Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juli 2022

Roger (93) sterft nog voor proces over moord op echtgenote: assisenzaak wordt geannuleerd

HLN
Roger (93) sterft nog voor proces over moord op echtgenote: assisenzaak wordt geannuleerd
In het ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge is de 93-jarige man uit Waregem overleden die op 3 februari 2022 zijn 87-jarige echtgenote in hun woning in de Churchillaan om het leven bracht, overleden. Dat betekent dus dat er geen proces meer komt over de moord.
Lees verder

VN: "Helft van de mensheid leeft in gevarenzone door klimaatopwarming"
De helft van de mensheid leeft in de gevarenzone door de klimaatopwarming. Dat heeft Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, gezegd in een videoboodschap. Hij deed dat naar aanleiding van de Petersberg Climate Dialogue (PCD13) in Berlijn, een klimaatconferentie waar vertegenwoordigers van 40 landen samenzitten.
Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Thiam maakt uitstekende beurt in het verspringen, maar concurrente Vetter beperkt de schade
Tussen 15 juli en 24 juli vindt in Eugene (Oregon, Verenigde Staten) het WK atletiek plaats. Wat doen onze Belgen? En sneuvelen er wereldrecords? In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.
Lees verder

PORTRET. Juul Kabas, de volkszanger die zelfs de nonnen aan het dansen kreeg en vannacht plots stierf aan de zijde van z'n vrouw
"'t Zijn zotten die werken', zong hij op z'n grote hit uit 1980, maar ook zelf zat Juul Kabas - het alter ego van Julien Deckx - nooit een dag stil. Hij verdiende de kost in een meubelfabriek, baatte jarenlang in Retie een populair café uit met z'n echtgenote Annie en bracht 60 singles, 7 langspeelplaten en 9 cd's op de markt. Dit jaar zou er een nieuw album verschijnen, al zal de zanger dat zelf niet meer meemaken. Op z'n 77ste overleed hij zondagnacht aan een hartaderbreuk. Erg plots, in bed, naast z'n echtgenote. Goeie vriend Paul Stappaerts (81), schetst een portret van het prototype van de creatieve, vrolijke volkszanger. "Tussen de mensen voelde hij zich op z'n best."
Lees verder

Amerikaanse vrouw ontwaakt na twee jaar uit coma en identificeert broer als aanvaller: "Hij liet haar voor dood achter"
Een vrouw uit de Amerikaanse staat West Virginia is na meer dan twee jaar wakker geworden uit een coma en heeft haar broer geïdentificeerd als haar aanvaller. De 51-jarige Wanda Palmer vertelde in een getuigenis aan de politie dat haar broer haar in juni 2020 voor dood zou hebben achtergelaten nadat hij haar ernstig verwondde met een bijl.
Lees verder

Armstrong en co denken dat er iets niet juist zit bij Jumbo-Visma: "Ik zou het échte verhaal achter de opgave van Roglic wel eens willen weten"
In z'n podcast 'The Move' hebben Lance Armstrong en ex-ploegmaat George Hincapie het uitgebreid gehad over de pechdag die Jumbo-Visma gisteren beleefde in de Tour de France. Het duo toont zich vooral kritisch voor Primoz Roglic, die al voor de start van de vijftiende rit besliste om uit de Tour te stappen.
Lees verder

"Ik ben blij dat Mo Farah zijn verhaal met de wereld deelde. Het kan voor verandering zorgen": Bashir Abdi over de getuigenis van zijn goede vriend en zijn bronzen WK-medaille
Met een bronzen medaille in z'n hand en een WK-premie van 22.000 dollar op z'n bankrekening, beseft marathonloper Bashir Abdi maar al te goed welke kansen hij als vluchteling in België kreeg en greep. Zeker na het treurige verhaal dat z'n goede vriend en succesatleet Mo Farah vorige week in de openbaarheid bracht. "Ik werd nooit gesmokkeld of onderdrukt, maar veel andere kinderen zijn wel in verkeerde handen gevallen."
Lees verder

Muzikaal duo Suzan en Freek verloofd
Ze vormen al een tijdje een koppel én een muzikaal duo, maar binnenkort zijn Suzan en Freek ook man en vrouw. De Nederlandse zangers zijn verloofd, zo laten ze weten via sociale media.
Lees verder

Waterspelletjes, terrasjes en een dagje strand: zo genoot u van de stralende zon
De hitte is niet al kommer en kwel, want veel mensen genieten gewoon van een extra zomerse zomerdag. Maar wel liefst bij een fontein, een plas, een zwembad of de zee. Waar water was, was volk vandaag. Wie wilde sporten, moest er vooral vroeg bij zijn.
Lees verder

Rusland spande al 200 strafzaken aan tegen critici inval Oekraïne
Sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne hebben de Russische autoriteiten al tweehonderd strafzaken aangespannen tegen critici van de oorlog. Dat heeft de Russische mensenrechtenadvocaat Pavel Tsjikov maandag gemeld op berichtendienst Telegram. In de meeste zaken wordt daarbij een beroep gedaan op de nieuwe wet die het in diskrediet brengen van het Russische leger strafbaar maakt.
Lees verder

Belg zoekt steeds vaker verfrissing bij de warmtepomp: "Een draagbare airco verbruikt ruim 3 keer zoveel"
De zomers in ons land worden steeds warmer, zo kon u eerder lezen op HLN.be. Steeds meer Belgen kiezen dan ook voor een luchtkoelingssysteem in hun woning. En daar lijken warmtepompen de fakkel van airconditioning stilaan over te nemen.
Lees verder

"Zo'n weg afgelegd naar een beter leven, om dan hier vermoord te worden": ex-vrouw kan niet begrijpen waarom Hakim dood moest
Hakim Mutyaba (53), de man die zondagochtend bij wijze van 'grap' of door kwaad opzet in het water werd gegooid vanop de Lousbergbrug, is verdronken. Dat wijst de autopsie uit. Zijn ex-vrouw is er het hart van in. "Hakim deed geen vlieg kwaad en had hier een mooi leven opgebouwd. Waarom moest dit gebeuren?", vraagt ze zich af.
Lees verder

Interactief drama 'As Dusk Falls': geavanceerde mechanieken vertellen een doorsnee verhaal
Speel een videospelletje, en leer tijdens de rit misschien jezelf wat beter kennen: dat is een van de ideeën waarmee nieuwe Xbox-titel 'As Dusk Falls' zichzelf wil differentiëren van andere interactieve drama's. Naast een bedenkelijke visuele vormgeving en een verhaal dat de clichés warm serveert.
Lees verder

Tanzania stelt twintig gevallen van leptospirose vast
De mysterieuze ziekte die opdook in het Oost-Afrikaanse land Tanzania blijkt leptospirose te zijn, een bacteriële ziekte die door knaagdieren wordt overgedragen. Dat meldt de minister van Volksgezondheid Ummy Mwalimu. Er stierven al drie mensen aan de 'rattenziekte'.
Lees verder

Regulering van de markt heeft geleid tot goedkopere prijzen, maar telecom blijft duur in België
De maatregelen die sinds 2018 genomen werden om de Belgische telecommarkt beter te reguleren, hebben voor de consument geleid tot meer keuze en betere prijzen. Ondanks die evolutie liggen de prijzen wel nog altijd hoger dan die in het buitenland. Dat meldt de telecomregulator BIPT maandag.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Volgt Kim Huybrechts het goede voorbeeld van Dimitri Van den Bergh?
Dag drie op de World Matchplay. Kim Huybrechts opent vanavond zijn eerste ronde tegen Dave Chisnall. Stoot onze landgenoot, net zoals Dimitri Van den Bergh, door naar de tweede ronde? Volg alle actie in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Groep kinderen getroffen door hitteslag in chirolokalen in Koekelare: medisch rampenplan afgekondigd
In de Ichtegemstraat in Koekelare is het medisch rampenplan afgekondigd nadat verschillende kinderen werden getroffen door een hitteslag, een zware zonneslag. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
Lees verder

Groep kinderen getroffen door hitteslag in lokalen van Chiro in Koekelare
In de Ichtegemstraat in Koekelare is het medisch noodplan afgekondigd nadat verschillende kinderen werden getroffen door een hitteslag, een zware zonneslag. De hulpdiensten rijden op dit moment met meerdere ambulances richting de chirolokalen waar het gebeurde. De brandweer zal een tent opstellen en water uitdelen om de lichaamstemperatuur van de kinderen zo snel mogelijk naar beneden te krijgen.
Lees verder

40 kindjes lopen maandag verloren aan kust
Op het strand van Raversijde was het vandaag zweten, ook voor de redders. Iedereen zat in zee, wat het quasi onmogelijk maakte om iedereen goed in de gaten te houden. Opvallend veel huilende mama's waren ook op zoek naar hun kind, want in totaal liepen 40 kinderen verloren. Ze werden allemaal teruggevonden.
Lees verder

De Moor: "Noodopvang van Oekraïense vluchtelingen decentraliseren lost probleem niet op"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) is op zich niet gekant tegen het decentraliseren van de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Maar dat zal volgens haar niets veranderen aan het fundamentele probleem, namelijk de doorstroming naar structurele opvang in de regio's. Dat heeft de Moor in de Kamer verklaard.
Lees verder