Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

PSG zet Pochettino op straat, Christophe Galtier komt over van Nice en volgt hem op

HLN
PSG zet Pochettino op straat, Christophe Galtier komt over van Nice en volgt hem op
Mauricio Pochettino is niet langer coach van Paris Saint-Germain. Dat bevestigde de Franse club op de officiële kanalen. Pochettino stond anderhalf jaar aan het roer in Parijs. Christophe Galtier, trainer van Nice, wordt zijn opvolger.
Lees verder

OPROEP. Bent u met de elektrische wagen naar het zuiden gereden?
HLN is op zoek naar getuigen die recent met een elektrische wagen naar het zuiden (Frankrijk, Spanje,…) zijn gereden. Verliep dat moeizaam aan de laadpalen, waardoor mogelijk je vakantie(planning) in het gedrang kwam? Of verliep de reis juist vlekkeloos en zou je je elektrische wagen niet meer kunnen missen?
Lees verder

Vluchtende drugsdealer ramt politiewagen en rijdt zich dan klem onder woonblok op A12
Een achtervolging op de Antwerpse Ring heeft vanmiddag heel wat commotie veroorzaakt. Een drugsdealer sloeg op de vlucht voor een politiecontrole vanuit Deurne-Noord en hoopte via de Ring te ontsnappen. Volgens getuigen werd hij achternagezeten door een tiental politiewagens.
Lees verder

Drie arbeiders naar ziekenhuis nadat gaslek vuur vat: brandweer benevelt woningen in de buurt
Tijdens de werken in de Zandvoordsestraat in Oudenburg ontstond dinsdagmorgen een gaslek. Dat vatte zelfs vuur. De brandweer liet het gecontroleerd branden, maar alle bewoners moesten wel binnen blijven. Drie arbeiders werden lichtgewond afgevoerd. Na enkele uren kon het lek uiteindelijk gedicht worden.
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Lukaku, die zich dit weekend moet melden, beult zich af in de fitness
Mooie liedjes duren niet lang. Nadat de stervoetballers op deze planeet even konden genieten van een deugddoende vakantie, is het stilaan weer werken geblazen. Romelu Lukaku geeft het goede voorbeeld, al vindt u verder onderin dit artikel ook nog wel een pak vakantiekiekjes van hem en een rist andere topvoetballers.
Lees verder

Vlaming mag gitaar spelen tijdens concert van Green Day in Parijs: "Je mag de gitaar houden, hij is van jou"
Afgelopen zaterdag zakte Lennert Borremans uit Lennik af naar Parijs om een concert van de rockband Green Day bij te wonen. Plots wordt hij op het podium gevraagd door de zanger. Hij mag voor maar liefst 40.000 man gitaar spelen. En alsof de ervaring nog niet bijzonder genoeg is: hij mag de gitaar mee naar huis nemen. "Je mag de gitaar houden. Hij is van jou", aldus zanger Billie Joe Armstrong. Bekijk hierboven de beelden.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert luid toegezongen door fans: "Dicht bij België, dat merk je meteen" - Perez en Cort krijgen vrijgeleide
De Belgische wielerfan kan zijn hart ophalen. De grensstreek tussen Frankrijk en ons land is het decor van de komende drie etappes in de Tour de France. Vandaag trekt het peloton zich na de rustdag weer op gang in Duinkerke, kuststadje op zo'n tien kilometer van de Belgische grens. Calais is de aankomstplaats. De heuveltjes onderweg kunnen de rasechte sprinters in de problemen brengen. Of houdt een vroege vlucht stand? Volg alle ontwikkelingen hieronder LIVE.
Lees verder

21 BV's over hoe zij de liefde met hun partner laten duren: "Als je voortdurend bang bent voor bedrog, lukt het niet"
Wat maakt dat de liefde kan blijven duren? We stellen ons die vraag allemaal weleens. Het is ook één van de '16 Vragen van De Wachter' die journaliste Sabine Vermeiren het afgelopen anderhalf jaar aan tientallen Bekende Vlamingen voorlegde. In september zijn de '16 Vragen' er terug, maar om u intussen zoet te houden delen wij hier de 21 strafste inzichten van BV's over de liefde. Van Kat Kerkhofs en Jef Vermassen tot Koen De Bouw en vele anderen: hier verklappen hoe ze de liefde laten duren.
Lees verder

Luchthaven Parijs biedt personeel meer loon om staking te voorkomen
Aéroports de Paris, de uitbater van luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, heeft een nieuw voorstel gedaan voor een verhoging van het loon van personeel. Het bedrijf hoopt daarmee een nieuwe staking af te wenden.
Lees verder

