Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Red Panthers nu wel efficiënt op strafcorner: 3-0 tegen Japan en met vertrouwen naar Amstelveen

HLN
Red Panthers nu wel efficiënt op strafcorner: 3-0 tegen Japan en met vertrouwen naar Amstelveen
De Belgische hockeyvrouwen hebben de poulefase op het WK in Terrassa afgesloten met een duidelijke 3-0-zege tegen Japan. De drie doelpunten vielen op strafcorner. Zo goed als zeker trekken de Red Panthers nu voor de cross-over naar Amstelveen voor een duel tegen Chili. Alleen een gigantische verrassing later vanavond met winst van Zuid-Afrika tegen Australië kan hen in Terrassa houden.
Lees verder

Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage
De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegen beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn.
Lees verder

Op verzoek van familie verlaten Nederlandse boeren politiebureau waar beschoten Jouke (16) vastzit, hooibalen in brand langs snelwegen
De bestuurder van een tractor die gisterenavond bij een uit de hand gelopen boerenprotest door de Nederlandse politie werd beschoten, is een boerenzoon uit Herenveen, in het noorden van Nederland. Volgens zijn moeder was Jouke (16) samen met zijn broer op weg naar huis. "Jouke zit nu vast op het politiebureau", zegt zijn mama. "We zijn erg verdrietig." Elders in Nederland werden er hooibalen in brand gestoken langs de snelwegen.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Genk, Standard, STVV en OHL winnen oefenwedstrijd, Union speelt gelijk
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Engeland wint openingswedstrijd tegen Oostenrijk in vol Old Trafford
Op het EK vrouwenvoetbal in Engeland hebben de Engelse vrouwen woensdag de openingswedstrijd gewonnen tegen Oostenrijk met 1-0.
Lees verder

Muggenbeet in Antwerpen wordt Britse pilote in opleiding fataal
Een muggenbeet in Antwerpen is een Britse pilote in opleiding fataal geworden. Dat is gebleken uit de resultaten van een officieel onderzoek naar haar dood, weet de BBC. De gevaarlijke infectie verspreidde zich naar haar hersenen.
Lees verder

"Britse premier Johnson ontslaat doorgaans aan hem loyale minister Gove", meerdere bewindslieden stappen op
De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond minister Michael Gove van Huisvesting ontslagen. Dat meldt de BBC. Gove, die nauw met Johnson samenwerkte aan de Vote Leave-campagne ten faveure van de brexit, wordt gezien als een Johnson-getrouwe. Woensdagavond laat stapte daarnaast Johnsons minister voor Wales Simon Hart op. Kort nadien trad ook onderminister van Volksgezondheid Edward Argar af, terwijl de procureur-generaal voor Engeland en Wales aangaf tegen Johnson te willen strijden om het voorzitterschap van de Conservatieve Partij.
Lees verder

"Britse premier Johnson ontslaat doorgaans aan hem loyale minister Gove", derde minister neemt ontslag
De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond minister Michael Gove van Huisvesting ontslagen. Dat meldt de BBC. Gove wordt gezien als een politicus die loyaal is aan Johnson. Hij werkte nauw samen met Johnson aan de 'Vote Leave'-campagne ten faveure van brexit. Woensdagavond laat stapte daarnaast Johnsons minister voor Wales Simon Hart op. Hij is daarmee de derde minister uit het kabinet van de Britse premier Boris Johnson die ontslag neemt.
Lees verder

Communicatiedirecteur president Biden neemt ontslag
De communicatiedirecteur van Joe Biden, een getrouwe van de Amerikaanse president van het eerste uur, neemt binnenkort ontslag. Dat kondigde het Witte Huis woensdag aan.
Lees verder

Al 2,5 miljoen dollar ingezameld voor jongetje dat wees werd bij Highland Park-schietpartij
Een online fondsenwervingscampagne om een tweejarige te helpen wiens ouders maandag omkwamen bij de schietpartij in de buurt van Chicago, heeft woensdag al meer dan 2,5 miljoen dollar opgebracht. Irina en Kevin McCarthy, 35 en 37, woonden de parade voor de Amerikaanse nationale feestdag bij in Highland Park toen ze werden neergeschoten. Bij de schietpartij vielen zeven doden en tientallen gewonden. De schutter kon uren later na een korte achtervolging worden aangehouden
Lees verder

