Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Schildpadjes verantwoordelijk voor salmonella-uitbraak in de VS

HLN
Schildpadjes verantwoordelijk voor salmonella-uitbraak in de VS
Schildpadden blijken de oorzaak te zijn van een salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten. De dieren zouden allemaal aangekocht zijn via dezelfde website en hebben intussen al zo'n vijftien mensen besmet. Vijf mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder

Zwitserland meet nieuw record van vriespunt ver boven de Alpentoppen
De weerballonnen zijn hoger dan ooit moeten opstijgen om nul graden Celsius te meten boven de bergtoppen in de Zwitserse Alpen. Het vorige record van 27 jaar geleden werd verpulverd.
Lees verder

Internationale migratie naar Vlaanderen trekt weer aan
De internationale migratie van en naar het Vlaamse Gewest vertoont al lange tijd een positief saldo. In 2020 was er echter een merkbare daling, als gevolg van de coronapandemie. Die werd in 2021 opnieuw uitgevlakt.
Lees verder

"Gebruik bij jonge kinderen niet te veel iso-Betadine": wondzorgspecialist wijst op de gevaren van foute wondverzorging
Dat een ongeluk gauw gebeurd is, is voor Melissa Kiopekzis geen nieuws. Als wondzorgspecialiste en manager van het Wondzorgcentrum ziet zij dagelijks wat voor onheil barbecues, keukengerei en elektrische fietsen teweegbrengen, maar ook dat die wondes vaak verkeerd verzorgd worden. Hoe doe je het dan wel goed? Ze geeft antwoord op de belangrijkste vragen en ontkracht enkele veelgehoorde foute adviezen over wondzorg. "'Aan de lucht laten drogen' is net niét goed."
Lees verder

Hoe herken je een ontstoken wonde? Specialiste wijst op de gevaren en legt uit hoe je de juiste zorg biedt
Dat een ongeluk gauw gebeurd is, is voor Melissa Kiopekzis geen nieuws. Als wondzorgspecialiste en manager van het Wondzorgcentrum ziet zij dagelijks wat voor onheil barbecues, keukengerei en elektrische fietsen teweegbrengen, maar ook dat die wondes vaak verkeerd verzorgd worden. Hoe doe je het dan wel goed? Ze geeft antwoord op de belangrijkste vragen en ontkracht enkele veelgehoorde foute adviezen over wondzorg. "'Aan de lucht laten drogen' is net niét goed."
Lees verder

Flamboyante priester die zelf al in cel zat voor diefstal wordt tijdens online mis beroofd: "Eén miljoen dollar aan juwelen gestolen"
De wekelijkse mis van Lamor Miller-Whitehead, een priester uit New York City, verliep afgelopen zondag minder sereen dan normaal. Zo werden Miller-Whitehead, bekend om zijn extravagante levensstijl, en zijn vrouw beroofd door drie gewapende mannen. Aangezien de zondagsmis gelivestreamd werd, kon alles op beeld worden vastgelegd.
Lees verder

Gasprijs stijgt tot hoogste niveau sinds begin maart
De gasprijs is dinsdag verder de hoogte in gegaan, na de aankondiging van Gazprom maandag dat er vanaf morgen minder gas zal worden geleverd via de pijpleiding Nord Stream 1. De gasprijs op de termijnmarkt piekte op 190,49 euro per megawattuur, het hoogste niveau sinds 9 maart.
Lees verder

Brits defensieministerie: "Geen info over Oekraïens oorlogsschip in haven Odesa"
Volgens het Britse ministerie van Defensie is er "geen indicatie" dat Oekraïne afgelopen weekend een oorlogsschip en een voorraad antischeepsraketten in de haven van Odesa had liggen. Rusland beweerde deze doelen zaterdag te hebben vernietigd met een precisiebombardement.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar past dan toch voor Vuelta - Ewan met succes geopereerd aan sleutelbeen
Tadej Pogacar (23) verschijnt op 19 augustus dan toch niet aan de start van de Ronde van Spanje. De Sloveen van UAE-Team Emirates zou dit jaar voor het eerst twee grote rondes in één seizoen rijden, maar z'n planning wordt aangepast. Pogacar, runner up in de afgelopen Tour, rijdt komend weekend nog de Clasica San Sebastian en neemt dan een korte break. Daarna bouwt hij via enkele eendagskoersen op richting het WK in Australië en de Ronde van Lombardije, zijn twee grote doelen in het najaar.
Lees verder

Onderzoek tegen man die werd neergestoken door stiefdochter (16): meisje werd soms tot 4 dagen opgesloten op kamer
Het parket is een opsporingsonderzoek gestart tegen de man die dit weekend werd neergestoken door diens stiefdochter. Uit de verklaringen van het meisje (16) bleek dat de man al jaren een tirannieke rol in huis speelde, en sloegen haar stoppen door. De stiefvader zal verhoord worden.
Lees verder

