Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

Russische buitenlandminister Lavrov aanwezig op G20 in Bali

HLN
Russische buitenlandminister Lavrov aanwezig op G20 in Bali
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is vrijdagochtend op Bali aangekomen voor de langverwachte besprekingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G20. "Lavrov zal bilaterale gesprekken voeren, de pers toespreken en daarna vertrekken", meldt zijn woordvoerder. Hij zal het officiële diner en de namiddagsessie niet bijwonen.
Lees verder

LIVE. Japanse ex-premier Shinzo Abe neergeschoten tijdens toespraak: toestand zorgwekkend, schutter opgepakt
De voormalige Japanse minister-president Shinzo Abe (67) is vrijdag neergeschoten toen hij een speech hield in de stad Nara, in het westen van Japan. De politicus zou geraakt zijn in zijn linkerborst en in zijn nek. Volgens de huidige Japanse premier Fumio Kishida is de toestand van Shinzo Abe "zeer ernstig". De schutter, een man van in de veertig jaar, is opgepakt.
Lees verder

Grollen met zus Lisa, veel nootjes en een mooie zangstonde: achter de schermen met Metejoor
Gisterenavond gaf Metejoor zijn allereerste 'Sunset Concert' in het Q-Beach House in Oostende. Showbits-reporter Desna volgde Metejoor op de voet en sprak hem backstage. Ontdek hoe deze hectische avond eraan toe ging achter de schermen in deze Showbits-video!
Lees verder

Nog maar eens aanslag tegen familie kickbokser Jamal Ben Saddik
Vannacht werd opnieuw een aanslag gepleegd tegen de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Na woningen in Borgerhout en Borsbeek, die een link hebben met Ben Saddik, werd in de nacht van donderdag op vrijdag een woning in de Sint-Rochusstraat in Deurne geviseerd. Het gaat om een explosie aan Bens Handcarwash. Die was tot voor kort eigendom van iemand uit de familie Ben Saddik.
Lees verder

Mick Jagger haakt in op sneer van boze Nederlandse fan: "Blij dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer"
The Rolling Stones-zanger Mick Jagger (78) heeft donderdagavond met een grap én in het Nederlands gereageerd op de ophef rond het afgelaste concert van de band. Eerder ging een opmerking van Corry, een boze fan, het internet rond. "Voortaan ga ik naar Frans Bauer", liet ze optekenen. "Die is nooit ziek." Commentaar die Jagger blijkbaar gehoord heeft.
Lees verder

Mick Jagger haakt in op virale video van boze Nederlandse fan: "Blij dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer"
The Rolling Stones-zanger Mick Jagger (78) heeft donderdagavond met een grap én in het Nederlands gereageerd op de ophef rond het eerdere afgelaste concert van de band. Een tirade van Corry, een boze fan, ging toen het internet rond. "Voortaan ga ik naar Frans Bauer", liet ze optekenen. "Die is nooit ziek." Commentaar die Jagger blijkbaar gehoord heeft.
Lees verder

Britse ex-premier Theresa May haalt beste danspasjes boven op avond dat Boris Johnson aftreden bekend maakt
Ex-premier Theresa May liet donderdagavond haar beste, ietwat houterige, danspasjes zien. Dat deed May nadat premier Boris Johnson bekend maakte af te treden. Ze was samen met haar man, Philip May, op het Henley Festival in Oxfordshire. In 2018 liet May al eens haar danspasjes zien. Dat deed ze tijdens het congres van de Conservatieven.
Lees verder

Een derde van de Belgische kmo's kijkt positief naar de toekomst ondanks vrees voor economische recessie
Ondanks de huidige vrees voor een economische recessie, blijft een derde van de Belgische kmo's (31 procent) met een positieve blik kijken naar de komende maanden. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van het hr-dienstenbedrijf Acerta en de werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg, waarin ze 502 kmo's bevraagd hebben.
Lees verder

Al meer dan twee minuten achterstand, maar Jumbo-Visma blijft geloven in Roglic als kopman: "Niemand vecht zoals Primoz"
Jumbo-Visma blijft geloven in Primoz Roglic (32). De Sloveen blijft net zoveel kopman als Jonas Vingegaard (25) in deze Tour, ook al heeft hij al twee minuten extra aan de broek. "Primoz is de beste renner van de wereld. Zo iemand geef je niet snel op."
Lees verder

Trek je erop uit deze zomer? Van deze verzekeringen geniet je via je kredietkaart
Wie een reis vastlegt, boekt daar vaak ook al dat unieke vakantiehuis of hotel bij. Maar op voorhand boeken houdt ook financiële risico's in, want onverwachte omstandigheden, zoals een geannuleerde vlucht of plotse ziekte, kunnen je reisplannen dwarsbomen. Voordat je een extra reis- of annulatieverzekering neemt om je hiertegen te beschermen, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt zonder dat je het beseft. Spaargids.be maakt een overzicht.
Lees verder

