Doorgaan naar hoofdcontent

Sociale uitgaven zoals pensioenen zouden op lange bijna een derde uitmaken van het bbp

HLN
Sociale uitgaven zoals pensioenen zouden op lange bijna een derde uitmaken van het bbp
Zonder nieuwe overheidsmaatregelen zullen de sociale uitgaven oplopen tot 29,5 procent van het bruto binnenlands product in 2070 terwijl dat in 2019 nog 24,5 procent was. Die sociale uitgaven omvatten onder meer pensioenen, gezondheidszorg en werkloosheidsuitkeringen. Als we dit willen voorkomen, zal de overheid sterk moeten ingrijpen. Sterkere productiviteitswinsten en een hogere werkgelegenheidsgraad kunnen helpen om de zware last van de vergrijzing te dragen, meent de Studiecommissie voor de Vergrijzing (SCvV).
Lees verder

Verdachte opgepakt na twee verdachte overlijdens in Kinrooi: slachtoffers werden met geweld om het leven gebracht
In de Congostraat in het Limburgse Ophoven, deelgemeente van Kinrooi, zijn dinsdagvoormiddag 12 juli twee lichamen gevonden. Volgens het parket gaat het om verdachte overlijdens. Intussen is ook een verdachte opgepakt, zo bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Aftellen naar de Gentse Feesten, met politie die er helemaal klaar voor is: "We hadden zelfs te veel flikken die wilden werken in deze periode"
De Gentse Feesten, dat is een massagebeuren. Horror voor wie de veiligheid moet garanderen, zou je denken, maar de Gentse flikken zien het helemaal zitten. "Je kan nooit álles voorzien, maar we zijn wel maximaal voorbereid", zegt korpschef Filip Rasschaert. De politie is er klaar voor en kijkt er zelfs naar uit, na meer dan duizend dagen zonder feesten.
Lees verder

Ondanks stakingen was juni toch beste maand sinds begin corona voor Brussels Airport
Ondanks een reeks verstoringen door vakbondsacties, heeft Brussels Airport in juni toch het hoogste aantal passagiers sinds het begin van de coronacrisis geregistreerd. Brussels Airport kreeg in juni 1,73 miljoen reizigers over de vloer. Dat waren er meer dan dubbel zoveel als in juni 2021, maar wel nog ruim een kwart minder dan in juni 2019 (voor corona).
Lees verder

"Als ik wilde eten, moest ik in huis werken en op de kinderen passen": Mo Farah onthult in straffe docu hoe hij als kind slachtoffer werd van mensenhandel
Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. De 39-jarige Brit doet dat in een BBC-documentaire die woensdag uitgezonden wordt. Op 9-jarige leeftijd werd hij illegaal naar het Verenigd Koninkrijk gebracht, waar hij verplicht werd voor een gezin te werken. Bekijk hierboven de trailer van de indrukwekkende docu.
Lees verder

Kunstenaar van controversiële bananenkunstwerk aangeklaagd voor plagiaat
Drie jaar geleden werd Maurizio Cattelans controversiële bananenkunstwerk 'Comedian' voor 135.000 euro verkocht. Joe Morford klaagde Cattelan aan en beweert dat de wereldbekende Italiaanse kunstenaar zijn kunstwerk 'Banana & Orange' zou hebben gekopieerd. Vorige week oordeelde een federale rechtbank in Miami dat de Amerikaanse kunstenaar juridische stappen kan ondernemen tegen Cattelan.
Lees verder

Coronapiek in pc-verkopen is voorbij
Nadat de verkoop van pc's de voorbije twee coronajaren sterk was gestegen, is de trend dit jaar omgekeerd. In het tweede kwartaal kende de wereldwijde pc-verkoop zelfs de sterkste daling in negen jaar, zo zegt het marktonderzoeksbureau Gartner. Een andere analist, IDC, komt tot gelijkaardige conclusies.
Lees verder

Diesel morgen voor tweede dag op rij duurder
De maximumprijs van diesel gaat woensdag omhoog, voor de tweede dag op rij. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.
Lees verder

First lady Jill Biden onder vuur nadat ze Latijns-Amerikaanse gemeenschap vergelijkt met taco's
De Amerikaanse first lady Jill Biden (71), de echtgenote van president Joe Biden (79), heeft een golf van kritiek ontketend nadat ze Latijns-Amerikaanse inwoners van de Verenigde Staten in een speech vergeleek met taco's. Biden sprak de latino-gemeenschap toe in Texas en verwees daarbij naar de traditionele Mexicaanse snack. De uitspraak schoot bij latino's echter in het verkeerde keelgat. "Wij zijn geen taco's", aldus de Nationale Organisatie van latino-journalisten (NAHJ).
Lees verder

Videobeelden tonen hoe Cardi B fan lijkt te slaan met microfoon: "Het was geen gevecht!"
Beelden op sociale media tonen hoe Cardi B (29) voor heel wat controverse zorgt op het Wireless Festival in Londen. Wanneer Cardi besluit zich tussen het publiek te mengen, probeert een fan haar micro af te pakken. Daarop is op video te zien hoe de rapper zonder aarzelen terugslaat met haar micro. Al is daar volgens Cardi B zelf niks van aan en blijft ze het incident ontkennen op Twitter.
Lees verder

