Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 juli 2022

Probeerde bejaard koppel uit Brugge samen uit het leven te stappen in Spanje? Vrouw (83) overleden, echtgenoot (82) k...

HLN
Probeerde bejaard koppel uit Brugge samen uit het leven te stappen in Spanje? Vrouw (83) overleden, echtgenoot (82) kritiek. "Hij wou wel voor haar zorgen, maar miste de kracht"
In Spanje loopt een onderzoek naar de dood van een 83-jarige vrouw uit Brugge. De hulpdiensten troffen haar lichaam aan naast dat van haar man (82), eveneens uit Brugge, die wel nog in kritieke toestand werd afgevoerd. Hij vecht nog steeds voor zijn leven. Wellicht probeerden ze samen uit het leven te stappen uit eenzaamheid. "Ze waren alleen. Dat haar gezondheid de laatste jaren steeds slechter werd, maakte hen verdrietig."
Lees verder

Verdachte bekent moord op gewezen advocaat in Sint-Jans-Molenbeek
De verdachte die opgepakt werd voor de moord op de gewezen advocaat Jan-Willem Peeters in Sint-Jans-Molenbeek heeft bekend. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek. De wagen van de broer van verdachte Semun K. werd uren voor de moord ook al in de buurt van de woning in de Serenadestraat gesignaleerd.
Lees verder

Julie Vermeire en haar Laurins over hun relatie: "Julie schrok zo hard bij onze eerste kus"
Ze zeggen wel eens dat je werk en plezier niet mag mengen, maar dat geldt alleszins niet voor Julie Vermeire (24) en haar lief Laurins Dursin (27). De twee leerden elkaar kennen op de set van tv-programma 'De Redders' en zijn sindsdien onafscheidelijk. Zelfs papa Jacques is intussen helemaal gewonnen voor z'n schoonzoon, vertelt Julie in 'Dag Allemaal'. Een gesprek over de eerste stap zetten, de risico's die daarbij hoorden, de revalidatie van haar vader en hun opvallende toekomstplannen. "Er ligt onuitgegeven muziek klaar."
Lees verder

Amber Heard vraagt ​​rechtbank om proces nietig te verklaren vanwege 'verkeerd jurylid'
Amber Heard (36) en haar advocaten geven zich nog niet gewonnen. De actrice heeft de rechtbank gevraagd om de uitspraak in de smaadzaak tegen Johnny Depp (59) nietig te verklaren en het proces opnieuw te voeren. In juridische documenten, die vrijdag werden ingediend, stelt het team van Amber dat één van de juryleden die over de zaak oordeelde nooit werd opgeroepen voor zijn juryplicht.
Lees verder

Wat als je plots pijn op de borst voelt? "Herken je het gevoel niet en ben je ouder dan 50? Bel dan naar je huisarts"
Een plotse pijnscheut of steek in je borst kan bijzonder angstaanjagend zijn. Veel mensen denken onmiddellijk dat er iets mis is met hun hart. Maar ligt het daar ook altijd aan? En vanaf wanneer moet je je echt zorgen beginnen te maken? Wij vroegen advies aan prof. huisarts Dirk Avonts. "Het is heel belangrijk dat de patiënt de pijn juist beschrijft."
Lees verder

Defecte vissersboot wordt gesleept naar 'veilige haven', maar crasht door gigantisch containerschip
Een vissersboot met pech in Indonesië wordt gesleept naar een veilige haven. De boot begeeft zich op de scheepvaartroute en hoopt een gigantisch vrachtschip nog voor te zijn. Het containerschip crasht op de kleine vissersboot en breekt het in tweeën. Bemanningsleden springen net op tijd uit de boot en kunnen daarna opgevist worden. De vissersboot zelf overleeft het niet.
Lees verder

Twee vechtersbazen en één agente lichtgewond bij vechtpartij met verkeersborden in Schaarbeek: vier personen opgepakt
Bij een vechtpartij in Schaarbeek zijn vrijdagmiddag drie mensen, waaronder één agente, lichtgewond geraakt. De vechtersbazen gingen mekaar met verkeersborden te lijf. Vier personen werden uiteindelijk opgepakt.
Lees verder

Robert Plant zegt op laatste nippertje af op openingsdag Cactusfestival: "We waren speciaal voor hem gekomen"
De eerste dag van het Cactusfestival is niet zonder slag of stoot verlopen. Hoofdact Robert Plant gelastte zijn show op het allerlaatste moment af, waardoor de weide het lange tijd zonder optredens moest doen.
Lees verder

