Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Provincie beoordeelt Mechels Plopsaqua-dossier als ongunstig: Plopsa Group wijzigt plannen op basis van adviezen

HLN
Provincie beoordeelt Mechels Plopsaqua-dossier als ongunstig: Plopsa Group wijzigt plannen op basis van adviezen
De Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) heeft de aanvraag voor het waterpretpark Plopsaqua in Mechelen als ongunstig bestempeld. Dat deed het op basis van verschillende adviezen. Plopsa Group diende ondertussen een nieuwe en gewijzigde aanvraag in en hoopt eind september de omgevingsvergunning beet te hebben.
Lees verder

Pascal Braeckman al voor derde keer slachtoffer van dieven: "Voor 15.000 euro aan materiaal gepikt terwijl ik in bed lag"
Vlaanderens bekendste en meest geliefde klankman, Pascal Braeckman (60), heeft thuis ongewenst bezoek over de vloer gehad. Dieven gingen aan de haal met geluidsmateriaal, ter waarde van minstens 15.000 euro. Een zware klap voor de klankman, die in bed lag tijdens de inbraak. Bovendien moest hij die ochtend met Tom Waes naar Nairobi vertrekken voor een nieuw seizoen van 'Reizen Waes'. In Dag Allemaal vertelt Braeckman wat er precies gebeurd is en waarom hij vermoedt dat hij in het oog werd gehouden. "Na die twee eerste inbraken heb ik geen euro uitbetaald gekregen."
Lees verder

Pascal Braeckman al voor de derde keer slachtoffer van dieven: "Voor 15.000 euro aan materiaal gepikt terwijl ik in mijn bed lag"
Vlaanderens bekendste en meest geliefde klankman, Pascal Braeckman (60), heeft thuis ongewenst bezoek over de vloer gehad. Dieven gingen aan de haal met geluidsmateriaal, ter waarde van minstens 15.000 euro. Een zware klap voor de klankman, die in bed lag tijdens de inbraak. Bovendien moest hij die ochtend met Tom Waes naar Nairobi vertrekken voor een nieuw seizoen van 'Reizen Waes'. In Dag Allemaal vertelt Braeckman wat er precies gebeurd is en waarom hij vermoedt dat hij in het oog werd gehouden. "Na die twee eerste inbraken heb ik geen euro uitbetaald gekregen."
Lees verder

Belgische anticonceptiepil Nextstellis voortaan beschikbaar in Australië
Het Belgische farmaceutische bedrijf Mithra heeft zijn anticonceptiepil Estelle in Australië gelanceerd onder de merknaam Nextstellis. Dat gebeurde in samenwerking met zijn partner Mayne Pharma, maakte Mithra vandaag bekend.
Lees verder

Carrefour roept tortillachips terug
Supermarktketen Carrefour roept, in samenspraak met het FAVV, tortillachips terug wegens een te hoog gehalte aan tropanische alkaloïden, een giftige stof. De getroffen producten werden ook uit de rekken gehaald.
Lees verder

Ook verzekeringen worden duurder: hoe kun je je daartegen beschermen?
De energiecrisis heeft zijn weerslag op de prijs van álle producten in ons land. Ook verzekeringen horen daar dus bij en ontsnappen helaas niet aan prijsverhogingen. Hoe kun je iets doen aan de stijgende premies? Independer.be zet je op weg.
Lees verder

Explosieve memoires van prins Harry wellicht tegen Kerstmis te koop: "Het is zeker weten sappig"
Het zweet kan stilaan beginnen uitbreken bij de Britse koninklijke familie, nu de memoires van prins Harry (37) klaar zijn. Het boek werd geschreven door een bekende ghostwriter en werd inmiddels nagekeken door een juridisch team, die de publicatie groen licht gaven. De autobiografie zou rond de feestdagen in de winkelrekken moeten liggen.
Lees verder

Satellietoperatoren Eutelsat en OneWeb bereiken akkoord over fusie
De Franse satellietoperator Eutelsat heeft een principeakkoord bereikt met zijn Britse concurrent OneWeb over een fusie. Hiermee ontstaat een belangrijke rivaal voor Starlink van het Amerikaanse SpaceX.
Lees verder

Football Talk. Oyen (Genk) scheurt kruisband en is maanden out - KV Kortrijk-supporters uiten hun ongenoegen
De KVK-supporters hebben vannacht hun ongenoegen geuit tegen het bestuur door spandoeken met rake boodschappen op te hangen. Vooral eigenaar Vincent Tan wordt op de korrel genomen. De Malesiër is amper tot nooit aanwezig op de club en dat stoort de supporters. De volgende thuismatch zal er waarschijnlijk opnieuw een protestactie zijn. Ook Aleksandar Radovanovic sprak klare taal op zijn Instagram. 'Don't let your loyalty become slavery' – laat je loyaliteit geen slavernij worden. De Serviër wilt graag vertrekken, maar de West-Vlamingen laten hem voorlopig niet gaan. (IVDA)
Lees verder