NMBS zet extra treinen in naar de kust vanwege warm weer
NMBS verwacht dat de komende dagen veel mensen de trein zullen nemen naar de kust vanwege het mooie weer. De treinmaatschappij zet daarom al zeker tot en met maandag extra Kust-Expresstreinen in, meldt woordvoerder Dimitri Temmerman.
Lees verder

Gewoonte van zout op je eten te doen kan je jaren van je leven kosten volgens nieuw onderzoek
Volgens een studie van de Tulane Universiteit van Volksgezondheid en Tropische Geneeskunde in New Orleans is er een link tussen een toevoeging van wat zout aan je eten en een vroegere dood. De studie betrok 500.000 Britten van middelbare leeftijd en werd gisteren gepubliceerd in de European Heart Journal.
Lees verder

Belgische kampioene Kim de Baat staat voor race tegen de klok om fit te raken voor Tour na val op stage: "Opgeven staat niet in mijn woordenboek"
De kus met Sanne Cant, zo luidt de afspraak, die is off limits. Daar werd al genoeg over gezegd en geschreven. Haast meer dan over Kim de Baat zelf, of over haar sprintzege op het BK in Middelkerke.
Lees verder

Het koningshuis van Jordanië: perfecte familie op de voorgrond, bittere twists achter de schermen
Koning Abdullah (60) en koningin Rania (51) van Jordanië zijn in de zevende hemel. Niet alleen heeft hun oudste dochter prinses Iman (25) zich verloofd, ook staat het vorstenpaar op punt om hun eigen dertigste huwelijksverjaardag te vieren. Één grote gelukkige familie zou je dus denken, al gaat het er achter de schermen helemaal niet zo sprookjesachtig aan toe. Hoe 'perfect' de Jordaanse royals zich ook voorstellen, achter de schermen drijven klinkende ruzies de familie uit elkaar. En koning Abdullah zit er niet om verlegen om hardhandig in te grijpen.
Lees verder

GETEST. Neemt Nissans E-Power het nadeel van elektrisch rijden weg? "Geen gedoe met laadpalen of angst om het rijbereik, maar het blijft een tussenstap"
Met de nieuwe Qashqai E-Power van Nissan rij je elektrisch maar tank je toch gewoon benzine. Een ideale tussenstap naar de elektrische wagen, of vooral een creatieve technische oplossing zonder veel echte voordelen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn licht het concept en de auto door. "Qua verbruik en emissie is dit geen mirakeloplossing."
Lees verder

Bondscoach Raoul Ehren met Red Panthers tegen Oranje op het WK hockey: "Laten zien hoe sterker, fitter en slimmer we zijn geworden"
Onze nationale hockeyvrouwen lieten op het WK in Spanje en Nederland al knap aanvallend hockey zien. In een uitverkocht Wagener Stadion in Amstelveen staan ze om 19.30 uur in kwartfinale tegenover torenhoog favoriet Nederland. "Nederland vindt het niet prettig om nu reeds op België te botsen", zegt een relaxte bondscoach Raoul Ehren.
Lees verder

Beelden tonen hoe honderden coronapatiënten in hazmat-pak worden weggeleid in China
Op sociale media circuleren beelden uit de Chinese stad Wuxi. Op de video is een rij met honderden mensen in een hazmat-pak te zien. Het zou gaan om coronapatiënten die worden weggeleid naar een quarantainegebied. In veel Chinese steden worden opnieuw strenge maatregelen ingevoerd, omdat de coronabesmettingen stijgen. Bekijk in bovenstaande video de opvallende beelden.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar ziet met Bennett nog een ploegmaat wegvallen door corona - Ploegbus van EF rijdt zich vast in startzone
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Deze maatregelen moet je baas nemen tijdens de warmte: "Vanaf 29 graden komt er een hitteplan voor bureauwerk"
Het wordt de komende dagen broeiend warm, en dat kan onaangename gevolgen hebben op je werkplek. Werkgevers moeten dan maatregelen nemen om de impact te beperken. Waaruit bestaan die precies? Vanaf wanneer moet het? En hoe zit het met telewerkers? Jobat.be vroeg raad aan arbeidsexpert Helena Muyldermans van Vlaamse werkgeversorganisatie Voka en Catherine Mairy, legal experte bij Partena Professional.
Lees verder

Een armbandje, ketting of ring die er nooit meer afkan? Permanente juwelen zijn een trend. "Kies het juiste materiaal" Opeens wil iedereen permanente juwelen. Wat zijn dat? "Je laat letterlijk de band vereeuwigen" "Er is duidelijk vraag naar". Permanente juwelen zijn een dingetje op sociale media. Iets voor jou?
Permanente make-up kenden we al. Maar nu ben je ook helemaal 'in' als je gaat voor permanente juwelen. De video's van mensen die het slotje van hun armband verwijderen om de uiteinden aan elkaar te laten lassen, volgen elkaar in sneltempo op. Ook bij ons doet de nieuwe trend het goed. "Alle dagen zitten nu al volledig volgeboekt", getuigt de Vlaamse Margot Verhille van juwelenmerk PASSERO. En ben je het juweel toch beu? Dan is doorknippen met een tang de enige uitweg.
Lees verder