Doorgaan naar hoofdcontent

PORTRET. Internationaal hotelier Luc Verschelden onverwacht overleden in Gambia: “Zijn hotels er laten slagen, was ...

HLN
PORTRET. Internationaal hotelier Luc Verschelden onverwacht overleden in Gambia: "Zijn hotels er laten slagen, was voor hem pure prestige"
Ertveldenaar en internationaal hotelier Luc Verschelden is op 67-jarige leeftijd, na een korte ziekte, overleden in Gambia. Daar werkte hij als general manager van enkele hotels, maar hij verloor er ook zijn hart en hielp mee aan de vooruitgang van het West-Afrikaanse land. "Als alle Gambianen maar half zoveel van dit land zouden houden als hij, zou het er hier zoveel beter aan toegaan."
Lees verder

CEMI haalt kaap van 1 miljoen abonnees, maar wat maakt hen nu zo populair?
Gisteren werd al bekend dat Céline Dept en Michiel Callebaut de kaap van één miljoen abonnees op hun YouTube-kanaal CEMI hebben bereikt. Maar wat maakt hen nu zo populair? Ze posten liedjes en video's waarin ze gekke uitdagingen aangaan. Vreemd voor volwassenen, maar duidelijk een succes bij kinderen en jongeren.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe 16-jarige danseres live op televisie geraakt wordt door vuurpijl op strand Blankenberge: meisje afgevoerd met gapende wonde aan been
In Blankenberge is zondagochtend een 16-jarige danseres gewond geraakt toen ze een brandende vuurpijl op zich kreeg tijdens de traditionele zeezegening. Door een misverstand werd een echte vuurpijl afgeschoten in plaats van een handstakellicht. "Het gaat om een spijtig ongeval", zegt Jan Maertens van de politie Blankenberge.
Lees verder

Waarom kicken we zo op moord- en misdaadverhalen? Expert: "Anders dan we lang dachten, roepen ze géén afkeer op"
Ik ga op reis en ik neem mee... Ted Bundy, de Bende van Nijvel en de Tinder Swindler. Of althans hun verhaal in serie-, podcast- en filmvorm. Waarom wint het leed van anderen het voor ons steeds vaker van de romcom of stationsroman? Een antropologe licht toe hoe onze ingebakken fascinatie voor gruwelijkheden en aangrijpend nieuws voortkomt uit enkele van onze diepste noden. "Vooral vrouwen vragen zich af of ze iets kunnen leren van zo'n film."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert, Stuyven en Goossens glippen mee met een interessante kopgroep
Daags voor de rustdag krijgt het Tourpeloton een etappe met in de finale twee beklimmingen van eerste categorie voor de wielen geschoven. Op papier een uitgelezen kans voor aanvallers, al zullen ook de klassementsmannen op de afspraak moeten zijn. Op deze pagina volgt u rit negen vanaf 12u45 op de voet.
Lees verder

Al 146 bootvluchtelingen staken dit weekend het Kanaal over
Dit weekend hebben al 146 migranten Groot-Brittannië bereikt, door in kleine boten de oversteek van het Kanaal te wagen. Daarbij waren ook vrouwen en kinderen. Drie bootjes werden onderschept en naar het vasteland gebracht, aldus het Britse ministerie van Defensie.
Lees verder

Uberdiva Barbra Streisand was pijnlijk onzeker: "De dingen die mijn moeder zei om me te ontmoedigen..."
Met één kast thuis komt Barbra Streisand niet toe om al haar awards uit te stallen. De zangeres/actrice, die onlangs 80 werd, behoort tot het selecte EGOT-kransje, artiesten die zowel een Emmy-, Grammy-, Oscar- als Tony-award op hun naam hebben staan. Maar ondanks die imposante carrière worstelt Barbra jarenlang met haar onzekerheid, die resulteert in haar legendarische plankenkoorts. Het gevolg van een harde jeugd vol armoede, een afwezige vader en een liefdeloze moeder - die haar zelfs niet inlichtte toen ze hertrouwde. "De enige reden dat ik nu nog kan performen, is omdat ik tegenwoordig pillen neem. Ik begrijp niet waarom niemand me dat eerder aanraadde."
Lees verder

Waar eet onderneemster Eline De Munck? "De burgers smaken hier alsof je op vakantie bent"
Alle bordjes draaiende houden voor haar brillenmerk Odette Lunettes: daarmee loopt de agenda van Eline De Munck (33) al een aantal jaar vol. "In dit restaurant krijg je een leesbril van mijn merk als je de menukaart niet kan lezen", vertelt ze enthousiast. Ook zelf schuift ze meer dan graag haar voeten onder tafel om smaken te ontdekken. Dit zijn haar favoriete restaurants in Antwerpen én daarbuiten.
Lees verder

