Doorgaan naar hoofdcontent

Polsstokspringer Ben Broeders op automatische piloot naar WK-finale

HLN
Polsstokspringer Ben Broeders op automatische piloot naar WK-finale
Ben Broeders keek op zijn horloge. Hij wilde checken hoeveel tijd hij nog had voor zijn vriendin Femke Bol de finale van de 400m horden zou lopen. Tijd genoeg om aan de pers uit te leggen hoe vlot en efficiënt hij zich vanavond in Eugene had gekwalificeerd voor de finale van het polsstokspringen zondag.
Lees verder

"Sommige beslissingen waren onbegrijpelijk": arbitrage zwaar onder vuur na dubieuze beslissingen tijdens openingsmatch Standard-AA Gent
Bij AA Gent waren ze niet te spreken over ref Lawrence Visser en VAR Arthur Denil. "Ik moet oppassen met wat ik zeg, anders kan ik nog geschorst worden", begon Sven Kums cynisch. "Kijk, voor de competitiestart krijg je uitleg over bepaalde fases tijdens een meeting. Toen is gezegd dat het altijd penalty is als een speler hands maakt met een armbeweging, weg van het lichaam en naar de bal. Dat was nu toch het geval bij mijn vrijschop en Emond? De ref zei dat het voor hem duidelijk geen strafschop was. De VAR werd niet gecontacteerd en greep ook zelf niet in. Nochtans zijn de richtlijnen duidelijk, toch? Ik kan dit niet begrijpen."
Lees verder

Waar vinden we de leukste zomerbar? Piet Huysentruyt, Messy Chef Jelle Beeckman en Sepideh zullen de 5 finalisten beoordelen
Het kaf is van het koren gescheiden. Van de meer dan 350 zomerbars uit alle uithoeken van Vlaanderen, zijn er vijf finalisten uit de bus gekomen voor de titel 'Leukste zomerbar van het jaar'. Aan de driekoppige jury van HLN de taak om uit deze vijf één winnaar te kiezen.
Lees verder

Kandidates Miss België 2023 voorgesteld, maar is dat nog wel van deze tijd? "Natuurlijk moet een miss mooi zijn"
Voor sommigen is het de ultieme 'guilty pleasure', anderen vinden het dan weer oppervlakkig en gedateerd, maar ook in 2023 zal er een nieuwe Miss België verkozen worden. 120 kandidates werden deze week voorgesteld in Plopsaland De Panne, en Showbits-reporter Senne was erbij. Hij sprak er met de huidige miss, de vorige miss en -wie weet ook wel- de volgende Miss België. "Natuurlijk willen we dat een miss mooi is."
Lees verder

Op reis met een elektrische wagen: zijn er wel genoeg laadpalen in het buitenland? En waar kan je gratis tanken?
Meer dan 70% van de Vlamingen wil dit jaar met de wagen op reis, zegt VAB. Maar is dat wel praktisch doenbaar met de elektrische (bedrijfs)wagen? Waar moet je rekening mee houden? Verlies ik niet te veel tijd? En hoe kan je gratis elektriciteit tanken? We zetten de antwoorden op al jouw vragen op een rijtje.
Lees verder

LIVE. Genk weigert Italiaans bod op Dessers - Vanheusden zondag van AZ - Zinchenko naar Arsenal
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Angelina Jolie wint van ex-man Brad Pitt in juridische strijd over Franse wijngaard
Het lijkt erop dat Angelina Jolie (47) aan het langste eind getrokken heeft. De 'Maleficent'-actrice en haar ex-man Brad Pitt (58) liggen nu al een tijdje in de clinch over hun Franse wijngaard Chateau Miraval. Op vrijdag raakte echter bekend dat een rechter partij gekozen heeft voor Jolie.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. In deze frituren kan je dit weekend gratis friet met mayonaise krijgen
Naar aanleiding van onze nationale feestdag kan je nog tot en met zondag in een hele reeks frituren in ons land gratis een pakje frieten met mayonaise scoren. Promojagers België zet er mee zijn schouders onder en maakt er de wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Wat hebben we geleerd van de Red Flames, die de kwartfinale haalden op het EK? Onze man in Engeland zet alles op een rij
Compact, goed georganiseerd, samenhang, mentaliteit, een defensie die anticipeert en neutraliseert en een uitzonderlijke goede doelvrouw op een eerste piekmoment in haar carrière. De Red Flames hebben laten zien hoe ze het grotere voetballanden heel lastig kunnen maken.
Lees verder

Alexander De Croo wil na 2024 verder als premier met Vivaldi-coalitie, als die genoeg stemmen haalt
In interviews met verschillende weekendkranten bevestigt Alexander De Croo (Open Vld) formeel dat hij na de verkiezingen van 2024 verder wil als premier. Indien de liberalen, socialisten, groenen en CD&V genoeg stemmen halen, gaat zijn voorkeur uit naar een verderzetting van de huidige Vivaldi-coalitie.
Lees verder