Manifestanten bestormen residentie president Sri Lanka, premier roept spoedvergadering regering bijeen
Tienduizenden betogers hebben zaterdag de officiële residentie van de Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa bestormd en zijn het presidentiële paleis ook binnengedrongen. Dat is vernomen van een bron bij het ministerie van Defensie. Ranil Wickremesinghe, de premier van Sri Lanka, heeft een spoedvergadering van de regering bijeengeroepen om te praten over een "snelle oplossing" voor de huidige politieke crisis.
Lees verder

Manifestanten bestormen residentie president Sri Lanka
Tienduizenden betogers hebben zaterdag de officiële residentie van de Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa bestormd en zijn het presidentiële paleis ook binnengedrongen. Dat is vernomen van een bron bij het ministerie van Defensie.
Lees verder

LIVE TOUR. Mathieu van der Poel vat opnieuw moed: "Maar ik mag nu niet té veel ineens willen" - Bouchard geeft op na positieve coronatest
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

LIVE TOUR. Mathieu van der Poel vat opnieuw moed: "Maar ik mag nu niet té veel ineens willen" - Coronageval bij AG2R
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

Ketnet Zomertour in extremis afgelast door materiaalproblemen bij podiumbouwer: "Dit had topdag moeten worden voor onze zomerkermis"
Er werden in Sint-Niklaas vandaag een paar duizenden joelende kinderen verwacht voor de aftrap van de Ketnet Zomertour maar in extremis heeft de organisatie de stekker er moeten uittrekken. Aan de basis liggen materiaalproblemen bij de podiumbouwer. Het stadsbestuur en Vrt bekijken of ze samen juridische stappen kunnen zetten.
Lees verder

Klaar voor Wimbeldon? 'Tenniscore' of plooirokjes, poloshirt en witte sokken zijn een trend
De sport- en modewereld vloeien al een aantal jaar mooi in elkaar over. Aanvankelijk ging dat vooral om nonchalance, tegenwoordig kiezen we voor een meer flirterige, kokette look. 'Tenniscore' heet dat, een stijl die inspiratie haalt bij, je raadt het al, tennis. Plooirokken, skorts, hoge witte sokken en poloshirts: het kan allemaal. Zéker nu Wimbledon weer plaatsvindt.
Lees verder

Luc Bellings gaat op zoek naar lekkere frietjes en een goede curryworst speciaal aan de kust: "Dit pakje druipt van het vet én van de nonchalance"
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. "Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus."
Lees verder

Wondermiddel om veel brandstof te besparen "doet alsof hij werkt, maar er gebeurt niets"
Ze heten OBD-dongels en zijn te koop via internet voor prijzen die variëren tussen de 8,99 en 39,99 euro. Volgens de makers kun je er veel brandstof mee besparen, maar de Duitse evenknie van Touring (Adac) zegt dat deze brandstof besparende tools helemaal niets doen.
Lees verder

"Moet deze vrouw Britse kinderen goede manieren leren?": parlementslid dat middelvinger opstak, wordt Onderwijsminister
Een Brits parlementslid dat een middelvinger opstak naar demonstranten, is gepromoveerd tot onderminister van Onderwijs. Cynische reacties blijven niet uit na de bekendmaking.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar is pion kwijt door corona, ook AG2R-Citroën deelt in de klappen
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

Zoekactie naar vermiste Italiaanse toerist (30) in Peru
In Peru zijn bergredders een zoekactie gestart naar een vermiste Italiaanse toerist. De 30-jarige Alberto Fedele is spoorloos nadat hij begin juli begon aan een trektocht in de Heilige Vallei van de Inca's. Hij zou verdwenen zijn in een moeilijk toegankelijk gebied, waar geen telefoonbereik is.
Lees verder

Het epische liefdesverhaal van koningin Victoria en prins Albert: "Na zijn dood droeg ze de rest van haar leven zwart"
We kennen haar vooral van de statische portretten, zoals er pas nog eentje werd teruggevonden. De gereserveerde, de intimiderende Queen Victoria. Altijd in het zwart gehuld, altijd met de blik op oneindig. Maar de 'grootmoeder van Europa' had een verrassend passioneel leven wanneer haar schilders even wegkeken, eentje waarin ze stomende brieven schreef die haar nazaten rode kaken bezorgden. Haar romance met echtgenoot prins Albert blijft één van de mooiste liefdesverhalen uit de Britse geschiedenis. Maar ook een van de meest tragische. "Haar rouw om hem was obsessief."
Lees verder