Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Recordinflatie blijft stabiel op 9,62 procent, spilindex opnieuw overschreden

HLN
Recordinflatie blijft stabiel op 9,62 procent, spilindex opnieuw overschreden
Het leven is duur en blijft dat ook. De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in juli stabiel gebleven op 9,62%. Vorige maand bedroeg de inflatie 9,65%. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer de prijs van vlees, zuivelproducten en vliegtuigtickets is sterk gestegen. Het planbureau verwachtte nochtans dat de inflatie deze maand ging dalen. De spilindex is bovendien opnieuw overschreden, waardoor de ambtenarenlonen en sociale uitkeringen opnieuw stijgen.
Lees verder

Belgische economische groei vertraagt tot 0,2% in eerste kwartaal
De groei van de economie in België is in het tweede kwartaal vertraagd tot 0,2 procent. Dat blijkt uit een eerste, zogenaamde 'flash-raming' van de Nationale Bank. In het eerste kwartaal groeide de economie nog met 0,3 procent.
Lees verder

Bijna helft van Vlaamse volwassenen is gehuwd
Begin 2022 was bijna de helft van de volwassen bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd. Gescheiden personen en weduwnaars en weduwes maakten respectievelijk 11 en 7 procent uit van de volwassen bevolking. Eén op de drie volwassenen was ongehuwd, meldt Statistiek Vlaanderen donderdag.
Lees verder

Minder dan helft van Vlaamse volwassenen is gehuwd
Begin 2022 was bijna de helft van de volwassen bevolking in het Vlaamse Gewest gehuwd. Gescheiden personen en weduwnaars en weduwes maakten respectievelijk 11 en 7 procent uit van de volwassen bevolking. Eén op de drie volwassenen was ongehuwd, meldt Statistiek Vlaanderen donderdag.
Lees verder

VIDEO. Ongeval of moord in Benidorm? Faroek trekt op onderzoek naar dodelijke val Dina (30) na emotionele oproep moeder
Toen de Belgische Dina in 2015 dood teruggevonden werd onderaan een klif in het Spaanse Benidorm, had haar moeder Carine (59) nog hoop dat het Spaanse gerecht haar moordenaar zou vinden. Alles leek ook op een moord: Dina werd zwaar gehavend en naakt teruggevonden met sporen van verstikking. Haar Spaanse vriend gaf maar liefst elf verschillende versies van de feiten. Toch seponeerde het Spaanse gerecht de zaak en gerechtigheid bleek na zeven jaar ijdele hoop. Na een emotionele oproep bij 'VTM Nieuws'-gerechtsexpert Faroek Özgünes, trok Faroek samen met Carine terug naar de fatale plek in Benidorm, waar Dina volgens haar moeder vermoord werd.
Lees verder

VIDEO. Faroek trekt naar Benidorm en opent onderzoek naar dodelijke val Dina (30) na emotionele oproep moeder
Toen de Belgische Dina in 2015 dood teruggevonden werd onderaan een klif in het Spaanse Benidorm, had haar moeder Carine (59) nog hoop dat het Spaanse gerecht haar moordenaar zou vinden. Alles leek ook op een moord: Dina werd zwaar gehavend en naakt teruggevonden met sporen van verstikking. Haar Spaanse vriend gaf maar liefst 11 verschillende versies van de feiten. Toch seponeerde het Spaanse gerecht de zaak en gerechtigheid bleek na zeven jaar ijdele hoop. Na een emotionele oproep bij VTM Nieuws-journalist Faroek Özgünes, trok Faroek samen met Carine terug naar de fatale plek in Benidorm waar Dina volgens haar moeder vermoord werd.
Lees verder

Anita (62) bleef haar hele leven bij haar ouders wonen: "Ik heb nooit een man bemind, maar dat is oké, ik mis dat niet"
Als je altijd maar zorgt voor een ander, dreig je soms het allerbelangrijkste te vergeten: jezelf. Anita zorgde eerst voor haar moeder, dan voor haar vader en toen die twee jaar geleden stierf aan corona had het leven haar ingehaald: ze was zestig, single en was nooit weggeraakt uit het ouderlijk huis. "Nog één keer zijn we bij mijn vader op bezoek mogen komen. Met maskers, handschoenen en beschermend pak stonden we naast z'n bed: dat was geen doen."
Lees verder

INTERVIEW. Manuel Benson over Drita, zijn band met Van Bommel en de ambities van Antwerp: "De club wil elk jaar meer. Dan moet je als speler ook mee"
Het Burnley van Vincent Kompany kwam eens snuffelen en ook andere clubs tonen interesse, maar tot nader order speelt dribbelkont Manuel Benson (25) nog steeds voor Antwerp. Breekt 'Benny' het straks open tegen Drita? "Er nu uit gaan in Europa zou een domper zijn, maar ik heb geen schrik."
Lees verder