"Elon Musk kreeg eind vorig jaar tweeling met een van zijn topmanagers"
Tesla-topman Elon Musk en Shivon Zilis, een van zijn topmanagers bij zijn neurotechnologiefirma Neuralink, kregen in november vorig jaar een tweeling. Dat meldt Business Insider op basis van gerechtelijke documenten. Het nieuws over de komst van de tweeling brengt Musks nageslacht in totaal op negen kinderen.
Lees verder

Expertenrapport: politie had bloedbad op basisschool Uvalde kunnen voorkomen
De politie had het bloedbad op een Texaanse basisschool, ongeveer zes weken geleden, kunnen voorkomen. In een deskundigenrapport van de universiteit van Texas, dat woensdag (lokale tijd) is vrijgegeven, staat dat een politieagent de schutter de school in Uvalde zag naderen. Hij vroeg zijn meerdere of hij de man mocht neerschieten, maar die hoorde hem niet of te laat. De agent draaide zich om om nogmaals toestemming te vragen. Maar toen was het al te laat en liep de 18-jarige dader de school binnen.
Lees verder

Nauwelijks nog Vlaamse en Brusselse huisartsenkringen zonder patiëntenstop
Zowat alle huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel hebben een patiëntenstop in een of meerdere praktijken. Dat blijkt uit een bevraging van De Standaard. Patiënten moeten soms tot twee jaar wachten voor ze zich kunnen aansluiten bij een praktijk.
Lees verder

Zelensky: "Universiteit in Charkiv verwoest door Russische bommen"
De pedagogische universiteit in de noordoostelijke stad Charkiv in Oekraïne is volgens president Volodymyr Zelensky vernietigd door een Russische raketaanval. Het hoofdgebouw, de collegezalen, het universiteitsmuseum en de wetenschappelijke bibliotheek zijn getroffen, zei Zelensky in zijn videotoespraak.
Lees verder

100 jaar Vlaamse voornamen onder de loep: "Pas als oma en opa er niet meer zijn, worden oude namen weer hip"
Ann in de jaren 60, Els in de jaren 70 en Sofie in de jaren 80. Iedereen denkt origineel te zijn. En toch geven Vlamingen hun kinderen al jaren massaal dezelfde naam. Naamkundige Gerrit Bloothooft maakte een top 20 per decennium. Ontdek hier of jouw naam in het lijstje staat.
Lees verder

Het is weer druk in PRAAG: "Een argeloze toerist oplichten: waarom niet? Er komt toch altijd weer een volgende"
De pracht van Praag: zijn Karelsbrug, zijn Gouden Straatje, zijn beroemde burcht. Maar ook: zijn eeuwige stoet van stag party's en malafide geldwisselaars. Inwoner en 'Honest Guide' Janek Rubeš probeert er iets aan te doen. Waar wissel je beter geen geld, hoe vermijd je restaurants die stiekem maar tourist traps zijn, en waar eet je échte frikandel speciaal op z'n Belgisch? De beroemdste stadsgids van Bohemen en verre omstreken vertelt het aan HLN.
Lees verder

ONZE OPINIE. Ons huidig fiscaal systeem is - zoals Luc Bellings zou zeggen - "vol-au-vent voor mensen zonder tanden"
Moeten we eens niet gaan betogen voor een efficiënter land met rechtvaardigere en eenvoudigere belastingen? Toegegeven: sexy is het niet, maar het is de hoogste tijd. Maar wie zal daar nog op afkomen? Vandaag geloven de meeste mensen al lang niet meer dat er ooit een ommezwaai komt, met een massa proteststemmen tot gevolg.
Lees verder

Vlaming zet rem op elektriciteitsverbruik: zelfs de boiler mag een graadje lager
De hoge energieprijzen doen ons anders omspringen met elektriciteit en gas. De eerste helft van dit jaar verbruikte een Vlaams gezin gemiddeld bijna 13 procent minder gas en ruim 8 procent minder elektriciteit. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius.
Lees verder

FBI en MI5 waarschuwen voor Chinese commerciële spionage
De Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten FBI en MI5 waarschuwen voor een toename van de Chinese commerciële spionage in het Westen. Dat deden ze in een zeldzame gezamenlijke toespraak op het hoofdkwartier van de Britse inlichtingendienst in Londen.
Lees verder

Nu dan tóch afkoeling van de vastgoedmarkt? Huis (iets) goedkoper geworden
De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalde de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. "Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening."
Lees verder