The American Dream: 18-jarige internet-ster met één arm gaat vol voor een carrière in de NBA
Hansel Enmanuel Donato Domínguez: 18 jaar, opgegroeid in de Dominicaanse Republiek en als kind zijn linkerarm verloren. Ondanks die tegenslag verbond Enmanuel zich deze week aan Northwestern State, een team dat uitkomt het allerhoogste niveau van het universiteitsbasketbal. Al is dat nog maar het begin. Enmanuel wil de eerste speler worden die met een ernstige beperking in de NBA speelt. The American Dream.
Lees verder

Is lymfedrainage de hype waard? "Het zorgt voor een instant strak effect én boost je immuunsysteem"
Ooit was het een medische behandeling, nu favoriet van menig celebrity voor een strakker en slanker figuur: lymfedrainage. Het zou niet alleen cellulite, vochtwallen en een dubbele kin kunnen verhelpen, het zou daarnaast ook verjongend, ontstekingsremmend én ontstressend werken. Klinkt als een wondermiddel dat schreeuwt om nader onderzoek. Wij gingen te rade bij twee experts, drie redactrices testten de behandeling uit. "Na een sessie van dertig minuten is het zware gevoel in mijn benen afgenomen, en zijn mijn benen duidelijk gladder. Zélfs iets minder opgezwollen."
Lees verder

Vrouw (59) na maand dood aangetroffen in flat, haar uitgemergelde hond waakte over haar
In Mantua, een stad in de Italiaanse regio Lombardije, heeft de politie maandag een vrouw aangetroffen die al een maand dood lag in haar appartement. Haar uitgeputte en uitgemergelde hond was bij haar.
Lees verder

Schoonmaakexperte tipt hoe je urinevlekken uit een matras krijgt
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: urinevlekken uit je matras verwijderen.
Lees verder

Wiet doet het beter? Nicolas Caeyers doet zijn beste Natalia-impressie in 'Waarheid, durven of doen'
Tijdens de tweede aflevering van 'Waarheid durven of doen' geeft Nicolas Caeyers een performance op een opzwepend nummer van Natalia.De overige BV's zijn alvast onder de indruk. "Dat gaat hier niet makkelijk worden."
Lees verder

Meunier, die zich hilarisch verkleedt op Tomorrowland, over ex-ploegmaat Neymar: "Hij is in Parijs zijn magie verloren"
Bezoekers van Tomorrowland konden afgelopen weekend een opvallend figuur tegen het lijf lopen in de Schorre. Niemand minder dan Rode Duivel Thomas Meunier mengde zich onder het volk, weliswaar (hilarisch) vermomd. De speler van Borussia Dortmund verscheen gisteren ook in het magazine Kicker met een interview, met daarin enkele interessante uitspraken over onder meer ex-ploegmaat Neymar.
Lees verder

Topsportcoördinator Rutger Smith maakt balans op na succesvolste WK atletiek ooit voor Belgen: "Thiam kan weer genieten van wat ze doet"
Queen Nafi is weer terug in het land, net als alle andere WK-medaillewinnaars. Niet dat er veel tijd is om op adem te komen want over een drietal weken wacht hen alweer het EK in München. Voor het zover is, maakt topsportcoördinator Rutger Smith van de Vlaamse atletiekliga (VAL) nog een stand van zaken op: "Als Jacques Borlée zegt: 'Ik stop ermee', dan ga ik zeker Kevin of Jonathan vragen of het hen interesseert om hem op te volgen."
Lees verder

Weer meer jobs bij Belgische kmo's
Het aantal structurele jobs bij Belgische kmo's is in de eerste helft van dit jaar weer licht gegroeid met 0,8 procent. Sinds maart 2020 - het begin van de coronacrisis - gaat het om een stijging met 1,5 procent. Er waren in juni ook opnieuw meer kmo-ondernemers die aanwierven (13,8 procent) dan kmo's met contractbeëindigingen (11,7 procent), meldt hr-dienstverlener SD Worx dinsdag.
Lees verder

Nog meer evacuaties om bosbranden in noordoosten Duitsland
Steeds meer mensen moeten evacueren vanwege de bosbranden in het noordoosten van Duitsland, waar honderden hectare natuur verloren zijn gegaan. Zo'n zeshonderd mensen in de deelstaat Brandenburg zijn in veiligheid gebracht.
Lees verder

Spelers plannen boycot na onthulling pride tenue van Australische rugby club
Zeven spelers in de Australische Nationale Rugby League (NRL) zijn van plan een belangrijke match te boycotten omdat hun team besloten heeft een gay pride tenue te dragen. Deze donderdag worden de Manly Warringah Sea Eagles het eerste team in de competitie die LGBTQ+-inclusiviteit zullen promoten. Maar de spelers werden niet betrokken bij die beslissing en enkele spelers maken bezwaar tegen de beslissing omwille van religieuze en culturele redenen.
Lees verder