Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Slachtoffer van de ‘Tinder Swindler’ krijgt dan toch geen schadevergoeding van ING

HLN
Slachtoffer van de 'Tinder Swindler' krijgt dan toch geen schadevergoeding van ING
Een van de slachtoffers van de 'Tinder Swindler' krijgt geen schadevergoeding van ING. De Zweedse Pernilla Sjöholm was naar de rechter gestapt omdat ze vindt dat de bank zijn zorgplicht niet was nagekomen toen zij in november 2018 overboekingen deed aan een ING-rekeninghouder, die later een oplichter bleek.
Lees verder

Jitske Van de Veire openhartig over het leven als plusmama: "Zij heeft gehuild. Ik heb gehuild"
"Ik zei tegen mezelf dat ik nooit verliefd zou worden op iemand die een kindje heeft." En toch is dat precies wat er gebeurde met Jitske Van de Veire (28). Al ruim een jaar lang is ze plusouder van een meisje van zeven. In een openhartig gesprek vertelt ze over hoe die nieuwe rol haar leven veranderde en hoe ze langzaamaan een band kon opbouwen met haar plusdochter. Intussen is ze helemaal gek op haar: "Maar ze heeft me heel hard getest."
Lees verder

Wat doe je best met je zonnepanelen als je verhuist? En hoe zit het met je groenestroomcertificaten?
Als je gaat verhuizen, doe je er dan goed aan om je zonnepaneelinstallatie mee te nemen naar je nieuwe woning? Of laat je best alles op zijn huidige plaats liggen? Je bent alleszins vrij om te kiezen voor een van beide opties bij een verhuis. Maar welke de interessantste is, hangt van jouw specifieke situatie af. Bouwsite Livios ging te rade bij energieleverancier Luminus om je bij je beslissing te helpen.
Lees verder

"80 procent van het aanbod in de supermarkt is ongezond": en we wéten het, maar waarom blijven we dan in die val trappen?
We weten goed genoeg dat snoepen, fastfood of kant-en-klaarmaaltijden uit de magnetron ongezond zijn. Met de beste intenties stappen we de supermarkt in en toch komen we buiten met iets uit die categorieën. "Terwijl we wéten dat gezonde voeding beter is voor ons en voor de planeet", licht voedingswetenschapper Marjolein Harbers toe. Ze onderzocht hoe en waarom we in die valkuil in de supermarkt trappen. Waar moet je zelf op letten als je inkopen gaat doen?
Lees verder

Brits koppel koopt Frans dorpje voor spotprijs van 14.000 euro: "Een huis in Engeland was te duur"
Een Brits koppel heeft een klein dorpje in Frankrijk gekocht voor amper 14.000 euro. Paul Mappley en Yip Ward, beiden 48 jaar, vonden een huis kopen in het Verenigd Koninkrijk geen optie door de torenhoge prijzen. De twee mannen zochten dan maar over de grens naar een oplossing en vonden hun geluk uiteindelijk in La Buslière, een gehucht in de Noord-Franse regio Normandië.
Lees verder

Ed Sheeran haalt als eerste artiest ooit 100 miljoen volgers op Spotify (en krijgt een t-shirt)
De Britse zanger Ed Sheeran (31), die vorig weekend nog te zien was met zijn '+–=÷x' tour in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, heeft een recordaantal van 100 miljoen volgers behaald op streamingplatform Spotify. In een video op Instagram kondigt hij het nieuws aan.
Lees verder

Ed Sheeran is eerste artiest ooit die mijlpaal van 100 miljoen volgers op Spotify behaalt
De Britse zanger Ed Sheeran (31), die vorig weekend nog te zien was met zijn '+–=÷x' tour in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, heeft een recordaantal van 100 miljoen volgers behaald op streamingplatform Spotify. In een video op Instagram kondigt hij het nieuws aan.
Lees verder

Paard zit vast met hoef in balustrade: brandweer moet dier bevrijden
Een opmerkelijk incident in Zulte donderdagochtend. Een paard kwam vast te zitten in de balustrade langs de Brugstraat. Daarom werd de straat afgesloten voor het verkeer. De brandweer moest het dier bevrijden.
Lees verder

Brugstraat afgesloten omdat paard vastzit met hoef in balustrade: brandweer moet dier bevrijden
Een opmerkelijk incident in Zulte donderdagochtend. Een paard kwam vast te zitten in de balustrade langs de Brugstraat. Daarom werd de straat afgesloten voor het verkeer. De brandweer diende het dier te bevrijden.
Lees verder

KOERS KORT. Belgische EK-selectie gebouwd rond Tim Merlier (en Yves Lampaert) - Alaphilippe tekent present in Tour of Leuven
Bij wielerteam Astana Qazaqstan Team heeft de Italiaan Christian Scaroni een contract ondertekend tot het einde van het seizoen, zo maakte het team donderdag bekend. Scaroni zat sinds maart zonder ploeg nadat Gazprom-RusVelo zijn licentie kwijtspeelde na de Russische invasie in Oekraïne. De 24-jarige wielrenner uit Brescia zal deze week nog aansluiten bij zijn nieuwe Kazachse werkgever en deelnemen aan de Ronde van Polen (30 juli - 5 augustus). "Na een zware periode in mijn carrière krijg ik eindelijk de kans om terug te keren en een contract te tekenen bij een groot team. Ik ben heel blij, het is een emotioneel en belangrijk moment voor mij", aldus Scaroni.
Lees verder