Twaalf arrestaties bij politieactie tegen Zuid-Italiaanse maffia
Bij een actie tegen de maffia in het zuiden van Italië heeft de politie twaalf personen gearresteerd. Het gaat om ondernemers en vermoedelijke leden van de Calabrische Ndrangheta, klinkt het bij de Italiaanse financiële politie Guardia di Finanza. De politie legde de hand op 27 ondernemingen en 31 eigendommen, goed voor een totaal van 32 miljoen euro.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de finalist uit Vlaams-Brabant voor De Leukste Zomerbar: wat denkt de jury? "Ver boven de verwachtingen"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Vlaams-Brabant kreeg Café Jardin in Tervuren het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

Ashton Kutcher over terugkeer naar spin-off 'That 70's Show': "Pure nostalgie"
Ashton Kutcher (44) maakt binnenkort zijn opwachting in 'That '90s Show', een spin-off van de populaire tv-serie 'That 70's Show'. Deze laatste kwam ondertussen al maar liefst vijftien jaar geleden aan z'n einde. "Ik kreeg een gevoel van nostalgie toen ik er op de set stond", aldus de acteur.
Lees verder

Belangenvereniging CAFE eist excuses van overheid en waarheidscommissie over illegale adopties uit Zuid-Korea
De belangenvereniging Critical Adoptees Front Europe (CAFE) eist officiële excuses van de overheid, nu er beelden zijn opgedoken van Zuid-Koreaanse kinderen die compleet overstuur in ons land aankomen, om overhandigd te worden aan hun adoptieouders. Ook wil CAFE dat er een commissie wordt opgericht. Dat berichten de kranten van Mediahuis dinsdag.
Lees verder

Brit is 176 miljoen euro aan bitcoins kwijt: verkeerde harde schijf weggegooid
Een Britse man is maar liefst 176 miljoen euro aan bitcoins kwijt. De Brit is naarstig op zoek naar zijn harde schijf die hij per ongeluk heeft weggegooid. Hij wil er alles aan doen om zijn fortuin alsnog terug te vinden. Zijn plan? "Menselijke sorteerders, robothonden en een machine met kunstmatige intelligentie" inzetten.
Lees verder

Mediaminister Dalle: "Niet aan politiek om te beslissen wat op publieke omroep mag worden uitgezonden en wat niet"
Het schrappen van 16 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' blijft de gemoederen beroeren, ook op het hoogste niveau. Nadat eerder Vooruit-voorzitter en 'Kampioenen'-fan Conner Rousseau liet blijken "geen fan te zijn" van de beslissing, heeft nu ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) gereageerd. "Twee jaar geleden werd een gelijkaardig debat gevoerd over dezelfde serie. In die zin sluiten serie en debat goed bij elkaar aan: een herhaling."
Lees verder

KOERS KORT. Ewan met succes geopereerd aan sleutelbeen - Ganna ziet af van werelduurrecordpoging
Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan is met succes geopereerd aan het sleutelbeen. De 28-jarige Australiër was maandag naar het ziekenhuis getrokken voor een check-up van zijn sleutelbeen, dat hij vorig jaar bij een valpartij in de Ronde van Frankrijk had gebroken. Er werd beslist het plaatje, dat toen was aangebracht, door middel van een operatie te verwijderen, zo laat de Belgische WorldTour-formatie dinsdag weten.
Lees verder

LIVE. Nog geen enkel concreet bod op Tielemans - Ronaldo in gesprek met United, Atlético ligt op de loer
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Tranquilo!": spanning tussen Messi en Ramos loopt even hoog op na fout van Spanjaard op gewezen rivaal
Eén van dé vragen bij de overstap van Lionel Messi naar PSG vorige zomer: zou hij het wel kunnen vinden met Sergio Ramos, het Real-icoon waarmee de Argentijn het geregeld aan de stok had in de Clásico's? Dat bleek best mee te vallen, tot een incident op de recentste PSG-training in Japan toch even de wenkbrauwen doet fronsen.
Lees verder

"Dood de sneeuwman, ik haat hem": Olaf uit 'Frozen' was oorspronkelijk een gemeen personage
"Olaf houdt van warme knuffels", de alom geliefde sneeuwman uit 'Frozen' was ooit minder lieftallig. Dat liet coregisseur en schrijfster Jennifer Lee weten in een interview met Scriptnotes. Volgens Lee was Olaf aanvankelijk een bitter, gemeen en scherpzinnig personage dat gehaat zou worden door de kijkers.
Lees verder

Belgische vrouw raakt gewond bij val van 'Sea Caves' op Cyprus
Een Belgische vrouw is gewond geraakt toen ze van de 'Sea Caves' van Kaap Greco op Cyprus viel. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder