Doorgaan naar hoofdcontent

Renner aangereden tijdens wielerwedstrijd, slachtoffer afgevoerd naar ziekenhuis

HLN
Renner aangereden tijdens wielerwedstrijd, slachtoffer afgevoerd naar ziekenhuis
Een wielerwedstrijd bij de elite zonder contract in Borsbeke bij Herzele is stilgelegd na een ongeluk. Een renner is er aangereden en gewond weggevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Musonda jr., die nog steeds spoorloos is bij Zulte Waregem, reageert: "Stap voor stap werken aan comeback, misschien wel in Spanje"
Wat is er aan de hand met Charly Musonda jr. (25)? Onze landgenoot trainde drie weken geleden voor het laatst mee bij Zulte Waregem, sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Bij het Spaanse Marca doorbreekt de Belg wel de stilte: "Laat de mensen maar praten."
Lees verder

BEKIJK. Vroege vluchter Van Aert sprokkelt punten én fungeert even als waterdrager, Jungels rondt solo af: dit waren de momenten van de negende etappe
Hij vertrok op 64 kilometer van de streep. En hij hield stand. Een ijzersterke Bob Jungels rondde een straffe solo af. Wout van Aert sprong mee in de vroege vlucht en sprokkelde punten voor het groen. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de negende etappe in de Tour.
Lees verder

Faeröer willen dolfijnenjacht beperken tot 500 dieren per jaar
De Faeröer hebben zondag aangekondigd dat ze het aantal witflankdolfijnen dat de inwoners mogen doden, voorlopig willen beperken tot 500 per jaar. Dat heeft de regering van de autonome Deense regio aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Kunnen de Red Flames IJsland verslaan in openingswedstrijd?
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

"Op een bepaald moment dronk ik drie flessen cognac per dag": Pete Townshend van 'The Who' blikt terug op bewogen leven
'I hope I die before I get old', schreef hij ooit in de klassieker 'My Generation' van The Who, maar ondertussen is de gitarist van de groep, Pete Townshend, toch al 77 geworden. "Hoewel, ik beschouw mezelf niet als oud", zegt hij. De muzikant blikt terug op een zeer bewogen leven, met onder meer een stevige verslaving aan alcohol, cocaïne en heroïne. Dat hij twee bandleden verloor aan dezelfde problematiek, hakt er nog altijd diep in. "Alles heb ik gedaan om onze drummer ervan af te helpen, maar hij stikte in zijn eigen braaksel."
Lees verder

Novak Djokovic verslaat Nick Kyrgios en schrijft Wimbledon voor de zevende keer op zijn naam
Novak Djokovic is andermaal de beste op het gras van Wimbledon. Het is al de zevende eindoverwinning in Londen voor de 35-jarige Serviër. In de finale versloeg hij Nick Kyrgios na vier sets. 4-6, 6-3, 6-4 en 7-6 waren de setstanden. Voor enfant terrible Kyrgios was het zijn eerste grandslamfinale.
Lees verder

LIVE. Evenwichtig begin, grote kansen blijven vooralsnog uit
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. Greg Van Avermaet over 'cadeau' van ploegmaat Jungels: "Na twee verloren jaren staat hij er weer"
"Een serieuze cadeau van Bob voor de ploeg." Zo omschrijft Greg Van Avermaet de knappe ritzege van Bob Jungels in de Tour de France, en dat na een solo van liefst 64 kilometer. Ook Wout van Aert toonde zich opnieuw. "Zijn groene trui is zo goed als binnen."
Lees verder

'Glee-acteurs' herdenken Naya Rivera op haar tweede sterfdag: "Ik mis je nog elke dag"
Het is ondertussen al twee jaar geleden dat 'Glee'-actrice' Naya Rivera overleden is. Rivera, die de rol van Santana Lopez speelde in de serie, verdronk op 8 juli 2020 terwijl ze een boottochtje met haar zoon Josey (toen 4) maakte op Lake Piru nabij Los Angeles. Haar collega's uit de reeks zijn haar echter wel nog steeds niet vergeten. Dat blijkt uit een reeks berichten op sociale media.
Lees verder

