Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: 6 doden en zeker 24 gewonden, dader nog niet gevat

HLN
Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: 6 doden en zeker 24 gewonden, dader nog niet gevat
Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn 6 doden gevallen. Volgens de autoriteiten zijn er ook 24 gewonden naar het ziekenhuis gebracht, maar ziekenhuizen zelf spreken van 31 gewonden. De schutter is nog niet gevat. Er zijn aanwijzingen dat hij vanop een dak geschoten heeft. Er is een geweer gevonden, maar volgens de commandant van de Highland Park Police Patrol, Chris O'Neill, wordt ervan uitgegaan dat hij nog altijd gewapend is. Dat zei hij aan de 'Chicago Tribune'.
Lees verder

Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: 6 doden en zo'n 24 zwaargewonden, dader nog niet gevat
Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn 6 doden gevallen. Er zijn ook "ongeveer twee dozijn zwaargewonden", volgens de autoriteiten. De schutter is nog niet gevat. Er zijn aanwijzingen dat hij vanop een dak geschoten heeft. Er is een geweer gevonden, maar volgens de commandant van de Highland Park Police Patrol, Chris O'Neill, wordt ervan uitgegaan dat de dader nog altijd gewapend is. Dat zei hij aan de 'Chicago Tribune'.
Lees verder

Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: 6 doden en zeker 24 gewonden, politie jaagt nog altijd op dader
Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn 6 doden gevallen. Volgens de autoriteiten zijn ook 24 gewonden naar het ziekenhuis gebracht, maar ziekenhuizen zelf spreken van 31 gewonden. De schutter is nog niet gevat. Volgens de politie vuurde hij vanop een dak en was hij heel moeilijk te zien. Er is een geweer van "zwaar kaliber" gevonden, maar volgens de commandant van de Highland Park Police Patrol, Chris O'Neill, wordt ervan uitgegaan dat hij nog altijd gewapend is. Dat zei hij aan de 'Chicago Tribune'.
Lees verder

James Cameron werkt misschien niet meer mee aan volgende 'Avatar'-films: "Ik denk dat ik uiteindelijk het stokje doorgeef"
Filmmaker James Cameron (67) bedacht in 2009 het wonderbaarlijke verhaal 'Avatar'. Door het immense succes besloot Cameron om er nog een vierdelig vervolg aan te breien. Het eerste deel daarvan verschijnt tegen het einde van dit jaar in de cinemazalen. En hoewel de delen daarna nog niet in productie zijn, staat Cameron misschien niet aan het roer.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Club traint eerste keer op stage, Mignolet: "Lang en De Ketelaere? Enkel wat grapjes heen en weer" - AA Gent verliest oefenmatch
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens naar kwartfinales dubbelspel - Kyrgios na vijfsetter in kwartfinale
David Goffin plaatste zich op Wimbledon knap voor de kwartfinales. Hij speelt dinsdag tegen Cameron Norrie - het nummer 12 van de wereld. Elise Mertens is nog actief in het dubbelspel. Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder

Camille rekent af met overspelig lief in nieuwe clip en da's een bekend gezicht
Rijzende ster Camille (21) heeft haar nieuwe videoclip op de wereld losgelaten. In 'Geen Tranen Meer' maakt ze op haar eigen manier korte metten met haar overspelige vriendje. Die wordt trouwens vertolkt door niemand minder dan '#LikeMe'-collega Maksim Stojanac (24). Het pittige poprock-nummer - dat ongetwijfeld de top van de charts zal halen - prijkt ook op de eerste plaat van Camille, die eind augustus in de rekken zal liggen. Een blik achter de schermen van de clip-opnames krijg je hier.
Lees verder

Klopjacht op schutter van 18 à 20 jaar oud: "Dader vuurde vanop een dak"
De politie is nog steeds op zoek naar de schutter na de schietpartij tijdens de parade voor Onafhankelijkheidsdag in Highland Park, een buitenwijk van Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois. Volgens de politiebeschrijving gaat het om een blanke man tussen 18 en 20 jaar oud met een wit of blauw T-shirt.
Lees verder

Extra gaswinning in Noorwegen om gastoevoer op peil te houden
De Noorse overheid stemt in met het opvoeren van de gaswinning voor een aantal grote gasvelden. Op die manier zou het Scandinavische land de opgevoerde export naar de rest van Europa langer vol kunnen houden.
Lees verder

"Wout van Aert mag gerust wat sluwer en onverbiddelijker zijn": ex-topatleet en psycholoog Kahan vindt dat gele trui nog te veel gentleman is
Wout van Aert zal snel weer winnen. Daar is ook (sport)psycholoog Nathan Kahan van overtuigd. Alleen: hij is zo lief, mijnheer. Iets meer nijdigheid mag. "'F***, ik ben tweede!': die taal moeten ook zijn benen spreken." Of hoe Van Aert misschien een beetje meer 'smeerlap' moet worden.
Lees verder