"Goedkoop is LVMH (Louis Vuitton) nooit. Maar het hoge prijskaartje houdt de kopers niet tegen": zo kun ook jij als belegger mee genieten van luxeproducten
Bedrijven kunnen op twee manieren veel geld verdienen. Ofwel verkopen ze hun producten of diensten zo goedkoop dat niemand het nodig vindt om bij de concurrentie aan te kloppen. Denk maar aan Aldi, Lidl, Ikea of Ryanair. Ofwel brengen ze exclusieve merken op de markt die zo duur zijn dat slechts een selectief gezelschap ze kan kopen. Maar die klanten zijn wel bereid om voor die luxe-producten diep in de buidel te tasten. Onze geldexpert Pascal Paepen gaat op zoek naar beursgenoteerde bedrijven uit het luxesegment waar je ook als kleine aandeelhouder mooi aan kunt verdienen.
Lees verder

"Bij Mercedes-Benz betaal je minder dan 5 keer de winst": onze geldexpert geeft advies om te beleggen in luxe
Bedrijven kunnen op twee manieren veel geld verdienen. Ofwel verkopen ze hun producten of diensten zo goedkoop dat niemand het nodig vindt om bij de concurrentie aan te kloppen. Denk maar aan Aldi, Lidl, Ikea of Ryanair. Ofwel brengen ze exclusieve merken op de markt die zo duur zijn dat slechts een selectief gezelschap ze kan kopen. Maar die klanten zijn wel bereid om voor die luxeproducten diep in de buidel te tasten. Onze geldexpert Pascal Paepen gaat op zoek naar beursgenoteerde bedrijven uit het luxesegment waar je ook als kleine aandeelhouder mooi aan kunt verdienen.
Lees verder

"Milan, ik zeg ja!": Charles De Ketelaere wil naar AC Milan ondanks bod van 35 miljoen van Leeds
"Milan, ik zeg ja!" Zo kopt La Gazzetta dello Sport vandaag. Club Brugge heeft een concreet bod van Leeds United voor Charles De Ketelaere (21) op tafel liggen, maar de aanvaller heeft geen trek in een avontuur bij de Engelse traditieclub. CDK heeft zijn zinnen op AC Milan gezet... en dus dient blauw-zwart te weigeren. "De transfer komt dichterbij", titelt de roze Italiaanse sportkrant ook.
Lees verder

VHS-videobanden lijken populair verzamelobject te worden
VHS-banden lijken weer een gewild verzamelobject te zijn. De afgelopen maanden zijn tijdens veilingen forse bedragen neergeteld voor videobanden. Bij veilinghuis Heritage Auctions ging een band met daarop de film 'Back to the Future' voor 75.000 dollar (bijna 73.800 euro) van de hand, terwijl voor exemplaren van 'The Goonies' en 'Jaws' respectievelijk 50.000 en 32.500 dollar werd betaald.
Lees verder

Kim Kardashian draagt tourdata mét Belgische stop op haar achterwerk
Opvallend is ze sowieso, de derrière van Kim Kardashian (41). Maar deze week in Parijs, des te meer. Kim droeg een aanspannend broekje met verschillende tourdata op. En er stond ook een stop in de Belgische stad Sint-Niklaas bij.
Lees verder

Van "hij speelt met onze ballen" tot "een beetje dom": véél bewondering, maar ook vraagtekens bij de krachttoer van Van Aert
Wout van Aert nam gisteren afscheid van de gele trui in de Tour, maar dat heeft iedereen geweten. Zowat het hele peloton was met verstomming geslagen door het nummertje dat onze landgenoot gisteren opvoerde richting Longwy. Een bloemlezing van de beste reacties, met Tom Pidcock op kop: "Hij speelt met onze ballen." Toch werden er ook her en der vragen gesteld bij de actie. "Het was geweldig om naar te kijken, maar ook een beetje dom."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Extra motivatie voor gele Pogacar op La Planche des Belles Filles: "Mijn verloofde wacht op de top"
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

Vooruit: "Diependaele heeft veel geld, maar wat doet hij voor sociale woningbouw? Niets"
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) beschikte in 2021 over een budget van 1,77 miljard euro voor sociale woningbouw. Tegen het einde van het jaar schoot daar nog 1,10 miljard euro van over. Dat stelt Vlaams parlementslid Maxim Veys van oppositiepartij Vooruit aan de kaak in zijn reactie op de nieuwe toename van het aantal kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning. "Deze minister heeft veel geld, maar wat doet hij? Niets", zegt Veys.
Lees verder

Cyriel Dessers, met volle goesting weer voetballer bij Racing Genk, houdt alle opties open: "Feyenoord was mooiste jaar, maar ben hier niet met tegenzin"
De 'held van Rotterdam' is terug in Genk. Het voelt gek om Cyriel Dessers (27) weer in het shirt van Racing te zien rondlopen. "Het is anders, maar ook weer niet", lacht de spits. Oud en wijs genoeg om zich niet meer te laten meeslepen met de gekte van de transferperiode. Al houdt hij alle opties open. "Malacia naar Manchester United, Sinisterra naar Leeds. We zullen zien of dat iets voor mij verandert."
Lees verder

Aantal vacatures opnieuw licht gestegen in juni, sterke stijging op jaarbasis door mismatch tussen werkzoekenden en werkgevers
De VDAB heeft in juni 34.908 vacatures aangemeld gekregen. Dat zijn er 3,4 procent meer dan in juni 2021, zo meldt Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) vrijdag. De voorbije maanden lag dat stijgingspercentage steevast een heel pak hoger. Maar wie naar de cijfers van de voorbije twaalf maanden kijkt, ziet wel nog steeds een recordcijfer en een toename met meer dan 40 procent in de tabellen staan.
Lees verder