Doorgaan naar hoofdcontent

Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: “Tien minuten eerder was er nog een vergadering...

HLN
Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: "Tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig"
Het valse plafond van de raadzaal in het gemeentehuis van Lichtervelde is donderdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur volledig naar beneden gekomen. De schade is groot, maar als bij wonder vielen er geen slachtoffers. "We hebben geluk gehad, want tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig."
Lees verder

KOERS KORT. EK 2024 wordt in Limburg betwist - Vos geeft op in Giro Donne
Marianne Vos start niet meer in de zesde rit van de Giro Donne. Dat maakte haar team Jumbo-Visma bekend op sociale media. De 35-jarige Nederlandse won deze week twee etappes in de Ronde van Italië voor vrouwen, de tweede en de vijfde rit. Gisteren liet ze in een sprint in Bergamo nog Lotte Kopecky (SD Worx) achter haar. In totaal won Vos in haar carrière al 32 ritten in de Giro Donne.
Lees verder

Russische vracht mag toch naar Spitsbergen vervoerd worden
Een Russische vracht die aan de Noorse grens was tegengehouden, zal toch vervoerd worden naar de Noorse eilandengroep Spitsbergen. Dat zegt een woordvoerster van het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag aan het Duitse persagentschap DPA.
Lees verder

EK wielrennen komt in 2024 naar Limburg! Heusden-Zolder en Hasselt vormen start- en aankomstplaats
Te midden van het Belgische wielersucces in de Tour is er nog meer goed nieuws voor ons land. De Europese Wielerunie (UEC) heeft vandaag immers de 2024 UEC Road European Championships toegekend aan Vlaanderen, en meer bepaald aan de provincie Limburg. De kampioenschappen zullen doorgaan van 11 tot en met 15 september 2024. Heusden-Zolder en Hasselt zijn start- en aankomststad.
Lees verder

Beveiligingstags op basisproducten in VK: Britse supermarkten wanhopig door stijgende diefstallen
Supermarkten in het Verenigd Koninkrijk proberen diefstallen op basisproducten te voorkomen met beveiligingstags. De tags, die normaal enkel terug te vinden zijn op duurdere producten zoals parfum en alcohol, worden nu ook gebruikt voor onder andere kaas, lamskoteletten en boter. De grootste motivatie voor de winkeldieven zijn de hoge prijzen door de inflatie.
Lees verder

LIVE. "Anderlecht wil Fábio Silva (19), spits waar Wolverhampton 40 miljoen voor betaalde, huren"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

TikTok test 18+-knop voor livestreams, maar "jongeren doen er alles aan om de richtlijnen te omzeilen"
TikTok bevestigt een nieuwe functie te testen waarbij gebruikers een 18+-knop kunnen aanzetten tijdens een livestream. Zo krijgen een aantal gebruikers tijdens de testfase nu al de optie om enkel 18+-kijkers toe te laten. "Die leeftijdsgrens lijkt me een vereiste", klinkt het bij onze TikTok-journalist Jonas Lips.
Lees verder

Steeds meer mensen thuis door 'padelleboog': wat is het? En hoe kan je het voorkomen?
Tussen 2018 en 2021 is het aantal mensen dat thuiszit door een tenniselleboog met 42 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Al hebben specialisten het sinds de opmars van padel eerder over de 'padelleboog'. Wat is er aan de hand? En hoe lang dreig je out te zijn? Elke Clijsters, ex-tennister maar nu padelspeelster, legt ook uit hoe je beter kan voorkomen dan genezen.
Lees verder

Frankrijk stopt 20 miljard extra in verzachten impact inflatie
De nieuwe ronde maatregelen van de Franse regering om de impact van de stijgende inflatie te verzachten gaat ongeveer 20 miljard euro kosten. Dat zei de minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag tegen radiozender Europe 1. De nieuwe maatregelen zullen volgens de minister meer gericht zijn op werknemers en bestaan onder andere uit loonsverhogingen in de publieke sector en brandstofkortingen voor chauffeurs.
Lees verder

Toenemend aantal coronabesmettingen op Cyprus: opnieuw mondmaskerplicht in binnenruimtes
Door het toenemend aantal coronabesmettingen legt Cyprus vanaf vrijdag opnieuw een mondmaskerplicht op in alle binnenruimtes. Dat meldt de staatsomroep RIK donderdag, verwijzend naar het ministerie van Gezondheid in de Cypriotische hoofdstad Nicosia.
Lees verder

Pak meer kinderen in problematische opvoedingssituaties door corona: "Omdat scholen en vrijetijdsorganisaties de deuren sloten, verloren ze hun enige uitlaatklep"
Vlaanderen kent een forse stijging van het aantal kinderen en jongeren waar het thuis dreigt mis te lopen. Verschillende diensten en hulpverleningscentra hebben het afgelopen jaar hun begeleidingstrajecten sterk moeten opschroeven. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap Opgroeien.
Lees verder