Vermoedelijke brandstichting in zuidoosten van Frankrijk: 1.200 hectare grond verwoest
In het Franse departement Ardèche, in het zuidoosten van Frankrijk, heeft een brand zowat 1.200 hectare grond verwoest. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De brand is bijna geblust, laten brandweermannen vanochtend weten. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Lees verder

Bouwsector ziet toekomst rooskleurig tegemoet, ondanks prijsstijgingen en tekort aan werkvolk
De Confederatie Bouw gaat dit jaar uit van een groei van 2,6 procent. Die groei wordt ook de komende jaren verwacht, zo blijkt uit een studie. Dat is vooral te danken aan renovaties en burgerlijke bouwkunde (het ontwerpen van gebouwen, wijken en hele stadsdelen). Die doen het effect van de fel gestegen materiaalprijzen en het tekort aan arbeidskrachten teniet.
Lees verder

Aanbevelingen voor fietsinfrastructuur aangepast aan toegenomen fietsverkeer
De Vlaamse regering past de aanbevelingen rond nieuwe fietsinfrastructuur aan aan het toegenomen fietsverkeer en de steeds populairder wordende speedpedelecs en bakfietsen. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) weten. Het gaat onder meer over de breedte van een fietspad of de keuze van de ondergrond.
Lees verder

Inflatie blijft pieken op 9,62%, voedingsprijzen stijgen door
Het leven is duur en blijft dat ook. De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in juli stabiel gebleven op 9,62%. Vorige maand bedroeg de inflatie 9,65%. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer de prijs van vlees, zuivelproducten en vliegtuigtickets is sterk gestegen. Het planbureau verwachtte nochtans dat de inflatie deze maand ging dalen. De spilindex is bovendien opnieuw overschreden, waardoor de ambtenarenlonen en sociale uitkeringen opnieuw stijgen.
Lees verder

PRIJSALARM: voedingsprijzen stijgen door, inflatie blijft pieken op 9,62%
Het leven is duur en blijft dat ook. De inflatie, die aangeeft hoe prijzig het leven is geworden, is in juli stabiel gebleven op 9,62%. Vorige maand bedroeg de inflatie 9,65%. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer de prijs van vlees, zuivelproducten en vliegtuigtickets is sterk gestegen. Het planbureau verwachtte nochtans dat de inflatie deze maand ging dalen.
Lees verder

"Scouts werden niet gehoord en maatregel was niet in verhouding": dit staat in arrest van Raad van State over scoutskamp dat ontruimd dreigde te worden
De Raad van State heeft zijn arrest gepubliceerd over het scoutskamp in het Waalse Samrée dat gisteren ontruimd dreigde te worden na overlastklachten van buurtbewoners. Volgens de Raad werden de verantwoordelijken van het kamp niet gehoord door de burgemeester voor die zijn beslissing nam, waren ze bovendien niet op de hoogte van de dreigende ontruiming en was de maatregel niet in verhouding tot de bezwaren van de buren en de gemeente.
Lees verder

Dit staat in arrest van Raad van State over scoutskamp in Samrée dat ontruimd dreigde te worden
De Raad van State heeft zijn arrest gepubliceerd over het scoutskamp in het Waalse Samrée dat gisteren ontruimd dreigde te worden na overlastklachten van buurtbewoners. Volgens de Raad werden de verantwoordelijken van het kamp niet gehoord door de burgemeester voor die zijn beslissing nam, waren ze bovendien niet op de hoogte van de dreigende ontruiming en was de maatregel niet in verhouding tot de bezwaren van de buren en de gemeente.
Lees verder

Russische wapenhandelaar niet op de hoogte van eventuele gevangenenruil met Amerikanen, zegt zijn vrouw
De Russische wapenhandelaar Viktor Boet, die in de VS in de cel zit, is er niet van op de hoogte dat hij eventueel zou worden geruild tegen twee Amerikanen die vastzitten in Rusland, onder wie basketster Brittney Griner, ploeggenote van Emma Meesseman. Dat zegt zijn echtgenote Alla Boet, nadat Amerikaanse media melding hadden gemaakt van de ruil.
Lees verder

'Stranger Things'-ster Jamie Campbell Bower heeft iets te vieren: "Al 7,5 jaar clean én nuchter"
De Britse acteur Jamie Campbell Bower (33), bekend uit 'Stranger Things', heeft op Twitter verteld dat hij intussen 7,5 jaar nuchter is na een zware verslavingsproblematiek. "Ik heb veel fouten gemaakt, maar ben dankbaar voor waar ik nu sta."
Lees verder

"Alle lichamen zijn strandlichamen": Spaans ministerie van Gelijkheid lanceert creatieve zomercampagne
Het Spaanse ministerie van Gelijkheid heeft een creatieve zomercampagne gelanceerd om vrouwen in alle soorten en maten aan te moedigen om naar het strand te gaan, met de slogan: "De zomer is ook van ons."
Lees verder