Advocaat Bannon: "Steve Bannon wil nu toch getuigen voor parlementscommissie"
Steve Bannon, een vertrouweling en voormalig adviseur van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is nu toch bereid om te getuigen voor de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt. Dat heeft zijn advocaat laten weten in een brief aan de commissie.
Lees verder

Jambon eist een "vrij Vlaanderen" tijdens speech Vlaamse feestdag: "Richt nu het beleid naar de regio's, dat kan niet wachten tot 2024"
Op de vooravond van de Vlaamse nationale feestdag sprak Vlaams minister-president Jan Jambon over de kracht van Vlaanderen en benadrukte hij de noodzaak om zo veel mogelijk bevoegdheden naar de regio's te trekken. Vorig jaar ging het overgrote deel van de speech nog over corona en de gevolgen daarvan, maar nu merkt Jambon veerkracht: "Vlamingen zijn een fantastisch volk, maar we hebben de verfoeilijke neiging onze eigen vleugels te laten afknippen".
Lees verder

Wout van Aert toont zich andermaal: "Ik had niet de benen om een rol van betekenis te spelen"
Het was niet zijn bedoeling om mee te springen, maar Van Aert toonde zich opnieuw erg bedrijvig vandaag. Hij zat in de vlucht van de dag en won de tussensprint. Van Aert sprokkelde zo opnieuw twintig extra punten in de strijd om de groene trui.
Lees verder

"Biden wil voor tweede ambtstermijn gaan", zegt zijn vicepresidente
De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich bij de verkiezingen in 2024 kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn. Dat heeft zijn vicepresidente Kamala Harris zondag gezegd in een interview met de Amerikaanse zender CBS. Er wordt in Washington over gespeculeerd of Biden, die 81 jaar zal zijn in november 2024, daadwerkelijk kandidaat zal zijn.
Lees verder

LIVE. Evrard redt IJslandse strafschop! Dhont mist uitgelezen kans op slag van rust
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

Voor het eerst in België: Gentenaars eten om ter heetste pepers in een echte 'Scoville-wedstrijd'
De Gentse Feesten staan voor de deur, en dus stijgt het 'zottigheidsgehalte' nu al. Op het buurtfeest Congé Dansant werd - voor het eerst in België - een Scoville-wedstrijd georganiseerd. Daarbij worden achtereenvolgens steeds hetere pepers gegeten. Liefst 20 kandidaten dienden zich aan, drie hielden het uit tot het bittere eind.
Lees verder

Onze F1-watcher zag in Oostenrijk dat het doel van de nieuwe generatie auto's is bereikt: "Het is weer mogelijk om spektakel te serveren"
De neutrale Formule 1-toeschouwer had een overwinning van Leclerc nodig. De Monegask zelf ook. Of hoe de titelstrijd dan toch niet gedoofd is. Dankzij een grootse Leclerc. Dankzij die nieuwe auto's. En alweer een koers om de vingers aan af te likken.
Lees verder

Oersterke Bob Jungels rondt prachtige solo af, beloont hij zichzelf ook met een Porsche? "Ik wil die hele chique van 'Bad Boys'"
Bob Jungels heeft de negende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij won na een fenomenale solo. "Een ziek nummer", was ploegmaat Oliver Naesen onder de indruk. Als Jungels zijn belofte nakomt, koopt hij zichzelf vanavond nog een Porsche 964.
Lees verder

Uber Files onthullen hoe Europese toppolitici Uber stiekem hielpen: Emmanuel Macron en Neelie Kroes genoemd
Honderden gelekte bestanden hebben blootgelegd hoe Uber toppolitici omkocht, controles vermeed en hoe ver het ging om gerechtigheid te ontlopen. Ze geven in detail weer hoe Uber hulp kreeg van leiders als Emmanuel Macron en voormalig EU-commissaris Neelie Kroes. Maar ook in België gebeurde er criminele zaken die tot nu het daglicht nooit zagen. De Uber Files zijn een bundeling van meer dan 124.000 documenten en werden gelekt door de Britse krant The Guardian.
Lees verder

Zuid-Korea meldt opnieuw Noord-Koreaans artillerievuur
Noord-Korea heeft waarschijnlijk opnieuw artilleriegranaten afgevuurd, zo heeft het Zuid-Koreaanse leger zondag gezegd.
Lees verder