Vagina in vuur en vlam? De waarheid over vaginale schimmelinfecties. "Mannen zijn niet altijd immuun"
Jeuk, vreemde afscheiding en pijn bij het plassen of vrijen: 3 op de 4 vrouwen ondervonden al dat een vaginale schimmelinfectie niet van de poes is. En de zomer is gevaarlijk, want schimmels gedijen in de vochtige omgeving van ons badpak of onze zweterige plooien. Microbiologe Liesbeth Demuyser geeft uitleg. Kan je nog seks hebben met zo'n infectie? Welke verzorgingsproducten zijn boosdoeners? En werkt yoghurt smeren echt? "De schimmels houden van je maandverband."
Lees verder

GETEST. De Ducati DesertX: "Jammer genoeg zijn de voorgeschiedenis en het prachtige design het enige wat de prijs kan rechtvaardigen"
Ducati's Desert is een motor die letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden afwijkt. Hij is gemaakt voor 50/50 gebruik offroad en op het asfalt, en dat is toch wel wat anders dan de sportieve baanmachines waarvoor de Italianen bekend staan. Het design mag er uiteraard weer wezen en onze motorexpert Arno Jaspers was ook onder de indruk van de prestaties: "De DesertX biedt veel toercomfort, indrukwekkende offroadcapaciteiten en toch ook de power en sensaties die je van een Duc kunt verwachten."
Lees verder

GETEST. "Sensationeel in het zand, op het asfalt…en helaas ook qua prijs": Onze motorexpert test de Ducati DesertX
Ducati's Desert is een motor die letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden afwijkt. Hij is gemaakt voor 50/50 gebruik offroad en op het asfalt, en dat is toch wel wat anders dan de sportieve baanmachines waarvoor de Italianen bekend staan. Het design mag er uiteraard weer wezen en onze motorexpert Arno Jaspers was ook onder de indruk van de prestaties: "De DesertX biedt veel toercomfort, indrukwekkende offroadcapaciteiten en toch ook de power en sensaties die je van een Duc kunt verwachten."
Lees verder

BV 24/7. Dorothee Dauwe heeft nog iets in te halen en Kat Kerkhofs is op weg naar Ibiza
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Zes doden en twintigtal gewonden bij busongeval in Turkije
In het westen van Turkije zijn bij een zwaar verkeersongeval met een reisbus zes mensen om het leven gekomen, onder wie een kind. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu vandaag. Er raakten ook 25 andere personen gewond.
Lees verder

Felbegeerde Noah Mbamba is zinnens om bij Club te blijven: met Hoefkens als vertrouwensbaken en het carrièrepad van De Ketelaere als voorbeeld
Heel Europa zit achter hem aan, toch is hij zinnens om in Brugge bij te tekenen. Goudhaantje Noah Mbamba (17), die via Carl Hoefkens zijn geloof in Club Brugge terugvond.
Lees verder

'Mean Girls'-acteur ging vrijwillig naar conversietherapie omdat hij op mannen valt: "Wist niet wat ik met mezelf moest aanvangen"
Daniel Franzese (44), bekend als Damian uit de komedie 'Mean Girls', reflecteert in een interview met 'Page Six' over zijn ervaring met conversietherapie toen hij 21 jaar was. Hij participeerde vrijwillig in de pseudowetenschappelijke praktijk waarbij geprobeerd wordt om de seksuele geaardheid te veranderen van homoseksueel naar heteroseksueel. "Ik wilde geen homo zijn en wist niet wat ik met mezelf moest aanvangen."
Lees verder

Duitse coalitiepartijen bereiken akkoord over wetsontwerp rond hernieuwbare energie
De drie coalitiepartijen in Duitsland hebben hun meningsverschillen aan de kant kunnen zetten en slaagden erin om een akkoord te bereiken over een wetsontwerp rond hernieuwbare energie. Volgens het Duitse persagentschap DPA is een belangrijke doelstelling rond klimaatneutraliteit tegen 2035 geschrapt, maar is er wel een nieuwe doelstelling vastgelegd voor de uitbreiding van windenergie.
Lees verder

Vlaanderen telt nu bijna 500 inwoners per vierkante kilometer
Vlaanderen heeft elk jaar meer inwoners, waardoor ook het gemiddeld aantal inwoners per vierkante kilometer gestaag toeneemt. Begin dit jaar was de bevolkingsdichtheid gestegen tot 492 mensen per vierkante kilometer. Dat staat in de dinsdag gepubliceerde brochure "Vlaanderen in Cijfers 2022" van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Politie in Noord-Frankrijk onderschept migranten die Kanaal wilden oversteken
De politie in Noord-Frankrijk heeft verschillende pogingen van migranten om per boot naar het Verenigd Koninkrijk over te steken, tegengehouden. Ook werden volgens de autoriteiten 48 mensen in nood gered op het Kanaal.
Lees verder

Quentin Tarantino is voor de tweede keer vader geworden
Regisseur Quentin Tarantino (59) is afgelopen weekend, op zaterdag twee juli, voor de tweede keer vader geworden. Het koppel liet in een verklaring aan Amerikaanse media weten dat Daniella Pick bevallen is van een dochter. De naam van de kersverse baby is nog niet geweten.
Lees verder