Vandenbroucke wil snel akkoord over HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de invoering van de HPV-test als begintest voor het opsporen van baarmoederhalskanker financieren indien de gewesten grotere inspanningen leveren om vrouwen te overtuigen zich te laten testen. Dat heeft hij maandag gezegd in het VRT-programma Terzake. De minister roept op tot een snel akkoord.
Lees verder

Aerosmith-zanger Steven Tyler heeft ontwenningskliniek verlaten
Steven Tyler (74) heeft z'n verblijf in een ontwenningskliniek afgerond. De zanger van Aerosmith liet zichzelf dertig dagen lang opnemen in z'n strijd tegen verslavingen. Dat meldt 'TMZ'.
Lees verder

Anderlecht haakte af op zijn looneisen, Club hapte wel toe: wie is 'Silent Giant' Cyle Larin, de nieuwe spits van blauw-zwart?
Opnieuw een nieuwe spits voor Club Brugge. Cyle Larin (27) tekende tot 2024 - hij was transfervrij. Anderlecht lag op de loer en ook andere clubs toonden interesse. Maar het is geen toeval dat hij voor Club kiest. Maak kennis met een bescheiden jongen die eerder in ons land speelde en thuis niet veel had. "IJshockey was te duur, we hadden dat geld niet."
Lees verder

Manu Lecomte leidt Belgian Lions in slotfase voorbij Servië naar verdiende stuntzege
Stuntzege van de Belgian Lions op de slotspeeldag van de eerste WK-kwalificatieronde. De 73-74 overwinning tegen Servië was zoveel mooier dan de forfaitzege waarop de Lions reglementair recht hadden na de technische lichtpanne en na de onbegrijpelijke beslissing van de FIBA om de wedstrijd één dag later verder af te werken.
Lees verder

Stuntzege: Belgian Lions triomferen ook met dag vertraging in Servië
Stuntzege van de Belgian Lions op de slotspeeldag van de eerste WK-kwalificatieronde. De 73-74-overwinning tegen Servië was zoveel mooier dan de forfaitzege waarop de Lions reglementair recht hadden na de technische lichtpanne en na de onbegrijpelijke beslissing van de FIBA om de wedstrijd één dag later verder af te werken.
Lees verder

Italiaanse regering roept noodtoestand uit vanwege droogte in vijf noordelijke regio's
De Italiaanse regering roept vanwege de ernstige droogte de noodtoestand uit in vijf regio's van het land. Dat heeft de ministerraad maandagavond besloten, meldt het kabinet van premier Mario Draghi.
Lees verder

Getuigen vertellen over wilde paniek bij schietpartij in Highland Park: "Ik verstopte mijn zoontje in een afvalbak"
Verschillende mensen die getuige waren van de schietpartij in Highland Park bij Chicago, hebben verteld over de wilde paniek die ontstond nadat een dolle schutter het vuur opende op een parade ter ere van Independence Day. Daarbij vielen zes doden en zeker 24 gewonden.
Lees verder

Beelden tonen het exacte moment waarop publiek schoten hoort tijdens parade
Een twintigtal luide knallen. Eerst blijft iedereen verstijfd zitten, maar dan breekt er toch paniek uit tijdens de 4 juli-parade in Highland Park, een buitenwijk van Chicago. Achteraf zou blijken dat een jonge schutter het vuur opende vanop een dak in de buurt. Deze beelden tonen het exacte moment waarop het publiek de schoten hoorde.
Lees verder

Pitcoins? Zonder de nieuwe features is 'F1 2022' weer een parel van een game
De laatste ronde van de GP van Abu Dhabi: Max Verstappen krijgt – al dan niet met een beetje hulp van de wedstrijdleiding – een unieke kans om Lewis Hamilton in te halen. De Nederlander twijfelt niet en komt een dikke minuut later verdiend als wereldkampioen over de streep. Geen enkele game die zo'n scenario kan overtreffen ... En toch keken we reikhalzend uit naar 'F1 2022', al is het maar omdat de F1-games van Codemasters jaar na jaar indruk maken.
Lees verder

Football Talk. Stroeykens tekent nieuw contract bij Anderlecht - "Speler uit de Premier League (29) opgepakt op verdenking van verkrachting"
Een 29-jarige een speler uit de Premier League is vandaag opgepakt op verdenking van verkrachting. Dat schrijft The Telegraph. De naam van de speler, die nog steeds vast zit, kan om juridische redenen niet worden genoemd. Wel is bekend dat het om een international gaat. De speler is opgepakt in zijn woning in Barnet, in het noorden van Londen. De verkrachting zou vorige maand hebben plaatsgevonden. De Metropolitan Police vertelde BBC Sport: "Op 4 juli werd bij de politie aangifte gedaan van verkrachting van een vrouw van in de twintig. Er werd gemeld dat de vermeende verkrachting plaatsvond in juni 2022. Het onderzoek naar de omstandigheden loopt nog.
Lees verder