Van honing-pijnboompit tot karamelboterijs: 10 ijssalons doorheen ons land die uitpakken met verrassende smaken
In de zomer telt elke dag wanneer de zon schijnt als een excuus voor een ijsje, toch? Deze 10 ijssalons, verspreid over Vlaanderen, maken het verschil met hun vers schepijs, artisanale recepten en unieke smaken. Van room- over sorbetijs tot zelfs vegan of suikervrije bolletjes: je vindt er zowat alles terug. Van Gent tot Antwerpen en Leuven: hier smul je deze zomer van de lekkerste én origineelste ijsjes.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Wervelende start: Van der Poel al vroeg uit de wielen gereden, Van Aert en Pogacar koersen actief mee
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Cel Vermiste Personen zoekt mee naar verdwenen Brusselse politieagent
De Cel Vermiste Personen van de federale politie zoekt mee naar een Brusselse politieagent die sinds dinsdagochtend is verdwenen. Dat heeft het parket van Waals-Brabant meegedeeld. Politieagent Frédéric Gonzalez Moradiellos verliet dinsdagochtend omstreeks 10 uur zijn huis aan de Rue du Petit-Bruxelles in het Waals-Brabantse Roosbeek. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Lees verder

Wapen van McDonald's-moorden in Nederlandse Zwolle lag al week in auto van verdachte: "Alle elf schoten waren raak"
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 32-jarige Veysel Ü. uit Rozendaal van dubbele moord in een Zwolse McDonald's, waarbij hij uitermate gericht te werk is gegaan. Volgens de officier van justitie waren alle elf schoten die hij afvuurde in de volle McDonald's raak. Zes troffen Ali Torunlar, vijf zijn broer Hüseyin.
Lees verder

Kunnen bitcoins ons beschermen tegen de hoge inflatie? Geldexpert Paul D'Hoore en jonge belegger Charlotte Van Brabander (32) zijn het niet eens
Het is een vaak gehoorde vergelijking, voornamelijk bij crypto-believers: bitcoins zijn het nieuwe, digitale goud en kunnen ons beschermen tegen de inflatie. Maar is dat wel zo? Wat zijn de gelijkenissen? En waar zitten de verschillen? Onze geldexpert Paul D'Hoore en jonge belegger Charlotte Van Brabander delen een heel verschillende mening: "Als de hele wereld gelooft dat het kan, zal het ook werken. Maar het moet allemaal nog bewezen worden."
Lees verder

Oekraïense militairen gebombardeerd nadat ze vlag hesen op Slangeneiland
Bij een bombardement van Slangeneiland zijn een onbekend aantal Oekraïense manschappen omgekomen. Dat laat het Russische ministerie van Defensie weten. Of die claim klopt, kan niet onafhankelijk bevestigd worden.
Lees verder

Vanaf volgende week vaccinatie tegen apenpokken mogelijk na hoogrisicocontact
Zorgverleners en personen die een onbeschermd hoogrisicocontact hadden met een besmette persoon, kunnen zich vanaf volgende week laten vaccineren tegen apenpokken, liefst binnen de vier dagen na het contact. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) donderdag. Wie denkt in aanmerking te komen voor vaccinatie, neemt best contact op met de huisarts, die kan overleggen met één van de negen referentiecentra in ons land.
Lees verder

"Ze doet niet wat ze wil, maar wat ze moet": hoe 'Disneyprinses' Leonor de Spaanse monarchie moet redden
Wanneer ze de troon bestijgt, zal ze de eerste Spaanse koningin worden sinds de jaren 1800. Prinses Leonor is nog maar 16 jaar oud, maar wordt nu al klaargestoomd om de kroon te dragen. Zomervakantie ten spijt trad de prinses de afgelopen dagen volop naar de voorgrond door haar ouders te vergezellen tijdens officiële activiteiten. Een bewuste zet van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) om de wankelende monarchie te redden. Al is lang niet iedere kenner in Spanje er gerust in: "Ik schaam me voor collega's die zeggen dat Leonor een goede koningin zal zijn."
Lees verder

"Ze doet niet wat ze wilt, maar wat ze moet": hoe 'Disneyprinses' Leonor de Spaanse monarchie moet redden
Wanneer ze de troon bestijgt, zal ze de eerste Spaanse koningin worden sinds de jaren 1800. Prinses Leonor is nog maar 16 jaar oud, maar wordt nu al klaargestoomd om de kroon te dragen. De afgelopen dagen trad de prinses volop naar de voorgrond door haar ouders te vergezellen tijdens officiële activiteiten. Een bewuste zet van haar ouders koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) om de wankelende monarchie te redden. Al is lang niet iedere kenner in Spanje er gerust in: "Ik schaam me voor collega's die zeggen dat Leonor een goede koningin zal zijn."
Lees verder