Van een indrukwekkende bar tot dé Tomorrowland-cake: in dit restaurant beleef je het festival elke dag het hele jaar door
Hippe beats, een prachtige omgeving en heerlijk eten: morgen start het derde festivalweekend van Tomorrowland dit jaar. Dat het zalig is om op de weide te vertoeven, staat vast, maar wat als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen dit jaar? Dan is een bezoekje aan dit restaurant alvast een prima alternatief: hier is het élke dag Tomorrowland, en ook nog eens het hele jaar door.
Lees verder

Oekraïense Songfestivalwinnaar en ninetiesfenomeen Gala: deze artiesten komen volgende week naar 'Tien om te Zien'
'Tien om te Zien' is terug en dat zullen we geweten hebben. Zondag wordt de eerste aflevering van de legendarische muziekshow uitgezonden op VTM. Intussen gaan de opnames gewoon verder. Volgende week kan je in Westende gaan kijken naar onder meer Stan Van Samang, De Kreuners en Songfestivalwinnaar KALUSH.
Lees verder

Consumentenvertrouwen eurozone naar laagste niveau ooit
Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldde de Europese Commissie. Het vertrouwen staat onder druk door de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Ook de zorgen over een economische recessie en de Russische gasleveringen drukken het sentiment. In de gehele Europese Unie zakte het consumentenvertrouwen eveneens naar het laagste niveau ooit.
Lees verder

Republikeinse partij waarschuwt Trump: "Als je voor presidentschap gaat, betalen wij je juridische kosten niet meer"
De nationale commissie van de Republikeinse partij (RNC) kan de juridische kosten van Donald Trump niet langer op zich nemen, als de voormalige president zou beslissen om opnieuw deel te nemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Sinds oktober vorig jaar betaalde het RNC al bijna 2 miljoen euro aan advocatenkantoren die Trump juridische bijstand verlenen. De partij blijft Trump wel volop steunen.
Lees verder

Moskou meldt arrestatie van een twintigtal "medeplichtigen" van het Oekraïense leger
De Russische bezettingstroepen hebben vandaag de arrestatie gemeld van 21 "medeplichtigen" van het Oekraïense leger in de bezette zuidelijke Oekraïense regio's Cherson en Zaporizja, tijdens een Oekraïens tegenoffensief aldaar.
Lees verder

Rijkste vrouw van Azië verliest helft van fortuin: daling met 11,3 miljard dollar
De rijkste vrouw van Azië, Yang Huiyan, is de helft van haar fortuin kwijt. Het gaat om een daling met 11,3 miljard dollar. De woningcrisis in China blijft voortduren. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index.
Lees verder

LIVE. Ito traint apart bij Genk, vertrek nabij? - Vitinho (Cercle) tekent tot 2026 bij Burnley
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Viervoudig wereldkampioen Vettel is aan laatste maanden als F1-piloot bezig
Sebastian Vettel verlaat de Formule 1 na dit seizoen. De viervoudig wereldkampioen maakte voorafgaand aan de Grote Prijs van Hongarije bekend dat hij bezig is aan zijn laatste jaar. De 35-jarige Vettel rijdt sinds 2007 in de Formule 1.
Lees verder

'The One with the Secrets': Cludeo in 'Friends'-stijl
Zaterdag 30 juli vieren we de Internationale Dag van de Vriendschap. Geen betere manier om dat in de bloemetjes te zetten dan met de hitreeks 'Friends'. Warner Bros riep deze week een heuse 'Friends Fan Week' in het leven, met als kers op de taart het bordspel Cluedo in 'Friends'-thema.
Lees verder

LIVE (20u). "Beter eens bellen naar Kunstgrassen Willy": Antwerp-speler Bataille grapt na eerste kennismaking met veld Drita
• Pristina City Stadium (20u)
Lees verder

Na vondst van Aziatische bosmug: Sciensano en Tropisch Instituut vragen om te blijven zoeken naar exotische muggen
Na de vondst van een Aziatische bosmug in Maasmechelen, roepen het gezondheidsinstituut Sciensano en het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) burgers op om te blijven zoeken naar exotische muggen.
Lees verder

Oekraïense vrijwilligers ruimen puin van gebombardeerde woningen tijdens 'opruim-rave'
Oekraïense vrijwilligers zijn samengekomen in Yahidne, een dorp in de noordelijke regio Chernihiv, om het puin van gebombardeerde huizen te ruimen en de woningen te heropbouwen. Om het zware werk wat dragelijker te maken, staat er een dj aan de zijlijn die de vrijwilligers voorziet van entertainende technomuziek.
Lees verder