiezen wie het finaal wordt. Wie maakt het meeste kans?
Lees verder

Rishi Sunak of Liz Truss, wie volgt Boris Johnson op als Brits premier? Correspondent Lia van Bekhoven: "Dit wordt geen mooi schouwspel"
"Hasta la vista, baby." Met die woorden sloot ontslagnemend Brits premier Boris Johnson zijn laatste vragenuurtje in het Britse Lagerhuis af. Zijn opvolger wordt Liz Truss (46) of Rishi Sunak (42). Zij wonnen woensdag de laatste stemronde onder de parlementsleden van de regerende Conservatieve Partij, nu is het aan de partijleden om te kiezen wie het finaal wordt. Wie maakt het meeste kans?
Lees verder

"Dat is geen water, maar zweet": hallucinante beelden tonen hoe coronatesters in China bezwijken door de hitte
Op vele plaatsen in China is het extreem warm, terwijl er nog altijd een streng coronabeleid geldt. De coronatesters blijven werken in de hitte en dat is zwaar. Ze vallen om tijdens hun job, worden ziek en geven over. De beschermende pakken van de medewerkers ademen niet genoeg. Dus gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen en daar is veel ijs voor nodig. Bekijk hierboven de hallucinante beelden.
Lees verder

Eindelijk echt liefdesgeluk voor Katie Holmes? "Dochter Suri heeft haar nieuwe vriend al ontmoet"
Er hangt nieuw liefdesgeluk in de lucht voor Katie Holmes (43). Na turbulente relaties met onder meer Tom Cruise (60) en Jamie Foxx (54) is de actrice in de armen beland van muzikant Bobby Wooten III (33). Dat het serieus is, bewijst het feit dat dochter Suri (16) al kennis met hem mocht maken. Een overzicht van haar hobbelige amoureuze parcours. "Tom is simpelweg niet geïnteresseerd in z'n dochter."
Lees verder

LIVE. Alderweireld meteen in de basis én kapitein tegen het Kosovaarse Drita
• Tweede voorronde Conference League • Bosuil • Aftrap: 19u • Alderweireld start meteen in de basis als kapitein
Lees verder

BEKIJK. Onwaarschijnlijk sterke Van Aert lost Pogacar op slotklim en Vingegaard zet de Tour volledig naar zijn hand: de momenten van rit 18
Oersterk. Buitenaards. Zo kunnen we de dag van Wout van Aert wel samenvatten. Van meet af aan trok onze landgenoot ten aanval. Onderweg pakte hij twintig (overbodige) punten in de strijd om de groene trui. Op de tweede klim van de dag, de Col de Spandelles, kwam Van Aert als eerste boven. In de afdaling ontsnapte Jonas Vingegaard aan een drama. De Deen bleef maar net recht. Tadej Pogacar viel wel, maar Vingegaard wachtte hem op. Op de slotklim verzette Van Aert nog berewerk in dienst van zijn kopman. Hij loste zelfs Pogacar. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.
Lees verder

Twee kinderen naar ziekenhuis nadat springkasteel inzakt op Markt in Torhout
Op de Markt van Torhout is donderdagmiddag een springkasteel opengescheurd en ingezakt. Op dat moment zaten er heel wat kinderen op te spelen. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden.
Lees verder

"Ik wou een kleed met positieve boodschap": prinses Delphine showt haar jurk en legt betekenis uit
Prinses Delphine (54) en haar man Jim O'Hare woonden voor de tweede keer de nationale feestdag bij. Voor haar outfit klopte de prinses aan bij Pol Vogels, een 25-jarige Antwerpse ontwerper die pas afstudeerde en nog nooit iets voor een vrouw had ontworpen. 'VTM NIEUWS' kreeg de opvallende creatie vandaag in primeur te zien.
Lees verder

Griekenland verzet zich tegen 15 procent minder gasverbruik
Griekenland heeft zich tegen het voorstel van de Europese Commissie uitgesproken om het aardgasverbruik in de Europese Unie met 15 procent te verlagen als antwoord op de verlaging van de Russische gasleveringen.
Lees verder

LIVE. Verrassende wending: doelman Verbruggen (Anderlecht) trekt dan toch niet naar Burnley
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

India verkiest vrouw uit gemarginaliseerde tribale gemeenschap tot president
Droupadi Murmu, die tot de Santhal-stam behoort, kreeg de steun van meer dan de helft van de parlementsleden volgens de gedeeltelijke resultaten die door de verkiezingscommissie werden vrijgegeven.
Lees verder