2,5 maanden na tragische dood in Cambodjaanse cel is urne van David (39) bij moeder in Zeebrugge: "Astma-aanval? Ik blijf er mijn twijfels over hebben"
Het stoffelijk overschot van David Catry (39) is – ruim twee maanden nadat hij in een Cambodjaanse gevangenis overleed – thuis in Zeebrugge. Een grote opluchting, zegt zijn moeder Huguette Bogaert. Officieel stierf haar zoon aan een astma-aanval, maar daar is ze niet 100 procent zeker van. "Ik wacht op het rapport van de wetsdokter in Cambodja", zegt Huguette, die het goede aan haar zoon zal blijven herinneren. "David kón niet anders dan drugs te smokkelen. Hij wou vermijden dat er mij iets zou overkomen."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert, Stuyven en Goossens glippen mee met een interessante kopgroep - Van Aert wint de tussensprint
Daags voor de rustdag krijgt het Tourpeloton een etappe met in de finale twee beklimmingen van eerste categorie voor de wielen geschoven. Op papier een uitgelezen kans voor aanvallers, al zullen ook de klassementsmannen op de afspraak moeten zijn. Op deze pagina volgt u rit negen vanaf 12u45 op de voet.
Lees verder

Dronken bestuurder kan maar nipt remmen voor alcoholcontrole
De politie Limburg Regio Hoofdstad hield vrijdagnacht alcohol- en drugscontroles op drie locaties in Hasselt. Er werd gecontroleerd op de Genkersteenweg, de Research Campus en de N2. Vijftien bestuurders liepen tegen de lamp. Eén bestuurder moest hevig in de remmen gaan omdat hij de alcoholcontrole te laat opmerkte.
Lees verder

Piloot maakt noodlanding op snelweg tussen auto's en elektriciteitsdraden
Spectaculaire beelden uit de Verenigde Staten. Een piloot maakte vorige week een noodlanding op een snelweg. Hij kon nipt auto's en elektriciteitsdraden vermijden. De hele noodlanding werd gefilmd door de GoPro van de piloot.
Lees verder

Johnny Depp haalt uit naar Amber Heard op nieuw album met Jeff Beck
Gedurende het monsterproces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) is Johnny Depp (59) nog redelijk rustig gebleven, maar ondertussen neemt de acteur geen blad meer voor de mond. Depp haalt namelijk stevig uit naar de 'Aquaman'-actrice op het nieuwe album van zijn goede vriend Jeff Beck.
Lees verder

Onze F1-watcher hield ook in Spielberg zijn dagboek bij: "De situatie bij Ferrari is veranderd. En of Max dat graag ziet gebeuren"
Een week na Silverstone rijdt de formule 1 in Spielberg, midden door het Oostenrijkse platteland. Onze journalist Jo Bossuyt volgt de grand prix het hele weekend ter plaatse en noteert opvallende en leuke dingen in zijn dagboek. Over de nonsens die Sebastian Vettel verkoopt en Lewis Hamilton die nu eindelijk weet hoe hij een bocht moet nemen. En ja, ook dat ze in Francorchamps wakker geschoten zijn."
Lees verder

Jambon: "Met dit Vlaams Belang gaan we niet samenwerken"
Jan Jambon ziet een samenwerking "met dit Vlaams Belang" niet zitten. Dat maakte de Vlaamse minister-president duidelijk in het VTM Nieuws. "Met het politieke personeel dat er momenteel is, valt heel moeilijk samen te werken. Dat gaan we dus niet doen. De bal ligt in het kamp van Vlaams Belang om zich op een normale manier te gedragen", klinkt het.
Lees verder

Portugal zet 1.500 pompiers in tegen drie grote bosbranden
Zowat 1.500 brandweerlui waren zondag in de weer om te proberen drie bosbranden in het centrum en het noorden van Portugal onder controle te krijgen.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar twijfelt aan kasseiklassiekers in 2023, ook Giro ligt op tafel - Van Vleuten stelt eindzege Giro Donne veilig
De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Movistar Team) heeft zondag de eindoverwinning in de Ronde van Italië niet meer afgestaan in de vlakke slotrit. De dagzege ging in een massasprint naar de Italiaanse Chiara Consonni (Valcar - Travel & Service). Lotte Kopecky werd achtste.
Lees verder

Partij van Japanse premier aan winnende hand bij Senaatsverkiezingen
Bij de Senaatsverkiezingen in Japan tekent zich een zege af voor het regeringskamp van premier Fumio Kishida. De stembusgang vindt plaats twee dagen na de moord op voormalig eerste minister Shinzo Abe.
Lees verder

LIVE F1. Aan de steun zal het niet liggen: fans van Max Verstappen massaal op post in Oostenrijk
Max Verstappen start morgen in de GP van Oostenrijk de sprintrace vanop de polepositie. De wereldkampioen Formule 1 won de sprintrace voor Charles Leclerc en verzekerde zich zo van 8 WK-punten én de eerste startpositie. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

Niemke en Frédéric kregen kinderen via IVF: "Maar dat betekent niet dat we voor een softe opvoeding kiezen"
De moeilijkheden om zwanger te worden hebben van Niemke en Frédéric geen lakse ouders gemaakt. Frédéric is wel erg bezorgd sinds hij Lewis tien minuten kwijt was aan zee. "Buitenshuis ben ik niet meer op mijn gemak en wil ik dat ze altijd aan de hand lopen." Ze vertellen hoe ze met die ongerustheid omgaan en hoe ze hun opvoeding aanpakken.
Lees verder