Ed Sheeran over zijn bezoekje aan The Jane: "Plots veranderde het in een soort van rave"
Op vrijdagavond stond Ed Sheeran (31) voor een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel, maar de avond voordien zette de Britse zanger nog de bloemetjes buiten in Antwerpen. Sheeran bouwde namelijk een feestje in The Jane. Op sociale media blikt de zanger nu terug op deze bewogen avond.
Lees verder

"Dimitri is een 'beetje gek', zou Johan Derksen zeggen": uitgefloten Van Gerwen over 'Dancing Dimi', zijn opponent vanavond in halve finale
Op de World Matchplay neemt Dimitri Van den Bergh het vanavond op tegen Michael van Gerwen. De 33-jarige Nederlander heeft een indrukwekkende erelijst - hij won al drie keer het WK-, maar de meest geliefde speler van het circuit is 'Mighty Mike' niet, zo werd deze week nog eens duidelijk.
Lees verder

LIVE TOUR. Pakt Jumbo-Visma opnieuw uit in slottijdrit richting Rocamadour? Van Aert start om 16u16
De Ronde van Frankrijk 2022 kent vandaag zijn apotheose met een individuele tijdrit van net geen 41 kilometer richting Rocamadour. Het geel van Jonas Vingegaard lijkt veilig, maar wat met de ritzege? Wout van Aert hoopt een derde keer uit te pakken. Onze landgenoot gaat om 16u16 van start, Vingegaard rolt om 17 uur als laatste van het startpodium. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Zeg niet single, maar 'self-partnered': Waarom er meer vrijgezellen zijn dan ooit
Er zijn meer vrijgezellen dan ooit: tegen 2060 zal zelfs de helft van alle Belgische huishoudens uit één persoon bestaan. Maar single zijn is niet langer sneu. Steeds meer mensen zien de liefde van hun leven in de spiegel. Relatietherapeute Barbara Veldt: "Oude vrijsters zijn nu happy singles, waardoor vrouwen durven los te breken uit die traditionele kaders."
Lees verder

"Schelpen en koraal zijn beschermd, ze mogen het land van herkomst niet verlaten": met deze souvenirs mag je niet (zomaar) voorbij de douane
Tussen januari en mei controleerde de douane op Brussels Airport de bagage van zo'n 130.000 passagiers. Daarbij werden meer dan 1.041 overtredingen vastgesteld. Wat mag je wel of niet meebrengen uit je vakantieland? En hoe moet je goederen aangeven als je de maximale toegelaten hoeveelheid overschrijdt? Onze reisexpert Johan Lambrechts legt uit.
Lees verder

Iedereen wil tegenwoordig bolle billen. 2 personal trainers geven hun beste tips. "Anders kan je kwaaltjes krijgen"
Terwijl het vroeger allemaal strak en zonder pak moest, is de bolle bips anno 2022 populairder dan ooit. En dat merken ook personal trainers Arjen de Boer en Jaimy Van den Broeck. "Een uit de kluiten gewassen derrière is ook belangrijk wat gezondheid en levenskwaliteit betreft." Beide 'bootycoaches' zetten de voordelen van een gespierde derrière op een rij én geven hun beste tips hoe jij in een kontomdraai jouw booty strakker maakt. Waar een bil is, is een weg!
Lees verder

AC Milan ziet (voorlopig?) af van De Ketelaere
De droomtransfer van Charles De Ketelaere is stilaan van de baan. AC Milan lijkt de stekker uit het dossier te trekken - ondanks de inschikkelijkheid van Club weigert de Italiaanse landskampioen tegemoet te komen.
Lees verder

Zestienjarige in verdenking gesteld en gevangengezet na schietpartij in Parijs
Een zestienjarige jongeman, vermoedelijk een van de daders van de schietpartij waarbij maandagavond in Parijs een dode en vier gewonden vielen, is in verdenking gesteld en gevangengezet. Dat heeft een gerechtelijke bron vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Nooit vertoonde beelden tonen hoe Trump worstelt met speech na bestorming Capitool: "Ik wil niet zeggen dat de verkiezingen voorbij zijn"
De Congres-commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt, heeft nooit eerder vertoonde fragmenten getoond van een toespraak van toenmalig president Donald Trump op 7 januari 2021. Daarin zou hij zeggen dat de verkiezingen, die hij verloor van Joe Biden, voorbij waren. Maar daar had hij het duidelijk moeilijk mee.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Hooydonck past voor slottijdrit om "familiale redenen" - Van Aert gaat om 16u16 van start
De Ronde van Frankrijk 2022 kent vandaag zijn apotheose met een individuele tijdrit van net geen 41 kilometer richting Rocamadour. Het geel van Jonas Vingegaard lijkt veilig, maar wat met de ritzege? Wout van Aert hoopt een derde keer uit te pakken. Onze landgenoot gaat om 16u16 van start, Vingegaard rolt om 17 uur als laatste van het startpodium. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder